Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• luks

kezdő

Sziasztok!

Jelenleg egy CK550-es billentyűzetet használok Gateron Brown kapcsolókkal, de szeretnék feljebb lépni és egyben méretet is csökkenteni.

Kritériumok.
    - 60 ezer Ft-nál ne kerüljön többe.
    - Prebuilt terméket keresek. (Custom build-el most nem bajlódnék.)
    - Használt nem jöhet szóba.
    - Csak gépelek rajta, nem játszom. (Clicky nem lehet, mert magamon kívül mást is zavarnék vele; jelenleg tactile Brown kapcsolós switch-eket használok és maradnék is ezen a vonalon; esetleg látatlanba bevállalnék egy linear Silent Red-et.)
    - Mindenképpen magyar kiosztás kell. (Nem jó az a layout sem, ahol minden key adott lenne.)
    - 80%-os vagy 65%-os billentyűzetet szeretnék. (75% kizárt, a 60% pedig kevés.)
    - Extra igények nincsenek (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) az elérhető legjobb minőség a legfontosabb tényező.
    - Szín nincs megkötve, de hófehér nem lehet. (Ducky-nak van ilyen.)

Mivel a világítás nem szempont, így lehet akár Dye-Sub is (ide húzok épp), de még nem tudom hogy melyiket szeretném. Ezt, vagy Doube Shot kupakokat. Viszont a PBT-ből nem akarok engedni.

A ház nem eldöntött, hogy azt milyen anyagból szeretném. Ahogy a floating design-ről is lemondanék a jobb, kellemesebb, halkabb gépelés érdekében. A magyar layout miatt sajnos ezek olyan igények, amiket ha felállítanék, valószínűleg végül egyetlen opciót sem hagynék magamnak.

Az alábbi billentyűzeteket találtam a fórumozók és a kereső segítségével:
    - Varmilo VA88M CMYK (80%, magyar, Cherry MX Brown, PBT, Dye-Sub, White LED, 54k)
    - Ducky One (80%, gyanítom ez már egy régi és kifutott darab)
    - Ducky One 2 (80%, magyar, Cherry MX Brown, PBT, Double Shot, RGB LED, 55k)
    - Ducky One 2 SF (65%)
    - Ducky Mecha SF (65%, Mo-n nem találtam ilyet sehol)
    - Ducky One 3 (80%, még nem lehet kapni, nem szeretnék várni rá)
    - Ducky One 3 SF (65%, még nem lehet kapni, nem szeretnék várni rá)

Hiába van tele az árukereső One 2 SF-el. Nem találtam sehol magyar layout-os MX Brown vagy esetleg MX Silent Red kapcsolóval. Mecha SF-t pedig egyáltalán nem.

Érdemes a Varmilo-val szemben a Ducky-t hajtanom a magyar üzletekben? Megmondom őszintén, valahogy én is (ahogyan ti is írtátok korábban), távolról a Varmilo-t jobb minőségűnek tartom. Ezek alapján talán csak akkor hajtanám a Ducky-t, ha mindenáron 65%-ost szeretnék. De ezt nem tudom megmondani, csak ha használhatnám mindkettőt 1-1 hétig.

A Varmilo ugyanolyan minőségű magyar nyelvű keykap-et használ, mint az US verzión? Tehát amit review-t nézek, olvasok róla, az mind vonatkozni fog a magyar nyelvű keycap-ekre is? A magyar nyelvű keycap is ugyanolyan vastag PBT?

Zárszóként, létezik más billentyűzet, ami mellett elmentem és érdemes lenne ránéznem?

Új hozzászólás Aktív témák