Hirdetés
- Gyári Adreno meghajtóval jelentkezett a Qualcomm
- CPU léghűtés kibeszélő
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJGABI
addikt
Üdv!
Csak érdeklődés szintjén: játékra ~90k-ból mit lehetne kihozni? Felbontásra legyen mondjuk valami 1366*768 körüli, egy ház még talán van itthon elfekvőben, meg a perifériákat megoldom, azon kívül minden kellene.
Nem a 60FPS a cél, bőven megelégszem a 30-cal is
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
DJGABI
addikt
Üdv!
Ismét itt, B tervnek összeírtam egy konfigot, átnéznétek (van-e közte nem ajánlott cucc) esetleg? Továbbra is belépő géming, 100k körül. Ház van, vinyó van. Használt cuccoktól nem zárkózok el. Későbbi fejleszthetőséget szem előtt tartva 1155ös platform gondolom felejtős, úgyhogy 1150 lenne. Felbontás: 1440*900(?)
ASRock B85M
INTEL PENTIUM G3220
KINGSTON V300 60GB SATA3 SSD (SV300S37A/60G)
KINGSTON HyperX Blu 4GB 1600MHz DDR3
AMD Radeon HD6850 (7770?)
FSP FSP400 60APN 85 (elég ez?)(A4TECH X-710BK
GENIUS KB-G255
+monitor)<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
DJGABI
addikt
válasz membrandj #50575 üzenetére
okés.
igen, azt néztem hogy ez annyira nem fejleszthető. amit írtál kollégának lap (FM2A75 PRO4+) lenne jó gondolom nekem is, láttam még gigabyteba ilyen FM2/+ lapot. más/olcsóbb ilyen dualos nincs?
vga-t írtam, HD6850-et vadásznék apróról
-
DJGABI
addikt
ez vajon az amit én keresek, vagy csak elírás? ASROCK FM2A75 PRO4+ [link]
volt már névtelenebb bolttal dolgom, az no problem. bááár nem vagyok róla meggyőződve kell-e ez nekem, amilyen ütembe jönnek az új foglalatok, lehet amúgyis proci+lap csere lenne fm2+nál is (vagy mire cserélnék már annál is újabb lenne )...
vaaagy várjam ki míg pcx-re fel kerül? onnan venném a többi részegységet is, ennél a másik webshopnál ugye posta pluszba rájönne
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz trufa12 #50748 üzenetére
12k-ért vettem nyáron muternak netezős LGA775-ös dual core gépet. konkrétan majdnem többe lenne egy-egy részegység fejlesztése mint a gép volt előtte 2 évvel ~30ból raktam össze apróról kb hasonlót tesónak. szóval ki lehet azért fogni, de valóban szoktak irreális árak lenni.
[link] Erről vélemény? Megér ennyit?
+ helyben lenne
+ össze van rakva, bekapcsolom - működik (amilyen mázlim van új cuccból belenyúlok a gyári hibásba)
+ ár (főleg ha esetleg alkudni is lehet)
- gari (?)teljesítményben kb ugye hasonló lenne mint amit korábban írtam netről összevadászott konfig (van amiben jobb: ram, van amiben rosszabb: no ssd, csekmet alaplap) de azzal szemben van kb 20k diffi a használt javára, hmm...
hangosan gondolkozok
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
na jó, hazudtam mert "csak" 14k lenne a diffi (feltéve ha sikerült kifogni egy használt vga-t jó áron) amúgy a memória árak brutálisak, pont olvastam [ezt] a cikket és szörnyülködtem hogy pár hónap alatt majd duplájára emelkedtek...
házat mondjuk nem tudom, [link] ez van, ebbe tenném bele (lehet pont ezzel ölném meg az egész konfigot ) amúgy ha vennék csakis mATX játszana, ilyesmi [link]
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
-
DJGABI
addikt
no ez már talán a végleges [link]
mehet?
-
DJGABI
addikt
válasz membrandj #51309 üzenetére
35k-ért meg használt garis van 7850. nem tudom... A GT630M után ez is fejlődés.
alaplapot vágom, h nem fejleszthető. de az újról kb zéró tapasztalat, erről legalább már vannak infók, húzni is lehet benn a 750k-t majd akár... korrekt cuccnak néz ki
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz membrandj #51315 üzenetére
nincs is még olyan proci ami belevaló, innentől nincs miről beszélni. 1 évet azért jó lenne ha kihúzna ez a konfig, akkor meg max nem csak cpu hanem lap csere is lesz.
vga kérdést megfontolom. szerk: jó, ezt az xbone gpu-t bevállalom [link]
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Sziasztok!
Hátha valaki itt jobban képbe van a témával, én is találtam 1-2 jelöltet, de lehet elkerültem valami Best Buy vasat.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
NAS/Smarthome (Home assistant futtatás) szerver
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
2 HDD, 1 SSD
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
minden (na jó, egy ATX házam van, de régi, nagy, nem szívesen használnám.)
4. Mennyi a kereted rá?
hobbiprojekt, max 30k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
-
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
-, nyilván megtaláltam a J1800/J1900-as vasakat, de picik azok nekem, meg teljesítményben lópikula, akkor inkább veszek külső házakat, aztán a mostani S905 tv boxra aggattom a cuccokat. Találtam még egy AMD E1-2500, ez rendes PC házban van, meg egy A6-5200-asat, ez utóbbi erőben szimpibb, de csak 2 SATA-s<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
DJGABI
addikt
Sziasztok!
Röviden: kérésre gépet raknék össze, igazából eredetileg belépő noti volt a tervük (nyilván játékra, sikeresen lebeszéltem őket róla). Ahol érdemes, ott új (SSD, HDD, PSU), egyébként használt cuccokba gondolkozom. Tudom, halott platformok, de normál, ATX házas, használt brand gép alapot gondoltam, i5-3470 vagy i5-4570-nel, táp cserével, egy RX570/580-nal. A régi integrált vga-s notihoz képest bármi nagy ugrás. Ma viszont szembejött egy E5-1620 alapú konfig (16GB RAM, RX580, tudom-tudom, szerver lap, ECC ram, nem szabvány alkatrészek), de ezen viszont kb semmit nem kéne változtatnom. Játékra melyik lenne az ideálisabb? Csak mert látom a Xeon a több mag miatt igaz multicore erősebb, de single core még a 3470 is jobb...
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Tizenéves srácnak lesz, Minecraft nem futott el a régi laptopján, nyilván arra ez a gép overkill, nem tudom, Fortnite-tal annyira nem toltam, de talán annak sincs ekkora gépigénye, CSGO, ilyesmi F2P játékok lennének gondolom úgyis a cél.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
-
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
minden
4. Mennyi a kereted rá?
Eredetileg a notit olyan 130-150k körül nézték, úgyhogy annyi (monitorral együtt, azt megoldom használtba, 20k-t vonjatok le belőle, perifériából is valami belépő szintű, elhanyagolható, 1-2k a minusz).
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
nincs még, 1050p/1080p, amilyet épp sikerül szerezni<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
DJGABI
addikt
válasz jokeph #157473 üzenetére
Köszi.
Szerintem v1-es a Xeon gép, gyanítom tesztelve van, az már működik, azért is szimpibb számomra. Itteni hirdetés, ippeg 100k.
Most nem találom, de láttam 1-2 oldalon olyta is hogy SFF házba, a gyári 350W-os táppal beledobják az RX-eket, lehet h neccesen elég, de azt én azért nem lépném meg. Ott mindenképpen tápcsere lenne.
Új nekem is szimpibb lenne, egy Ryzen 1200AF konfigot kíváncsiságból összeraktam, olyan 180k-ra jön ki, használt VGA-val, monitorral.
Ja, még nem kérdeztem meg monitor árát, de egy olyasmi, annyiért bőven elég lenne itt is. Majd kiderül itt helyben mi a választék, monitort én annyira nem szívesen postáztatok.
(#157474) palfitom köszönöm. szimpi a proci, nem gyenge. De így gyors összeszámolva 15-tel drágább a Xeon konfignál. Meg ugye ha mindegyikre rájön még a posta (csomagpont sajna nem nagyon játszik, úgy azért már az is látható összeg), amiatt lenne nekem is jobb minél több elemet egy helyről beszerezni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- MSI GAMING ASZTALI KONFIGURÁCIÓ
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer Pc Rayzen 5 5600X/ M2 500 SSD/16 gb Ram DDR4/RTX GeForce 3060 ti 8 gb
- Eladó komplett gamer setup
- ASUS SABERTOOTH X58 // i7 980 // 24GB DDR3 RAM // Intel gyári toronyhűtés egyben eladó!!
- Gamer Gép eladó Nvidia 3070 Ryzen 7 3800x
- HP Elitedesk 800 G1 UDST - i7-4790S, 16GB RAM, 256GB SSD, Windows 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest