Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nikla

tag

válasz membrandj #119062 üzenetére

:R Köszi a választ;
    Ház: Zalmann "szerver" ház, ezeréves, 13kg és nem szándékozom cserélni :)
    Táp: FSP Aurum 500W
    jogos: SSD: 250gb Samsung 850
    +2tb WD blue

Illetve win7-en vagyunk az Aster miatt;

Először én is a memóriára gyanakodtam, de néhány perces peakektől eltekintve nincs vele gond, 0,5-1gb free mindig van.
    Ezzel szemben amikor "berecseg" akkor látszik párhuzamosan hogy a CPU 98-100%-on tolja mind a 4 szálon. (ez főleg mikor PS és ADS fut párhuzamosan szokott gondot okozni és mindkettő inkább CPU alkalmazás tudtommal)
    i7-3770: jogos; +4 szál, vagyis HT, ez végül is segíthet ezeken a gondokon. Vagy tényleg ér ennyit HT?

Érdemes Xeon-ban gondolkodni? - E3 1280 ebayen szintén ebben az árkategóriában mozog.

Mivel relative a 3770 se olcsóbb, történt akkora techonlógiai fejlődés, hogy érdemes legyen mondjuk az 50k-t kitolni 120k-ra és akkor mondjuk i7-7770 (+alaplap)? nyújt annyival nagyobb teljesítményt? - jövőállóbb talán, de valójában mennyivel több?

Köszi

Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)

• Nikla

tag

Sziasztok,
    Ha rossz topic kérlek tegyétek át :B
    CPU bővítésben kérnék tanácsot, nem égető a téma de néha kicsit limitesek vagyunk :)
    Jelenlegi felállás:
    a gépet ketten használjuk párhuzamosan (Aster) light játék, photoshop, netezés, android fejlesztés.

//Semmi nincs húzva//
    FSP Aurum 500
    i5-3450 + stock fan
    Asus P8H77-V
    2*4gb HyperX DDR3-133
    +Asus r270 - de ez most annyira nem lényeg

Max keret: 100 + cserénél eladható alkatrészek.

Megközelítés:

0) Húzás - nem is értek hozzá és nem is hiszem hogy stock fan + H77 mellett érdemileg lehet biztonságosan előrelépni. - Kérlek javítsatok ki ha rosszul gondolom.
    Cost: 0.
    Benefit: ?

1) nagyobb proci - i7 3770 (K nak szerintem a H77 miatt nincs is értelme)
    Cost: ~50-70e
    Benefit: nem kell sokat foglalkozni vele, viszont az előre lépés sem lesz látványos (~1k + geekbenchben, tudom ennél több, de azért nem nagy előrelépés)

2) Alaplap és proci csere, mostani eladásával - itt kérnék tanácsot merre lenne érdemes menni, felső keret mondjuk 70-100e.
    Benefit: lényegi előrelépés, viszont sokat kell vele foglalkozni, pláne az eladás oldalon.

3) kiszervezés: venni egy Ilyet + ház + etc.
    Cost: 50
    Benefit: PS és android kiszervezhető elég nagy előrelépéssel, viszont 2 gép (bár akkor már lehet utána nézek hogy lehetne ezt összevirtualizálni ;] )

4) Ha tudsz más utat :)

Köszönöm előre is.
    :R

[ Szerkesztve ]

Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)

Új hozzászólás Aktív témák