-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz Luck Dragon #165150 üzenetére
Ha 3,5 M odadják jöhet
Nem kell autómataEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
-
kisza25
félisten
válasz Luck Dragon #165152 üzenetére
Olcsó autót olcsón vegyél, 4,6 M már biztos, hogy valami mást vennék, pl. a kifutó kia ceed az 1,6 135 lóval pont kijönne annyiból
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
proof88
addikt
válasz LuckyL #164968 üzenetére
Hali,
a történet folytatása, hogy tegnap azaz vasárnap elmentünk szerelővel a helyszínre. Egyébként nekem a szerelő azt mondta hogy kb egy évtizede csinálja a helyszínen átnézős melót, és nagyon sok mindennel foglalkozott autókkal kapcsolatban, pl lakatosként is dolgozott, meg fényezett is, stb. Azt is mondta hogy az országban ő volt az első aki ezt elkezdte csinálni, a többiek őt kezdték el másolni, több-kevesebb sikerrel. Mikor saját műhelyt nyitott, próbált felvenni olyan embereket akik jó ideje dolgoznak a szakmában hogy lehessen tőlük is tanulni mindenfélét, de igazából csalódott. Egyszer lerakott eléjük egy autót, mondta nekik hogy találják meg a 7 hibát a kocsival kapcsolatban, de 2-nél többet nem találtak, és ez szerinte szomorú.
Meg ilyen dolgokat mesélt út közben. Meg hogy őt nem érdekli az autó múltja meg hogy a tulaj mit mond, ő a kocsival fog beszélgetni mert az nem hazudik.Az autó átvizsgálása bő 1 óráig tartott.
Az első 5 percben egyébként csak szemre méregette az autót, majd megállapította hogy mely elemek voltak szerinte újrafényezve.
Minimális szócsata alakult ki közte és a tulaj között:
- ez itt látszik hogy fényezve volt.
- nem volt fényezve.
- de fényezve volt.
- nem volt.Az egyik elemen egyébként konkrétan meg tudta mutatni, hogy honnan látta, úgy már mi is láttuk.
Ezután vette elő a rétegvastagságmérőt, ami egyébként viszonylag vékony értékeket mutatott a kérdéses elemeken is - valszeg csak kisebb sérülésekből adódó újrafényezési munkálatok voltak elvégezve az autón.Utána fel lett nyitva a motortér, ott szétnézett, beindította a motort, nézte, hallgatta, és ezután elővett egy sztetoszkópszerű cuccot, amivel a motor bizonyos pontjain hallgatózott. Azt mondta, nem tetszik neki a hidrotőke felőli hang, bár ezt lehet még anélkül említette. A tulaj azt mondta hogy anno a márkaszervizben azt mondták neki, hogy ez a hang normális, de a szerelő szerint nem ilyennek kéne lennie.
Továbbá azt mondta hogy mintha az egyik görgőt is hallaná.Kocsi átvizsgálása során több ilyen apróbb szócsata is volt a tulaj meg a szerelő között, de a tulaj azt mondta, hogy ő csak azt tudja kommunikálni amit anno neki mondtak a márkaszervizben.
Utána egy másik cuccal megnézte alulról a kocsit - kamera+lámpa, azt mondta hogy régen mindig krokodil emelővel dolgozott, de ezzel a cuccal ugyanazt meg tudja nézni emelés nélkül, gyorsabban. Benézett hátul a pótkerekes rész környékére is.
Ezután beszálltunk és a szerelő vezette a kocsit. A próbaút jó volt. Visszamentünk, rákötötte a diagnosztikára az autót, 1-2 apróbb problémán kívül (mint pl egyik oldali tükörfűtés probléma, stb) nem talált mást.
Végül összegzésként azt mondta, hogy magas fordulaton észlelhető némi olajégetés, minimális egyelőre, de kezdődik egy folyamat amit majd idővel orvosolni kell. Plusz a hidrotőke illetve egy valamilyen görgőnek a hangja amit hallott. Egyébként meg a kocsi nem sérült szerkezetileg, nem is borult még fel, meg azt nyújtja amit egy 12 éves autónak nyújtania kell, meg kb minden működik rajta. Rozsdásodást nem talált.
Kettesben hagyott minket a tulajjal, hogy beszéljük meg az anyagi részét. Megállapodtunk, majd kifizettem a szerelőt, utána elköszöntünk. Utána még elmentünk a tulajjal a téli gumiszettért, és hazajöttem a kocsival.
Szóval megvettem a kocsit, aztán majd idővel foglalkozunk a motorral. Én a görgős hangot megmutatnám minél előbb szervizben, augusztusra kaptam időpontot, azt mondta hogy addig nem lesz vele gond.
Hát kb ennyi. Holnap viszem eredetvizsgára, aztán átírás, aztán meglátjuk. Németül nem értek, úgyhogy most kinyomtattam magyar használati útmutatót, meg ismerkedek még a kocsival. Amúgy baromire tetszik.
-
proof88
addikt
válasz B-L-A-C-K #165157 üzenetére
Én egy 2006-os Citroen C4-et vettem, 2 literes benzinest.
A 96-os Corsa helyére. Bár még megvan az is, egyelőre azzal magabiztosabban közlekedek. Persze ezt is meg fogom szokni, de pl ma legurultam vele mélygarázsba, lefelé sem volt laza, de felfelé tiszta ideg voltam, annyira nem érzem a széleit meg elejét az autónak, fordulásnál néhol olyan szűk, hogy áhh ... mondjuk ezt a "hol az autó határa" dolgot már a D Corsában is megtapasztaltam ...[ Szerkesztve ]
-
Johnny_vT
senior tag
válasz proof88 #165158 üzenetére
Akkor te is Opelből ültél át és te is pont 10 évet fiatalítottál, mint én
Nem tudom, hogy a nyárközepi hőhullám okozza-e, de az elmúlt egy-két hétben rengeteg új vagy "új" autó került a fórumozók tulajdonába. Már csak kisza Daciája hiányzik
[ Szerkesztve ]
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
kisza25
félisten
válasz Johnny_vT #165161 üzenetére
ha dacia lesz arra várhatsz még 6 hónapot Ha fiat tipo akkor meg vagy 4hónapot, vagy amíg eladom az i20-at és veszek egyet raktárról Nekem kicsi az esély arra, hogy idén új autóm lesz, most megrendelném a fiatot akkor lenne itt decemberben, de ebben a hónapban még tutira nem döntök
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
8th
addikt
Lada helyett mást, akár használtat? Mutatjuk, mit találunk crossover témában
Három éves dácsiját kő vönni.
...
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
szerintetek milyen autót lehet ajánlani ha a következő feltételeknek kellene megfelelni:
- 2000 utáni évjárat
- nem rohadós
- 80% autópálya használat (többi Budapesten belül)
- heti átlag 300 km-es össz használat
- manuális váltó, klíma, minél több légzsák, kényelem (nagy méret..pl.nekem egy Accord már nagy )
- fogyasztás 8 liter alatti ( )
- keret összeg: max 1.000.000 Ft
- elsősorban benzines motor, ha nagyon muszáj akkor dízelÖtletek,vélemények?
-
aero.
veterán
válasz BigBlackDog #165165 üzenetére
Palyas 8 literes fogyasztasba eleg sok 6 hengeres is belefer.
-
BigBlackDog
veterán
válasz BigBlackDog #165165 üzenetére
-
rumos XIII
aktív tag
Sziatok.
C corsa piac halott, másik autón gondolkodom, 650-700 ezerig, a skoda fabia ajánlott?
Konkrét motort még nemnéztem, egyetemre, melóba szaladgálós lenne, belvárosban. -
-
molnarpeter
nagyúr
válasz rumos XIII #165176 üzenetére
Fabia vagy dízel, vagy 1.4 szívó benzin. SDI-t még rövid távokra is meg merném venni.
-
aero.
veterán
válasz BigBlackDog #165175 üzenetére
Nekem 9 az atlag, varos + 110 palyaval. Tiszta varos 10,5-11 klimazva, fix 96-tal 6,7. 2.0t 180 lo.
[ Szerkesztve ]
-
aero.
veterán
válasz B-L-A-C-K #165184 üzenetére
Anglia. Teljesen jo, en is azt hittem nem, de az. Otthon 150-nel megyek, de kint nem vonz.
Kisza25: 24 vagyok, 4. Autom, a leggyengebb 150 lovas volt, de nalam az a minimum. Sorban 230, 150, 192 es most 180, de kell a chips. Nem birom a gyenge autokat.
[ Szerkesztve ]
-
m3tr0
őstag
válasz MunezXBK #165167 üzenetére
Azért itt kérdezem,mert itt az X aktákat IS meg oldjátok.
Amúgy mostani fogyasztás 6,5-7 körül alakul, pályán 110-120 óra szerint.
Ez egy 1.6 benzin, rövid áttételű a váltó és engem kezd zavarni a hangja...öregszem.
Amennyiben váltanék egy kicsit idősebbre (mostani 2004-es) legalább kényelemben,komfortban adjon többet.Hiába akartam sportosabbat, egyszerűen nem használnám ki. Autópályára meg aztán végképp nem kell 200 lóerő,rövid váltó, meg kemény futómű. Volt tervben egy hot hatch..de elvetettem.
-
Integrale
veterán
válasz aero. #165181 üzenetére
Íreknél 120 volt pályán, és 80 országúton, viszont az Audi órája csalt 20-at, így az érzés megvolt.
Nincs baj szerintem sem ezzel a limittel, legtöbben be is tartották, telepített trafipax nincs, néha kiáll egy két muki villogni, de az sem gyakori."Bad reklám is reklám too"
-
m3tr0
őstag
Elvetettem,mert nem tudom kihasználni.Az arra sokkal kevésbé való mint amire most autót használok.Így ha autót cserélek,amivel különösebb bajom nincs csak amit említettem továbbá,hogy unalmas, akkor már olyat veszek ami nagy és kényelmes, ha már a sportosságot el kell engednem.
-
kisza25
félisten
-
Én meg Dániáig óra szerint 120 szoktam menni...
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest