Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
JasL
senior tag
Jóval olcsóbban is van halk házikó, bár ugye a halk erősen a szellős ellen játszik. [link] olcsó és jó, nagyon barátságos kinézetű ház. 25 körül van már ilyen is, ennél felülre teheted a kártyaolvasót, így ha földre tennéd a gépet, nem kell szívnod a guggolással, elég lehajolnod is: [link] Ő pedig egy megint más kategória: [link]
-
sphe
senior tag
A konfig megvan listán, pont amit ti ajánlottatok. (alaplap, 4gb ram, proci, táp, stb.)
Viszont van még egy pár szabad forint és a házat szeretném variálni, hogy halk legyen, akárcsak egy laptop, amikor egyben lesz. Ha veszek külön halk CPU hűtőt, akkor már a ház hűtő ventilátor ki is köthető? -
sphe
senior tag
Á, úgy látom pontosan jókor érkeztem.
Nekem igen fontos a csend, és ezt szeretném költséghatékonyan és jól megoldani. Először hangtompitott házakat nézegettem, de most a fórumot olvasva... Tudtok javasolni megoldást? Huszonöt pár ezer Ft körül szánok a házra ventilátor cserével együtt. I5 proci (vagy ha jóval 20felettre jön ki i3), internet , film, tehát semmi olyasmi ami a processzort széthajtaná. Mit ajánlotok? Kártya olvasó esetén emelném a keretet.
-
membrandj
nagyúr
válasz tomann89 #73188 üzenetére
i5-4440 ~ 44k
asrock b85m pro4 ~ 17k
8GB ddr3 ram ~ 22k corsair LP pl.
gtx 660 ~ 44k
aakx wd blue 500GB ~ 12k
cm n300 ~13k
ctg-500 ~ 13k
~ 165kOlcsóbb: Gtx 750 Ti 2GB. ~ 38k vagy kezdésnek 4GB ram és később bővíted.
Ha futja rá, akkor egy 60-as ssd-t tennék még bele. A-data.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
tomann89
újonc
Hali!
Eddig laptoptopoztam és most szeretnék asztali gépre váltani és nem szeretnék elhamarkodott döntést hozni, ezért fordulok most hozzátok
Úgy kb 150-160 E Ft-om lenne az egészre, és inkább játékra és filmnézésre használnám.
Egér, billentyűzet van és egy 102cm-es LED tv-re kötném rá monitorként.
Előre is köszönöm a segítséget -
JasL
senior tag
válasz membrandj #73185 üzenetére
Hopsz, oké! Köszi a tippet, ezért azt mondom, megérte Elnézést kérek, nem tudtam, hogy árak nélkül is hirdetésnek számít! Akkor sajnos kénytelen vagyok feltölteni apróra mindjárt. Köszi a figyelmeztetést! (Jaja, arról a hűtőről van szó, ebben a gépben overkill!)
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
Ezt törölni fogják valószínűleg. Nem lehet itt hirdetni,de ha felteszed hardverapróra, akkor írd oda,hogy a gtx 650 az 1GB ddr5,2GB gddr5 vagy 1GB GDDR3, csak mert abszolút nem mindegy. A 2GB GDDR3 pl lényegesen lassabb,mint az 1GB GDDR5.
Zalman hűtő se túl pontos.. Gondolom az a 9cm-es, amit pár napja vettél.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
JasL
senior tag
Van egy eladó gépem, annak akit érdekel, felteszem majd Hardverapróra, de első körben az itt érdeklődők miatt hintek el róla egy infómorzsát. Kitűnő konfig, játszani is alkalmas, amennyiben egy GTX650 ereje elég, de van benne bőven upgrade potenciál! Ezt azoknak írom, akik új gépet akarnának olcsón játszani, de szűk a pénztárcájuk, viszont stabil gépet szeretnének, és amint látom, az előbb volt itt pár érdeklődő. Ilyesmi a konfig:
INTEL i5-2500
Gigabyte P67A-UD4-B3
Thermaltake V4 Black Edition
Gigabyte GTX650
16GB Geil Value Plus 1333 Mhz
Kingston SSDNow 120GB SATA3
Zalman hűtő
FSP P500+60APN
LG DVD íróIgény esetén bill+egér is megy mellé, monitort viszont mindenkinek magának kell vennie. Árat nem írok, azt lehet kérni privátban, vagy később ha feltöltöttem, akkor majd ott is lehet.
A gép viszi a Crysis 3-at gond nélkül, meg kb minden játszékot, de persze nem ultrán, medium-high-on általában. Bőven áron alul eladó, de csak egyben!
-
membrandj
nagyúr
válasz PETEE78 #73176 üzenetére
i5-4590+ asrock h97m pro4/gigabyte h97m-d3h
vagy
i5-4570 + asrock b85m pro4/ gigabyte b85m-d3hGtx 660 ok.
4GB ddr3 vagy 2x4GB ddr3 corsair LP.
HDD-ből csak satás fog menni , aakx wd blue 500GB vagy ezex 1TB
60-as ssd-t csapnék hozzá.
Ház? táp?
Zalman z9, cm n300.
Fsp raider 550,ctg-500.ovecs
i5-4440 + asrock b85m ,ez picit több,mint 50k,de megéri.
Gokardo
i5-4440 ~ 44k
asrock b85m pro4 ~ 17k
8GB ddr3 ram ~ 22k corsair LP pl.
gtx 660 ~ 44k
aakx wd blue 500GB ~ 12k
60-as adata ssd ~ 13k
cm n300 ~13k
ctg-500 ~ 13k
~ 178kPrivát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Gokardo
tag
hello
Új gépet szeretnék venni és a segítségeteket szeretném kérni.
Kb 160-180 ezer Ft-ért szeretnék venni. FPS játékra használnám jobban ( CS.GO ).
Valaki tudna össze tenni nekem 1 gépet ilyen árkategóriában?Privátban ha lehet.
Előre is nagyon köszönöm a segítségetek!
További szép napot.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
(#73178) ovecs
a tápról nem tudunk semmit talán az lenne az első amit cserélni kellene, 50k lapra és procira Intel oldalon drágább így csak amd vonalon oldható meg szintén egy Athlon X4 750/760K-val, lap hozzá ASUS A88XM-PLUS vagy esetleg MSI A88XM GAMING(#73179) adamkaa777
ssd: Samsung 840 Evo 120GB
ram: 2x4GB cl9 1600mhz fog kelleni
táp: fogjuk rá, éppen határeset
proci: az i5-4460 az ok de a lap nem nézz H97-est alá, vagy marad a lap és egy i5-4440
lap: 1 vga alá 1 matx doszt elég az atx felesleges, legyen GIGABYTE GA-B85M-D3H mert jobb
vga: a 270X maradhat és legyen Asus-Giga-Msi
ház: Cooler Master N200[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
adamkaa777
senior tag
Sziasztok szeretném kérni a véleményeteket az alábbi gamer configról.
Ami megvan ctg 500p
r9 270xÉs ezeket néztem ki hozzá
SSD- Crucial M500 120GB mSATA
RAm 4Gb DDR3 4096/1600 Kingston HyperX Blu Ed. CL9 x2
Gépház Cooler Master Midi K380 (már nem tudom elfér e benne a 270x mivel 30cm hosszú )
Alaplap ASRock B85 Pro4
CPU : i5 4460Ez a config ki tudja hajtani a 270x -et ? illetve vagy esetleg ti mit változtatnátok rajta .
El. Psy. Congroo.
-
ovecs
senior tag
Sziasztok
Valami elromlott a gepemben (alaplap - tapegyseg - processzor 3asbol) , ugy dontottem enek apropojabol lecserelem az alaplapot es a processzort (ahol en lakok ott az alkatresz bevizsgalas kb annyiba kerul mint 1 uj alaplap, igy majd ha megyek haza karacsonykor mondjuk amjd akkor bevizsgaltatom az egeszet). Mit ajanlanatok 50 ezer ft ig ? (uj alkatreszekbol)
A memoria adott (2*4GB Corsair 2133 mhz) , a videokartyam pedig sapphire r7 265 dual X , SSD - m , vinyom van. Hutom is van (Alpenfhohn Brocken)
Foleg jatekra , netezesre hasznalnam a gepet (FM2 750K) procim volt eddigElore is koszonom
Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
jim bcs
nagyúr
válasz PETEE78 #73176 üzenetére
nos, egy kis segítség mert még mindíg sokan bajban vagytok ezzel a kérdéssel
A FullHD az egy dolog azt már az alsó kategóriás vga-k is tudják, DE!!!!!! a grafikai beállítások részletessége a nagy kérdés mivel nem mindegy hogy Médium-High-Ultra. Egyrészt játékfüggő így kérdés mivel játszol, másrészt komolyabb AAA+ címekhez Ultra grafikai beállítás mellett a GTX660 nagyon karcsú. Tehát kellene, hogy mivel játszol vagy mikkel fogsz és milyen részletesség mellett szeretnéd mindezt, ha ez megvan nem mindegy a monitor sem így egy jó IPS monitor is kelleni fog.
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Ismerősnek szeretnék segíteni gépet összerakni. Főleg játékra és filmezésre használná(max FullHD-ban).
A kiszemelt proci i5-4670, a videókártya Asus gtx660
Ehhez szeretnék egy jó alaplap (Gigabyte?), memória (elég mondjuk 1600MHz-es) ajánlatot kérni.
Esetleg, ha van bevált recept valakinek...You are being revived
-
JasL
senior tag
válasz Rypejakten #73173 üzenetére
Van már diszkrét hangkártyám a régi konfigból, egy Asus Xonar DX, Logitech Z906-ra kötve (ami most jön majd vissza szervízből, vezérlőegységet cseréltek rajta ). Gigát nem veszek soha többé, 3 évig volt egy P67A-UD4-B3-am, 45 ezres lap volt anno. Ez a szépfiú olyanokat csinált, hogy reboot után F2 (első verziós) BIOS-szal bootolt, aztán restart után újra F8-al, és ezt vagy 30-szor eljátszotta 3 év alatt! Ezen kívül olyat is csinált, hogy Shutdown helyett restartolt, meg hasonlók. Itt én a Gigabyte-tal be is fejeztem, 10 évve lezelőtt a Shuttle alaplapommal nem volt ennyi bajom. Nekem egy márka csak egyszer játsza el a bizalmam. A HERO VII marad, kisajtolom a CPU-ból amit lehet azért, pont a magasabb órajel miatt veszem (máskülönben elég lenne a Sandy-s i5-2500-am jelenleg).
[ Szerkesztve ]
-
Rypejakten
addikt
szerintem, ha nem a maximumot szeretnéd kisajtolni a prociból, és mondjuk szóbajöhet diszkrét hangkártya is, akkor én a Hero helyett egy olcsóbb lapot vennék, például a Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5-öt, a piros színsémánál maradva.
én nem akarlak mindenáron lebeszélni a vízhűtésről, mindenki másra esküszik, de a gyári Corsair ventik valóban hangosak. ha érzékeny vagy a zajra, akkor kalkuláld bele a cseréjüket.
-
membrandj
nagyúr
válasz helltp #73170 üzenetére
S az csökkentett órajel, a T pedig valami másban " megvont" Talán integrált vga.. Hirtelen most nem jut eszembe.
Hát passz. Orbitális különbség nincs köztük,de a 2120 azért erősebb szerintem.
Talán a legjobb egy köztes megoldás lenne g2020,bár a 2120 jó áron van,főleg ha adja a hűtőt is hozzá.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
-
helltp
aktív tag
válasz membrandj #73169 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Nekem kimenet nem kell csak USB3 SATAIII meg Gigabites ethernet WOL funkcióval, ahogy nézem ezt mind tudja. Mennyivel gyengébb a 1610 a g2120-nál?
Ha esetleg nagyon ráérsz megsúgod hogy mi a baj a T-s illetve az S-es végű procikkal?
Aki másnak vermet ás, az a stack pointer...
-
membrandj
nagyúr
válasz helltp #73168 üzenetére
T végűt ne, se S végűt. Semmi ne legyen a végén.
g2120-at venném, de a 1610 se lehet vészes erre.
Lap: itt igazából arra figyelj,hogy a kimenetek neked jók legyenek. Dvi, hdmi..
1x4GB is elég és olcsóbb is.
Hát pl 6k körül fsp hexa 400W. De ide egy minőségi 300,350 W-os táp is elég lenne,viszont fogalmam sincs,hogy mi megy 6k alatt ilyen. Talán fsp 350 60 apn.
-
helltp
aktív tag
válasz membrandj #73024 üzenetére
Kezd kialakulni, amiket eddig találtam:
CPU:
Intel Celeron G1610 - 7,5k
Intel Pentium G645T - 8k
Intel Pentium G2120 - 10kAlaplap:
Asus P8B75-MLX Plus - 9k
Asrock B75M-GL R2.0 - 10kHDD:
WD MyBook-ból bontott 2TB-os (nem tudom pontosan melyik van benne)RAM:
random 2x2gb amit találokEzek közül melyik a legjobb párosítás? Melyik az a legolcsóbb táp ami nem gyújtja rám a házat?
(Célok továbbra is Ubuntu alapú FTP szerver. Kis fogyasztás, meg akkora teljesítmény amekkora szükséges.)
Aki másnak vermet ás, az a stack pointer...
-
jim bcs
nagyúr
ez nagyon egyszerű, vagy veszel normális vizet és mindent vizezel ami minimum 150 peták vagy nincs értelme, maradj egy jó léghűtőnél aminél ha gond van max ventillátort cserélsz és 15k-ért már olyat veszel hogy hangtalanul üzemel, most gondolkozz egy kicsit a vizet szerinted mi hűti hát ventillátorok nem mellesleg van pumpa aminek szintén van hangja a venti mellett
-
-
jim bcs
nagyúr
Ennyiért nincs normális vízhűtés, az 60-70k-nál kezdődik. Ahogy előttem írták sokkal olcsóbban inkább egy jó léghűtő mint ezek az egybevizek, ami azonnal fog kelleni az 2 normális ventillátor mondjuk 2db Noiseblocker NB-eLoop, nem mellesleg ha szerencséd van akkor nem egyből hanem egy idő után a hangja megegyezik egy EC-135-el.
[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
válasz zuza123 #73149 üzenetére
ez igy nagyon nem jó ,ebben a házban megsütöd a procit meg a vga-t is 5 perc alatt,plussz procihűtő is kellene
Asrock B85M PRO4 alaplap 36 hó ga
Corsair 4GB DDR3 1600MHz CMZ4GX3M1A1600C9B memória 36 hó gar
FSP 500W HEXA+ tápegység 36 hó ga
Intel Core i5-4440 processzor 36 hó ga
LG 22MP55HQ-P monitor 36 hó gar
Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Dual-X 11217-01-20G videokártya 24 hó gar
Sharkoon Vaya 4044951011728 fekete számítógép ház 24 hó g
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 24 hó gar.Összesen: 194,168 Ft
-
JasL
senior tag
válasz Rypejakten #73135 üzenetére
Tuningolni fogok igen, játékra kevesebbet, az extra Mhz-ek is programfordításra lesznek!
juve600: épített vízzel nem akarok próbálkozni egyelőre, első csókom lesz a vízzel a géphzában, kezdésnek inkább egy kompaktot gondoltam, aztán ha nagyon izzadni fog a CPU vele, akkor majd építek.. ez későbbi terv.
-
zuza123
csendes tag
Hali!
Ezt a gépet szemeltem ki játékra FullHD-ban. Szerintetek jó lesz, minden passzol? Vagy elég lenne egy AMD Athlon II X4 750K is? Ha valami nem passzol ajánlanátok helyette valamit? A ram 1-2 hónapon belül bővítve lesz 8 GB-ra.AMD FX-6300 processzor 36 hó gar.
1 db 24,798 Ft
Asus M5A97 EVO R2.0 alaplap 36 hó gar.
1 db 24,649 Ft
FSP 500W HEXA+ tápegység 36 hó gar.
1 db 13,251 Ft
Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz memória 36 hó gar.
1 db 11,662 Ft
LG 22MP55HQ-P monitor 36 hó gar.
1 db 35,776 Ft
M-Tech AS08A-BK BLUE LED táp nélküli fekete számítógép ház 12 hó gar.
1 db 5,334 Ft
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 24 hó gar.
1 db 13,405 Ft
XFX R9 280X 3GB DDR5 Double Edition R9-280X-TDFD videókártya 12 hó gar.
1 db 59,239 Ft
Összesen: 189,295 FtKöszi!
gege:)
-
Zsivaagoo
őstag
válasz juve600 #73146 üzenetére
i7 izzasztásra meg elég ugye a gyári. Lópikulát...
Hagyjatok már lógva.. [ehhh, legyint]--------------------
"- intelnél a 10k lapba is beleteheted az i7-es procit " - Az arany pecsétgyűrű is a trágya tetején mutat a legjobban.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
juve600
nagyúr
válasz Zsivaagoo #73144 üzenetére
nemcsak a procik között van különbség hanem a hozzá való lapok között is:
-fx alá min giga 970ud3 kell de iknább 990es chipset a jó ( nekem is volt ilyen kombó),és ezek 20k fölött kezdődnek,plussz ugye kell egy külön proci hűtő ,főleg ha húzni akarod az fx-t
- intelnél a 10k lapba is beleteheted az i7-es procit és nem lessz teljesitmény ingadozásezek figyelembevételével ugyanott vagy árban egy amd-vel mint egy intellel
de sztem ezt itt már többen-többször leirtuk -
TechN7ne
nagyúr
válasz Zsivaagoo #73144 üzenetére
Elavult már az egész!
Erezhetően gyengébb a 8 magos AMD egy 4 magos Intelhez képest,gyorsabb és stabilabb volt munkára-vágásra-konvertálásra.
Ráadásul egy gyengébb fajta i5 tulajdonosa voltam,PCIe 3.0 foglalat is messziről elkerüli a platformot.Szerk.: USB 3 és Sata 3 sem az igazi rajtuk,egy rá erőltetett-hegesztett vakítás.
Simán megvagy olcsó Intel lappal,hűtés nélkül ugyanott.[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz TechN7ne #73141 üzenetére
Ha valakinek spórolnia kell a gép árán, akkor egy FX-8350 szépen hozza az i7 kategória többszálas teljesítményét. Ha masszívan melóra használják, akkor 100W többlet fogyasztás annyit sem jelent, mint a lófing az ügetőn.
A keresztbe lenyelés meg csak duma. FX-8320 4,2 GHz-en hozza az i7 3770 többszálú teljesítményét.
-----
Persze játékra hadd menjen az i5, annak aki olyat akar és tud is venni.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz juve600 #73142 üzenetére
Ahogyan kijönnek a ddr4-es lapok és a ddr4-es memók,már váltok is gépet,addig meg aránylag úgy érzem kihasználom a ddr3-at.
Nagyon remélem,hogy az új ramok kedvező áron lesznek,ahogyan mindegyik generáció kezdetén.
Szerk.: Viszont addig is keresek kutatok,szívesebben vissza mennék i5-re költség mentesen!
[ Szerkesztve ]
-
zuzoborz3
újonc
Köszönöm a válszt!
-
Zsivaagoo
őstag
válasz kb7700 #73134 üzenetére
A te céljaidra i7 vagy FX-8350 kell.
Egy AMD FX-8350-nel olcsóbban jössz ki, mint egy i7-tel, a megmaradó pénzt ramba és VGA-ba lehet tolni, pl. GTX750 helyett GTX660/760.
FX-hez lapok: link.
A Giga lap 26-27K.
A membrandj által írt hűtő az FX-re is felszerelhető.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
zuzoborz3
újonc
Sziasztok!
Alaplapot szeretnék cserélni a már meglévő i7 3770 alá. A régi chipset gyengének bizonyult egy ilyen procihoz.
Szerintetek milyet vegyek? (max 20-22000Ft)
Köszönöm előre is a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
Összeállítottam a véglegesnek mondható géptervemet, íme:
MB: ASUS MAXIMUS HERO VII [link]
CPU: INTEL i7-4790k [link]
VGA: MSI GTX770 [link]
RAM: PATRIOT 16GB Viper 3 DDR3 2400MHz CL10 KIT [link]
HŰTŐ: CORSAIR Hydro H110 [link]
TÁP: EVGA SuperNOVA G2 850W [link]
HÁZ: CORSAIR Carbide Series Air 540 High Airflow [link]Vélemény? Tetszik-faktor?
-
kristof_
tag
Még mindig tervezés szintjén vagyok, semmi nincs meg a gépből.
Az eddigi terv: Intel core i5 4590 ~ 49k
GTX 750Ti ~ 38k
A többi alkatrész most szerintem lényegtelen, azok maradnak ugyan azok.
Viszont mit gondolnátok, játékra mi érné meg jobban? Ez a formáció vagy egy picivel olcsóbb proci(~40k) és egy ennyivel drágább VGA?
Egyiket sem szeretnék egyhamar újat venni, viszont azért kiszeretném próbálni az újabb játékokat is. De nem fontos, hogy minden mindig max grafikán fusson, csak élvezhető legyen.[ Szerkesztve ]
LG OLED65CX & Samsung HW-Q950T & PlayStation 5
-
membrandj
nagyúr
válasz kb7700 #73129 üzenetére
i7-4790 ~ 78k
cm hyper 212 evo ~10k
Asus h97m-plus vagy asrock h97m pro4 ~ 22k
1x8 GB pl: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL10 CML8GX3M1A1600C10B ~ 21k vagy
2x8 : CORSAIR 16GB Vengeance LP DDR3 1600MHz KIT CML16GX3M2A1600C10B ~ 42k
Gtx 750 ~ 30k,giga 1GB pl
WD BLACK 1TB ~ 20k
zalman z9 ~ 15k
fsp hexa+ 400W. ~ 10k
60-as adata ssd ~ 13k
~ 220-241k. Ram-tól függően.TAKÍÍ
260 azért gyengébb szerintem.Giga vagy msi szerintem az ár miatt.
-
kb7700
csendes tag
Sziasztok!
Építészeti CAD munkára, rendereléshez, photoshophoz szeretném a legjobb gépet venni, a keret max. 220 k.
Monitorok vannak, esetleg bővíthetőség is lehet (8-16 Gb RAM), stb) ami lehet költségcsökkentés az elején...Előre is köszönöm a segítséget!
-
membrandj
nagyúr
válasz Adam333 #73121 üzenetére
Legolcsóbb ips monitor:
LG 22MP55HQ-P ~ 36k~150k gép:
i5-4440 ~ 43k
asrock b85m pro4 ~ 17k
4GB ddr3 ram ~ 10k
aakx wd blue 500GB ~ 12k
gtx 750 ti 2GB ~ 38k
cm n300 ~ 13k, sharkoon vaya ~ 9k
fsp hexa+ 400W ~ 10kErősebb vga: Gtx 660 pl. vagy r9 270x.
TAKÍÍ
Gtx 750-et full hd-n még kihajt.
Fsp hexa+ 400W legyen. +os verziót nézd.Lap: Asrock b85m pro4.
1x4GB ddr3 ram
aakx wd blue 500GB
Ház: sharkoon vaya, cm n300.argentin27
Nem éri meg. 44k környékén már r9 270 van.De egy használt hd 7850 is jó vétel lehet,ha mindenképp amd.
7850= r9 270, csak át lett nevezve. Picit erősebb lett a 270, de minimális.
[ Szerkesztve ]
-
TAKÍÍ
tag
INTEL Pentium G3420 prociról lenne szó. Ehhez milyen videokártya jó? Igazándiból APU s gépen gondolkodok, de azt most inkább hagyjuk. I3 at nem akarok.
A proci maradjon ez és ez max milyen videokarit hajt ki? Félre értés ne essék nem vágyom én olyan nagy grafikára nem feltétlenül a nagyobb nevek érdekelnek, megelégednék én pár régebbi DX10es /DX 9 es játékkal.
Én GTX 750 re gondoltam.De mondhattok R7/ R9 es vonalon is valamit. Max. még annyi a kritérium, hogy a karinak jó hűtése legyen. Mondjatok konkrét típusokat.Elég ide egy nagyobb FSP hexa 400 vagy inkább legyen 500?
Ja alaplapból milyen chipsestes legyen?
[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz argentin27 #73124 üzenetére
Nekem mindegy, hogy ATi vagy AMD, tudom, hogy ugyan az és megértem, hogy még nem állt át mindenki.
-
argentin27
senior tag
válasz Balathruin #73123 üzenetére
Akkor AMD ha így jobban tetszik! Régi berögződés!
-
Balathruin
veterán
válasz argentin27 #73122 üzenetére
Ha mindig is ATid volt, akkor már többé nem lesz, max. AMD. ATi már nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Adam333
tag
Sziasztok, 150 ezer forintig szeretnék venni egy komplett új gépet. Monitort is javasolhattok, ez a 150 ezren felül lenne, de szeretném 30 ezerig megúszni.
A célom hogy vigye a mai modern játékokat, minél kevesebb kompromisszummal, ha ehhez kicsit ki kell csúszni a keretből , nyugodtan írjátok meg.
Előre is nagyon köszönöm, -
DR|FTK|NG
veterán
válasz argentin27 #73119 üzenetére
Szerintem igen, el fog rajta futni.
R7 260X-szel állítólag sok a probléma, szóval egy GTX 750(Ti) jobb lenne. -
argentin27
senior tag
HELP ME!
Szerintetek egy Radeon HD R7 260x el fogja bírni a Fifa 15-t???
Tesztek alapján sokkal jobb mint a EA által ajánlottnak írt HD 6870 ebből gondoltam hogy elbírja!
(a többi ajánlott gépigény paraméter megvan)
Viszonylag olcsó 29k most!
De jó lenne ha hozzáértők megerősítenének ebben! -
Gaborka30
aktív tag
válasz membrandj #73114 üzenetére
Egyszer már írtam az alaplapos topicba ( jó régen, kb 1 éve) és akkor az lett a vége, hogy ebben a konfigban simán proci korlátos a dolog. Az alap az volt, hogy vmelyik NFS játék nagyon szaggatott, holott a VGA bőven elég lett volna neki. Abban maradtunk, hogy a proci marha kevés. Namost a procihoz kell alaplap és memória csere is. A ház egéybként egy Chieftech álló, pontos típusát most nem tudom ,de azt sem szándékozom cserélni.Egyébként még mindig állítom, hogy az 5830 nem rossz kártya, a Skyrimmel, 1920*1080-ban teljesen jól elvagyok. Na de a lényeg, egyenlőre proci, memória és alaplap csere a cél Megnézem az általad javasoltakat És köszönöm a segítséget
-
membrandj
nagyúr
válasz Gaborka30 #73113 üzenetére
Pedig ez pont az a kategória,hogy csak proci cserével alig lesz javulás.
i5-2300-2500(30-35k) pl akár, ha olcsóbban találsz, de i5-3470,3450(33-37k) is mehet. Hozzá egy B75 chipsetes lap( 8-9k + 1x4GB ddr3 memória.(6-8k)
HDD , ha satás akkor oké.
Táp, ha már alapból nem mai darba, akkor használt fsp hexa 400W ~ 6k
Vga-t pedig cserélném egy akár használt gtx 650 Ti 1GB gddr5-re. Így már ténylegesen jobb lenne, persze megteheted ,hogy a vga fejlesztést hagyod utoljára. Ha futja, akkor a tuti egy használt hd 7850 lenne.
Újba ilyen 30k körül van pl gtx 750, ami 650 Ti-nál picit gyengébb,szóval a használt vga árát úgy nézd.+ a házat még mindig nem tudni..
-
membrandj
nagyúr
válasz Gaborka30 #73111 üzenetére
Asrock b75m pro3. B75 lapot nézz és i5-3470,3450 pl.
Ha játékra kell, akkor vga csere nélkül sok jóra ne számíts. Bár azt se írtad le,hogy miről váltanál...Egyszerűbb lenne , ha leírnád,hogy JELENLEG mid van és mit szeretnél. Mennyiből stb.
Minden. Ha hdd-d van, akkor azt,hogy satás e vagy nem. A tápod pontos típusát. stb.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz Gaborka30 #73107 üzenetére
Ezt újonnan vennéd vagy mi? Csak mert az 5830 borzasztóan gyenge.
Többi alkatrész?Balathruin
Tudtommal igen. Nekem v300 van, de még a régi szériás. SSD-s topicba van összefoglaló. Ott találsz pár típust,de szerintem az adata lesz a legolcsóbb.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy i5 - 3450-es procim, egy Ati Radeon 5830-as videó kártya. Milyen alaplapot javasolnátok ezekhez 20 és 30k közötti árktegóriában. Köszönöm!
-
membrandj
nagyúr
válasz lorincz92 #73104 üzenetére
Szóval ssd-d van?
Legolcsóbb ips: LG 22MP55HQ-P ~ 36k, komoly gamer: dell p2314H . ~ 52k.
i5-4590 ~ 48k
asus h97m plus ~ 22k v asrock h97m pro4 ~ 22k
gtx 770, r9 280x ~ 85k MSI TF vagy asus.
2x4GB corair LP ddr3 ~ 23k
ezex 1TB wd blue ~ 14k
ssd, ha van, akkor nem kell. Ha nincs : 60-as adata ssd ~ 14k vagy 120-as kingstony hyperx 3k ~ 22k
zalman z9 ~ 15k
fsp raider 550 ~ 16k
SSD nélkül 259k, ssd-vel + 14 v 22 ugye.[ Szerkesztve ]
-
lorincz92
csendes tag
Szaisztok!
Két számitógép konfigurációt szeretnék vásárolni.
Elképzelésem...
-elsősorban játékra használnám
-a keretem, 250k és 300k
-egyéb amire nincs szükségem
-SSD
-Optikai meghajtó
-monitorból nem kell high-end, de legyen 1980x1080-as felbontásaSegitségeteket köszönöm.
Ui.: Ha valami lemaradt volna a pontositásból, akkor elnézést kérek.
-
membrandj
nagyúr
válasz csabaizoli #73101 üzenetére
whited
z97 lap kell + hűtés. Árban lassan azzal már ott vagy, mint egy i5.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
whited
addikt
válasz DR|FTK|NG #73100 üzenetére
Szia, köszi
Nekem a tuning abból állna csak hogy emelek az óra jelen úgy 7-800mhzt amit olvasataim alapján fesz emelés nélkül is bír stabilan, vagy mar erre is kevés a b85?
Tan ez nem is ilyen egyszerű ?
Meg kezdő vagyok az ilyen témában ezért tájékozódomHa nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
csabaizoli
tag
Üdv!
Olcsó netezős gépet szeretnék amin nem akad a flash,élő sportközvetítés,youtube...
Megéri ez szerintetek 35ezerért? Játszani nem szoktam...
Ház: Fujitsu Siemens Esprimo E7935 fekvő
Táp: Fujitsu Siemens Esprimo E7935
Alaplap: Fujitsu Siemens D2828
RAM: 4GB DDR2 800mhz
CPU: intel Core2Duo e8400 2x3.0ghz
HDD:320GB SATA2
VGA: nVIDIA Geforce GT310 512MB 1xDVI + 1x DP (+alaplapi integrált)
ODD: DVD író SATA
- 8xUSB, G-LAN, HD Audio, 2xPS2, 2x soros (COM) port,
-opcionális: univerzális kártyaolvasó: +500Ft [Link] csak géppel együtt ennyi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
- GIGABYTE H510M H ALAPLAP+INTEL CORE I5 10400 PROCESSZOR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest