Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
Gondoltam kiváncsiságból benézek a topikba,és az archívumba dobott a guggli.
Ott olvastam az alábbiakat,és kicsit meglepődtem:"(#49958) tvse1995
Röviden szerintem 1x4 Gb 1333Mhz-s Kingmax ram-ot vegyél.(játékra felesleges a nyolc)"
Miből gondolod,hogy felesleges a 8GB RAM játékra?
(#155) Jim-Y
Tapasztalatból mondod?
[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
-
törölt tag
válasz tvse1995 #418 üzenetére
"TÁP: CHIEFTEC CTG-400-80PB 400W OEM ~ 10k
HÁZ: Sharkoon Vaya ~ 8k"Ehhez biztosan 4 pines hosszabbító kell, a 24 pines is csak az alaplap felett fog feszülve odaérni. Egy CX 430 Corsair-rel jobban jár az illető.
(#413) palacsa: Én az MS120 helyett, amiben nincs kábel menedzsment és felső tápos, ezenkívül mATX, az ATX-es alsó tápos, kábel menedzsmentes fekete Vaya-t venném. Ezzel a 60 centis kábelekkel rendelkezőző fekete táppal: CX 430 Corsair.
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz tvse1995 #565 üzenetére
Lap: szerintem nem volt indokolatlan, írtam hogy gondolok a későbbi bővítésre; egyébként pont ezt néztem mielőtt meggondoltam magam, csak olvastam, hogy ezekben Etron chip van, és USB3-as kompatibilitási gondok vannak
CPU: oké, bár én a végletek embere vagyok, vagy építsünk olcsót, amit majd lecserélünk, vagy vegyünk egy faszát ami sokáig jó. Nem ér meg +10k-t egy 2500k akkor már? Illetve megér +15k-t +2 valódi mag? Kicsit olyanok nekem ezek mint amiknek nincs célközönsége...ha lehetne tuningolni akkor meg mindenki venné a köztes típusokat is.
RAM: 8 GB kell a tervezőprogik miatt is, nem szeretnék többet winchester-en lapozófájlt tartani, de ez nem nagy költség. Az 1600-as ramok később is feleslegesek lesznek?
TÁP: én is ezt néztem másodjára, ok.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz tvse1995 #580 üzenetére
Szerintem ha csak régi játékok kellenek, akkor egyelőre az i5 integrált VGA-ja is elég (ahhoz kell egy olyan (mondjuk Z68-as) alaplap, ami mondjuk +10k), és VGA-t majd csak akkor vennék, amikor megjelenik a GTA V, amikor ugyanaz a VGA már jóval olcsóbb lesz.
Vagy ha megtartod az ajánlott konfigot, és olcsóbb variációt akarsz, akkor is a VGA-n érdemes spórolni, a tervezőprogramnak elsődlegesen úgyis csak processzorigénye van.+a Palit VGA-kra általában csak 2 év gari van, ugyanazon áron legtöbbször kapni 3 évre szóló garist is.
+400W táp szerintem elég egy 1 vga-s rendszerhez
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz tvse1995 #585 üzenetére
Én is csak azért írtam, mert kb 0 pluszköltség, de +1 év csak +1 év, ha nem is azért mert elromlik, ha esetleg eladásra kerül a sor, sose baj ha van még bolti garancia.
Szerkesztésre: Tudom, nem vettem figyelembe, hogy nem lesz tuning (bár ettől függetlenül én akkor is inkább komolyabb lapot vennék, jóval értéktartóbb lesz az egész konfig szerintem)
-
Illidan
tag
válasz tvse1995 #638 üzenetére
Köszönöm a gyors reagálást.
Vajon csak a 24 tűs kábelhez kellhet a hosszabbító?A Corsair CX430W v2 és fenti Chieftec nagyjából hasonló minőségi szintet képvisel, ugye? Azt hallottam, hogy az első széria nem lett túl jó, főleg az előd CW400-assal összevetve, de a v2-esen már javítottak.
Árban nagyjából ugyanannyi lenne a Chieftec+hosszabbító, mint Corsair, ezért ha minőségben nem rosszabb, akkor ez utóbbit választanám. -
Illidan
tag
válasz tvse1995 #641 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.
Így, hogy egy árban van a két táp, valószínűleg inkább az 500-as Chieftec lesz a választott, annak fényében meg főleg, hogy a Corsair kikerült webshop kínálatából (pedig tegnap még benne volt).Ami pedig az alaplapot illeti, majdnem sikerült benéznem, ugyanis az Asrock H67M-en sincs IDE csatlakozó HDD-nek és ODD-nek, csak floppynak. Emiatt máris nem éri meg számomra a többletet a ASROCK H61M/U3S3-hez képest.
Szerettem volna elkerülni, de úgy néz ki, hogy valamilyen átalakítós megoldás lesz a vége, hogy a régi IDE-s eszközöket használni tudjam. -
GrooveHero
addikt
válasz tvse1995 #750 üzenetére
És érdemes használtan procit venni? Mármint úgy értem...soha nem tudhatja az ember, hogy mennyire van széthúzva....én is odaírhatom, hogy nem volt húzva...remélem érthető, hogy mit próbálok mondani
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
csibe1
addikt
válasz tvse1995 #769 üzenetére
"Ha ki akarod tölteni a 70k-s keretet akkor vehetsz 8gb ram-ot úgyis olcsó. Játékok alatt ennek semmi haszna nincs de különben jól jöhet."
Miért nincs haszna?
(#773) Jim-Y
Pedig egy biztos akad,és szerintem kezdenek szaporodni.
Olvass utána a BF3 topikban,igencsak használt a 8GB RAM a gépekben pl betöltéskor.
Másrészt ez felbontásfüggő is,mert fullHD felbontásban magas vagy ultra grafikai részletesség mellett az 1GB-os videókártya a rendszermemóriát is használja, amiből a Win7 minimum 1GB-ot használ betöltéskor+a böngésző,és a kliensprogram még 2-300MB.B.U.É.K. mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
freelanced
addikt
válasz tvse1995 #1000 üzenetére
Üdv! Köszönöm!
Hogyhogy ilyen olcsó ez a Sharkoon Vaya? Szerintem hihetetlen jól néz ki az árához képest? Ez megbizható márka? Elég műanyagos mondjuk szerinted megbizható? Illetve az ASROCK mennyire megbizható márka?
Szerinted érdemes i5 2300 helyett 2400 at venni?
És még az érdekel, hogy ez milyen márka: VTX3D
Megbizható vagy inkább vegyek Sapphire-t?
Ez jó kártya amúgy: 6870 ?
Tisztelettel!Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Agro
senior tag
válasz tvse1995 #1197 üzenetére
Meló helyen sajnos nem tudok böngészni a nagyobb áruházak weblapjain, hogy van e náluk egyáltalán, ezért majd otthonról megnézem.
Egyébként HDD és ODD nem köl azt kibuherálom a régi gépből. Gondolom anélkül már beleférne valamilyen ASUS vagy Giga lapka is meg valami Asus VGA.
Nagyon köszönöm a segítséged
-
Agro
senior tag
válasz tvse1995 #1204 üzenetére
Van egy 1TByteos WD Sata II-es vinyóm szal az nem gond szerintem. Sebességre szeretnék mindinkább rágyúrni, mert nem szeretném 3 éven belül cserélni. Szal ha egy 4 magos is beleférne a keretbe annak örülnék mint majom a farkának
Alaplap + VGA kombó ok ebben az esetben ha mind2-en alátámasztjátok, max megnézek otthon egy-két tesztet.
-
Agro
senior tag
válasz tvse1995 #1247 üzenetére
Akkor marad a táp max, ha kevés a kábel hosszabítóval megoldják az Aquában.
Le is adtam a megrendelést. Elvileg jövő hét közepén átvehetem, rákérdeztem telefonon és max a VGA miatt csúszhat egy picit az átvétel. Nagyon köszi még egyszer. El se hiszitek mennyire hálás vagyok LOL
-
gergo0007
tag
válasz tvse1995 #1691 üzenetére
Mostani gép AMD Sempron 2600 + 1GB ram + külön VGA kártya, a 720p filmeket és a böngészést is aránylag jól viszi.
Ebből a vinyó és a monitor használható.Konkrét keret nincs de nem akarok túl erős gépre költeni, amely a sebességben nem hoz észlelhető változást egy olcsóbb konfighoz képest.
A fogyasztás is fontos mert napi 10 órát minimum megy a gép, és ennél már 40w is jelent évi 7 e ft-ot, 5 éves használat alatt 35 ezret.
i3-2100-at a tesztben lévő alacsony fogyasztás miatt is néztem (ha nincs VGA kártya akkor az nem is fogyaszt)
alaplap-ház-táp kérdésében még nincs semmi elképzelésem
-
Blursan
csendes tag
válasz tvse1995 #2153 üzenetére
mi a baj az enyémmel... mi gyenge ? !
AMD azért mert még nem volt hallotam jót is roszat is ...
Intelből elegem volt 3 procim döglött be !Asus Maximus VI Formula - I7-4770k - Sapphire Radeon 280x Vapor-x OC - Ocz Agility 3 60 Gb SSD - WD Black Caviar 64mb 1,5 Tb - Coolermaster Haf 922 - Coolermaster nepton 280l - BenQ Xl2430T - Zowie FK1 - Razer Blackwidow - HyperX Cloud - Xonar Phoebus Solo -
-
smiti
veterán
válasz tvse1995 #2562 üzenetére
Alaplappal szembeni elvárásaim? Nem akarnék extra dolgokat egyébként.
Ram slot mondjuk jó a 4 db, Pci-e elég egy, sata 3-at azt nagyon szeretném ha minél több lenne, de legalább a vezérlésével ne legyenek gondok. Hűtőbordás legyen és jó felépítéssel rendelkezzen. A stabil megbízható tápellátás talán a legfontosabb.
Ez a teszt mennyire lehet hiteles?
Mert ezek szerint még ha ideiglenesen is de egy Core i3-2120 is elég lehet nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- PlayStation 5 Pro teszt
- Viccrovat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest