Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Midguardian
csendes tag
Sziasztok!
Új gép vásárlását tervezgetem. Össze is szedtem egy konfigot és kíváncsi lennék a véleményetekre.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Lényegében mindenre. Net, film, munka (kép szerkesztés, excel, ilyesmi) + játék (főként single player játékok pl. Resident 2-3 remake, Final Fantasy 7 remake, Diablo 2 Resu).
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
SSD, HDD
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Gépház és minden ami benne van
4. Mennyi a kereted rá?
Max. 400K
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Egy 4K/60Hz tv-t használok kijelzőnek (de ha úgy alakul, nem gond ha kisebb felbontáson, nem mindent maxra húzva, ablakban megy a játék)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Főleg AMD vonalon gondolkodom, és mindenből bolti új.
Amit kinéztem:
Alaplap: ASROCK B550M Steel Legend
CPU: Ryzen 5 5600G
CPU hűtő: BE QUIET! Pure Rock 2 FX
RAM: 2x16GB (kit) 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Trident Z RGB CL16
VGA: SAPPHIRE RADEON RX 6700 XT 12GB PULSE
SSD: SAMSUNG 500GB 980 M.2 PCIe M.2 2280
TÁP: SEASONIC FOCUS GX 650W MODULÁRIS
HÁZ: BE QUIET PURE BASE 500DX WHITE
Később még vennék bele pluszba 2-3 ventillátort + 2-3 SSD-t.
OC-t nem tervezek semmilyen téren. -
Midguardian
csendes tag
válasz palfitom #175323 üzenetére
Köszi a választ!
CPU-ból azért néztem a G-t, mert a VGA-t úgy néz ki valamivel később venném hozzá + mivel munka is lenne a gépen, így egy "biztonsági tartalék" lenne az IGP. Meg ahogy néztem 1-2 tesztet, olyan 5%-al erősebb az 5600.
Egyébként ez a +cache és PCIe 4.0 mennyit számítana?
Alaplapból azért választottam a micro méretet, mert a sima ATX 20k-val drágább. Ezt az árkülönbséget inkább másra költeném.
-
Midguardian
csendes tag
válasz Zoli bácsi #176809 üzenetére
Normális helyen ilyen esetben:
1. elnézést kérnek
2. javítják a hibát amilyen hamar csak lehet
3. adnak valami kárpótlást (pl. kupon)Nálad ahogy látom egyik sem áll fenn, sőt, azt várják, hogy SAJÁT költségeden küld vissza a gépet...ez azért elég beszédes.
-
Midguardian
csendes tag
válasz andaman #176959 üzenetére
Tessék egy konkrét összeállítás:
Alaplap: Asrock b550m steel legend - 50k
CPU: Ryzen 5 5600g - 50k
CPU hűtő: amit adnak a cpu-hoz
Ram: 32 GB (2x16) Kingston FURY Beast DDR4 3600MHz - 35k
Táp: Seasonic G12 GC 550W 80 Plus Gold - 27k
SSD: Samsung 980 M.2 1Tb - 26kHáz: adott
Kb: 190k + érdemes bios frissítést kérni (3-4k) + kiszállítás (2-3k)
[ Szerkesztve ]
-
Midguardian
csendes tag
válasz palfitom #177260 üzenetére
Hali! Bocs az offért.
Csak feltünt, hogy mostanában a Crucial P3-as SSD-t is ajánlod. A Crucial P5 Plus-t ajánlottnak tartod? Egy Samsung 980 / Crucial P5 Plus heatsink / Kingstone KC3000 közül (kb egy árban vannak az 1Tb-osak) Te melyiket ajánlanád? (általános felhasználásra lenne pl. steam)
-
Midguardian
csendes tag
válasz Sasa 111 #177350 üzenetére
Helló!
A gép összetételét nem véleményezném, azt majd megteszik a hozzáértőbb topikgazdák.
Az árak viszont megütötték a szemem. Gyorsan rákerestem az alkatrészekre árukeresőn, és a komplett gép, összeszereléssel, bios frissítéssel + kiszállítással kijön kb. 600K-ból. Ehhez képest a te 660k-s ajánlatod elég érdekes.
Egyébként meg töltsd ki az összefoglalőt, főleg a mire használnád és milyen monitorral (felbontás, képfrissítés). Az alapján tudnak pontosabb véleményt mondani.
[ Szerkesztve ]
-
Midguardian
csendes tag
válasz Sasa 111 #177364 üzenetére
Aqua-t néztem, mert ott a táp kivételével (helyére raktam egy 650-es moduláris seasonic tápot) minden más volt az általad írtakból. De várd meg a konkrétabb ajánlást, és az alapján nézd át a boltok ajánlatait, főleg olyan szempontból, hogy mennyi garanciát adnak az adott termékre. Mert simán előfordul, hogy valahol kicsivel olcsóbban adnak termékeket, csak mellé 5 helyett pl. csak 3 év gar-t adnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LG LCD és LED TV-k
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Spórolós topik
- Assetto Corsa Competizione
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest