Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dopolgx

kezdő

válasz palfitom #137276 üzenetére

Thx! Egyelőre így állok:

Lapokba még nem mélyedtem bele, mik lehetnek a döntő tényezők a felsoroltak közül? Eldöntöttem, hogy 0 játékos gép lesz, bár így még egy 1030-at sem értek, hogy mi használna ki az én tevékenységeim során:) Mindenesetre akkor már passzívat választanék. Ennek az ASUS-nak a leírásában találtam ezt: "DVI max. felbontás: 1920x1200" - de ugye a HDMI kimeneten okés lesz a későbbi 4k monitor?
    SSD elég egy 500-as szerintem, rendszer, adatbázis és néhány szoftver lesz csak rajta, egyéb adatok (zene, film/videók, fotók...) meg a HDD-n, erre alkalmasnak gondolom a PURZ-t olvasgatások után, ill. a csendesség a teljes összeállításnál előtérben volt. CPU hűtőt nem ajánlottál, a Pure rock slim úgy láttam népszerű és a viszonylag halkabbak közé tartozik.

• dopolgx

kezdő

Sziasztok!

Javaslatokat szeretnék kérni a fórumtagoktól, mi lenne a legmegfelelőbb összeállítás számomra.

1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?

Elsődleges munkaeszköz lesz online pókerhez, napi átlag 14 óra üzemidővel heti 6-7 napban. Gond nélkül bírnia kell akár 3-4 különböző póker kliens egyidejű használatát, akár 16-20 asztallal, tracker szoftvert (HM2/H2N, PostgreSQL adatbázis kezelése, akár 100GB méretű - minőségi SSD kötelező!), egyéb kiegészítő programokat, böngészőt, mindezt kifogástalan gyorsasággal
    Játék (a pókeren kívül) még nem eldöntött, de valószínűleg játékmentes gép lesz. 2, későbbiekben lehet 3 monitorral használnám.

2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?

Csak külső perifériák, egér, bill., monitorok.

3. Milyen alkatrészekre van szükséged?

Komplett konfig., lehet szünetmentes tápot is szeretnék.

4. Mennyi a kereted rá?

350-400e Ft kb., de ha megéri és arról van szó, még gyűjtögetnék hozzá a köv. 1-2 hónapban.

5. Mekkora a monitorod natív felbontása, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?

Meglévő: Samsung SyncMaster P2470HD
    Későbbiekben kerül mellé egy 4k + esetleg még egy FHD

+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?

AMD RYZEN CPU köré építtetném, ezenkívül nem nagyon van márkákra kikötésem, lapban MSI felé hajlok, de ez nem túl megalapozott, VGA téren meg Radeon felé. Ház azért “nézzen ki valahogy”, de nem túl lényeges szempont. Csendes gépnek viszont nagyon örülnék! A két legfőbb szempont a minőség és a megbízhatóság - ár/érték arányra azért odafigyelve.

“A” verzió lenne a 0% játékos gép, “B” verziónak érdekelne ha mégis gamerkednék időnként, milyen összetevőkben mennyivel térne el az összeállítás? Egyéb kérdésem még a tuning - érdemes e? - és ehhez mérten érdemes-e hozzá optimálisabb hardvereket venni?

Köszönöm előre is a segítségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák