Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DJGABI

addikt

Sziasztok!

Röviden: kérésre gépet raknék össze, igazából eredetileg belépő noti volt a tervük (nyilván játékra, sikeresen lebeszéltem őket róla). Ahol érdemes, ott új (SSD, HDD, PSU), egyébként használt cuccokba gondolkozom. Tudom, halott platformok, de normál, ATX házas, használt brand gép alapot gondoltam, i5-3470 vagy i5-4570-nel, táp cserével, egy RX570/580-nal. A régi integrált vga-s notihoz képest bármi nagy ugrás. Ma viszont szembejött egy E5-1620 alapú konfig (16GB RAM, RX580, tudom-tudom, szerver lap, ECC ram, nem szabvány alkatrészek), de ezen viszont kb semmit nem kéne változtatnom. Játékra melyik lenne az ideálisabb? Csak mert látom a Xeon a több mag miatt igaz multicore erősebb, de single core még a 3470 is jobb...

1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
    Tizenéves srácnak lesz, Minecraft nem futott el a régi laptopján, nyilván arra ez a gép overkill, nem tudom, Fortnite-tal annyira nem toltam, de talán annak sincs ekkora gépigénye, CSGO, ilyesmi F2P játékok lennének gondolom úgyis a cél.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    -
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    minden
    4. Mennyi a kereted rá?
    Eredetileg a notit olyan 130-150k körül nézték, úgyhogy annyi (monitorral együtt, azt megoldom használtba, 20k-t vonjatok le belőle, perifériából is valami belépő szintű, elhanyagolható, 1-2k a minusz).
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
    nincs még, 1050p/1080p, amilyet épp sikerül szerezni

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

Új hozzászólás Aktív témák