- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dannyl
addikt
válasz
csimbi82 #174399 üzenetére
4. Mennyi a kereted rá?
Próbáld mellőzni a komoly matematikai számításokat. Ne kérd, hogy az ajánlók adjanak árajánlatot a jelenlegi gépedre, vagy számolják ki, hogy mennyiért viszik házhoz az új gépet, vagy neked mennyi lesz a benzinköltséged. Mondd meg mennyi a keret, abból gazdálkodhatnak. A keretet bruttóban határozd meg! Ha a monitorra külön van a kereted, akkor azt is írd le.Pénz nélkül nem lehet ajánlani. Ha én azt mondanám, hogy ajánlj egy autót nekem, de ne túl drágát, akkor mit ajánlanál? Lehet 150k-t keresek, lehet 2M-t. Van, akinek az 1M-s autó a nem túl drága, van, akinek a 10M-es stb... De ez is unalmas, hogy magyarázkodni kell.
-
windlol
csendes újonc
válasz
ColdMan #174394 üzenetére
Minden le van írva ami lényeges és fontos és mist kaptam agyfaszt de komolyan. De tessék a kedvetekért:
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?Játék további gép fejlesztés. Milyen játékkal irreleváns mert leírtam hogy egy GTX1050Ti jönne régigépből. Tehát ez megszabja a korlátokat.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Leírtam bocsi hogy nem pontokbaszedve
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Leírtam Alaplap/procceszor/ram
4. Mennyi a kereted rá?
leírtam 40-50k kisség rugalmas
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Irreleváns mert adott a megmaradó vga. Nyilván van hozzá monitor is mivel a további fejlesztés a cél szerintem egyértelmű hogy az adott áron a legjobb félkonfigot szeretném kihozni általános felhasználásra.Specifikáltan feltettem kérdést is széria váltasok között. Tehát én értem mi a szokás de mindenre ott a válasz a hozzászólásomban.
-
dannyl
addikt
válasz
Gyikoc #174387 üzenetére
Akkor valami ilyesmin gondolkodnék:
LAP: GIGABYTE B760 Gaming X DDR4 55k
CPU: 12400F 63k
RAM: Corsair VENGEANCE LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz 38k
SSD: SAMSUNG 980 PCIe 3.0 NVMe M.2 SSD 1TB 28k
TÁP: Fractal Design ION+ 660W Platinum 40k
HÁZ: be quiet! Pure Base 500 38kÖssz.: 262k
Apróról meg néznék használt garis 3070(ti)-t a maradékból, aztán jóccakát.
-
ColdMan
tag
válasz
windlol #174393 üzenetére
Mindenhol vannak szabályok/szokások.
Ha választ vársz, kitöltöd a formot, megtisztelve ezzel azt az illetőt, aki szabad idejét feláldozva segíteni próbál.Regényt írtok, amiből ki kell bogarászni az infókat.
Az összefoglaló kérdéssora tételesen, átláthatóan kéri az adatokat. -
dannyl
addikt
válasz
csimbi82 #174388 üzenetére
csimbi82, De4d, windlol. ÖSSZEFOGLALÓ! Olvassatok is már, ne csak írjátok a bajotokat. Hihetetlen, hogy nem látjátok, hogy mi a módi, mi a kérés, más mit és hogyan csinál. Kiveri a szemeteket az összefoglaló, meg a rögzített hsz. Minden nap előjön ez, kicsit uncsi.
ColdMan: THX
-
windlol
csendes újonc
Sziasztok kicsit tanácstalan vagyok. Félkonfigot vásárolnék leginkább használtan:
Cél játék és további fejlesztés.
Jelenleg ami van és átvihető GTX1050Ti vga tápom van 600w gold minősítés és egy elég jó toronyhűtőm ssd hdd egy csomo.(10tb+)
Ami leginkább érdekelne alaplap+ram+cpu
40-50 ezer között persze nyilván kissé rugalmas az összeg.
-intel 4xxx generációs félkonfigokat néztem ehhez vannak itthon alkatrészeim ddr 3 ram stb.Viszont látom hogy 6xxx-8xxx szériát is lehet találni már ebben az árban. Érdemes e foglalkozni még a 4xxx szériával?
Vagy ki mit ajánlana a fenti összeg keretben?
Válaszokat köszönöm.
-
csimbi82
csendes tag
válasz
Misogi #174383 üzenetére
Szia!
Köszi a tippeket, keretet azért nem írtam (és így talán tényleg nehezebb is tanácsot adni) mert nyilván számít az összeg, ha nem muszáj nem fizetnék ki pl 700ezret, viszont azt sem szeretném, hogy 2 év múlva ne fusson rajta valami és újból fejleszteni kelljen, ti aki értetek hozzá tudjátok, hogy mi az a konfig ami elég erős,hogy pár évig jól szolgáljon viszont nem is 1,5 millióba kerül
-
Gyikoc
csendes tag
válasz
dannyl #174384 üzenetére
Most esik le, hogy nem fogalmaztam érthetően.
Szval, bár a monitor is "későbbi" dolog, az nem számít a konfig árába, mivel külső dolog. Szval videókártyával együtt ~400ezer, azon kívül kb. félmillió. Azért is egyeztem bele abba a monitorba, amit linkeltél, mert benne van a határba.
Amolyan 250/300-400-500 lépésben fejleszteném. Kezdésnek a váz, utána a kártya, végül a monitor. 2-3 hónap lenne egy tétel. -
dannyl
addikt
válasz
Gyikoc #174382 üzenetére
[Ennél] jobb ár-érték arányú monitort nem igen találsz. Ez van nekem is, de nem csak ezért ajánlom. 1440p, IPS, 144Hz, 27", freesync, gysync compatible. Ha van kedved olvasgass utána. Ha oké egy ilyen monitor, akkor lehet építkezni tovább.
Az odyssey az VA paneles. Én nem ajánlom játék alá, bár van, akinek ez tetszik. Ráadásul ívelt, ami szerintem totál fölösleges parasztvakítás 27"-on, de én 34"-ban se vennék íveltet.Az a peaq... mondjuk úgy, hogy eddig nézegettél egy új Honda Civic-et, de most megláttál egy daewoo matizt.
Szóval innen indul a móka, utána lehet a többire válaszolni. Illetve akkor, ha kb. 110k a monitor, akkor mennyi van a többire?
-
Misogi
aktív tag
válasz
csimbi82 #174381 üzenetére
Szia,
Keret nélkül nehéz de én egy ilyet tudnék elképzelni:
CPU: AMD Ryzen 5 5600 - 52e
CPU Hűtő: be quiet! Pure Rock Slim 2 - 10e
Memória: Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz - 20e
Alaplap: ASRock B550M STEEL LEGEND - 47e
VGA: Sapphire RX 6700 PULSE 10GB - 143e
SSD: Kingston KC3000 1TB M 2 NVMe PCIe - 33e
Táp: Fractal Design ION+ 660W - 40eEz így kb. 325 ezer Ft.
Ezzel ellennél évekig, főleg 1080p-n és 60Hz-en.
-
Gyikoc
csendes tag
válasz
palfitom #174348 üzenetére
Mivel felhívtad a figyelmem arra, hogy a képfrissítés is fontos neked, utánanéztem hogy ez nekem - mint nem kompetitív játékos miért jó - és azt mondom; jogos a megjegyzésed. Az őszintét megvallva az RTX 20xx széria óta (tehát elég régóta) nem nagyon követem a számítógép-piacot. Szóval "kiokosítottam" magam most... mondhatni.
Monitor
Monitorból ismerősnek Samsung Odyssey-e van, nem tudom melyik széria. Ő azt nagyon dicséri. Ahogy elnéztem, a G5 lenne nekem megfelelő. az 1440p, 144hz, FreeSynces. Viszont elég sok rosszat olvasok róla. Mivel a jelenlegi monitorom egy ősrégi LCD monitor, ami sötét mint a bűn, kis túlzással bármivel jobban járok majd. Van ezen kívül egy kinézett monitorom, amit a helyi mediamarktban láttam, ez a PEAQ PMO S271-IFC 24'. Ez FULLHD, freesynces, és itt kifújt is a dolog. Árban a fele az említett Samsungénak.
Videókártya
Utánanéztem a videókártyáknak, és az általad felsoroltak közül a 6750XT a tűnik a legjobbnak. Sőt, nekem leginkább úgy tűnik, hogy NVidia kártyát nem is érdemes vennem, mert vagy egekben az ára, vagy gyengébb mint a versenytársai (pl. 2060 vs 6700)
Az általad említett kártyák közül igazából a 10GB-s 6700 és a 12 GB-s 6750XT között vacilálok. A kérdés az, hogy megéri-e az 50ezres ráfizetést?
Processzor
Ennél is kicsit ugyanaz a helyzet, mint az előzőnél. Az 5700X 25ezerrel drágább mint az 5600, megint az a kérdés, hogy ebben az esetben megéri-e a ráfizetést? Tény, hogy jobban kijönnék, ha mindkettőből az olcsóbbat venném, kapásból 75+ ezer szabadulna fel.
Minden más
Az alaplapok közül ahogy elnéztem, annyi van mint a szemét. Nem tudom, mi szokott ezeken fontos lenni, a támogatott ram sebességén kívül. (meg nyilván a támogatott processzorfoglalaton kívül) Én itt a GIGABYTE B550 GAMING X v2-t írtam be a listába. Illetve alternatívként a GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2-t, mert világít. Igen, jó lenne, ha világítana, pár ezret megér.
Táp térenis ugyanaz a szitu van; el vagyok veszve. Itt Cooler Master MWE 650W Bronze V2-t írtam fel, pusztán azért mert 650W, ismerem a márkát (és tudtommal nem rosszak), és viszonylag olcsó. (23k)
A RAMnál megint van bennem egy kis ellentmondás. Az áltatad írt alaplapok messze magasabb órajelet képesek kezelni, mint amilyen memóriát linkeltél nekem. Egy 10-essel hosszabban már 4000mhz-es Ripjaws ramot is lehet szerezni. Itt gondolom azért nem azokat linkelted, mert ennél az alkatrésznél ez nem annyira fontos. Itt a te általad is linkelt Ripjaws-t írtam fel, 2x16GB.
Számítógépházból konkrétan semmit se írtam fel. Annyi biztos, hogy erre 30ezernél többet nem vagyok hajlandó költeni. Nekem mindegy hogy néz ki a gép, ha odabenn jól működik aminek kell. Egy plexi az oldalán, ha van bent világítás bőven elég nekem. Ha nincs, annyival egyszerűbb az életem. De azért örülnék ha lenne, mert a mostani konfigom sötét belül mint az éjszaka.
Procihűtőből Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB V2-t írtam fel, mert; vízhűtés, világít, és ismerem a márkát. Nem tudom, hogy kompatibilis-e az alaplapommal, erre vonatkozó "okosságot" nem találtam.
Várom a megjegyzéseid, véleményeid, ötleteid. Illetve örülnék, ha felhívnád a figyelmem arra, hogy miket érdemes figyelnem, mielőtt megvásárlom a konfigot. -
csimbi82
csendes tag
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Single játékok: Metro Exodus, The Last of us hasonló AAA játékok illetve otthoni felhasználásra.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Western Digital 3,5" 1000GB belső SATAIII 7200RPM 64MB Blue Caviar WD10EZEX
Ház amennyiben maradhat: Cooler Master Midi - N300 - NSE-300
Alaplap,proci/procihűtő,memória,videokártya,tápegység
Monitor,egér,billentyűzet van.4. Mennyi a kereted rá?
Konkrét összeget nem mondanék, nem érdekel a csili-vili cucc, ár-érték arányt tartom fontosnak, fullhd-ban szeretném, ha pár évig az új játékok, ha nem is ultra beállításokkal, de gond nélkül fussanak.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Fullhd 1920 x 1080 hdmi, D sub 60Hz
6.
Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nem, nincs.
Új alkatrészek érdekelnek, nem értek hozzá ezért kérek segítséget, összhangban legyenek a dolgok kb ennyi.Előre is köszi a fáradozást.
-
Két opció közül választásra kérnék tanácsot a következő megfontolással:
PC-m:
Ház: CM Silencio 650
Táp: EVGA G3 650W
Alaplap: ASROCK Z370 Ex4
CPU: i7 8700k + Dark Rock 3
GPU: GTX 1070 8GB
RAM: Corsair V 2x8GB 3000Mhz DDR4,
SSD, HDD: ADATA XPG 1TB + WDPURZ 6TB...Kinéztem potenciálisan egy új PC-t, durván 1 millió Ft-ba kerülne mindennel együtt (i7 13700k/13900k, RTX 4070 Ti, DDR5 alaplap, nagyobb teljesítményű táp, stb...)
A közeljövőben megjelenő RTX 4070 csak 200W-ot fogyaszt majd, tehát szerintem beleférne a tápom teherbírásába, az i7 8700k talán valamennyire visszafogná, de tulajdonképpen 300k-ért elég lenne csak a videokártyát kicserélni, és igazából mennyivel lenne lassabb... 20-30%-kal? Ahhoz képest, mint ha kompletten lecserélném 1 millió Ft nagyságrendben.
Mit gondoltok, melyik útvonal éri meg jobban?
-
palfitom
félisten
válasz
Kékes525 #174375 üzenetére
Kékes525
Szívesen.Természetesen nem tudjuk pontosan mi lesz 5-6 év múlva, de nagyon-nagyon minimális az esélye, hogy 14 magos procit igényeljen az általad leírt felhasználás.
Nem, az 1TB rendben van, de a Pro sebességét nem tudod kihasználni (s tök biztos, hogy pár év múlva sem), de ez nem jelent akkora felárat, hogy szóvá tegyem.
-
Kékes525
félisten
válasz
Misogi #174376 üzenetére
Köszi neked is a választ!
A videó kártyát nem hiszem, hogy kihasználnám, mert a mostani gépemben is van, de sohasem használtam játékra. Egy közepes videokártya is 100 ezer fölött van. Esetleg képminőségben (videó, stream) sokkal jobb, mint a processzori? A képminőség is fontos nekem.
-
Misogi
aktív tag
válasz
Kékes525 #174371 üzenetére
Szia,
Módosítottam a build-en amit bedobtál, ez így sokkal jobban megérős és 500 ezer forint alatt van:
CPU: i5-13500
CPU-hűtő: Noctua NH-U9S Chromax Black
ALAPLAP: MSI MAG Z690 TORPEDO
MEMÓRIA: Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz
SSD: Kingston KC3000 1TB M 2 NVMe
TÁP: Fractal Design ION+ 660W Platinum
HÁZ: Fractal Design Meshify 2 TGHa nem akarsz játszani akkor ez szerintem olyan 10 évig bőven elég lesz.
Bár én vennék bele valami combos videókártyát és ez mindent elhajt amit odadobsz neki.
-
palfitom
félisten
válasz
Kékes525 #174371 üzenetére
Egyrészt a hatból legalább 3-4 komponens kb. eszement pénzkidobás, de ez a te dolgod.
Az viszont egyértelmű, hogy ezt nem tudod összeszerelni, ugyanis ITX házat és ATX lapot választottál, amik egyáltalán nem kompatibilisek!
Ha marad a ház, akkor ITX lapot válassz! (ha Alzáról vásárolsz, akkor ITX lapok)
A házhoz jár egy 650W-os tápegység, tehát azt nem kell külön venned. -
Kékes525
félisten
Egy teljesen új gépet szeretnék.
1. Böngészés, szövegszerkesztés, videó és stream nézés, zene hallgatás belső hangkártyáról és külső DAC és erősítő segítségével. Játék: sakk.
2. Teljesen új gép, új alkatrészekkel.
3. Legújabb processzorral, gyors, modern 16GB memóriával és gyors, strapabíró 1TB SSD-vel. A házon és az alaplapon sokféle csatlakozási lehetőség legyen.
4. Max 500 ezer forint. Persze ha olcsóbb az sem baj.
5. Képernyő neve ASUS PA27A(DisplayPort) [NoDB], Vízszintes frekvencia 120 kHz, Függőleges frekvencia 48 - 60 Hz, Később szeretnék egy 32-est venni.
A gépház a lehetőségekhez képest kompakt, fekete színű, jól szellőző, jó hangszigetelésű legyen, sokféle külső csatlakoztatási lehetőséggel. A gép összességében időtálló, strapabíró és gyors legyen. Videó kártya szerintem felesleges.
Én előzetesen ezeket válogattam össze:
Minden javaslatot, változtatást köszönettel fogadok.
-
palfitom
félisten
válasz
matepajtas #174367 üzenetére
matepajtasSzia,
AMD:
Lap: pl. Asus Prime B650-Plus / Asrock B650 PG Lightning / Gigabyte B650 Gaming X AX / Asus TUF Gaming B650-Plus / Asus Strix B650-A Gaming / Asus Strix B650E-F Gaming
CPU: R5 7600X / R7 7700 / 7700X
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-225-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 / ID-Cooling SE-226-XT / ID-Cooling SE-207-XT / Cooltek (Jonsbo) HX6250 / BQ Dark Rock 4 / Arctic Liquid Freezer 240 / 280 / 360
Intel:
Lap: pl. Asrock Z790 PG Riptide / Asus Prime Z790-P / Gigabyte Z790 Gaming X AX / Asus Prime Z790-A WiFi / Asus TUF Gaming Z790-Plus / Asus Strix Z790-F Gaming
CPU: i7 12700K(F) / i5 13600K(F)
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-225-XT / Alpenföhn Brocken 3 / ID-Cooling SE-226-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 (Dual) / ID-Cooling SE-207-XT / Cooltek (Jonsbo) HX6250 / BQ Dark Rock 4 / BQ Dark Rock Pro 4 / Arctic Liquid Freezer II 240 / 280 / 360A többi:
Ram: DDR5 32GB (2x16-os KIT), pl. Fury 6000 / Trident Z5 6000 / Renegade 6000 / Renegade 6400
SSD: pl. WD SN570 / Adata SX8200 Pro / Samsung 970 Evo Plus / Samsung 980 / Patriot Viper VPN100
VGA: RTX 4070Ti (pl) / RX 7900XT (pl)
Ház: ízlés szerint, pl. Endorfy Signum 300 Air / CM MasterBox MB511 / Fractal Design Focus 2 / Zalman Z10 / BQ Pure Base 500 / BQ Pure Base 500DX / Fractal Design Meshify 2 TG / NZXT H7 Flow
Táp: pl. Asus Strix 850W / be Quiet Pure Power 750-850W / Corsair RM750-RM850 / Corsair RM750x-RM850x / FSP Hydro Pro 800W / FSP Hydro M Pro 800W / FSP Hydro G Pro 750-850W / Fractal Design ION+ 860W / Phanteks Revolt Pro 850W / Seasonic B12 GC 750-850W / Seasonic G12 GC 750-850W / Seasonic Focus 750-850Olcsóbb, DDR4-es alapok:
Lap: pl. Asrock B550 Steel Legend / Asus Prime B550-Plus / Gigabyte B550 Gaming X V2 / Asus TUF Gaming B550-Plus / Asus Strix B550-A Gaming / Asus Strix B550-F Gaming
CPU: R7 5800X3D
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2 / XTS) / Arctic Freezer A35 / BQ Pure Rock 2 / ID-Cooling SE-225-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 / ID-Cooling SE-226-XT
Ram: 32GB (2x16-os KIT) 3200(+)MHz, pl. Ripjaws 3600 / Fury R 3600 -
palfitom
félisten
HREHNem rossz, de pár helyen változtatnék:
Alaplap: inkább az újabb, B760-at venném, pl. MSI B760M-A Wifi DDR4 / TUF Gaming B760M-Plus D4
Ram: inkább gyorsabb lenne javasolt, pl. Ripjaws 3600 / Fury R 3600
A házban nincs venti, azokat is kellene venned! (pl. 3db Arctic F12 PWM)
És a procira én tennék egy jobb hűtőt, pl. ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2 / XTS) / Arctic Freezer i35 / BQ Pure Rock 2 (a ház max. 160 mm magasságig fogad)
Milyen monitort vegyek? -
matepajtas
csendes tag
sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
singleből: újabb AAA játékok és régebbiek, amiket nem tudtam gép miatt játszani (gta), örülnék, ha az új unreal engine-t is elfuttatná egy darabig
multi: csgo (cs2), diablo4, dota2 és egyéb shooterek
semmivel
gépház és a tartalma
4. Mennyi a kereted rá?
500-800ezer
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
[link]
wqhd, 170 hz, freesync
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
új cuccokat vennék, RGB semennyire nem érdekel, márkából az időtállóbb konstrukciókat preferálnámköszi!
-
palfitom
félisten
válasz
dataz #174360 üzenetére
datazSzia,
Alaplap: pl. Asus TUF Gaming A520M-Plus / Asrock B450m Pro4 R2.0 / Asrock B550M Phantom Gaming 4 / Asus Prime B550M-A / Asrock B550M Pro4 / Gigabyte B550M DS3H / Gigabyte B550M Aorus Elite
CPU: R5 5600G, olcsóbban 4600G
Hűtő (opcionális): pl. SilentiumPC Spartan 5 Max / Jonsbo CR-1000 / Alpenföhn Ben Nevis Advanced / ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2 / XTS) / Arctic Freezer A35 / be quiet! Pure Rock 2
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT!) 3200(+) MHz, pl. Aegis 3200
SSD: pl. Kingston UV500 / Patriot Burst / Crucial BX500 / MX500 / WD Blue 3D / WD SN530 / WD SN570
HDD: pl. Toshiba P300
Ház: ízlés szerint, pl. Deepcool Matrexx 30 / Aerocool Hexform / Aerocool Trinity Mini / Aerocool Aero One Mini / Kolink Citadel / Cooler Master MasterBox MB311L / Cooler Master MasterBox MB400L
Táp: pl. be Quiet System Power (CM) 400W / be Quiet Pure Power (CM) 400W / FSP Hexa+ Pro 400W / FSP Hexa 85+ 350-450W / FSP Hydro Pro 500W / FSP Hydro M Pro 500W -
Misogi
aktív tag
Szia,
Alakítottam a build-en hogy hatékonyabb legyen és gyorsabb, hasonló árakkal, talán kb. 10%-kal drágább.
CPU: i5-13500 - 105k Ft
ALAPLAP: GIGABYTE B760M GAMING X AX - 55k Ft
MEMÓRIA: Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz - 38k Ft
SSD: Kingston KC3000 512GB M.2 PCIe NVMe - 23k Ft
HDD: Toshiba P300 3.5 2TB - 26k Ft
TÁP: Be quiet! Pure Power 11 500W 80+ Gold - 27k Ft
HÁZ: DARKFLASH DLM21 Mesh - 20k FtEz így, jelenlegi legolcsóbb árakkal számolva kb. 300 ezer Ft körül van.
Ha a jövőben szeretnél venni valami combos videókártyát, akkor javasolt lenne mondjuk egy 650W tápot nézni. Van egy jó ár érték arányú 650W táp: Seasonic G12 650W 80 Plus Gold, ez 35 ezer Ft körül van.
Monitort nem néztem, mert azokhoz annyira nem értek.
-
De4d
őstag
Elég rég rajta vagyok a gépfejlesztésen, de anyagilag most lesz a legtöbb mint rászánnák, és komoly fejlesztéseket tennék, és szintet lépnék, éppen ezért kissé tanácstalan vagyok összességében. Mindig kinézek valamit, aztán találok kicsit jobbat, vagy szimpatikusabbat, esetleg más topikokban ajánlásokat. A keret kb nettó 3-4száz ezer lenne rá (+régi alkatrészek eladásából bejövő összeg)
Egy rtx msi ventus 2060ról váltanék - Itt megvárnám a 4070et hátha egész jó áron lesz, és jóval olcsóbb mint a 4070TI Illetve ha esetleg nem, akkor egy használt 3080 (na meg azért is jobb megvárni a sima 4070-et vajon ezek közt mekkora eltérés lesz)
full hdról váltanék 2k-ra egy Asus TUF VG27AQZ gaming monitort vennék.Alaplapot nem cserénék (asrock b450m pro4)
Ha nem muszáj akkor tápot se (C master GX lite 700w) (4070nek elvileg elég is lenne-nem igényel nagyobb tápot, ellenben a 3080nak lehet nem elég)Egyelőre a ramot vennék maradna patriot viper 3200 2x8
HáZ amibe kerülne a gép egy Bequeit 500bx
Proci mindenképpen már a ryzen 5700x-et néztem ki.
Hűtűnek a korábban silentium fortis 5 helyett egy endorfy 5-t (ez elvileg ugyanaz csak közbe névváltás volt)Mennyire lehet jó ez a koncepció?
-
Sinu
senior tag
válasz
palfitom #174347 üzenetére
Szia,
Valóban nem tragikus, de engem a táp és a VGA elrettent. Ezért is gondoltam, hogy megkérdezlek titeket.
Akkor ezekbe valami OEM vga van? Mindegy is igazából.Ajánlásod alapján a következő lenne:
Lap:
Asrock B550M Phantom Gaming 4 ~ 37.220.-
CPU:
AMD Ryzen 5 5600 ~53.180.-
AMD Ryzen 5 5600G ~48.900.-
Megéri a különbözetet?
RAM:
Kingston FURY Beast 16GB ~19.900.-
SSD:
WD SN570 1TB ~23.890.-
Ház:
Aerocool Hexform ~18.990.-
VGA:
ASRock AMD Radeon RX 6750 XT nem elérhető Aqua-ban, ezért GIGABYTE Radeon RX 6750 XT ~ 189.780
vagy ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 178.390.-
Táp:
SEASONIC B12 550W ~21.330.-Ez R5 5600 + Gigabyte 6750XT-vel összesen 364.380
R5 5600 G + ASRock 6700 XT: 348.620
Egyébként valószínű az R5 + Gigabyte verzió lesz, ez a különbség már nem oszt, nem szoroz, így is ütősebb gép lesz mint a kiszemelt előre csomagolt.
Köszönöm az eddigieket, még várok egy áldást azért mert lehet, hogy benéztem valamit
Köszönöm,
Aron -
HREH
senior tag
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Egyelőre csak munkára, Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign
Később esetleg játék is (kocajáték, nem kell max grafika), de egyelőre videokártya sem kellene bele, majd utólag.
Nincs semmi
Komplett gép + monitor
4. Mennyi a kereted rá?
Összesen 350ezer, de 380ezer-ig ki lehet tolni, ha nagyon indokolt
Nincs, monitor is kell
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Nincs különösebb, RGB előnyMonitorból 27" 1440p az egyedüli megkötés, de mivel grafikai munkára lesz főképp, ezért fontos lenne a minél nagyobb színpontosság.
Összelegóztam egyet, esetleg erről vélemény?CPU: Core i5-13500
Alaplap: ASUS TUF Gaming B660M-Plus D4
RAM: G.SKILL Aegis DDR4 3200MHz CL16 32GB KIT
SSD: SAMSUNG 970 EVO Plus 500GB
HDD: Toshiba P300 2TB
PSU: Be quiet! Pure Power 11 500W 80+ Gold
Ház: DARKFLASH DLM21 Mesh -
hamb.tam
csendes tag
Sziasztok!
Van egy meglévő PC konfigom. Kérdés, hogy érdemes-e upgradelni, vagy inkább eladni és újjat venni? upgrade oldani a processzor/ram/gpu ra gondolnék. Ez azért lenne optimálisabb mert szépen sorban lehten bővítgetni. Új gépnél nyilván az eladott gép + upgradere szánt pénz lenne a keret.
meglévő config nagy vonalakban:
táp: Cooler Master 700W MWE 700
alaplap: asus tuf z390 pro gaming
cpu: i5 9500 f -
gpu: gtx1660 ti
ram: 15 gb 2666 mhz
Alapvetően egy használt i7 9700 K -ra gondolnék. Ugye újjabb generáció nem megy az alaplapba sajnos. Egy két jó állapotút ki lehet fogni használtan.
gpunál rtx 2060. de akár jobb is lehetne.
Ramot meg 32 gigára felvinni.
Játékra (újak-régiek stb..single és multi is), építészeti tervezésre (archicad) látványtervezésre (twinmotion) van használva a gép. Egy 144 hz-es 2k-s monitorral
válaszotokat előre is köszönöm! -
dataz
friss újonc
Sziasztok!
Szüleimnek szeretnék egy egyszerűbb PC-t összeállítani.
Internetezés, néha HDMI kábellel filmek lejátszása 4K-s TV-n, játék egyáltalán nem lenne.
Nincs semmilyen alkatrészem.
Komplett PC. Monitor, billentyűzet és egér az van. A HDD lehetőleg 2TB legyen.
4. Mennyi a kereted rá?
200k alatt gondoltam, de nem vagyok tisztában a mai árakkal.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Egy egyszerű HD monitor, néha 55' 4k TV filmek lejátszására.
Új gépet szeretnének. -
Sirandrish
legenda
válasz
gypatrik13 #174356 üzenetére
Nem tudom mennyire követted akkor a D4 topikot, de ilyesmi majdnem mindenkinél előfordult.
Nem HW gond, és nálad meg főleg nem az. Azon a gépen simán mennie kell FPS droppok nélkül is. -
dannyl
addikt
válasz
Én kizárnám a hardver limitet. Tuti, hogy még az optimalizálatlanság okozza. Egy 12400-nak elégnek kell lennie, meg a 3080-nak is.
1080p medium 60 FPS-re írja:
Ajánlott gépigény:
CPU:Intel Core i5-4670K or AMD R3-1300X
RAM:16 GB RAM
GPU:NVIDIA GeForce GTX 970 or AMD Radeon RX 470DX:Version 12Ezek kb. nevetséges hardverek már 2023-ban, a te cuccaiddal akár 4k 60+ FPS-nek is meg kéne lennie SZERINTEM. De azért néhány youtube videót nézz meg, hogy milyen hardveren, hogyan megy, mielőtt költségbe vered magad.
Google-ben rögtön az első két találat is ezzel foglalkozik: [link] [link] +1 [reddit]
De biztos van még százával. -
palfitom
félisten
válasz
gypatrik13Szia,
A droppokat nem oldod meg vga-cserével, arról leginkább a proci tehet.
CPU: i7 12700(F) / i5 13500 (csere előtt frissítsd az alaplapod bios-át!)
Persze mehet a vga csere is, a 4070Ti jó választás! -
gypatrik13
csendes tag
Sziasztok!
Kb. másfél éve építettem egy közép kategóriájú Pc-t, itteni ajánlások alapjánEzúton is köszönöm @palfitomi - Topic Gazdának a sok hasznos ifnormációt.
Viszont most újból szükségem lenne a tanácsotokra, segítségetekre.
Nemrégiben volt a Diablo4 Open Betája. És ezalatt volt is lehetőségem tesztelni, viszont elég sok FPS drop-ot tapasztaltam. Ez nem is lenne zavaró, mert átlag 150+ volt, viszont a dropok azok 30-40fps-ig mennek, és ekkor a kép is "kifagy" 1-2mp-re.Ezzel kapcsolatban kérném a segítségetek, hogy szerintetek milyen komponens cserével lehetne javítani a build-et? Mivel tudnám orvosolni ezeket a nagyobb FPS dropokat, ami miatt beakad a játék??
Köszi előre is
Játék,: Diablo 4 konkrétan, néha újabb AAA-s játékok, de főként D4
Asus PRIME B660-PLUS D4
Intel I5 12400f
32gb(2*16) Corsair LPX DDR4 3200Mhz
RTX 3080 Gigabyte OC
1TB wd blue HDD
500gb Samsung 970 Evo
1TB Samsung 980 Pro(játék-nak)
650W EVGA P6 Platinum tápegység
Nem tudom, ebben kellene segítség.
Én alapvetően egy VGA upgrade-re gondoltam 3080-ról 4070 ti-re, de ezért is kérem a véleményetek, segítségetek.
4. Mennyi a kereted rá?
Nincs keret megszabva,
Razer Raptor, 2K, 2560*1440 144hz
Mehet a használt piac is, elkötelezett nem vagyok ilyen téren.Előre is köszi a segítséget
-
Misogi
aktív tag
Sziasztok,
Régi GTX 1070-emet szeretném lecserélni egy RTX 3070-re vagy egy RX 6700XT-re (de lehet XT nélkülire).
Jelenleg egy FSP Hydro 500W táp hajtja a gépet és az lenne a kérdésem hogy vegyek-e egy nagyobbat ha váltom a videókártyát?
Ez a jelenlegi konfig:
Ryzen 5 5600 + Wraith cooler
GTX 1070 Gainward Phoenix
1TB SSD
MSI A520M-A pro
Köszi! -
palfitom
félisten
válasz
Apiaster #174350 üzenetére
ApiasterSzia,
AMD:
Lap: pl. Gigabyte B550 Gaming X V2 / Asrock B550 Pro4 / Asus Prime B550-Plus / Gigabyte B550 Aorus Elite V2 / Asus TUF Gaming B550-Plus, olcsóbban Asrock B550M Phantom Gaming 4 / Asus Prime B550M-A / Gigabyte B550M Aorus Elite / Asrock B550M Pro4
CPU: R7 5700X, olcsóbban R5 5600
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2 / XTS) / Arctic Freezer A35 / BQ Pure Rock 2 / ID-Cooling SE-225-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 / ID-Cooling SE-226-XT (a házad max. 166 mm-ig fogad)Intel:
Lap: pl. Gigabyte B760 DS3H DDR4 / MSI Pro B760-P DDR4 / Gigabyte B760 Aorus Elite AX / Asus Prime B760-Plus D4, olcsóbban Gigabyte B660 DS3H DDR4 / Asrock B660 Pro RS / Asus Prime B660-Plus DDR4 / Gigabyte B760M S3H DDR4 / Gigabyte B760M Gaming X
CPU: i5 13400F, olcsóbban i5 12400F
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-224 (XT / XT v2 / XTS) / Arctic Freezer i35 / BQ Pure Rock 2 / ID-Cooling SE-225-XT / SilentiumPC (Endorfy) Fortis 5 / ID-Cooling SE-226-XTRam maradhat, táp teljesítménye elég (de sajnos nem túl jó minőség).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/WIFI/I5-8600K/GTX 6GB/Seasonic focus plus 750w gold/)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest