Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whitealert
tag
Sziasztok!
Nagybátyám megkért, hogy keressek neki egy pc-t, mert a mosatniuk már elég régi. Főleg netezésre és irodai munkára lenne használva, esetleg néha filmezésre. Csak maga a gép kellene, a perifériák megvannak.
Mostanában nem foglalkoztam a témával és nem igazán ismerem az aktuális dolgokat, ezért tőletek kérnék segítséget.Cél:
- max 100k, de inkább ~80k ha lehet
- netezés, irodai munka, filmezés
- jó lenne ha bírná 5-6 évig legalább
- oprendszer nem kell
Nem zárkódok el a készen kapott gépektől sem, de gondolom magamnak összerakni még mindig olcsóbb.Előre is kösz a segítséget.
-
Whitealert
tag
válasz menyhartlevi #83007 üzenetére
Én a monitort lecserélném lg 22mp65hq-p -re. Árba kb ennyi, de újabb és jobb.
-
Whitealert
tag
Sziasztok!
Karácsonyra kellett volna egy gépet összeraknom, de kicsit elcsúszott a dolog. Főleg munkára néha videózásra lenne, kb 70-80k értékben. Akkor ezt ajánlottátok:
Pentium G3220 ~ 14k
ASRock H81M-HDS ~ 12k
4GB 1600MHz RAM, pl HyperX Fury ~ 11k
WD Blue 500GB AAKX ~ 12k
FSP Hexa+ 400 ~ 11k
CM N200 ~ 11k
Összesen: 71kAz érdekelne, hogy azóta esetleg van-e valami változás. (Bár gyanítom hogy nincs)
A másik kérdésem az lenne, hogy a CM N300-as ház mennyiben különbözik az N200-tól? Pusztán csak azért mert ugyan annyiba kerül. (Jó lenne-e az ehhez a konfighoz?) -
Whitealert
tag
Sziasztok!
Legutóbb egy irodai gépre kaptam javaslatot tőletek, de most egy kicsit erősebb gép kellene.
Főleg office programok mennének ezen is, de alkalmasnak kellene lennie 3D-s tervezőprogramokhoz (Catia), esetleg néha képszerkesztéshez.
A legutóbb ajánlott config-ot kibővítve egy videokártyával alkalmas lenne a feladatra vagy esetleg új proci is kellene? (Olvastam a fórumon, hogy lehet jobban megéri ez a proci + SSD, ezért vagyok bizonytalan)
Videokártyákból viszont csak gamereknek látok főleg javaslatokat, ezért nem tudom milyen kellene ide. (ugyan az?)
A keret most mehet feljebb 100-120k-ra (esetleg kicsit feljebb ha megéri)A legutóbbi javaslat:
Pentium G3220 ~ 14k
ASRock H81M-HDS ~ 12k
4GB 1600MHz RAM, pl HyperX Fury ~ 11k
WD Blue 500GB AAKX ~ 12k
FSP Hexa+ 400 ~ 11k
CM N300 ~ 11k
Összesen: 71k -
Whitealert
tag
válasz membrandj #86735 üzenetére
Nem elég esetleg egy i3-mas proci? Nekem az van a laptopomban (még az első szériából) és szépen futnak a tervező programok. i3 + b85 + gtx750 nem lenne inkább megfelelőbb?
Nem felülbírálni akarlak, csak meglepett hogy elég egy beépített videokártya is.[ Szerkesztve ]
-
Whitealert
tag
Sziasztok!
Rokonoknak szeretnék összeállítani egy asztali gépet. A cél főleg internetezés, esetenként filmnézés lenne.
keret: 70-100kAhogy láttam ez egy gyakran ajánlott összeállítás:
asrock h110m-hds ~ 18k
i3-6100 ~ 35k
2x4GB ddr4 kingston fury ram ~ 13k
120GB kingston fury ssd ~ 13k
WD EZEX 1TB ~ 14k
cooler master n300 ~13k
fsp hexa+ 400W ~13kA kérdésem az lenne, hogy:
- Érdemes i3 proci erre a célra vagy elég egy G4400-as? Az lenne a cél, hogy sokáig ne kelljen bővíteni.
- Kell egy ilyen PC-be a 8 GB ram? Tudom, hogy nem nagy különbség árban.
- DVD íróra van vmi ajánlott vagy vegyem meg a legolcsóbbat vmi ismert márkából? -
Whitealert
tag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék vásárolni és lenne egy pár kérdésem.
A szokásos kérdések
1. Mire fogod használni a gépet?
Netezés, MS office, filmezés
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
perifériák megvannak
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Mindenre szükség lenne (Alaplap, CPU, RAM, táp, SSD, Ház)
4. Mennyi a kereted rá?
100k-ról indultam de 130k lett a vége.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, milyen csatlakozók vannak rajta?
22" 1080p
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? NemEzt raktam össze a fórum olvasgatása után:
Nem lesz OC max a későbbiekben ha szükség lenne rá.Alaplap: MSI B450M Gaming Plus - 26k
CPU: Ryzen 3 2200G - 34k
RAM: Kingston HyperX Predator 8GB (2x4GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3K2/8 - 27k
SSD: 250Gb Samsung 860 Evo - 18k
PSU: FSP Hexa+ 400W - 12k
Ház: Még nem tudtam dönteni, de az itt ajánlott olcsóbbak közül lesz valamelyik.
Deepcool Wave V2 - 7k
MODECOM MINI COOL AIR - 7k
Logic M4 - 6kLenne egy pár kérdésem:
1. Átnéztem a 450M-es alaplapokat és egyszerűen már nem lehet olyan RAM-ot találni ami rajta van az SQL listán (már nem forgalmazzák itthon őket). Olvastam a Ryzen topicban hogy többen is ezzel a kit-el használják. Vállalható ez a rizikó? Mi a legrosszabb eshetőség?
2. Gondolkoztam rajta hogy fogok az áron és A320-as alaplap + bios frissítés + AMD 200GE procit veszek. Most szerintem elég lenne az is a feladatra, de a jövőre nézve nem lenne tartós. Igazam van hogy a 2200G-t veszem?Előre is köszönöm a segítséget!
szerk: formázás
[ Szerkesztve ]
-
Whitealert
tag
válasz palfitom #136029 üzenetére
Szia!
Egy ehhez nagyon hasonló build-et rendeltem meg a napokban. Most vettem észre, hogy a Logic M4 ház nem tartalmaz egy ventilátort sem. (valamiért nem is gondoltam erre)
Egy 200GE proci csak böngészésre és filmezésre használva el fog menni hűtés nélkül (CPU hűtő van természetesen)?
Ha nem, van valami ajánlott ventilátor? Ha jól emlékszem régen az volt a mondás, hogy a hátsó kifújó a fontosabb. Igaz ez még most is, vagy inkább legyen első és hátsó is?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
- Ryzen Huawei MateStation S
- FUJITSU ESPRIMO E500 E85+ SFF /I3 - 8GB DDR3 - 128GB SSD/ WIN10 PRO - 15mp bootidő UTOLSÓ DB !
- GAMER / KONZOL MÉRETŰ (ITX)-PC /I5 8600-6MAG- ASUS ROG WIFI-BT-16GB DDR4 -RX6600-8GB-DDR6 -1TB SSD/!
- GAMER PC /ASROCK-B460-STEEL- I5 10400F(6MAGOS) + VÍZ - 1TB NVME - 16GB RGB - RX 6600-8GB DDR6 + RGB!
- BLACK FRIDAY AKCIO - i7 9700 + 16 gb ddr4 + gaming alaplap + huto + win 11 pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest