-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
gaborbol
őstag
válasz Dany007 #57260 üzenetére
Ha konkret kerdes van volvoval kapcsolatban tedd fel batran, ha tudunk szivesen segitunk.
S80 eslo par evjarata hemzseg a tipushibaktol 2003-2004 tol felfele erdemesebb nezlodni, T6-ot kerulnem a turbo es az automata miatt, inkabb a 2.9 szivo benzin vagy a T5-ot valasztanam.
A sved legenda ne tevesszen meg, tele van nemet, franica, osztrak, spanyol alkatreszekkel, az elozo szeria sokkal sokkal megbizhatobb mint a korai s80-as tipusok, nekem egy 2000-es evjartau 2.9 es S80-as van lassan 330Km rel. Jo auto, de abban a korban van mar amikor kell el kell kezdeni rakolteni, es az bizony nem olcso dolog.
[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
fenergie84
addikt
Erről véleményetek?
Felhívtam a kereskedőt, azt mondta külföldről van, kérdem szerízkönyv van-é, azt mondta az nincs, de van téli gumi hozzá
Jól sejtem h visszatekert km órás lehet? -
Qru
MODERÁTOR
válasz fenergie84 #57657 üzenetére
Nagy valószínűséggal az. De így első ránézésre egyben van. Meg lehet nézni csak kalkuláld bele, hogy kb 270k km van benne nem 140k.
#nincsbennetarcsi
-
Dany007
veterán
válasz gaborbol #57655 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Ha aktuális lesz, mindenképpen kikérném a tapasztaltak tanácsát is!
Amit írtál az jó lesz kiindulópontnak! Sajnos a 2003-2004-es kiadás úgy néz ki túlesik a kereten jóval.
Én 2000-2002-est nézegettem. Illetve 2002-esből is csak egy volt ami mindenben megfelel(ni látszik).Akkor a T6-ot kerülöm, talán a dízelt is? és az automatát is. Amiket kinéztem azok között többnyire T5 és D4 van / volt.
Jó tudni ezt a 300k km-t is. Szeretnék azért ez alatt venni valamit. 220-260k környékén. Persze ez az amit nem lehet tudni... Könnyen lehet, hogy több van benne... V.színűleg lutri lesz.@fenergie84:
Én ugyan nem értek a lovakhoz, de attól még amiket leírtál lehet az valós kilóméter. Az életkorból adódóan a km tükrözi az átlag évi 20k km-t. Ami szvsz normális, hihető.
De persze ettől még bármi lehet.
Egyébként szép taliga! Tetszik kívül-belül.Szerk.: tényleg nincs valami módszer a valós km kimérésére? :S Valami xy alkatrész kopása? Amit mondjuk nem szokás cserélni... Vagy akármi amivel legalább azt meglehet saccolni, hogy 270 vagy 140? Azért ez elég nagy eltérés... Esetleg a festék "kopás"? :S
[ Szerkesztve ]
-
fenergie84
addikt
Ezt gyanítottam én is, pedig tetszetős darab, már mint számomra
Mondjuk így bizonytalanul nem éri meg nekem, h leutazzak Kecskemétre megnézni...Dany007: nekem azért gyanús, mert a mobile-n ilyen futással, ennyiért nem lehet ilyet kapni. Ezek még odakint is drágák.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Zoo
őstag
válasz Dany007 #57659 üzenetére
Vegyél egy szép passatot.
Mondjuk Svájcból, vagy N.O.-ból, vezett szervízkönyves lelsz a mobile.de-en.
Vagy nézz szét azooyoo(szerk. innen ) vagy mi a búbánat a lengyel oldal címe, Oszi barátom onnan vette a Jeep Rubiconját.[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Dany007
veterán
válasz Dr.Zoo #57661 üzenetére
Áááh nem tetszik a belseje!
A Rover után lemaradva a Volvo az ami nagyon bejön belülről. Szép vajszínű bőr ülésekkel... Találtam is párat, amelyeknél alig van kikopva az ülés! Majd utána nagyon lemaradva jön a Mondeo és a Passat meg a többiek.A külföldről behozott mókán én is gondolkodtam már. Csak nem akarom, hogy így a végén többe kerüljön, mintha itthon venném a sok macerával meg ilyesmivel együtt.
Konkrétan egy 2003-as Mondeot néztem a Mobile.de-n ami olyan 300k HUF Németbe, ugyanaz azonos km-rel itthon 650k HUF. Na de most kérdés, hogy reg adóval, rendszámmal meg minden anyámkínjával mennyibe jönnék ki? Plusz hozzátéve, hogy ki kell menni érte németbe meg hazahozni... Az is lenne legalább 50-60 ezer HUF ha nem több, de inkább több.
Bár imádok utazni / autókázni, de könnyen lehet hogy még a végén többe kerül, mint itthon. Persze itt most kis értékű autókról beszélünk, pár milliónál már biztos jobban megéri.@fenergie84:
Ja értem, így már világos.
-
aero.
veterán
válasz Dany007 #57659 üzenetére
Szerk.: tényleg nincs valami módszer a valós km kimérésére? :S Valami xy alkatrész kopása? Amit mondjuk nem szokás cserélni... Vagy akármi amivel legalább azt meglehet saccolni, hogy 270 vagy 140? Azért ez elég nagy eltérés... Esetleg a festék "kopás"? :S
Kormány, váltó, pedálok kopása, ülés mennyire van kiülve, ha bőr, akkor repedezve. Sajnos azonban, ha kicsit is igényesebb a kereskedő akkor ezeket semmi munkával kicseréli meg felújítja és lőttek az összes nyomnak. Marad a szervizes lekérdezés, ahol az lehet gyanús, hogy 4 éve 220 ezerrel volt bent, most meg 150 ezret mutat az óra.
-
-
Dany007
veterán
válasz bitpork #57664 üzenetére
Most mé? Ez az egyik kiszemelt, ez a másik. Egyiknél se tűnik vészesnek az ülés. Illetve van egy feketésnek tűnő bőrrel is. Ez se tűnik vészesnek így kép alapján persze... Na de ez az a hely amit kerülni ajánlottatok, de csak példának linkeltem.
Persze már ha eredeti az ülés...@aero.:
És ez hogy megy? Megkérdezem a kereskedőt melyik szervizben lett vezetve és elkérem a rendszámot. Majd felhívom a céget, hogy kovács pista vagyok ezt és ezt az autót szeretném lekérdezni? Nem bizalmas adatok ezek? Mindenesetre nem lesz egyszerű móka az biztos.. =/
-
DZs
senior tag
válasz fenergie84 #57657 üzenetére
Ettől a kereskedőtől vettem januárban a kocsimat. Az nem volt visszatekerve és az enyémet sem tekerték vissza, amit bevettek. Én megbízhatónak tartom őket.
Egyébként ők Olaszból hozzák a kocsikat, a német futásteljesítmény nem biztos, hogy mérvadó.[ Szerkesztve ]
-
Dr.Zoo
őstag
válasz Dany007 #57665 üzenetére
Te mókusbogár!
Próbálj ráguglizni a kiszemelt volvóra, és csússz fel egy reggel az indexes volvó fórumra.
Ott általában egymást közt elmesélik, hogy mit és mennyiért kellett kicserélni rajta...
Ha ezt az összeget lebontod per év vagy per hóra, simán kiszámolod, hogy az egykor luxusautó havi fenntartása mennyibe fáj. (persze életkor, megtett km bejátszik, de legalább képet kapsz..)
Az a borzasztó, hogy igen, ennyiért lehet kapni ilyen 10-13 év körüli szekeret, de ha kiszámolod mennyibe fáj ez Neked havi szintre lebontva, az mindjárt nem akkora buli...."decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
neduddki
nagyúr
válasz Dany007 #57669 üzenetére
HI!
van annyi pized hogy az 2 egymast koveo honapban ke kulon fogyeseg bugjane okozzoon gondod?
udv
neduddki
mod: keresdm egm ex-Kiksig formedvenye mibe kerul az oto megveel uan
/es meg a japoknak draga az alkatresze miiiiii????:- )))/ bocsikaaaaa
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
DZs
senior tag
válasz fenergie84 #57668 üzenetére
Nekem a hitel miatt 3 utamba került, de jól jártam azzal, amit kaptam. A futásteljesítmény lehet hihető.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Zoo
őstag
válasz Dany007 #57669 üzenetére
Pl.:
ismeretlen km autónál teljes vezérlés, vízpumpa, görgők, klíma ékszíj, klíma töltés, futómű beállítás, minden olaj, szűrők, pollenszűrők.
Ezt érdemes lekérni egy bárdi, vagy egy láng, vagy bármelyik cégnél, hogy mennyibe fáj? Lediktálod a motor teljesítményét, meg az évjáratát, és ezeket bekéred tőle.
Ott mondanak egy számot, plusz amennyiért Neked ezeket kicseréli egy lelkes autószerelő.
Utána jöhetnek pl. futómű hibák, By: magyarországi fasza utak, lengőkarok, szilentek, gátlók, hasonlók, ezekre is érdemes rákérdezni, hogy hogyért mérik?"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
fenergie84
addikt
-
Dany007
veterán
válasz neduddki #57670 üzenetére
Kérdés az, hogy ez számszerint mennyit jelent?
Mert igazából tökmindegy mennyi pénzem van, mert az első hónapokban százezreket semmilyen autóra se akarok költeni. Nem azért veszek autót hogy az első évben ráköltsem mégegyszer a vételárat... Ha csak ilyen van, akkor inkább nem veszek.
Akkor marad a 20 éves Omega, amiben van ~ 750-800 ezer km és az elmúlt 2,5 évben 50 ezer forintot kellett rákölteni amiben benne van a műszaki is.
Úgyhogy csak remélem, hogy egy 10-12 éves autóra harmadennyi km-rel nem kell százezreket költeni mindjárt az első pár hónapban. De ha szerintetek igen, akkor mondjátok meg és nem fogok venni. Mert tényleg, teljesen mindegy mennyiért veszek autót, nem azért veszem, hogy utána még ráköltsem az árát. Ha meg ez a módi a 10 éves autóknál akkor inkább nem kell.@Dr.Zoo:
Ja értem. Tehát te az amúgy kötelező cserékre gondolsz vásárlás után?! Jó ezt vágom... Lelkes szerelő meg van aki óccóér megcsinálja...
Futóművet meg egyebeket egy szerelő nem tudja ellenőrizni vásárláskor?Amúgy, ez így viccesen hangzik. Az okés, hogy ékszíjakat szűrőket cserélni kell... De ahogy leírod vásárlás után kb el lehet kezdeni kicserélni a komplett autót...
[ Szerkesztve ]
-
DZs
senior tag
válasz fenergie84 #57673 üzenetére
Egy Citroen Picassot. Rugalmasak. A beszámításkor nem tudtam alkudni, örültem, hogy bevették, amit vittem. A Merkantillal dolgoznak, de ha te viszel egy másik hitelezőt, elfogadják. Az ügyintézés mehet levélben és emailben.
-
DeFranco
nagyúr
válasz neduddki #57670 üzenetére
azért annyit kérnék, hogy ne én legyek már a szopóroller mintapéldánya
az az autó amit megvettem az eddigi tapasztalatok alapján az akkor felmért (korához képest kiváló) műszaki állapotban van, csak az akkor már ismert hibákat kellett rajta javítani, plusz egy rugótörést ami teljesen típus és példányfüggetlen, bárhol előjöhet
ezen felül összesen egy (1) darab ismeretlen bugja van, ami még felderítésre vár
ennek ellenére lehet kérdezni, mert költöttem rá nem keveset, de kijelenthetem, hogy az eddigi tapasztalatok alapján abszolút nem futottam lyukra, jó autót vettem, ne legyek úgy beállítva, mint aki ráharapott a sz.rosszendvicsre
(csak hogy tiszta legyen de ha más a véleményed mondd, ismered az autót, láttad is megvétel előtt, azóta is tudsz minden fillérről és bugról)
(#57674) Dany007: márpedig barátom az első hónapokban megugrod a százezret akkor is ha nincs különösebb gond, ha bug is van, akkor ennek az egész számú többszörösét is, csak azért nem mondogatom, mert egyszer már szóltam, és akkor kijelentetted, hogy ez téged nem érdekel/nem zavar. Ne legyen félreértés, kedvellek és jót akarok neked, de szerintem most nálad a vágy erősebb, mint a realitás.
[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
válasz DeFranco #57677 üzenetére
HI!
ajjon meg agyaszmenet nem vagy a szoporoller minapedanya soha nem is volta, /most is belelacc ojajt mai fel se teeleztem, / hanem akaorrek hozzoallas az otohoz, teha en csak az ahozzaszolast javalosam elokeresere amiben osszeszeded hogy mibe kerult vasarlas utan az oto
udv
neduddki
p.s. ne bosznacsa maaaaaaa fellllllll:- (((( /:- )))/ megannam a szamod most felhinala.....
mod: Dany007: kivancis lennek ez arra az omegara.....:- )
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Mert ez egy ezeréves sz..r... És igazából tetszeni se tetszik. Lomha is... csúnya is... pattogzik le a festék... Minden ajtaja cserélve lett meg más részek is...
És ha egyszer beszarik erre aztán biztos, hogy nem akarok költeni egy fillért se.
Márpedig előbb-utóbb lesz valami nagyobb összeg és egyszerűen fáj kiadni rá bármennyit is...
Ez tényleg csak arra kell, hogy elvigyen A-ből B-be.
És szeretnék már egy olyan autót ami tetszik is, amit szeretek is stb...szerk.: amúgy jövő tavaszig mindenképpen hajtani tervezem továbbra is.
@MunezXBK:
Áh valószínűleg meg kell mozgatni a kapcsolati tőkét... Apósom a fél ország hivatalos és nem hivatalos szervizeben járatos. Ők szerelik az emelőket / fékpadokat... kb mindenhol mindenki haver... a 25-40%-os alkatrészkedvezményeiről nem is beszélve...
Plusz van egy régimotoros kereskedő ismerősünk. Aki már így is tartozik egy - egy szívességgel.
Úgyhogy lehet nem én fogom kiválasztani az autómat.@DeFranco:
Gondoltam, hogy rád gondolt a Rejtő...
És emlékszem amiről a múltkor beszéltünk. Úgy rémlik jól le is lettél hurrogva, hogy azért ez így nem általános jelenség... Mármint az, hogy megveszel egy autót 8-900k-ért majd ráköltöd még a harmadát az első hónapokban...
Jó, nyilván a kötelező alap dolgokat rá kell költeni. Az nem gond.
De nem szeretnék teljes futóműcserét meg motorfelújítást az első pár hónapban... Úgy tényleg nincs értelme autót venni.
De mondom, mi ezt a családban eddig megúsztuk. Tehát van ellentétes tapasztalat is.
Tehát azt mondom, ezt így csontra kijelenteni kicsit merész. Mert már én egyből tudok ellenpéldákat bőven... Nyilván van a másik oldalról is bőven... de épp ezért nem lehet ezt így 100%-ra kijelenteni..
De mondom kezdem azt érezni, hogy nem én fogok magamnak autót választani.@neduddki:
Ha Veszprém közel van, gyere és nézd meg. Kicsit eszi az olajat. Úgyhogy azt is bele kell számolni, hogy 2-3 havonta 1-1 litert tölteni kell. Amúgy városban 10l városon kívül pályán 8-8,5-ből megáll így is.
[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz Dany007 #57685 üzenetére
halkan jegyzem meg, hogy jellemzően azok hurrogtak le, akiknek amúgy nincs is saját autójuk, nem is volt. Úgy nagyon könnyű szakértőnek lenni.
de mondom, nem kötelező rám hallgatni, pont a közöttünk levő jó viszony miatt nem erőltetem, infók inputok itt vannak, ha kell valami kérdezel
mellesleg nem az a baj, hogy 800-900-ért vennél autót, és nem akarod rákölteni még egyszer az árát, sőt, az árának a fele is irreális összeg utólagos költségekre, ha veszel egy tisztes polgári autót. Ellenben a Volvo meg a Rover az ami itt a többség szerint le fogja zabálni még a lábadról is a szőrt, mert ezeket nem kifizetni nehéz hanem fenntartani. Nem az ellen vagyunk, hogy autót vegyél, hanem hogy olyat vegyél aminél mindennek az árán egész számú szorzó van.
@neduddki: necces, előfordulhat, de jövő hét esélyesebb
[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
válasz Dany007 #57685 üzenetére
HI!
akkor nem azert nem kootoel ra mert nemkene hanem mert foloslegesnek itleek aszem ez kicsi mas eszta
udv
neduddki
mod: ex-Kiksig: ha nem sietek addig ma felszisozt parketa es kesz konyhaszekreny var:- )
[ Szerkesztve ]
-
Cheesy
őstag
Egy kis finomság:
A hölgyike állítólag olyan hangot hallott fékezéskor, mintha repülőn ülne
www.vakbelmutet.hu
-
Dany007
veterán
válasz neduddki #57690 üzenetére
De nem... ami kellett azt költöttünk rá.
Pl menyér elrágta az egyik gyújtáskábelt, aztán nekitolattam egy fának a jobb első ajtóval. (igen, tolattam, gyorsan, hirtelen, tisztaideg állapotban), akkor lett cserélve egy ajtó meg a visszapillantó...
ja meg egyszer folyott a hűtővíz, de azt megcsináltuk "házilag".
Aztán most tavasszal műszakin fékbetétek... Kb ennyi.De nincs semmi baja műszakilag. Korrektül megy. Mit mondjak még? nem hagyott ott eddig sehol...
Ha lenne gondja, nyilván megcsinálnánk nem hagynám úgy, hogy bármikor megálljon alattunk, elvégre a gyereket is sokat visszük vele.De igen, ha költeni akarnék rá lehetne. Mondjuk kezdetnek egyből újra kéne festeni... Meg a motorral valamit, hogy ne egye az olajat... De szvsz nem ér annyit az egész... mert eszik 3 havonta 1 litert, azt akkor mivan? Ha megjavíttatom a motort / kicseréltetem az többe kerülne, mint amennyit az egész autó ér.
@Dr.Zoo:
Jó, a vezérlésről még én is tudom hozzá nem értőként, hogy új vásárlásakor egyből csere...
De értem mire célzol.@DeFranco:
Nembaj ha mondjátok. Hiszen ezért vagyok itt. Hogy minél több infót gyűjtsek másoktól akik már tapasztaltabbak. Csak maga a szituáció az ami idegesít. Hogy az ember vesz egy papíron jó állapotú autót, majd költsön rá még százezreket? Dühít. De lehet emiatt nem én fogok autót választani magamnak.
"Ellenben a Volvo meg a Rover az ami itt a többség szerint le fogja zabálni még a lábadról is a szőrt, mert ezeket nem kifizetni nehéz hanem fenntartani. Nem az ellen vagyunk, hogy autót vegyél, hanem hogy olyat vegyél aminél mindennek az árán egész számú szorzó van."
A Roverről már kb letettem. Azt tényleg csak biztos forrásból vennék. De a Volvonál meg nem nagyon akarom lejjebb adni. Akkor inkább nem veszek. Úgy vagyok mindennel, hogy vagy jót akár drágán is vagy semmit. Egy szar autóért a 100 ezret is sajnálnám kiadni... Szal érted mire gondolok...
Azért hogy vegyek egy másik olyan autót ami nem tetszik nem fogok pénzt kiadni, hiszen az már van.[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Dany007 #57693 üzenetére
vannak alap dolgok, amiket nem fogsz tudni elkerülni józan belátással, átírás, biztosítás, illeték, vezérműszíj, ékszíj, olajok, szűrők, klímatisztítás-feltöltés már ez sem kis tétel, de kb. fix., adott (ez volt nálam 130, amiben kb. 105 az anyag 25 a munkadíj, gyári, vagy gyári minőségű alkatrészekkel plusz ugye ezen felül az átírás, bizti, illeték, eredetvizsga stb.)
ami ezen felül van, az a bug, arra pedig meg kell legyen a pénzed amit képes és hajlandó is vagy fintor nélkül rádobni az autóra, ha ne adj' isten kell, ahogy 'duddki is mondja, ez kb. két fő egység bugjának komolyabb javítása.
okos ember ezt kikalkulálja, hogy az adott típusnál kb. mennyi, beletúr a zsebébe és dönt. ha nincs bug és megmarad, akkor meg winning van, és lehet menni fagyizni
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz DeFranco #57694 üzenetére
Igen igen.. az alapok kalkuláltak. A bug az ami nem, ezt beismerem.
Akkor viszont lehet, hogy mégiscsak Mondeo lesz a vége.. Ha valami ilyesmit sikerülne kifognom, mikor már élesben megy a helyzet, annak nagyon örülnék. Ebből azért elég sok futkározik az utakon, talán a bontóban is több van belőle...@MunezXBK:
Ha tisztában van az ember a helyzettel, akkor nincs gond. Lehet mire kalkulálni. Ha tudom előre, hogy alapokon kívüli javítgatásra még 100-at rá kell költeni, akkor úgy választok árkategóriát is.
De azzal a tudattal, hogy veszek egyet 8-900k-ért majd még 2-300-at rá kell költsek a következő 2-3 hónapban, na úgy nem tudnék autót venni.Egyébként mikor A4? Asszem neked van a Dízeled itt a közelben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA SPORTS FC™ Mobile Football
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Overwatch 2
- Home server / házi szerver építése
- Call of Duty: Black Ops 6
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest