Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hEngi
tag
Sziasztok,
Készülök config frissítésre és a segítségeteket szeretném kérni.
Aktuális konfigom:
TÁP: FSB 550W
Ház: CM Elite 331
alaplap: Asus P5QL pro
proci: q6600
mem: 4*1G 1066 Kingston
Vidkari: ATI 4850
HD 500 TB Samsubng
SSD: Samsung 850 EVO 250GBA táp az SSD és a HDD maradnának.
Első körben az alaplap proci memoria hármast cserélném+ gépházat mivel kicsi sajnosANTEC GX500
ASROCK Z97 Pro3
HyperX 8GB Savage DDR3 1866MHz CL9 HX318C9SR/8
INTEL Core i5-4690K 3.50GHz 1150 BOX
Lenne pár kérdésem:
A memoria kompatibilis az alaplappal?
Az alaplapból láttam pro4-et is az miben különbözik?
Valamint hogy a gépházról tud e valaki valamit? megbízható?(annyi feltételem volt hogy felül legyenek a gombok mivel földön lesz a gépház)Később egy erősebb videokártya(április eleje)(80K körül) és két monitor kerülne rá(22es maradna és mellé egy 27/32es érkezne). Tudnátok egy videokártyát ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
hEngi
tag
válasz membrandj #87192 üzenetére
Szia,
Köszi a választ!
Persze FSP
A 8 gigas modul mellé jövőhónap elején kerülne még egy. És csak 1 ezres különbség volt az 1600-as és az 1866-as között ezért böktem erre.Azért választottam k-st mivel később lehet húznám.(1-2év) persze ebben az esetben kerülne rá egy komolyabb hűtés is.A mostani q6600-os azért bírta ilyen sokáig mert tudtam rajta húzni egy kicsit Viszont az alaplapban igazad lehet.
Nem készülök két monitoron játszani. Főleg munka miatt van rá szükségem.
960ból nem készülnek kidobni egy ti verziót?
Üdv,
Dávid[ Szerkesztve ]
-
-
hEngi
tag
válasz membrandj #87200 üzenetére
Szia,
Nem annyira proci igényes a munka inkább memóriát zabálja
Köszönöm a segítséget. Az asrockból gondolom nem gond ha nem az m -es verziót veszem?
A házak tetszenek! webshopra még tippet tudnál adni? Eddig főleg ipon-on vásároltam de azt hallottam mostanában kicsit feljebb kúsztak az árak náluk.[ Szerkesztve ]
-
hEngi
tag
Sziasztok,
A következő összeállítást néztem ki:
Asrock H97 PRO4
Fractal Design Core 2500 FD-CA-CORE-2500-BL számítógép ház
Intel Core i5-4690 processzor
Kingston 8GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Red HX318C10FR/8 memóriaA kérdésem az lenne hogy az alaplap honlapja szerint :
Note1: Due to the configuration of chipset, each RAM will downgrade to DDR3 1600 with H97 series chipset.
Érdemesebb lenne egy z97et választanom?
Valamint az lenne még a kérdésem hogy nem látom a supported memory list-ben kifejezetten ezt a memoriát. Ezt okozhat problémát?Üdv,
hEngi -
hEngi
tag
válasz membrandj #87469 üzenetére
Szia,
FSP500W
Samsung 500GB HDD
Samsung EVO 850Vga pedig egy 960/280 lesz hó végén
Nem az alaplap kezeli a ramot? Ott néztem a támogatásokat és a
z97-nél:
Note1: Each RAM whose speed is higher than 3100 MHz will downgrade to DDR3 3100.
h97 -nél:
Note1: Due to the configuration of chipset, each RAM will downgrade to DDR3 1600 with H97 series chipset.Gondoltam akkor a z97 kezeli az 1833-at is
-
hEngi
tag
Sziasztok,
Neki álltam részletekben felújítani a gépet:
Asrock H97 PRO 4
Corsair 8GB DDR3 1600Mhz CML8GX3M1A1600C9
Fractal Design Core 2500 FD-CA-CORE-2500-BL
Intel Core i5-4690
FSP Raider 550W
SSD SAMSUNG 850 PRO
Egyenlőre ezeket újítottam be.(Már megvannak megy is szépen)Jövő hónap elején cserélném még a videokártyát(Egyenlőre egy 4870 van benne a régiből) és a monitort(Eddig egy 22''- esem van)
Video kártya: Egy 960 GTX -re gondoltam.
Monitor: Teljesen tanácstalan vagyok egy 27'' est szeretnék főleg filmezésre vagy stratégiai játékokra használnám. FPS -t továbbra is a kisebben játszanék.A kettőre közösen a keret 150K.
+kérés: A proci hűtőm elég hangos.
Ha beleférne a keretbe bedobnátok még egy hűtőt ami kifejezetten halk?Előre is köszi a segítséget!
Remélem nem voltam nagyon offtopic
Üdv,
hEngi[ Szerkesztve ]
-
hEngi
tag
Sziasztok,
5 eves gépemben szeretnem a szentháromságot cserélni (alaplap+proci+memoria).
Amit szeretnek megtartani:
Haz: Fractal Core 2500
Tap: FSP Raider 550W
GPU: Nvidia 960 4GBAmire gondoltam
CPU: AMD 3700x/3800x
CPU huto: SCYTHE Mugen 5 Rev. B (most egy DEEPCOOL GAMMAXX S40 van bent de gondolom az mar felejtos aljzat miatt is)
Memoria: HyperX 32GB Fury DDR4 3600MHz CL17 KIT
Alaplap: ASUS PRIME X570-PAmire hasznalnam:
Foleg jatek, neha munka.Ami erdekelne:
Tap eleg lesz?
Hazba elfer minden?
(GPU csere is lesz egyszer..., 2070 árkategóriában, ha ebből lehet méretre következtetni )
Keret: 250-300k
Lehetoleg semmi RGB
Udv,
hEngi[ Szerkesztve ]
-
hEngi
tag
válasz SyMbioTe #152842 üzenetére
Szia,
Koszi a valaszt!
Java fejleszto vagyok, sok container-t futtatok lokalisan munka kozben, azert kell a memoria.
A forditashoz meg a proci, hagy porogjon a parallel forditas
Neha Unity-vel szoktam meg hobbi szinten szorakozni.
Megkerdem Deepcool-t hogy adnak e nekem hozza kompatibilis csatlakozot. Jo ez a kis 600G-os borda, gondolom eleg is lenne a procihoz, bar az a mugen +300g-al nagyobb...
Udv,
hEngi -
hEngi
tag
Ha van a gammaxhoz kompatibilis AM4 -es aljzat, akkor inkabb az legyen vagy inkabb a gyari huto?
-
hEngi
tag
válasz Paxker315 #152912 üzenetére
Szia,
Bocsi nem valaszoltam az elsore, igy nehez visszakovetni:
3800x lenne (bar szemezek a 3900x-el)
A hutes pedig egy regebbi gammax s40 egy fractal core 2500-as hazban.Udv,
hEngi -
hEngi
tag
válasz palfitom #152856 üzenetére
Hali,
Ugy dontottem hogy a 3900X-et szeretnem.
Szoval ez lenne a setup:
https://pcpartpicker.com/list/nqRcmg
Proci+alaplap+memoria csere utan (Memoriabol 3600Mhz-es csak az nincs vmiert fent).
Kerdes:
Alaplapbol legyen inkabb a B450 vagy hosszu tavon kifizetodobb az x570?
Ez a tap birja ezt a procit? 105W-os TDP-t irnak de teszteken lattam 200W + folotti fogyasztast is.
Ez a cooler felejtos a 3900x-el?
Udv,
hEngi -
hEngi
tag
válasz palfitom #152975 üzenetére
Koszi a valaszt~
Lap: Okeydokey!
Tap:
Ez egy menő tap volt a maga korában! [link]
Azon gondolkoztam hogy nem kéne inkább egy 650re cserelni?
Előbb vagy utóbb kerülne bele egy erősebb videokártya, gondolom azoknak is nőtt a fogyasztása.
Huto: [link] Ez szimpatikus Esetleg arról tudnal valamit mondani miert kerulnek a noctua hutok ketszer annyiba? Marmint gondolom ezt a "tigris szofi cigaretta" barna szint nehez kikeverni, de ezen kivul mit tudnak?
Udv,
hEngi -
hEngi
tag
válasz palfitom #153042 üzenetére
Nagyon szepen koszi az infokat.!
Annyi kerdes meg h nezegetem boltokat es itt: [link]
Azt irjak hogy nem AM4 kompatibilis a huto.
A honlapjam a termeknek viszont azt irjak hogy kompatibilis. Lehetséges, hogy amit itt arulnak meg nem tartalmazza az AM4 kompatibilis felfogatast?
Udv,
hEngi -
hEngi
tag
válasz palfitom #153066 üzenetére
Hello,
Ezt a valaszt kaptam:
"A Gyártó szerint az új változat kompatibilis. Sajnos a több forgalmazónk készletén még régi változat is van, emiatt nem tudjuk garantálni hogy amit kap, fel van szerelve AM4 foglalattal is." [link]
Esetleg róla mi a véleményed:
[link]Bar nem ragaszkodom IPON-hoz, szal lehet korbenezek mashol is inkabb
Udv,
hEngi[ Szerkesztve ]
-
hEngi
tag
Sziasztok,
Gepet frissítenek a régi 4. generációs i5- rol.Amit megtartanék:
Haz: Fractal Design Core 2500
Tap: FSP Raider 550W
GPU: Gigabyte 960 4GB
Amit vennek:
Alaplap: Asus X570-P (Ezt csak véletlen szerűén választottam, szeretem az asus szoftveres részét az x570 meg jónak tűnt a CPU-hoz )
CPU: AMD 3900XT Vagy sima 3900X
Memoria: Crucial 32 GB CL16 3600MHz Ez az idozites/orajel megfelelo CPU- hoz?
Cooler: Corsair H100x Ezt is csak böktem, szeretnek egy vízhűtést, es leírás alapján elfér a gépház felső részen. Ezt megtudnátok erősíteni?A keret erre a négy alkatrészre ~370K. Később ha érkezik video kártya csere, akkor tápot is cserélek. A 32 GB memoria-ra es a sok CPU magra munka miatt van szükségem.
Udv,
hEngi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
- Ryzen Huawei MateStation S
- FUJITSU ESPRIMO E500 E85+ SFF /I3 - 8GB DDR3 - 128GB SSD/ WIN10 PRO - 15mp bootidő UTOLSÓ DB !
- GAMER / KONZOL MÉRETŰ (ITX)-PC /I5 8600-6MAG- ASUS ROG WIFI-BT-16GB DDR4 -RX6600-8GB-DDR6 -1TB SSD/!
- GAMER PC /ASROCK-B460-STEEL- I5 10400F(6MAGOS) + VÍZ - 1TB NVME - 16GB RGB - RX 6600-8GB DDR6 + RGB!
- BLACK FRIDAY AKCIO - i7 9700 + 16 gb ddr4 + gaming alaplap + huto + win 11 pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest