Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
membrandj
nagyúr
-
dugesz77
őstag
válasz Kaci84 #48451 üzenetére
Pont ezen agyaltam én is három hete. Aztán utána néztem.Itt elég jó teszt van az A10 5800k vs CPU+ 6670 -ről. A 6670 vs 7750 ről az előbb már linkelt teszt. Ha összenézed pusztán játékok alatt bőven jobb a külön cpu+vga. Amennyivel drágább annyival többet is tud. A Kaverire azért baromi kíváncsi leszek.
-
Rypejakten
addikt
válasz Kaci84 #48473 üzenetére
attól, hogy nem működik a hybrid crossfire 6670-től fölfelé, attól még teljes értékű VGA-ként tudja kezelni a VGA-kat minden A8/A10.
nem hinném, hogy egy 16k-s lap drága lenne, ha van rajta sata3, usb3, dvi, dsub, hdmi, 7.1-es audiokimenet, normálisan hűtve vannak a VRM-ek,
és jól néz ki.[ Szerkesztve ]
-
dm1970
aktív tag
válasz Kaci84 #48503 üzenetére
Szokás szerint minél többet olvasok annál nehezebb a döntés. Én ezt találtam (i5-4570):
Tökéletes proci számomra.Gigabyte B85M-HD3 alaplappal és 8 Gb Corsair XMS3 1600 rammal tökéletes.Far Cry 3 szépen fut a HD 4600.Nekem nem hangos a hűtés.Ajánlom mindenkinek ha ebben a prociban gondolkodik.5 csillag jár neki.
Mondjuk ez egy 1 éves játék az alábbi gépigénnyel:
ajánlott:
512 MB DirectX® 9.0c compliant card with Shader Model 3.0 or higher
NVidia™ 8800 or better, AMD™ HD 2900 or better (see supported list**)
minimális:
VGA: 1024 MB DirectX® 11.0 compliant card with Shader Model 5.0 or higher
NVidia™ 480 or better, AMD™ HD 5770 or better (see supported list**)A fentiek alapján (ráadásul a fiam kedvenc játéka) ez a 48496-os konfig egész jó lenne 130-ba megállna dVGA, HDD, DVD nélkül, s ezt lehetne fejleszteni.
-
Rypejakten
addikt
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Kaci84 #48983 üzenetére
(#48984) Rypejakten + Pontosan
Ha azt nézzük,hogy egy i5 3470 egy árban van aránylag a legerősebb 8 magos FX proci árával,és még így is erősebb az említett i5,közép-felső kategóriában nem drágák az Intelek.
X4 750k meg elfelejteném,ha csak nem jön már végre az FM2+,mert ott már később is lehet majd bővíteni,sima FM2 lappal meg nem.
-
Buci21
addikt
-
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Kaci84 #49150 üzenetére
Ha van diszkrét VGA, akkor nem kell mellé APU. Inkább egy Athlon II X4 740/750K.
Az A55 csipszet harmatos ma már, inkább egy A75 csipes Asrock.Ide már jöhet a 7770 és elég lesz ezt a felállást kezdetben egyetlen darab 4 GB-os RAM modullal etetni.
----------------
Szerk. Ha meglévő, akkor minden további nélkül mehet mellé a 7770.
Bár az A6 nem fogja kihajtani a 7770-et.(Érdemes lesz keresni egy vevőt a jelenlegi alaplap + APU kombóra, és AM3+ kombón gondolkodni is.)
[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Kaci84 #49165 üzenetére
Eladod egyben 25-ért.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Asrock sFM2 FM2A75M-DGS R2.0 alaplap -- 15-15,5 k
AMD Athlon II X4 750K dobozos Socket FM2 /AD750KWOHJBOX/ -- 19-20 k
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Össz: 34-35,5 k. Tehát egy 10-est kell kb. rádobnod (az előző lap+proci árára) és jöhet a dVGA.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Kaci84 #49175 üzenetére
5400 rpm -- lassú, mint az anyatetű.
WD Caviar Blue 500 GB SATA3 (WD5000AAKX) gyors, megbízható, halk, rendszerre jó, a maradék meg tárolásra (100 giga rendszer, 400 Giga tárolás). Efölött csak a Black.
Notivinyóval szenvedni fogsz. vagy ..0pni.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
slayer007
tag
válasz Kaci84 #49183 üzenetére
Nekem van 5400rpm-es winyom a PCben, rendesen megvárom amíg felpörög, hogy megnyisson egy mappát.
Bár sajnos azért, mert ezek a tetü green winyok elalszanak ha 1 ideig nem használod őket...A WD black meg bootoláskor 30-60mpig gondolkodik, mire rájön, hogy létezik... az viszont sztem gariztatás lesz...
Egyébként annyira mindegy, ki mit ajánl neked, mert soha sem lesz elég jó. Az elvárásod nagy, a pénztárcád pedig ehhez képest elég üres. Ha tanácsot kérsz valakitől, gondolom azért teszed, mert jobban értenek hozzá, mint Te. Ez esetben illik elfogadni a tanácsukat, nem pedig belekötni lépten-nyomon.
[ Szerkesztve ]
Im insane, what's your excuse?!
-
vond
MODERÁTOR
válasz Kaci84 #49187 üzenetére
Ha halk gépet akarsz, akkor rendszer alá SSD (akár egy kisebb, olcsóbb darab - és ne mondd azt, hogy nincs különbség a HDD-hez képest, ez nem igaz), adatoknak meg egy WD Red... És
halknyugodt lesz az éjszaka és a nappal is...Mi általában egy ~300-350 soros, aktív torrentkliens mellett mozizunk, és semmit nem hallunk az EFRX-ből...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
membrandj
nagyúr
válasz Kaci84 #49187 üzenetére
Egy film hangját ha túllövi a hdd, akkor az hibás.. Vagy némafilmet nézel?
Veszélyes éjszakára bekapcsolva hagyni a gépet.. Zárlatos lesz, bármi.. A gáztűzhelyt se hagyod úgy, egyrészt, mert az többet fogyaszt, másrészt veszélyes. Főleg lustaságból ne hagyjuk már úgy..
Szakmai dolog létezik: SSD.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
slayer007
tag
válasz Kaci84 #49194 üzenetére
Ha tényleg halk gépet akarsz, akkor ahogy ajánlották, rendszer alá SSD (mert ugye ez pörögne a legtöbbet ha HDDn lenne), és film, ilyesmire egy 7200as HDD. Amikor vége a filmnek, a HDD úgyis leáll, az SSD megy tovább az OS-el, de azt meg hallani nem fogod ugyebár.
Másik opció, hogy marha drágán veszel valami hangszigetelt házat... ami kissé komolyabb pazarlás, mint egy SSD, ha gyakorlati hasznát nézzük.Im insane, what's your excuse?!
-
Pepszi
tag
válasz Kaci84 #49975 üzenetére
köszi, akkor érdemes vmelyik gépösszerakóval kiválogatnom az alkatrészeket és megnézni az árat?
egy 250-es HDD és egy külső 500-as van, nem mondanám, hogy túl soklátom utána kell néznem a formátumoknak mATX vagy ITX legyen.
Jelenleg Lego széria megy a gyerekeknek (starwars, batman). Néha akad, de nem zavarta őket.
Ezek fussanak.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kaci84 #50131 üzenetére
Ok értem én. Viszont egyszerűbb lenne a kérdezőnek válaszolnod hogy te hogy képzeled el a dolgot ....
Az alaplap nem ad plusz FPS-t (már ha a tuningot nem nézzük) mint ahogy a tápegység és a számítógépház sem , de szerintem mindhárom hardverre érdemes áldozni. Személy szerint nem kedvelem a drága CPU/VGA és occo minden más hardver típusú gépeket ..... a legtöbb gond is ezekkel a "csodákkal" van. Lehet spórolni de nem kell/szabad túlzásba vinni mert általában (később) sokba kerül ....
Viszont írtam RexpecT-nek egy minimál konfigot is (ugye a keretébe csak az fért bele) szóval a többi csak javaslat/megjegyzés volt ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest