- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varoz
addikt
válasz Frogged #29573 üzenetére
G.Skillt erősen ajánlom. 1 éve van meg, imádom. Minden jó rajta, gomb se kopott meg sehol se.
haxiboyAz amire gondolsz.
Amúgy tudtommal nincs is másik G.Skill bill.
Lónak a f.szát, most kerestem rá és már van 570 is. Sima egyszerű, kb., mint a sima Durandal. 99 dolcsi. Meg kéne tudni ez is Corsair-e.
Ez-e.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
mzso
veterán
Akkor a Cougar 200k-n nincs jobb oldalt menü előhívó gomb? Szokott lenni Media Marktban, vagy egyéb helyen ahol meg lehet tapogatni? A háttérvilágítás kikapcsolható?
Most egy pár hónapos KB900-am van, de nagyon nem jön be. Ha nem középen találom el akkor szorulnak a billentyűk. Az alt be is szokott ragadni néha. Ennél em csak a régi i220, de még az az előtti Benq A800 is kényelmesebb volt... (Viszont mindkettőnél szopás volt az F gombokkal. Tök egyben volt, a másik meg szokatlanul hármasával tagolva)
[ Szerkesztve ]
-
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok, billentyűzetet keresek, a következő feltételekkel:
Összeg max ~10000
Lehet használt is
Felhasználás főleg munka (CAD), minimális játék, és gépelés
Típus mindegy
Extra igény: mindenképp világítós! numpad is kellene
Ha lehet akkor magyar kiosztású, de nem kizáró ok ha nem.Mit ajánlotok?
Köszi! -
Bucicimaci
tag
válasz nyunyu #29694 üzenetére
Ja mert lehet hogy a kupak anyagának vastagsága(vékonysága) miatt ilyen hangos a dolog? Vagyis hogy azzal lehetne halkítani rajta?
De egyébként engem maga a cherry hangja nem zavar, sőt kimondottan szeretem a kék hangját, csak ez a kopogást a szóközön az ami egy kicsit zavaró, de végül is meg tudom szokni, csak furcsa, hogy az előzőn nem volt ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Bucicimaci #29693 üzenetére
Membrános billzeteken nem annyira feltűnő az ugyanilyen rossz kupak, mert ott a gumimembrán sok rezgést elnyel, meg kifele sem tudja olyan erővel kilőni a kupakot, mint a Cherry rendszerű kapcsolókban lévő fém rugó.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Bucicimaci
tag
válasz nyunyu #29691 üzenetére
Mondjuk én nem érzem ezt a rossz minőségű kupakot, bár biztos azért nem mert még nem volt jobb a kezeim alatt. Majd lehet hogy költök rá egyszer ha úgy alakul. Igen én is azt néztem hogy ez nagyon nem lehet kiszedni ha csak nem bontom meg az egész billzetet de azt meg inkább kihagynám, annyira nem értek hozzá
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Ehh, addig b*sztattam a szóközömet, amíg letört a Cherry stab egyik PCBbe kapaszkodó körme.
Na, nem mintha nem lenne 3 csomag 60%-os billzetre elég készletem, úgyhogy a két építendő billzetre való mennyiségen felül pont akad egy felesleges stab.
-
nyunyu
félisten
válasz haxiboy #29688 üzenetére
Innen vette a linkelt képet.
Abban a threadben is emlegetik a szóközt, meg a papírvékony ABS kupakokat is, amik ráadásuk OEM profilúak.
2U helyeken Costar stab, de a szóköz az plate mounted Cherry.
Gondolom azért, mert a korábbi Dasokban lévő Costar szóköz stabot anyázták eleget a vastag kupakokkal inkompatibilitás miatt.Mindenesetre még mindig nem tudom, hogyan lehet utólag kenni a plate mounted Cherryket, a billzet komplett szétszedése nélkül.
Vacak kupakokon meg 35$ körüli áron lehet segíteni, de így hirtelen nem tudnék teljesen fekete blank PBTt mondani, jellemzően inkább antracit színűek.
Pl. "fekete" Varmilo:[ Szerkesztve ]
-
Bucicimaci
tag
válasz Bucicimaci #29689 üzenetére
Csináltam egy felvételt, hátha úgy jobban kiderül, hogy mire gondolok. A Nexus-öm mikrofonját használtam, ez hallatszik is a felvétel minőségén, de talán hallható a lényeg. FELVÉTEL
A kopogások a spacek és az az érdekes, hogy ez a hang akkor jön ki belőle mikor felfele jön tehát nem én ütöm kalapáccsal
-
Bucicimaci
tag
válasz xEon1337 #29687 üzenetére
Konkrét megakadást nem érzek, de igazából ott nincs is ez a nagyon erősen érezhető visszajövetel (igazából nem is teljesen értem, hogy azoknak mi a feladata)
(#29688) haxiboy
Hát, ha ez így van akkor nincs más megoldás mintsem, hogy beletörődjek és megszokjam, mert amúgy számomra kényelmesebb mint a Razer.
-
haxiboy
veterán
válasz Bucicimaci #29686 üzenetére
Space nálam is hangosabb (Corsair K70 RGB), das-ban szerintem nem cherry stabok vannak hanem costar amik kicsit máshogy viselkednek.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
őstag
válasz Bucicimaci #29686 üzenetére
És ha azt a két fekete álkapcsolót nyomot le, akkor érzel megakadást?
"Less but better" - Dieter Rams
-
Bucicimaci
tag
Sziasztok!
A napokban érkezett meg hozzám egy Das Keyboard ultimate 4 kék kapcsolókkal, és igazából minden nagyon tetszik rajta azt leszámítva, hogy a space az kicsit furcsán mozog. A furcsa alatt azt értem, hogy sokkal hangosabban dobódik el mint az összes többi billentyű és kicsit olyan érzésem van mintha meg is akadna és úgy jönne fel és azért lenne sokkal hangosabb (olyan mintha kopogna) mint az összes többi. Ezelőtt egy Razer Blackwidow-m volt és annak a space nem volt ennyire hangos. Lehet erre valami megoldás, hogy ez megszűnjön? Egyáltalán mi lehet ennek az okozója? Nem tudom hogy látta-e már valaki, hogy hogy van megoldva a space, de nekem úgy tűnik hogy teljesen máshogy mint a Blackwidow-nál volt.(ITT egy kép ) Nekem az a sejtésem, hogy az a két műanyag valami akad meg és ezért lehet olyan érzés mintha ragadna. Maga a kapcsoló ujjal lenyomva érzésre teljesen normális, tehát az nem ragad, nem hinném, hogy azzal van a baj. Van valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehetne ezen segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #29680 üzenetére
Mennyi is a Zealio darabja? 0.75$?
Cherry általánosan elterjedt 4 féle kapcsolója 0.31$, ritkábbak meg 0.36$-re jönnének ki.
(Massdrop 29$-ért osztogatta 120db-os kiszerelésű Gateronokat, az 0.24$/db.
Csingcsung Bluekat meg 0.1$ körül lehet lőni.)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz Ringman #29677 üzenetére
Tea shaft is ismerős a hong kongi webshopból, ahonnan google translateval rendeltem a kínai cseresznyét.
Vagy az MX Bluet szokták még lezöldezni, mert a kínaiban nincs külön szó a kékre.White shafttal is vigyázni kell, mert az is félreérthető.
Nemsokára induló Cherry GBt szervező hong kongi arctól direkt meg is kérdezték, hogy amit ő MX Whitenak ír az tényleg a clicky MX White, nem keveri-e véletlenül a tactile MX Clearrel. *
De nem keveri, egyiket tejfehérnek írja a kínai eredetije, másikra átlátszó fehéret.*: 'szameg, nem rendelhető, így sosem lesz Panda Clearem.
Esetleg Tactile Gray kapcsolóból építsem meg? De akkor max a monoklija fog stimmelni, de a bundája színe nem.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz Ringman #29677 üzenetére
Battle Heroes Mecatront sikerült azonosítani Moobom DB-A8 néven.
De a másik az nem megy.
-
Ringman
nagyúr
ez meg milyen aliexpresszes bill lehet?
[link]műszaki adatlap - google translate-tel összerakva
[link]
Mechanical switch: longhua \ huanyu (black shaft, tea, red shaft axis, green axis)3. Mechanical specification
● Stress: 60 + 20 gf (axis), 55 + 20 gf (red shaft axis, tea,
green axis)Horse mat: black Silicon
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nyunyu
félisten
Random csájníz billentyűzet:
Na ezt meg hogy hozták ki 35 centis szélességre?
Van 22 oszlop (*1U), nav gombok körül balról-jobbról 1/4U hézag, billzet kávája legyen körbe megint 1/4U.
Összesen 23U szélesség, ami akárhogy számolom 69/4"-re jön ki, ami európaiul 438.15mm.Magasság meg 1/4+1+1/2+5+1/2=7U, 21/4", 133.35mm.
Azt legalább nem írták el.Idióta alsó soron már ki sem akadok.
(5.75U-s szóközt meg hogy hozták össze???)(1U az kereken 3/4", metrikusan persze nem ennyire kerek a 19.05mm)
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
azt hiszem hogy a qisan/magicforce 68 nem lesz hosszú életű nálam, ha nem tudom az FN-t, az alttal megcserélni.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t.imi
addikt
Urak, megvettem a Cougar 200k-t. Genius i220 után számomra kicsit zavaró, hogy slim ellenére hosszú úton járnak a billentyűk.
Mondjuk patent nagyon, stabilan állnak a gombok, ellenben az i220-al.
Feleségemnek oda adtam kipróbálni, neki is feltűnt, hogy Logi K310 után hosszabban kell nyomni egy leütéshez.Következő lenne a kérdésem. Akinek van, látott, kipróbálta a Genius K9-et ( ha jól emlékszem kb fél slim) milyen hosszú/ rövid úton járnak a gombok?
Egyéb ötleteket is szívesen veszek magyar, slim / rövid úton járó billentyűzetre. -
haxiboy
veterán
válasz Domonkos #29658 üzenetére
Dvorak / Colemak egy királyság, de hétköznapi használatra, olyan helyekre ahol másokkal társalgok nem szivesen használom, mert még azt hiszik "lusta mer ékezetet sem tud írni".
Egyébként tök király lenne egy swiftkeyhez hasonló program, csak windows alá, ami kijavítja a félreütéseket/ékezeteket pakol automatikusan. Akkor legalább tartósan átállhatnék
-
Ringman
nagyúr
válasz nyunyu #29668 üzenetére
nekem novatouchom van, szóval jók lesznek ezek, köszönöm, elkezdek nézelődni az alin.
massdropon van még szivárványos de az elsőre elég vad.
szerk:
ahogy nézem, a szorgos kínaiak arra azért ügyelnek, hogy a vastagság ne legyen fotózva.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Ringman #29667 üzenetére
Alin elég jópofa sideprinted PBTket lehet találni 40$ körül.
Kék-szürke ugyan jól néz ki, de én nem büntetném magamat a sötét alapon sötét felirattal, inkább a Granite sémával venném.
Esetleg Dolch mintájút.
*Esetleg Massdropról front printed Varmilo, ha majd megint lehet rendelni.
(Alin, Amazonon nem látom külön, csak VA87M billzetre szerelve.)Rendes Topre billzetre persze ezek nem tehetőek rá.
Novatouchra csak azért megy rá, mert CM azokat egyedi, MX kompatibilis sliderrel gyártatta.*: Nem tudom, ki hegesztette rájuk utólag a piros Escet, eredetileg mind az SGI Granite, mind a Dolch PAC 486 billzetének mod gomb színű Escje volt.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz nyunyu #29666 üzenetére
novatouch szóköze alatt egy plusz rugó van, lehet a realforce esetében is van ilyen:
a novatouchomon a papírvékony kupakokat le akarom cserélni valami vastag pbt-re, kíváncsi vagyok, hogy a gépelési érzet mennyire fog változni.
milyen keycap-szettet érdemes venni, ami nem horror árban van?
side-printed, ami tetszik igazából, az üreset azért nem vállalnám beEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nyunyu
félisten
válasz Ringman #29664 üzenetére
Ja, épített billzetnél lehet azzal játszani, hova milyen kapcsolót teszel, esetleg ha a plate támogatja, és LED sincs befűzve a kapcsolóba, akkor utólag felülről kibontva lehet benne rugót/stemet cserélni igény szerint.
Azt viszont nem értem, hogy miért csak az Esc alá tettek "kemény" kapcsolót (MX Blacknál picit puhább?), míg a hüvelykujjal izomból ütött szóköz alá közepesen puha (~MX Red) került.
Puhább gomb a gyenge kisujj alá nem lenne hülyeség, de szerintem a 35 gramm már túl puha.
35 grammos Gateron Cleart nem szerettem, mert elég volt ránézni, és már kapcsolt.Régebbi Cherryken jellemzően a szóköz alatt volt keményebb gomb.
Mióta átépítetem sötétbarnára a szóközömet, azóta határozottan jobb lett.
Nyilván egy MX Clear még jobb lenne alatta, de azt már nem lehet kapni, MX Tactile Greyt viszont nem merném bevállalni rugócsere nélkül.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Ringman
nagyúr
válasz nyunyu #29663 üzenetére
ez mondjuk nem hülyeség, kipróbálnék egy ilyet:
35 to 45 gram weighting (letter area), and 55 gram weighting (Esc)
[link]gondolom hasonlóan kialakított mecha bill csak építettből van.
szerk:
hát nem fenyeget a veszély, hogy 110$-t költsek egy numpadra
ezzel elégedett vagyok egyébként: [link][ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #29662 üzenetére
Benéztem, Realforce 104UB kapható, laza 220$.
Massdropra meg nem érdemes várni, 110$+szállítás az utcai ára a Realforce23U numpadnak, vagy Amazonon 115$ kiszállítva.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Ringman #29661 üzenetére
Hiánypótló termék
Eddig vagy custom méretű (HHKB Pro) vagy TKLt (CM Novatouch) lehetett csak kapni Topre kapcsolóval, egyiken sem volt numpad.
Héten olvastam valahol, hogy jövő év elején lesz kapható egy full kiosztású Topre billzet, de nyilván 2x annyiba fog kerülni, mint egy átlag Cherry MXes, plusz még a forgalomban lévő MX hüvelyes kupakok sem lesznek kompatibilisek vele.
-
Ringman
nagyúr
topre numpad - 105$-ért elég meredek, főleg hogy szállítással és áfával már kb. 40k-ra jön ki.
-
finest
addikt
válasz NateDogHUN #29590 üzenetére
Mi a tapasztalatod a Cugar 200-zal? A kiosztása szempontjából az í a bal shift mellett van?
Mi most a játékra is ajánlott billentyűzet 10k alatt?
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
Ringman
nagyúr
válasz kemotox #29654 üzenetére
csak azt akartam kifejteni, hogy nem fáj az ansi.
kb ugyanannyit használok ansi és iso billentyűzetet.a laptop bill. svájci, dedikált gombja van a pénznemeknek
végül is, svájcban fontos ez
-
Ringman
nagyúr
válasz Mukucs #29652 üzenetére
ha rászoksz az altgr-es íÍ leütésére, akkor saját tapasztalat alapján azon a billentyűzeten is úgy fogod leütni, amin van dedikált í gomb.
-
haxiboy
veterán
válasz Mukucs #29650 üzenetére
Azt akarom mondani hogy találhattak volna neki jobb helyet mert még az altgr+j/i is kényelmesebb mint a kisujjammal kutatni a bal shift mellett egészségtelenül kifordítva a kezem... Azt sem mondhatják hogy azért került oda mert olyan ritkán használjuk...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gaming notebook topik
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Vírusirtó topic
- Elite: Dangerous
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...