Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunyi911
csendes tag
válasz ggbuffon1897 #83597 üzenetére
Rendben akkor majd írok köszi
-
membrandj
nagyúr
válasz imyourfriend #83594 üzenetére
i7-4790+ gtx 970 akkor, a többi az amit írtam.
Szünetmentes tápegységre passz.feherrepa
LGA 2011 olyan helyre kellhet, ahol napi szinten 10-12 órát megy a meló.
Milyen i5 procid van? Mert egy i7-4790k + nomrál lap, amiket írtam + hűtés 15-20k ( ha nem raksz rá, akkor semmi értelme) + meghúzod, akkor az már durva teljesítmény.
LGA 2011-re én nem merek ajánlani,mert nem sűrűn mennek. Azokra szerintem a szaktopicocba kérdezz rá.sunyi911
Nyár eleje, ahogy írták,de az lc power táp, az tuti kuka lesz. Veszélyes.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Balathruin
veterán
válasz ggbuffon1897 #83597 üzenetére
+1
Ennyi idő alatt simán lehetnek változások. -
sunyi911
csendes tag
Sziasztok nyár fele gépet szeretnék összerakatni a tanácsotokat kérném hogy milyent ajánlatok elképzelésem az 100.000-120.000ft körül van!
Amit szeretnék venni az egy alaplap,proci,ram,táp,és egy kari
Amik most vannak a gépemben:
Alaplap Gigabyte ma78gm-ud2h
Cpu amd 7750
Kingmax ddr2 2x2gb ram
Videokártya HD7770
Táp LC5550Köszi a segítséget.
-
feherrepa
csendes tag
válasz membrandj #83593 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. Én is azt olvastam hogy nem sokkal jobb az az 5820K. Viszont arányosan már nincs hatalmas különbség az árban. Kérdés hogy arra amire én használnám teljesitményben előrébb lenne-e. Mert ha már tegyük fel 10%-kal jobb, nekem megéri a +50-60k-t. HDD nem kell, elég az SSD tárterülete. Jelenleg is van egy i5-ös configom, és mindenképpen a lehető legnagyobb ugrásért fektetnék be, normális keretek között. Amiket írtál összeállítások nagyjából 200 körül vannak. Így ezek a plusz infok tudatában még mindig az a jobb döntés? Mert akkor szerintem összerakom valahol. Köszi mégegyszer!
Ui. Előttem lévőt olvasva ez a szünetmentes táp téma is érdekelne valamennyire. Mennyit kéne még rátenni a szünetmentesség érdekében?
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz membrandj #83298 üzenetére
Változott a helyzet, úgy tűnik 80-90-et hozzá tudok még dobni ehhez a konfigurációhoz. Mivel most egy 32"-os tv-t fogtam be ezért érdemesebb ezt monitorra költeni inkább, mint hardverre? Illetve szeretnék egy szünetmentes tápot, nem tudom milyen áron vannak de 550w-os a táp ugye meg egy monitor, ezt kellene elbírnia 25-30 percig.
-
membrandj
nagyúr
válasz feherrepa #83592 üzenetére
SSD maradhat, ha nincs vga igényes progi, akkor felesleges a vga. Nem kell beraknod.
1150 család bőven elég,de a sima 4790 is elég lenne szerintem.
Asrock h97 performance fatality ~ 26k
i7-4790 ~ 80k
cm hyper 212 evo ~10k
2x4GB ddr3 corsair lp 1600 mhz ~ 23k vagy 2x8GB ~ 45k
ssd van
hdd nem kell? WD blue ezex 1TB ~14k
zalman z9, cm n300 ~13-16k
fsp hexa+ 400W ~11kTuning:
i7-4790k ~ 90k
asus z97-a, asrock z97 extreme 4 ~ 35-40k
Hűtő: 15-20k Milyen cpu hűtőt vegyek topicba.
Ram: ugyanaz.
Ház z9 plus itt is jó.
Táp: Raider 550, esetleg xfx 450.
Ennél többet már nem költenék.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
feherrepa
csendes tag
Sziasztok, kéne egy kis segítség, nézelődök asztali gép témában.
1. Mire fogod használni a gépet?
Főleg autoit alapú szoftverek gördülékeny futtatására kellene. Játék egyáltalán nem érdekel, nem botokról van szó. (jelenlegi gépemen nagy számban már akadnak)2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Szükség esetén van bele videokártyám, ha nem lenne integrált (HD7770), meg SSD-m is is egy 250GB-s 840 EVO, hogy ha nem jelentősen gyorsabb egy újabb fajta. Ha igen akkor lehet szó SSD vásárlásról is.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Kellene ház, tápegység, alaplap, processzor, memória. Asszem ennyi, de ha valamit kifelejtettem ahhoz hogy a gép induljon, akkor az is kell4. Mennyi a kereted rá?
250-300k körül gondolkodtam az eddig látottak alapján.Ahogy körülnéztem, két vonalon indulhatok el i7 5820K + ehhez dolgok, vagy i7 4790K és a hozzá valók. Van még ezen kívül jó ár/érték arányú opció? És a többi alkatrésznek mit vennétek, hogy a legjobbat kapjuk a forintjainkért?
Az 5820K mellé valami ilyesmit néztem eddig 270-ért, ez mennyire oké?
ASROCK X99 EXTREME4
DDR4 16Gb/2133MHz Crucial K2
ZALMAN Z9 Plus
FSP Raider S 550Köszönöm előre is.
-
törölt tag
válasz Balathruin #83590 üzenetére
Oké! Köszi! Aztán ha rendesen elindul majd a gép csinálok egy win újratelepítést is.
-
törölt tag
Hali! lehet hogy furcsa a kérdésem és nem ide való de azért hátha tudtok segíteni. Bővítem a gépem cpu, vga csere és plusz 4giga ram. Ha meglesznek a dolgok akkor hogy álljak neki kicserélni őket? Vagy egyszerre rakjak bele mindent aztán bekapcs? Vagy van ennek valami módja? bocs a hülye kérdésért!
-
LógaGéza
veterán
válasz membrandj #83586 üzenetére
Legújabb Adobe progik (PS, AE, PP biztos) már jobban szereti a OpenCL-es kártyákat, mint a CUDAsokat
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
membrandj
nagyúr
válasz Patás54 #83585 üzenetére
Szerintem 1 db hozzászólást nem olvastál vissza, különben rájöttél volna,hogy naponta 565x le van írva,hogy K-s procinak nincs értelme nem tunig lapon...
V300-as ssd-t a napokba szintén 15x beszéltük.
Giga h97m-d3h + i5-4590 ( asrock h97m pro4 is jó)
vagy
giga b85m-d3h+ i5-4570( asrock b85m pro4 is jó ide)
Hűtő: Jó a hyper 212 evo,de egy deepcool gammaxx 300~ 6k is bőven megteszi.
Ram: 2x4GB ddr3 corsair lp vagy hyper x fury kingston ~ 25-22k.V300-as helyett: cruical m500 ~ 18k vagy samsung ~ 20-22k.
HDD ok.
Ps, videovágás stb-hez cuda magos kártya jobb a giga windforce kártyák amúgy is elég hosszúak.
Msi tf gtx 760 ~ 60k. (TF verzió legyen, ne a sima )Raider 550 ok.
Ház: Ebbe nem való ilyen komoly konfig.
Zalman z9, fractal design core 1500 ( m-atx) ez kisebb. Inwin dragon slayer ~ 16k szintén m-atx.[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Patás54
csendes tag
Sziasztok!
Annyira nem értek a dolgokhoz, de vissza olvasva összeraktam egy konfigot és szeretnék véleményt kérni. A keret 250 monitor nélkül. A gépet játékra (szeretném ha jól futnának a mai játékok ha nem is full grafikán de azért közel a maxhoz ) és photoshophoz, raw képek kidolgozásához, videó vágáshoz, is szeretném használni, ami fontos lenne még, hogy nem szeretném 2-3 év múlva lecserélni. Egér, billentyűzet, dvd olvasó és monitorom van de majd azt is leszeretném cserélni idővel egy LG 22MP55HQ-P-re.
Mint laikus ezeket válogattam össze:alaplap: GIGABYTE GA-B85M-D3H
processzor: i5-4690K +Cooler Master Hyper 212 EVO
ram: Corsair 8GB DDR3 1600MHz (ebből tervbe van még egy ugyan ilyen de csak egy-két hónappal később)
SSD: Kingston SSDNow V300 120GB
HDD: WD Caviar Blue 1TB
VGA: GIGABYTE Radeon R9 280 WindForce 3 OC 3GB
táp: FSP Raider 550W
Ház: GIGABYTE GZ-G3 Plus azért választottam ezt a házat mert ez pont beférne a mostani helyére (meg megvakított a két ventilátor az elején ) kényelmesen, de nem tudom beleférnének-e az általam összeválogatott cuccok.Nyitott vagyok mindenféle változtatásra.
-
Grave_444
nagyúr
válasz tranceplanet #83582 üzenetére
Pcx-nél a kép szerint nem a Sirtec belest adják.
-
tranceplanet
addikt
válasz ironman44 #83580 üzenetére
THERMALTAKE HAMBURG 530W (W0392RE) (TR2-530AH2NSW) (Sirtec belsős) ~12K
Minőségi Sirtec belsős, egyágas tápegység, PCX-nél és ipon-nál is beszerezhető. Teszt, katt[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
membrandj
nagyúr
válasz zsoltttt #83573 üzenetére
Fsp hexa+ 400W,ha alsó tápos, akkor ez a legolcsóbb.
20 colos monitor pedig kb 5-6 ezerrel olcsóbb,mint egy normális 22 colos.
Amit írtak, az a legolcsóbb. Ne is kezdj noname gagyi tn paneleseket ide írogatni.Nakov
Mire?
WD green hdd lassú, ha nincs ssd-d, akkor ez így nem fog menni.
AAKX wd blue 500GB:A4 proci erőben a leggyengébb proci kb.
Asrock h81m-hds+ g1820 és ezt tudod fejleszteni is később.ironman44
Valami 400-as fsp beles talán.. 270x mellé nem tenném.
Ha eddig tudtál várni,akkor most már várj még pár napot.. xfx 550 esetleg.
-
ironman44
csendes tag
boldog uj évet mindenkinek.Mi a véleményetek a gigabyte suprb570w táprol jo lenne i5 4440 +r9 270x mellé? (mire meg lett a lové addigra fsp raider kifogyott nincs készleten)
Nem értek hozzá ezért sokat kérdezek,de tanulni sosem késö
-
zsoltttt
csendes tag
ZALMAN ZM300-LE 300W tápegység nem passzolna tökéletesen a zalman t3 gépházhoz?
-
Balathruin
veterán
válasz imyourfriend #83576 üzenetére
FX alá normális tápellátású lap és jó hűtő kell. Ahol ki van használva a sok szál, ott azok se rosszak. kb. ugyan annyi.
-
imyourfriend
őstag
amd vs intel terén milyen különbségek vannak? Első sorban ár/érték arányra gondolok, noha Intellel szerelt gépet szeretnék venni és össze is van állítva már a konfig, de azért kíváncsi vagyok rá.
-
Nakov
csendes tag
AMD A4 6320 processzor
Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 alaplap
Gigabyte 420W GE-C420A-C2 OEM tápegység
Kingston 4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black HX318C10FB/4 memória
Kolink CXA-N6026 fekete számítógép ház
Samsung SH-118BB/BEBE OEM fekete DVD olvasó
Western Digital 500GB WD5000AZRX 64MB SATA3 winchester
Kérdésem a táp és az összeállítás megfelel egy alapszintnek. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz zsoltttt #83573 üzenetére
FSP Hexa+ 400 jobb választás lenne, nem hiszem, hogy a GPS jó választás alsó tápos házba(+ nem ajánlott darab).
"Ami még jó lenne az egy kicsi,20 colos monitor 20 000 forint körül."
Nem ajánlunk itt ilyen monitort. Legolcsóbb, amit ajánlunk: LG 22MP55HQ-P ~ 32k(+HDMI kábel, ha kell ~ 1-2k)[ Szerkesztve ]
-
zsoltttt
csendes tag
Itt egy konfiguráció kössetek bele
Intel Celeron Dual-Core G1820 2,7GHz processzor
ASRock H81M-HDS LGA1150 alaplap
Corsair (CMV4GX3M1A1333C9) 4GB, DDR3 memória
Samsung 22x SATA (SH-224) OEM SuperMulti DVD író, fekete
Zalman ZM-T3 számítógépház
CHIEFTEC GPS-450A8 .Vinyót használtan szereznék be 6-7 ezerért,vga karit meg majd ha lesz rá pénzem..
Ami még jó lenne az egy kicsi,20 colos monitor 20 000 forint körül.[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz gollari11 #83567 üzenetére
2*molex -> 6pin? mert akkor kell a 2 molex, nehogy valamibe belemenjen a 12V a nem bekötöttből.
#83571: hajrá[ Szerkesztve ]
-
-
gollari11
csendes tag
Sziasztok,bocsi az offért de szakértők között tudom erre gyors választ kapok. Beszereztem az ajánlott gtx750 et kaptam hozzá külön táp csatlakozót 2 kimenettel, a kérdés az hogy mind a 2 őt rá kell e csatlakoztatni vagy csak 1 et kell?
-
zolee06
tag
Sziasztok!
Mi különbség a procik között, játékhoz kellenének, ezek közül valamelyik :
Intel Core i5-4590
Intel Core i5-4670
Intel Core i5-4690Válaszotok előre is köszi
Boldog Új Évet mindenkinek !!!!!!
I7-4770 CPU 3.40Ghz 2*8-2*4gb Ram Geforce GTX970 Epic: Zotyius
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Megérkezett a gépem, össze is raktam, minden király. A kérdés csak az, hogy a házon lévő üres venti helyeket hagyjam szabadon, vagy inkább ajánlott eltakarni, hogy onnan ne menjen be a por a házba?
Konfig:
Intel Pentium G3220 processzor
Asrock H81M-HDS alaplap
Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FB/4 memória
Western Digital WD5000AAKX 500GB 16MB SATA3 merevlemez
Cooler Master N300 NSE-300-KKN1 számítógép ház
FSP 400W HEXA+ tápegység -
membrandj
nagyúr
válasz Foglaltnév #83557 üzenetére
840 evot szerintem megvásárolták az összeset kb.
Cruical m500 is jó,de amúgy samsung is szokott lenni ~ 20-22k.Nem ismerem azt a házat.
30k alatt én nem vennék hangszigetelt házat.
Elég egy deepcool gammaxx 300 ~ 6k a procira+ egy normális ház és máris csak terhelés alatt lesz hangja,de ott meg játszol és nem zavar.whited
Nincs értelme összehasonlítani.
Egy mai csúcs pl i7-4790k-t pl 4-5 év múlva már egy mezei i5 verni fogja.
Nem lehet itt " bebiztosítani magad" 5-6-7-10 évekre.1155 használt i5-2300-2500 viszont még mindig jó vétel használtan és alig gyengébb,mint a mostani i5 procik.
-
Foglaltnév
csendes tag
válasz membrandj #83550 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Az alaplapi chipseteknek nem néztem rendesen utánna, ezen tényleg le lehetett elég sokat faragni.
120GB-os samsung ssd-t 30k alatt én nem találtam sehol, 20k környékén viszont elég sok más gyártótól van, van akkora a külömbség hogy megérje samsungot venni?
Budget házak közül az ANTEC One az amit meg tudnék venni 13k-ért és viszonylag jókat olvastam róla, erről mi a véleményetek? Ha jól értem a helyzetet akkor 30k alatt nem igazán kapható olyan ház ami rendesen por és hangszigetelve van és meg a levegő is jár benne, szóval ha túl nagy lesz a zaj akkor inkább lecserélem a gyári processzorhűtőt.Boldog új évet!
-
lamasz
tag
Sziasztok!
Magamnak rakok össze egy gépet amit nagyjából meg is álmodtam. Játék lesz rajta, újak is. 160 K határoztam meg a saját limitem, használt és új darabok vegyesen. Monitor nem kell, VGA: már van MSI R9 270x 2G Gaming, HDD: már van WD Green 1 Tb 7200 64. Billentyű, egér van.
Tehát ami beszerzésre vár: ház, lap, proci, táp, ssd, ram, odd. Amire a terv a következő:
Ház: CollerMaster N300 - 10 K
Lap: Asrock H97M PRO4 - 23 K
Proci: Intel i5-4460 - 49 K
Táp: FSP Raider 550 - 18 K
SSD: 120-240 GB - 20 -25 K (kérdés milyet) (kingston hiperx 3k 120gb pl...??)
RAM: 2*4GB ddr3 1600 - 25 K (kérdés milyet)
ODD: DVD-író - 5K (kérdés milyet)Amik kérdésesek ott nem tudom mi legyen, illetve proci+lap érdemes-e egyáltalán a VGA-hoz jobbat választani?
Köszi előre is!
-
whited
addikt
sziasztok
azt szeretném kérdezni, hogy van-e még az utolsó generációs c2d-ra alapozva PC-t építeni?
nyilván egy elég bitang konfigot szeretnék egy utolsó generációs c2 quad procival, egy asus striker extreme alap és társaival, vagy inkább ne és nyissak az i procik és a hozzá való alkatrészek felé ?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
membrandj
nagyúr
válasz pocokxx #83541 üzenetére
Igen,bár a g2020,g2030 szerencsésebb lenne.
Foglaltnév
SSD-t ne hagyd ki, táp jó nagyon,de van olcsóbb és szintén jó.
Ház: Nem erőltetném. A silencio rosszúl szellőzik, magyarán nem lesz halkabb, mert a ventik meg jobban fognak pörögni.
30k-s hangszigetelt ház már jobb,de...
SSD-t ne hagyd ki, később nem fogsz venni.
Általában az nem rakja bele, aki életébe még nem is látott ssd-s gépet.
z97 lap teljesen hülyeség.i5-4440~46k
asrock b85m pro4 ~17k
2x4GB ddr3 ram hyper x fury ~ 23k
gtx 760 msi tf~ 60k
120-as samsung ssd ~20k
fsp raider 550 ~16k
Cm n300, zalman z9 ~13-16k
ezex wd blue 1TB ~14k
~209-212k
Drágábban:
Seasonic táp mehet, deepcool gammaxx 300 hűtő ~6 k a nagyobb csend miatt.
i5-4460-hoz asrock h97m pro4 kell. Ha úgy rendeled,hogy össze is rakják, frissítik a biost, ha nem új, akkor asrock b85m pro4 is elég.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Salak
aktív tag
válasz Luck Dragon #83548 üzenetére
Na látod, nem értek én ehhez, csak kimásoltam a hirdetésből..
"Winners never quit and quitters never win."
-
-
Salak
aktív tag
válasz Balathruin #83546 üzenetére
Jaj, ezt elvétettem. Köszönöm!
-
Balathruin
veterán
-
Salak
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hogy véleményetek szerint mennyit érhet az alábbi konfig:
-Aerocool Aero engine 3T ház
-GigaByte 790XT USB3 alaplap
-AMD Phenom II 955 3,4 - Az utolso és legerősebb AM3 socketes 4 magos AMD processzor.
-2*2 gb Kingston HyperX 1600 memoria
-NVidia GeForve GTS 450 - 1 GB DDR5
-HDD: 80, 400, 500 GbElőre is köszönöm és BUÉK mindenkinek!
-
Balathruin
veterán
válasz Foglaltnév #83543 üzenetére
Nem kell tuninglap nem tuningos procihoz.
H97 elég. -
Foglaltnév
csendes tag
Sziasztok!
Nagyrészt játékra vennék asztali gépet, a keret ~220k. A következő konfigot dobtam össze:
CPU: INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX ~48k
VGA: ASUS GTX760-DC2OC-2GD5 GTX760 2GB GDDR5 OC PCIE ~60k
Alaplap: ASROCK Z97 Extreme3 ~33k
RAM: HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT ~25k
Táp: SEASONIC S12 II 620W ~23k
HDD: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ~16k
Ház: COOLERMASTER RC-650L-KKN1 Silencio 650 Pure
X ~20k
Van ezek között olyan alkatrész amin érdemes spórolni, esetleg érdemes valami új megejelenésre várni a közeljövőben? Ha lesz több pénzem majd veszek SSD-t is.
Az is szempont lenne hogy legyen halk, abban nem vagyok biztos hogy ehhez az a jobb befektetés ha hangszigetelt házat veszek, vagy ha lecserélem a gyári processzorhűtőt, mondjuk egy Hyper 212-re amit a legtöb helyen ajánlani szoktak. Hozzátenném hogy nem tervezem túlhúzni a processzort. -
imyourfriend
őstag
válasz Balathruin #83537 üzenetére
Köszönöm!
(#83517) igor78: Állítsd össze árgépen az árlistát a konfigurációról melyet itt összeállítottak neked, aztán ahol a legolcsóbb ott kell megvenni. Nyilván nem azon a 2-3 ezren fog múlni, meg nem kell futni jobbra balra alkatrészért hanem igyekezd minél kevesebb helyen megvenni a dolgokat, és egy helyen kérd meg hogy állítsák össze.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz igor78 #83534 üzenetére
Ha tudtál volna hozni pl egy árlistát, hogy miből lehet választani, akkor biztos többet tudunk mondani, de így nehéz... Ha van még annyi időd, és tudsz szerezni, akkor dobd be ide, vagy akár PÜ-ben, és segítünk
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
membrandj
nagyúr
válasz igor78 #83534 üzenetére
Alternatívát,de miből?
SSD_t tudi cserélném samsun, cruical m500 stb.
4GB sztem 8,de kérdezz ár. 4GB 250-ért vicc.Lapot is cserélném.
Giga h97m-d3h.
Vagy ha frissítok a biost, ha nem új, akkor asrock b85m pro4, giga b85m-d3h.CTG-600 helyett raider 550, xfx.
-
Darkness1
aktív tag
válasz Coolmat #83535 üzenetére
A két USB-t azért gondoltam, mert van egy külső 2,5"-os USB HDD-m is, ami a tápot is az USB-ről kapja, viszont egyből két port is kell neki, hogy működjön. Ami most van az még USB2-s, de hosszabb távra tervezve már az USB2 nem elég. Emiatt akarok a ház frontoldalára két USB3 portot, hogy ne legyen gond a tápellátással és az átviteli sebsséggel sem.
A VGA vételkor szempont volt, hogy olyan legyen, aminek nincs 6 tűs tápcsatija, mert a mostani táp nem bírná el. Egyelőre elég a teljesítménye.
Korábban ajánlották a Zalmann z9 házat. Jónak látszik, de külsőre nekem nem tetszik. Viszont pl. a CM N400 szimpatikus.
Alaplap ügyben majd még nézelődök. Nem túl nagy már a választék LGA1155 fronton, ez van. Viszont PCI kellene, mert a TV-tuner kártyám PCI-os. Használt cucc is jöhet, nem félek tőle, de tuninglapot nem tervezek.
Köszi.
No stress, no work Today!
-
Balathruin
veterán
válasz imyourfriend #83536 üzenetére
K végű szorzózármentes, tuningolható.
-
imyourfriend
őstag
válasz Kristof9094 #83500 üzenetére
Mi a különbség egy "sima" i5-ös és egy K-s processzor között? Már elnézést hogy ilyent kérdezek, és alaplapban mi a különbség?
-
Coolmat
őstag
válasz Darkness1 #83519 üzenetére
Szia!
Alaplap: B75-ös chipset kell neked alaplapi 19 tűs USB3-al, pl. ASRock B75M-DGS még kapható pár helyen újonnan 13-14k-ért, vagy kereshetsz aprón is ha nem riadsz vissza a használt cuccoktól (garancia nem árt ha van hozzá). Esetleg nézhetsz Z77-es lapot is, amiben 400MHz-el tudod húzni a mostani procidat (RAW képfeldolgozásnál jól jöhet mint írtad).
Kártyaolvasó: Rengeteg 3,5" helyre betehető USB3 kártyaolvasó van a piacon, amiken van USB3 csatlakozó is.
Táp: Egy FSP Hexa+400 bőven megfelel az igényeidnek, később kicsit combosabb VGA-t is elbír ha lecseréled a GTX750-et.
Ház: A kinézett Chieftec ház helyett inkább egy alsótápos kábelmenedzsmentes (amiben elrejtheted a táp kábeleit az alaplapi tálca mögött) házat néznék a helyedben. Ha 19 pines USB3 kártyaolvasót választassz, akkor nem feltétlen kell a házra USB3 (bár ez lassan már alapfelszerelés). Azt javaslom kérdezz rá a házas topikban, ill. ShellKretor oldalán sok tesztet is olvashatsz.
-
membrandj
nagyúr
válasz igor78 #83517 üzenetére
Azt vedd, amit írtam.
Minek kérdezel,ha utána a boltba más ajánlanak és azt akarod venni?
Asus lapnál jobb, amit írtam.
V300 ssd nem ajánlott.
Giga vga baromira hosszú és szinte azonos áron van msi tf.
ctg-600 árán meg raider 550 van már.ZsoltG60
Ez így 0 infó.
2 magos prociból kb 25 db-ot gyártottak.. Pontos típusokkal gyere vissza.Pyotr77
i5-4440~46k
asrock b85m pro4 ~17k
2x4GB ddr3 ram hyper x fury ~ 23k
gtx 760 msi tf~ 60k
120-as samsung ssd ~20k
fsp raider 550 ~16k
Cm n300, zalman z9 ~13-16k
ezex wd blue 1TB ~14k
~209-212kDarkness1
CTG-400-nak rövidek a kábelei.
Fsp hexa+ legyen.
Ház: zalman z9.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
igor78
tag
válasz Kristof9094 #83522 üzenetére
Az van, hogy holnap meg kell vennem. Vagyis kell a számla mert cégre veszem és mindenképp még idei számla kell. Itt ezt meg tudjuk oldani. De nyilván nem lehet egy ilyen konfigot polcról összerakni ezért szerintem az ipon és pcx is kiesik.
-
Pyotr77
csendes tag
Sziasztok!
3 Éve raktatok itt nekem össze egy konfigot ami a mai napig is hibátlanul működik.
Szeretném ha ajánlanátok egy hasonló strapabirású napi igénybevételt jól bíró játékra használt pc-t.
Monitorom Dell U2312HM 1920x1080as felbontással.
Ami kell
Lap:
Cpu:
Ram:
Hdd:
Ssd:
Vga:
Táp:
Ház:
A keretem 220e FT
Előre is köszönöm a fáradságot[ Szerkesztve ]
-
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. Van egy régebbi gépem amit egy kicsit fel szeretnék pofizni egyik rokon gyerekének
... vagyis a géppel annyi a baj hogy nem egy erőgép de ha pl megnyitok 2-3 oldalt a Firefoxba és még rányitom a Chrome-ot úgy beakad hogy szinte nem lehet semmit sem csinálni rajta
2magos2,8Ghz
2GB ddr2 és egy 250gb sata hdd...
a furcsa a beakadásban hogy nem a memória fogy el hanem a merevlemez pörög fel 100%ra.. sentinel szerint nincs gond a hdd-vel... próbáltam már sok op. rendszert de mindig előjön ez a hiba..
Érdemes a memóriát bővíteni vagy egy másik hdd-vel kéne próbálkozni?Lumia 950XL
-
Kristof9094
senior tag
válasz Kristof9094 #83522 üzenetére
Lejárt a szerkesztés....
Tápból elég egy FSP Raider 550, így kifér egy 60 GB-os SSD is.
De ha leírsz mindent, akkor tudunk pontosat mondani.
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
Kristof9094
senior tag
válasz igor78 #83521 üzenetére
250k ezért kicsit sok szerintem....
Írj le ide mindent (téma összefoglaló), és összerakunk neked egyet. PCX, ipon összeszerel, garifutárral kiszállít.
Asrock Fatal1ty B85 Killer alaplap 12+24 hó gar.
1 db 23,372 Ft
Corsair 4GB DDR3 1600MHz CML4GX3M1A1600C9 memória 12+24 hó gar.
2 db 11,167 Ft
Enermax Ostrog Q ECA3351B-BT(U3) számítógép ház 12+12 hó gar.
1 db 12,601 Ft
Gigabyte GTX970 4GB DDR5 GV-N970WF3OC-4GD videokártya 12+24 hó gar.
1 db 97,206 Ft
Intel Core i5-4570 processzor 12+24 hó gar.
1 db 52,815 Ft
Seasonic SS-S12-520 520W Bronze táp 12+24 hó gar.
1 db 21,358 Ft
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 12+12 hó gar.
1 db 15,202 Ft
Összesen: 244,888 Ft[ Szerkesztve ]
-
igor78
tag
válasz Kristof9094 #83518 üzenetére
Sajnos nem tudom részletezni az árakat. A teljes konfigra mondtak nekem 250K-t.
A 4GB ram szerintem inkább csak elírás lehet mert én 2x4-et kértem eleve. De ezt holnap mindenképp jelezni fogom nekik. -
LógaGéza
veterán
válasz igor78 #83517 üzenetére
Bigabyte
A legsúlyosabb ebből a V300-as Kingston, azt felejtsd el (egyik szériától kezdve vezérlő és NAND csere volt, ezért jóval lassabb, mint a mostani átlagos SSD-k).
Alaplap 25k, inkább maradnék a B85M Pro4-nél, és a különbözetet kiegészítve +4GB RAMot raknék bele.
A táp az overkill, felesleges ekkora, ha csak CTG van, akkor 500-as is elég."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Darkness1
aktív tag
válasz LógaGéza #83516 üzenetére
Jelenleg egy Asus Vintage V7-P8H61E barebone gépet használok, ebbe van beletéve gyárilag egy meglehetősen alapszintű Asus alaplap és egy 300W-ot tápegység. Szerintem a benne lévő lap külön nem is volt kapható.
Eredetileg nem volt benne külön VGA és a gyári Intel hűtőt használtam. Erre meg is felelt. Aztán a gyári hűtőt halkabbra cseréltem és VGA is ment bele, mert az IGP nem elég pl. a Witcher 2-höz. Viszont így nagyon zsúfolt lett. Melegedés szempontjából nincs gond most sem, a proci pl. most is csak 60 C-os max. terhelésen.
A későbbi fejlesztés szerintem a CPU-ra irányul majd, a 20 megapixeles RAW-okhoz elég a mostani proci, de pl. a 24-28-36 megapixelhez már i7 kell. Tudom, mert próbáltam egy Nikon D800 RAW-ot a mostani gépemen. Ment, de nem volt már gördülékeny. VGA csak akkor lesz fejlesztve a következő 2-4 évben, ha a mostani nem elég a Witcher 3-hoz.
Dilemmáztam rajta, hogy mi legyen. Ne nyúljak ehhez és hagyjam a platformot kifutni vagy cseréljem le a barebone-t a többi alkatrész megtartásával. Végülis a mostani cserével profitálni tudnék rövidtávon is, pl. az SSD most csak SATA2-n van ill. nincs már hely ahhoz, hogy USB3-at varázsoljak a frontoldalra, pedig kellene. Viszont a ház+táp+olvasó maradna akkor, amikor majd pl. Skylake-re váltok később.
A kártyaolvasóból beépítettet szeretnék. Szerintem egy külső olvasó karácsonyfát csinál egy asztali gépből, ami nekem nem szimpatikus. Azért is szeretem az asztali gépeket, mert lehetőség van arra, hogy igény szerint mindent beleépítsek, amire szükségem van. Egyébként van olyan, amelyiken a belső csatlakozó 19 tűs sor, csak épp nem olcsó. De hajlandó vagyok kifizetni az árát.
Az általam említett Chieftec ház számomra a megfelelő stílus szempontjából. Végülis a ház a legnehezebb választás, szerintem.
Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
igor78
tag
válasz membrandj #83438 üzenetére
Ma voltam boltban, a következő konfigot állították össze nekem:
LAP: Asus H97M-E s1150
CPU: Intel Core i5-4590 3,3GHz/6MB Box
RAM: Corsair Vengeance DDR III 4GB 1600 CL9
SSD: 120GB Kingston SATA III 2,5" SV300S37A/120G
HDD: 1TB WD 7.2 SATA III 64MB WD10EZEX
VGA: Bigabyte GTX760 2GB DDR5 OC GV-N760WF2OC-2GD
ODD: Samsung SH-224DB
TÁP: Chieftec CTG-600-80P ATX 600W
HÁZ: Zalman Z9 midi blackSzerintetek ezt így megvehetem? Holnap adnám le a végleges rendelésem.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
LógaGéza
veterán
válasz Darkness1 #83513 üzenetére
Üdv!
Meglévő alaplapodat nem írtad, nem lenne utolsó szempont tudni, hogy miről akarnál nagyobbra váltani.Kártyaolvasó: mindenféleképpen beépíthetőt szeretnél? Mivel ezek is USB külső eszközként és HUBként funkcionálnak, ezért sajnos nem tudod az alaplapra kötni egyszerre a házba beépített csatlakozót, és a kártyaolvasót is, így helyes a megállapítósod, hogy külső USB3 bővítőkártya kelleni fog, viszont azokra nem nagyon szoktak 19pines csatit rakni... Esetleg egy ilyennel és egy ilyennel meg lehetne oldani
Magából az olvasóból nem nagyon van kiemelkedő ezek közül, egy kontóra készül mind, 19pines USB3 csati legyen rajta és kész
Táp: CTG-k teljesen jó tápok, viszont pl egy XFX TS 450 már halkabb nála, és nagyobb teljesítményt is ad le valamennyivel - ha esetleg később fejlesztés lenne, akkor nem utolsó szempont.
Ház: Nem tudom neked mi számít visszafogottnak, nekem pl a Define R4 elég visszafogott, és elegáns, de a N500 se hivalkodó, és ott van még a Deep Silence 2. Utóbbival, és az R4-el esetleg olyan probléma lehet, ha az utólag beépített kártyaolvasót használnád, akkor nyitva kell lennie az ajtónak.
[ Szerkesztve ]
-
zsírsámán
senior tag
Még jó hogy kértem a PCX-es összeszerelést. Most hívtak, hogy hibás az alaplap, így sajna várnom kell még egy hetet, de ha ez akkor derült volna ki, mikor én itthon rakosgatom össze a dolgokat és egyszer csak nem működik, biztos hogy levert volna a víz
-
Darkness1
aktív tag
Sziasztok,
Adottak a következő alkatrészek.
CPU: Intel i5-2500 + Arctic Freezer 7 Pro Rev 2
VGA: ASUS GeForce GTX750-PHOC-2GD5, 2GB
RAM: 2x4GB 1333 Mhz Kingston
SSD: Samsung 830 Series, 120 GB
HDD: WD WD20EARS, 2 TB
ODD: LG DVD író
TV: Asus My Cinema P7131 Hybrid
Monitor: Dell U2412M, 1920x1200
Billentyúzet + egér: Logitech Cordless Desktop EX110
OS: Windows 7 Home Premium x64Ezeket szeretném áttenni egy másik házba, mert a mostani megtelt, meg más bajom is van vele. Kicsit régi technikám van, de nem akarok platformot váltani még jó 1,5 évig.
A gépemet az általános felhasználáson túl sokat használom haladó szintű, de amatőr fotószerkesztésre és rendszeresen szoktam analóg magnókazettákat digitalizálni. A fényképezőgépem 20 megapixeles RAW állományokat készít, ehhez kell a mostani CPU + RAM + SSD + monitor négyes és meg is felel az elvárásaimnak.
Kellene: alaplap, ház, táp, USB3.0 kártyaolvasó. Az utóbbi hármat szeretném majd a kb. 1,5 év múlva esedékes platformváltáskor megtartani.
A gép az íróasztalomba van betéve, a napi használatban csak a frontcsatlakozók elérhetőek, ezeket használom ill. a monitor USB hubját.
Ház: legyen 2 db USB 3.0 elől, 3,5" külső bővítőhely és tudjon ATX alaplapot is fogadni. Szellőzés szempontjából szerintem a mostani CPU nem támaszt nagy követelményeket, de később lehet, hogy i7 szintű CPU kerül majd bele. A szolíd kinézet is fontos.
Táp: 400W-ra gondoltam. Lehet, hogy a jövőállóság miatt nagyobb kellene, de igazából nem tudni, hogy a később mi fog kelleni.
Alaplap: LGA1155 foglalatú kell, legyen DVI kimenet, SATA3, alaplapi USB 3.0 csatlakozósor és elektromosan megfelelően szigetelt Line-in bemenet, hogy felvételkor ne legyen zajos a hanganyag.
Kártyaolvasó: szerintem PCIe USB 3.0 bővítőkártya fog kelleni hozzá, de ragaszkodom hozzá, hogy USB 3.0 legyen, mert a nyári természetfotó szezon során egy-egy alkalommal 10-20 GB fotóval érek haza, ezt pedig sokáig tart USB2-n letölteni a gépre.A keret: 50-60e Ft. Nézegettem a következőket: Chieftec SM-01B-U3 + CTG-400-80P + CRD-601-U3, de másra is nyitott vagyok.
-
Kristof9094
senior tag
válasz LógaGéza #83508 üzenetére
Aki nem tud normális érvet felhozni az állításai alátámasztására, az sokkal inkább Te vagy. Vagy végre elárulod miért kell egy CPU-ra tuning nélkül 10-14k-s hűtő? Azon kívül persze, hogy Te hangosnak találod...
Rajtad kívül eddig szinte senki nem panaszkodott a gyári Intel hűtőre, amennyiben pedig nem tetszett valakinek a hang, vett egy 5-6k-s Gammax 300-at. Hiszen itt is ez van tanácsolva. Alap, 3 hőcsöves hűtő, 120 mm-es ventivel.
Miről beszélünk?
Itt nem arról van szó, hogy mások az elvárásaink, hanem arról, hogy te az egyébként is csak a Userek 10%-át érdeklő kérdést is abszolúte eltúlzod.
Ha írtál volna valami alap toronyhűtőt 5-7k magasságában, meg sem szólaltam volna. A vízhűtés alatt is gondolom a készen megvehető CPU hűtőkre gondolsz, nem pedig az épített profi rendszerekre.
A hozzászólásaimat nyugodtan ignorálhatod, nem az én zsebemből húzod ki feleslegesen a pénzt, hanem a kérdezőéből.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Balathruin #83509 üzenetére
-
LógaGéza
veterán
válasz Kristof9094 #83507 üzenetére
Az nem opció, hogy mások az elvárásaink, csak az, hogy egyikünk hülye? Ha nem tudsz normális érvet összehozni, akkor támadsz...
Ha neked jó az Intel gyári hűtője, akkor oké, szíved joga, nekem hangos volt... Ha nem zavart volna a hangja, lett volna annak a 12k-nak jobb helye is, és nem 30+k-ért vettem volna házat, hanem 14k-ért. Kinek mi az elvárása.
És igen, ha tuningolni akarnék, arra gondolkodás nélkül vizet raknék - vagy csináljak meg valamit normálisan, vagy hozzá se kezdjek. Volt 8320-am gyári hűtővel, ellenségeimnek se ajánlom...A kimondhatatlan nevű fórumtárs mondata pedig a te hozzászólásodhoz állt közelebb mint az enyémhez... Mielőtt bárki arra gondolna, NEM értek egyet vele...
Innentől kezdve ezzel a témával kapcsolatos hozzászólásaid ignorálni fogom, és kérlek tartózkodjunk az OFF-tól...
[ Szerkesztve ]
-
Kristof9094
senior tag
válasz LógaGéza #83504 üzenetére
Az, hogy ki beszél itt hülyeségeket, arról vitatkozhatnánk...
A hűtős állításod szimplán urban legend, az i7 gyári hűtője nálam terhelésen tűrhetően szólt, szemben az 760k gyári megoldásával, ami már felszállási engedélyt kért kis terhelésnél is.
Két lehetőség van:
1, Én kaptam valami hihetetlen kivételes gyári hűtőt.
2, Szimplán lódítasz. Ha szerinted egy intel gyártmányú, szorzózáras CPU normális hangerő melletti lehűtésére egy 6 hőcsöves, 1 kg-ot nyomó hűtő kell (HR-02 Macho, sokáig szemeztem vele), akkor te mit raknál egy i7 4770K-ra, vagy egy 8350-re? Rávezetnéd a Dunát? Végülis Paksot is lehűti....A kimondhatatlan nevű fórumtárstól való égbe kiáltó lódítások idézgetése pedig....
Égett szag, aha...
[ Szerkesztve ]
-
-
LógaGéza
veterán
válasz Kristof9094 #83500 üzenetére
Tényleg csak typo volt, 4590-re gondoltam...
A hűtős dolog amit írtál az meg szimplán hülyeség... Az a hűtő nagyobb fordulaton elviselhetetlen hangú - nekem legalább is az volt. A HR-02 Macho például teljesen hangtalan, és jobb a hatásfoka...
Amúgy meg frostitualt után szabadon: "a procin megállt a ventillátor két éve néha égett szag van de megy. Szóval nem kell ventillátor a pc-kbe csak uri huncutság.""Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest