Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
Gondoltam kiváncsiságból benézek a topikba,és az archívumba dobott a guggli.
Ott olvastam az alábbiakat,és kicsit meglepődtem:"(#49958) tvse1995
Röviden szerintem 1x4 Gb 1333Mhz-s Kingmax ram-ot vegyél.(játékra felesleges a nyolc)"
Miből gondolod,hogy felesleges a 8GB RAM játékra?
(#155) Jim-Y
Tapasztalatból mondod?
[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
Nézz át a Battlefield 3 topikjába,ott írták páran,hogy pl javulást tapasztaltak 8GB-nál:gyorsabb lett a pályabetöltés,és a videókártya is használ a rendszermemóriából ha szükséges.
Ez nem kötözködés,csak kiváncsi voltam,hogy miért csak 4GB-ot ajánl amikor még egyelőre olcsó a RAM.Más:
Most van egy gépben 2x2GB RAM,érdemes mégegy ilyen kitet venni mellé vagy jó a sima 4GB-os modul,esetleg inkább egy 8GB-os kit,és a mostani mehet tartaléknak?[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
A felbontástól,és a videoram nagyságától,grafikai beállítástól is függ,hogy mennyi rendszermemória kell,szóval ez majdhogynem gépenként változik.
Valaki erre valamit?
"Most van egy gépben 2x2GB RAM,érdemes mégegy ilyen kitet venni mellé vagy jó a sima 4GB-os modul,esetleg inkább egy 8GB-os kit,és a mostani mehet tartaléknak?"
-
csibe1
addikt
válasz szanitéc #726 üzenetére
A mostani vinyó árak mellett szerintem ne is dobd ki.
Vegyél egy külső rack-et vagy nézz egy átalakítót.[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz tvse1995 #769 üzenetére
"Ha ki akarod tölteni a 70k-s keretet akkor vehetsz 8gb ram-ot úgyis olcsó. Játékok alatt ennek semmi haszna nincs de különben jól jöhet."
Miért nincs haszna?
(#773) Jim-Y
Pedig egy biztos akad,és szerintem kezdenek szaporodni.
Olvass utána a BF3 topikban,igencsak használt a 8GB RAM a gépekben pl betöltéskor.
Másrészt ez felbontásfüggő is,mert fullHD felbontásban magas vagy ultra grafikai részletesség mellett az 1GB-os videókártya a rendszermemóriát is használja, amiből a Win7 minimum 1GB-ot használ betöltéskor+a böngésző,és a kliensprogram még 2-300MB.B.U.É.K. mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
Üdv!
Egy barátom szeretne a gyerkőcnek gépet összerakni karácsonyra.
A következő alakatrészeket szedtem össze, ezekről kérnék véleményt:Alaplap : Asrock FM2A55M-DGS R2.0
Processzor : AMD Athlon II X4 740
Memória :Kingmax 4GB DDR3 1333MHz
Videókártya : Gigabyte HD7750 1GB DDR5 OC GV-R775OC-1GI
Tápegység : Chieftec CTG-450-80P 450W OEM
Házat majd az aprón nézek hozzá, valószínüleg egy Chieftec lesz; merevlemez és dvd olvasó van.
Az alkatrészek a linkelt oldalról lennének megvásárolva.[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz privacy99 #59190 üzenetére
Az még csak a kisebbik baj lenne, hogy optimalizálatlan, mert lejjebb veszem a grafikát; de ráadásul még tele van bugokkal is a BF4.
Ez elég rendesen haza tudja vágni a játékélményt, hiába van akár 4k-s gép alatta.(#59194) privacy99
"Hiába veszel 1 milliós gépet, 2 x GTX Titant..stb. nem tudsz mindennel maxon játszani, pedig simán elvárhatod."Nem elég a kilométeres gépigény, de ráadásnak még vacakul is fut rajta.
Ez már tuti feature.[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz privacy99 #59202 üzenetére
Ne kapkodd el a BF4-et.Memory leak és egyéb nyalánkságok.
Olvasgasd a topikban lévő kicsit régebbi hsz-eket is.Akad pár érdekes hibajelenség:hitbox,netcode,láthatatlan fal vagy ellenség,elfogy 8GB RAM a rendszernél vagy a 2GB a videókártyánál,DirectX error stb.
Bőven lehetne még csiszolni rajta, minimum egy fél évet." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz szricsi_0917 #59204 üzenetére
Szerintem így, hogy egy része látatlanba van pl. a tápegység, én nem igazán ajánlanám.
Írj egy értékhatárt és felhasználási területet, aztán itt a topikban kapsz rá egy normális ajánlatot." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
-
csibe1
addikt
Üdv!
A keret 170 ezer Ft. Ebből kellene kihozni egy komplett gépet, monitorral amin a Paladins nevű játék normálisan futna.
Billentyűzet és egér van.
Lehetőleg egy helyről kellenének az alkatrészek.
Az SSD beleférhet a keretbe egy 1TB-os merevlemezzel?
Érdemes valamiből használtat, de garanciálisat venni pl. monitor, gépház?" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
Üdv!
Egy kedves ismerősöm fiának lenne gépfejlesztés X4 740-es Athlonról ( az i3-530-ról lebeszéltem inkább);
mert már 5 éves a gép, és nem igazán tud mit kezdeni az újabb játékokkal.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Vegyesen, multi pl. PUBG
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Monitor, egér, billentyűzet van.
Monitor: LG 25UM-58P 2560x1080 felbontással3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Kellene:
- számítógépház, 2-3 ventillátorral, jól szellőző
- processzor: Ryzen 1600-asra gondoltam
- alaplap
- memória 16GB
- tápegység
- merevlemez: WD 1TB WD10EZEX
- SSD - Crucial MX500 2.5 250GB-ot néztem, de elég szomorú, hogy összesen 4db webáruházban adják 5év garanciával az árukeresőn felsorolt 33 boltból.
Valahol 2év Crucial gyártói garanciával, máshol még arra sem veszik a fáradtságot, hogy feltűntessék a garanciaidőt. Minek is, biztos nem érdekel senkit
- videókártya : itt több típusról is beszélgettünk, szóba került az 1060 3GB-os verziója, utána az RX570-580-as 4GB-os verziója.
Az 570-es és az 580-as között árban sincs nagy különbség, melyiket éri meg jobban megvenni ha Radeonra esik a választás?
Melyik teljesítene jobban hosszútávon a játékokban?4. Mennyi a kereted rá?
250 ezer FtAmennyiben pár ezer forinttal több az még nem a világvége, de ha nem muszáj akkor nem kell átlépni a keretet.
Közben olvasgattam a topikot, és nekiálltam a pcx gépösszerakójában összedobni egy konfigot:
- ház: Zalman Z9 NEO
- tápegység: FSP 450W HEXA 85+
- processzor: AMD Ryzen 5 1600 YD1600BBAEBOX
- alaplap: Asrock B450M PRO4
- memória: Corsair 2x8GB DDR4 3000MHz Vengeance (3év gari) vagy KINGSTON 16GB DDR4 3200MHZ HYPERX FURY (5év gari)
- videókártya: Asus RX580 4GB GDDR5 DUAL-RX580-O4G
- SSD: Crucial 250GB MX500 CT250MX500SSD1 SSD
- merevlemez: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEXPlusz még 5 ezer a gépösszeszerelés, így jött ki 254 ezerre nekem.
Érdemes kérni az összeszerelést, nem lesz gond a postázáskor? Van ezzel valakinek tapasztalata?Érdekesen számol a pcx oldala.Szerintük összeszereléssel 254.068 Ft, nálam anélkül 256.075 Ft jött ki, na mindegy.
Közben az Asus RX580 4GB GDDR5 DUAL-RX580-O4G ami az összerakóban 68.889Ft volt megnyitva 73.255 Ft lett, akcióban. XD
A géphez jó lenne ha egy helyről jönne minden alkatrész a garanciális ügyintézés miatt.
Azért a pcx-nél néztem a gépet, mert az előző gépüket is onnan rendelték.
Várom a javaslatokat, véleményeket ha valami amit érdemes vagy kell változtatni az általam összerakott konfigon." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
Üdv!
A tegnapi tanácsok alapján módosítottam a konfigot:
- ház: Zalman Z9 NEO
- tápegység: FSP 500W HEXA+
- processzor: AMD Ryzen 5 2600 YD2600BBAFBOX
- memória: G.Skill Aegis 2x8GB DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB
- SSD: A-Data 240GB ASU650SS-240GT-R Ultimate Series (tegnap ezt is ajánlották valakinek, kicsivel olcsóbb, mint a Crucial MX500-as)
- videókártya: Sapphire RX580 8GB GDDR5 Nitro+ 11265-01-20GEz így 256 ezerből áll meg a pcx-en.
Másik topikban drágállották a konfigot.
Esetleg tud valaki egy olcsóbb helyet ahonnan kompletten meg lehet rendelni a cuccokat, garifutárral?Az 580-ast ajánlották videókártyából, a 4GB-os is elég 2560x1080 felbontáshoz.
Arra kaptam is egy alzás linket, két játékkal.
Hosszabb távra viszont érdemesebb lehet a 8GB-os verziót venni." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz Paxker315 #137117 üzenetére
A garancia meg iponon az alaplapra csak 2 év. Azt is nézted?
A tápegységes tippet köszi; az valószínűleg módosítva lesz Hyper M 500-ra,
a modularitás és a garancia miatt is.A többi meg majd eldől, mert nem az én gépem lesz, és szeretnék egy helyről venni.
Videókártyában pár ezer forint különbség van.
Most nézem az ipon gépösszerakóját, hááát sikerült rendesen elcseszni.
Meg se találtam azt az alaplapot ami a konfigban van. Valaki ügyes volt, de rendesen." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz SyMbioTe #137148 üzenetére
Nekem semmi gondom a pcx-el, ha ennyi akkor ennyi.
Nem az én gépem lesz, és ismerős onnan rendelte az előző gépét is, és nem volt velük gond gariztatáskor.Az SSD akkor cserélve lesz a konfigba az Adata SU800asra, lehet egy Coolermaster N300as házzal, a 4GB-os Sapphire 580-assal; akkor kb egy tizessel léptük át a keretet ; de megemlítem az alzás kártyát is.
Akkor úgy néz ki ez lesz a konfig:
- ház: Coolermaster N300
- tápegység: FSP 600W Hyper M
- processzor: AMD Ryzen 5 2600 YD2600BBAFBOX
- memória: G.Skill Aegis 2x8GB DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB
- SSD: Adata 128GB Ultimate SU800
Plusz valamelyik 4GB-os 580-as videókártya.Köszönöm szépen a választ!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Xbox Series X|S
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- SSD kibeszélő
- Nintendo Switch
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
- Ryzen Huawei MateStation S
- FUJITSU ESPRIMO E500 E85+ SFF /I3 - 8GB DDR3 - 128GB SSD/ WIN10 PRO - 15mp bootidő UTOLSÓ DB !
- GAMER / KONZOL MÉRETŰ (ITX)-PC /I5 8600-6MAG- ASUS ROG WIFI-BT-16GB DDR4 -RX6600-8GB-DDR6 -1TB SSD/!
- GAMER PC /ASROCK-B460-STEEL- I5 10400F(6MAGOS) + VÍZ - 1TB NVME - 16GB RGB - RX 6600-8GB DDR6 + RGB!
- BLACK FRIDAY AKCIO - i7 9700 + 16 gb ddr4 + gaming alaplap + huto + win 11 pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest