Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
M3cK
tag
Üdv!
Tudna valaki ajánlani egy netezős, filmezős gépet (lap, cpu(intel), ram, esetleg vga[ha kell]), max 40-50k-ért?[ Szerkesztve ]
-
M3cK
tag
Üdv!
Netezésre meg filmezésre tudnátok valamit ajánlani?
AMD vagy Intel, azt nem tudom hogy melyiknek a jobb jelenleg az integrált GPU-ja, mivel első sorban VGA nélkül gondoltam a gépet (lényeg hogy 720p-s videókat is gond nélkül tudja vinni), de ha olcsóbban kijön valami VGA-val az sem baj. Plusz szerintem 2x2 GB RAM elég bele. Alap lapnak valami Mini ITX-et gondoltam, meg hozzá valami kicsi, de jól szellőző házat (plusz táp), mivel nincs hely a gépháznak.
Monitor, billentyűzet, egér, winchester van, azok nem kellenek.
A lényeg hogy a lehető legolcsóbb, de ne a leggyengébb legyen.
Ár kb. 40-60 körül max. -
M3cK
tag
Köszönöm a válaszokat
Hangkártyából Creative Sound Blaster X-Fi Titanium-ot tervezek a Genius SW-HF 6000-resemnek Fejhallgatómnak meg nem kell hangkártya (Logitech G35) -
M3cK
tag
Üdv!
Éppen gépvásárlás/újítás előtt állok, vagy ha nem is még azonnal, akkor jövő év elején.
Első sorban gamelésre, photoshopra használom a gépet, és néha tervezek 3D-ben 1-2 szobát és hasonló dolgokat stbstb...
CPU: Itt több proci is szóba került számomra, mikor újítani akartam, akkor még csak a Sandy Bridge volt, de mivel elhúzódott a gépújításom, így már szóban forog az Ivy Bridge is. Sandy-nél a 2500K és a 2600K, Ivy-nél a 3570K és 3770K.
A kérdés hogy megérné-e az a 20-25ezer plusz forint Ci5 helyett Ci7-ért, és érdemes-e várnom még az Ivy Bridge-re. ( Fogyasztás csökkenés, kevesebb hőtermelődés, gondolom ez által jobb tuningpotencia is. [És lehet, a forint is erősödik addig ]). CPU Coolernek Spire Thermax Eclipse II-őt vagy Noctua NH-C14-et gondoltam, de később majd vízhűtésre cserélem.
Alaplap: Nem tudom, hogy jelenni fognak-e meg újabb lapok az Ivy Bridge miatt, és azok jobbak lesznek-e a mostani 1155-ös lapoknál. Ha nem, akkor az ASRock Fatal1ty Z68 Professional Gen3-at néztem ki.
RAM: A RAM-oknál azon gondolkozom hogy lehet hogy érdemes lenne megvenni most, mert jövő év elején már drágulni fognak a RAM-ok, már néhány üzletben most elkezdtek drágulni 500-2000Ft-okkal, és mivel a RAM-ot megtudnám venni így lehet érdemes is lenne, amíg még olcsó . Itt a G.Skill-től a Ripjaws X 8GB (F3-12800CL9D-8GBXL)-ra gondoltam.
HDD: Most van egy Western Digital Caviar Black 1TB-os 64MB cache-s SATA III-as HDD-m, szóval ez megvan.
SSD: Itt az a kérdésem hogy melyik a jobb; OCZ Vertex 3 120GB vs. Crucial M4 128GB. Láttam tesztet ahol az OCZ volt a jobb, de volt ahol a Crucial. ( Ugyan abban a programban, vagy játékban). Az SSD-n csak a Windows lenne pár programmal meg játékkal, amivel éppen játszok természetesen, így gondolom az írási sebesség annyira nem is fontos, inkább a tényleges olvasási sebesség a lényeg.
VGA: Ez szintén megvan egy AMD Radeon HD 6950 (Asus referencia modell) formájában, mely 6970-re van unlockolva. Esetleg ha lesz még pénzem mindezek után akkor lecserélem egy 7970-re
Ház: Szintén megvan már; Cooler Master HAF 932 Advanced
Monitor: Szeretném a mostani 17"-os Acer-emet valami nagyobbra cserélni . Itt az a kérdésem melyik a jobb a 3 közül; Dell Ultrasharp U2311H / Dell UltraSharp U2312HM / Dell UltraSharp U2412M. Mivel mind a 3 IPS paneles monitor a képminőséggel nincs gond, de viszont érdekelne, hogy a 3 monitor közül melyiknek szebb a képe (Már ha van akkora különbség ) és a feketéje. Láttam pár videót és képet, ahol néhány monitornak ezek közül fekete képnél nagy volt a bevilágítása vagy nem tudom mi a pontos megfogalmazása.
Remélem leírtam minden fontosat, ha nem akkor majd kiegészítem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest