Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Androidos tablet topic
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ASUS notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
Aktív témák
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Egy SB-es Intel konfigot szeretne haverom,vinyón kívül mindenre szüksége van(alaplap,proci,ram,vga,ház,táp,odd)
Sokat játszik,főleg DiRT3-al,BF: BC2-vel 1440x900-on,de nem maximalista,eddig egy Athlon 6000+-a és egy 9600GT-je volt.
A keret maximum 95K.Kösz a segítséget!
Üdv, Balázs
-
horush
addikt
válasz #98593280 #33792 üzenetére
Szerintem meg 4k-ért egy modecom logic b21, ha új ház kell olcsón Előre belemegy egy 12 centis venti, jó kis olcsó arctic és 5k-ból megvan a ház, egy minőségi ventivel.. Hátul meg a táp kiszívja a levegőt, és kész a légáramlás Persze nem egy hardkór gémer konfignak, 2 hd6990-el, de olcsóbb netezős konfignak, esetleg néha játszadozósnak, vmi. nem túl melegedő kártyával (pl. 6750), tökéletesen megfelel..
-
törölt tag
A léghűtés topikban kellene a kérdést feltenni. Én amennyire értek hozzá, LED-es ventik között nem igen vannak minőségiek és halkak, csak elvétve. Ez az ASUS szerintem nem tartozik a kiemelt csoportba, azt gondolom a Xilence sem.
A 430-as CM házban viszont egy szerintem halk hatékony venti van gyárilag, azt külön is meg lehet venni, asszem ez az:
Coolermaster Case Fan 12cm TLF-S12-EB-GP LED Blue
Elvileg 2k körül van.A világítás amúgy hova kell? Csak mert ha plexis a házad oldala, olcsó fénycsövekkel is meg lehet oldani: SHARKOON hidegkatód CCFL 2-in-1 Kit kék 30cm dupla neon, ~1,5k
Fogyasztása csak 10 watt, hátlapi kapcsolót adnak hozzá és az egész ház belsőt bevilágítja. Beszerelése egyszerű, 10 perc alatt megvan.XDL Happy házba nem ajánlott
[ Szerkesztve ]
-
aki11
csendes tag
hali
vélemény erről:
asus1225S1 kék
érdekelne kinek milyen tapasztealata van róla ill. hallott e jót vagy rosszat erről?
a másik lehetőségnek a xilenc kék ledesét néztem melyik lenne a jobb?
ezeket egyáltalán hátra jó szerelni?
előre is kössz -
törölt tag
Dyna kolléga is ismét ír: "Úgy lehet ha az ember még külön VGA -t is rak a gépbe jobban megéri egy Pentium G850 mint egy Core i3-2100. A Hypert-Threading hasznosságáról nem vagyok meggyőződve játékok terén."
-
törölt tag
Nem írok többet a topikjaiba, ide viszont igen. Az i3-as Pentium-okról, idézem: "Emellett lényegesen csökkent az integrált grafikus mag tudása. Igaz, maradt a hat számolóegység és a 850/1100 MHz-es órajel, de nincs AVX, Quick Sync Video, Clear Video HD és InTru 3D technológia, szóval sok multimédiás képességnek annyi. Persze ezekre nincs feltétlenül szükség..."
Először azt írja, lényegesen csökkent a tudás, annyi a multimédiás képességeknek... utána meg, hát igazából ezekre nincs is szükség
Mondjuk az mondhatni új nekem, hogy az i3-2105-ben HD3000 IGP van. Aki egyáltalán nem tervez diszkrét VGA-t, 1280x1024-ben játszani is jó.
Az XDL Happy erőltetést ismételten nem értem. Akkor inkább már Gigabyte GZ-M3 5800 FT-ért. link
-
balpis
őstag
válasz #98593280 #33790 üzenetére
köszi a kiegészítést!
Ezt kisebb hátránynak gondolom, mint a szolgáltatásbeli szűkösséget, de való igaz, kevésbé tartósak lesznek, hosszú távon ez is okozhat gondod és kellemetlenséget, még ha nem is lehet tunningolni ezekben a lapokban, így a terhelésük kisebb. (Igaz, én kondi jellegű hibával 7-8 évesnél fiatalabb alaplapon talán csak egyszer találkoztam.)
Talán ha jól szellőzik a ház, jobban bírják ezek is, hisz a kondik sem szeretik a meleget.[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz energy_ #33788 üzenetére
Az Elite 330-ban hátul van egy gyárilag.
Ezek általában 3 tűs csatlakozóval vannak szerelve. A GS alaplapon van - a manual szerint - egy 3 és egy 4 tűs csatlakozó (PWR_FAN1 és CHA_FAN1) - persze a CPU ventijét leszámítva. Ezért célszerű egy 4 tűs, szabályozható ventit venni még. Ez a legolcsóbb és csendes az Artic cooling F12 PWM vagy Pro PWM. Ez utóbbi egy Logout teszt szerint - ha jól emlékszem - kicsit halkabb és jobban hűt (a gyári adatlap alapján egyforma), azonban vastagabb. Előre 25mm vastag fér csak be. Így vagy egy 25mm-est (sima F12 PWM) veszel vagy ha Pro-t, akkor a gyárit átszereled hátulról előre, az újat meg beteszed hátra.
Persze lehet sok mást is venni, de olcsóbb helyeken ezek 1000Ft körül vannak, és jók.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz energy_ #33786 üzenetére
- ha DVI csatlakozós monitorra akarod kötni, az nem megy kapásból. Általában az LCD-k esetében lényegesen jobb a kép DVI kábelen
- ha gyorsabb hálózatra lenne szükséged, akkor lehet kevés - az ADSL, kábelnet felé egy jó darabig ez még nem lesz hátrány -, ha otthoni hálózatban szeretnél két gépet összekötni. Tizede lesz a kapcsolat sebessége mint gigaethernetes (1000Mbps) interfészen.
- bővítőkártyák terén az egyetlen PCIe x1 slot erősen bekorlátoz, de valószínűleg erre nem lesz szükséged.Én minimum az S-t választanám.
És szétnéznék pár másik boltban is, mennyire jön ki a konfig.
Ha pesti vagy és van időd utánajárni, akkor esetleg 2-3 helyről beszerezve a dolgokat lehet kicsit javítani az áron.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz 360xbox360 #33784 üzenetére
attól függ, mire használod.
Ha játszol, akkor ma nem lesz gyorsabb. Ha videot szerkesztesz, akkor elképzelhető.
Ha RAM-disket csinálsz cache-nek, a böngésződ gyorsulhat.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
360xbox360
tag
Van most 4gb ram (DDR3) a gépbe megéri még egy 4gigásat bele rakni? (mert ugye most elég jó árban vannak a memóriák) Gyorsabb lesz a gép valamivel?
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
-
bolgar89
csendes tag
Hello!
24es monitorokból melyik most a legjobb ár-érték arányban? És mondjuk ezen belül Samsungból? (ha eleve samsung a legjobb, akkor az első kérdés tárgytalan)
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz energy_ #33742 üzenetére
A konfigodhoz elég a 400-as hexa, de ehhez inkább felső tápos házat, pl. Elite 330-at vegyél. Ehhez egy AC F12 PWM.et (vagy sima F12-t) veszel előre. (igaz, most sima F12-t nem látok az iponban, egy PRO kellhet, de akkor meg kell cserélni a két ventit.)
Ha 430-as házat veszel, akkor aba is kell egy venti, de abba hátra, s kell egy ilyen kábel is.
(az iponban mást nem látok). A 24 tűs valószínűleg elég lesz. Kb. 3,5eFt-tal lesz drágább így a konfig.Valahol kérdezted, mi az alaplapok között a különbség. Itt megnézheted őket.
De röviden:
A H61M-VS: csak D-SUB csatlakozó van rajta és 1 db. PCIe x1 slot és csak 10/100-as hálózati csatlakozó
H61M-S: mint a VS, pluszban még 1 PCIe x1 slot és DVI videokimenet
H61M-GS: mint az S, de 10/100/1000 hálózati csatlakozóval
ezeken egyen sincs se SATA3 se USB3
H61M/U3S3: mint a GS, plusz USB3, SATA3, DVI video csatlakozó, a 2 PCIe x1 helyett csak 1 db de + 2 db PCI slot(#33775) Peetör: A CTG500-nál kezd el hosszabb kábel lenni a chieftec tápokon.
-
Buda76
senior tag
válasz Kezdő vagyok #33778 üzenetére
Sapphire 5830 ~ 24k
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ismerősöm jó áron szeretne valami jó videokártyát játékra.
A HD4850-esnél kicsivel nagyobb/alacsonyabb képességekkel bírjon.
Geforce is szoba jöhet.
Itt teszem fel a kérdést,mert ehhez Ti értetek.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Isual
veterán
válasz Blood Mage #33774 üzenetére
Viszont monitor terén semmikép se vedd azt a TN-paneles LG csodát (főleg ne annyiért...), hanem vedd a Dell U2311H-t H-IPS panellel, ahogy ShellKretor is tanácsolta! (ha spórolsz az alaplappal, akkor megéri az U2311H-t pixelgaranciával (+3k) kérni és kalibráltatni (+5k - de ez változó) is!)
És, ha megvan jelentkezz Itt !!![ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Vegadog
tag
Láttátok már?:
Intel Pentium G850, Pentium G840 and Pentium G620 Review [link]
-
Blood Mage
senior tag
válasz #98593280 #33770 üzenetére
Thx!
Tuningolni nem szeretnék, a jelenlegi gépemet sem húztam, pont tökéletes harmóniát alkotnak az alkatrészek egy 4magos alap 3,3Ghz-es Cpu-t meg hova tovább húzni?? bőven elég sztem. Szóval az alaplapot inkább elspórolom pl. H61es olcsó deszkára. A gyári CPU hűtő remélem csöndesen teszi a dolgát, ha nem akkor kap egy Hyper TX3at (jelenleg az elődje van nálam, s elégedett vok vele ) remélem kompatibilisek Ez a Sata3-as parasztvakítás meg elég érdekes... :/ elmehetnek a búsba[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Blood Mage #33767 üzenetére
A Z68 ahhoz kellhet, ha aránylag sűrűn cserélsz VGA karit, mert nélküle is működik a gép az alaplapi videokimenetekkel Ezenkívül a tuning is mehetne, bár sima 2500-as CPU-t veszel, így nincs értelme. Lehetséges hogy egy olcsóbb H61-es alaplap is megfelelő lehet:
ASRock H61m u3s3 usb3 sata3, ~17kA SATA3 egy szabvány. 600MB/sec átviteli sebességet biztosít, de ettől még egy SATA3-as HDD nem lesz 600MB/sec sebességű. A HDD-k korlátai jelenleg 150MB/sec max környékén vannak, azt meg egy 300MB/sec -es SATA2 is bőven kiszolgálja. Következésképpen a SATA3 a merevlemezeknél marketing és parasztvakítás.
Az 1TB-os Samu F3 valóban kissé cicereg, de hangosnak nem mondanám. Az 500-as az mondjuk hangtalan.
Egyébként ha ennyit tudsz alaplapra költeni, én jobb ötletnek tartanék egy 28eFT-os MSI P67-es deszkát, működő usb3-al sata3-al, amelyben egy 2500K procit húzni is tudsz egyszerű szorzóemeléssel. Csak pár eFT-al drágább mint a sima 2500, amit nem lehet tuningolni.
Sőt, az az LG monitor sem biztos hogy megér 45eFt-ot, 5-7eFT-al többért már DELL IPS paneleset lehet venni.
MSI P67A-C45 (B3) usb3 sata3 , ~28k
INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX, ~47k
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz, ~8k
SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32MB SATA2 HD103SJ, ~12k
NEC 7260s, ~5k
MSI GTX 560 ti, ~58k
FSP HEXA 500, ~11k
THERMALTAKE VM20001W2Z ARMOR A60 ablakos, ~19k
DELL IPS Monitor 23" U2311H 1920x1080, ~48k
CHIEFTEC CRD-501 50 az 1-ben USB 2.0 K.olvasó, ~3k
total: ~240ktuninghoz cooler: Xigmatek Gaia SD1283, ~6k
+ Tápkábel hosszabbító, adapter, elosztó 4-tűs, 200Ft
A RAM-oknál ajánlott 1,5 voltosat venni Sandy Bridge-hez. Az 1,65 voltosat az INTEL nem ajánlja. A legtöbb 1600-as Kingston 1,65 voltos.
[ Szerkesztve ]
-
ló úr
őstag
válasz Blood Mage #33767 üzenetére
Nekem pont ilyen Samum volt ezelőtt,nekem az nagyon darálós hangú volt,de volt akinek meg nem volt olyan hangos,szal ez szerintem olyan,h milyet fogsz ki éppen.Ha kicsit halkabbat szeretnél akkor WD-ből nézz 1 TB-osat,vagy Hitachiból.
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Blood Mage
senior tag
Halihó!
Lassan gépvásárlás előtt állok, s előtte szeretném az áldásotokat kérni az összeállított konfiggal kapcsolatban
Na most, az alaplaphoz nem értek, csak gondoltam bedobok egy random olcsó z68as deszkát szal ezzel kapcsolatban elfogadok tanácsokat +1-2k még rászánhatok deszkára ha kell.
A HDD-vel egy 2 bajom van:
1. az 1000Gb-os szerszám nem lesz picit hangos??? (összehasonlítva a mostani 320as WD-mmel)
2. ...emm... nem lenne tanácsosabb Sata3-ban gondolkodni, ha már egyszer megjelent?Ennyi kommentem van magamhoz, a többit tőletek várom (az adatlapomra tekintve, egyáltalán megértem gépvásárlásra?)
-
-
ló úr
őstag
válasz malestel #33756 üzenetére
Nekem volt sokáig Samu winyóm,volt f1-es,f3-as,én meg voltam velük elégedve,sőt még régi 160 GB os is volt Samu,az mai napig haveromnál teszi a dolgát.Szóval nem rosszak azok,nézz szét a milyen winchestert vegyek topicban az elején leírják,h mik azok amik jók.Jelenleg egy Hitachim van 500Gb-os,eddig meg vagyok vele maximálisan elégedve,ezt is a említett topicból néztem ki magamnak.
-
ló úr
őstag
válasz energy_ #33755 üzenetére
Figy ha magamból indulok ki akkor én szeretem a Coolink Swif2 ventiket.Ezek elég halkak,jól néznek ki,és annyira nem is drágák,és jó minőségűek. De am. a Arctic Cooling F12-t ajánlják itt sokan,CM ventik is jók,szal van választék Minden attól függ mennyit akarsz rászánni,és mennyire fontos neked a hang,szélzaj,stb.
[ Szerkesztve ]
-
malestel
csendes tag
Sziasztok!
Elsősorban játék célra vennék új gépet (+a szokásos, net, film), egéren és billen kívül semmim nincs (17"-os laptopom volt 3 évig, de a legújabb gameket már egyáltalán nem viszi -3fps - meg egyébként is haldoklik picit szegényke).
Visszaolvastam vagy 20 oldalt és láttam hogy a rám illő árkategóriában ugyanaz a konfig jött fel újra és újra:
Alaplap: ASROCK H61M/U3S3 usb3 sata3 ~17k
Processzor: INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155 BOX ~25k
Memória: Kingmax 4096MB DDR3 1333MHz ~7k
Videokártya: Sapphire Radeon HD 5830 Xtreme ~26k
HDD: SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ ~9k
Optikai meghajtó: NEC AD-7260S Fekete ~5k
Tápegység: FSP HEXA 400, ~8k
Ház: COOLERMASTER Elite 330 ~9k
Házventi: Acctic Cooling F12, ~1k
TFT: SAMSUNG S22A300B, full hd, LED, DVI, ~34kÖsszesen: ~141k
SSD-re nincs szükségem, tuningolni nem fogok, A cél az, hogy a config amit veszek fejlesztés nélkül minél tovább elvigye a megjelenő gameket (és itt azt értem, hogy akár medium/lowon a későbbiekben, grafika annyira nem izgat). És minél kevesebbet fogyasszon ha lehet.
Kérdéseim:
Tudom, hogy nem láttok a jövőbe, de egy három évnyi, a fentieket kielégítő szolgálatot elvárhatok a géptől?
Érdemes lenne-e befektetni egy I5 prociba 10-15 ezerrel többért? Ha igen ehhez milyen VGA/alaplap ajánlott, vagy maradhatok-e a fentieknél?
Szerintem ez már kívül esik a keretemen, de hajlandó lennék megfontolni, ha 1-2 évvel tovább húzná.HDD-ből mindenféleképpen samsungot ajánlotok? Tesómnak elég rossz tapasztalatai voltak a Samsung vinyóival, ti hallottatok ilyenről vagy csak a rossz szerencsének tudjam be?
Válaszaitokat köszönöm.
-
ló úr
őstag
válasz Peetör #33753 üzenetére
i3-adhoz adnak egy gyári hűtést neked alapból.Az ha nem tuningolsz bőven elég,és még halk is H jól szellőzzön azért a házad és az alkatrészeid, viszont ajánlott legalább előre a winyóhoz,és hátra egy venti,h megfelelő legyen a légáramlás a zárt házikóban,és mindig cserélődjön odabent a levegő,ne álljon be,ennyi.Én ha nem tuningolnék gyári hűtő helyett feleslegesnek tartanék mást venni a procira.
[ Szerkesztve ]
-
energy_
senior tag
-
ló úr
őstag
válasz energy_ #33748 üzenetére
Ez is jóféle cucc,kérdés zavar-e téged elől az a ledes venti,amik általában nem a leghalkabbak szoktak lenni. A másiik dolog,h milyen a tápod,elég hosszúak e egy alsó tápos házhoz,h normálisan elérjenek a csatlakozókig?
Meg am. 1 ventit ehhez sem ártana venned hátra Akkor meg már megint 11K felett jársz ..Mondjuk most olvasom a speckót,ott meg az van írva h van hátulra is 12 cm-es venti,a képen meg nem árbrázolják,érdekes,de az elsőt meg igen
CM 430 elite[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz kelzsoca #33744 üzenetére
Én a VGA terén a jóárasított Sapphire HD 5830-at venném egy ezressel drágábban. Többet eszik, de jobban is teljesít, mint a HD 6750.
Mondjuk ehhez valóban nem ártana egy FSP Hexa 400-as.[ Szerkesztve ]
-
energy_
senior tag
válasz energy_ #33742 üzenetére
és max 10ig melyik a legjobb cm ház? mert elite 330at ajánlottatok 7ért de mivel olcsóbb alaplapot veszek igy vehetnék jobb házat,amiben ventillátor is van
szerk: kelzsoca: táp helyett lehet fsp hexa 400-t fognak mondani eddig mindenkinek azt ajánlották
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
Üdv Urak
Mivel már közel egy éve nem vagyok aktív tagja a topicnak, eléggé kijöttem a gyakorlatból, és nem is követem figyelemmel a hardverek világát.
Megkeresett egy ismerősöm hogy gépet szeretne, és jó lenne új alkatrészekből összeszedni, ami a jövőben fejleszthető is lenne, és természetesen maradjunk 100k alatt.
Általános használt+némi játék
Ezt dobtam elsőre össze, majd nézzetek rá milyen lett:
lap: ASROCK H61M/U3S3 16.737 Ft
cpu: INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155 BOX 25.437 Ft
ram: KINGMAX 2048MB DDR3 1333MHz 4.384 Ft (3.507 Ft)4.296 Ft
vga: SAPPHIRE 11186-01-20G HD6750 1GB GDDR5 PCIE 24.488 Ft
hdd: SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 9.188 Ft
odd: NEC AD-7260S Fekete 4.499 Ft
táp: CHICONY Hipro 350W Bulk 5.200 Ft
ház: COOLERMASTER RC-330-KKN1-GP Elite 330 7.389 Ft
------------------------------
97.234 FtÁrak az Iponból
[ Szerkesztve ]
-
ló úr
őstag
válasz Peetör #33740 üzenetére
Ha jól szellőző házat szeretnél,akkor a Deer,Modecom,Codegen és tsai házakat gyorsan felejtsd el Ezek elég ratyi minőségűek,egy átlag confignak is éppen megfelelnek,de jó szellőzésr ne nagyon várj tőlük,sőt a szellőzés is erős fogalom némelyiknél. Egy Cm házikót már veszel 8-10k környékén,azokban általában venti is szokott lenni legalább 1,szal még max ilyen 1-2k és megvan az egész.Ventikkel 10-12 K ból lehet normális CM házat venni,ami mind minőségben mind szellőzésben odaveri nem kicsit az általad említett házakat Jah és ha nem akarsz tuningolni,akkor bőven elég a gyári hűtő ezekre,így kisebb fajta házak is szóbajöhetnek,nem csak a nagy dög drágák,amikben elférnek a nagy toronyhűtők.
[ Szerkesztve ]
-
energy_
senior tag
válasz Peetör #33740 üzenetére
én is ugyan ezt tervezem venni csak h61m-vs-el (nem tudom mi a a különbség valaki elmagyarázhatná mi a különbség a rengeteg h61m között,az árak pedig szinte ugyanazok)
de senki nem ajánlott hozzá hűtöt vagy valamit ugyhogy szerintem nem szükségesés egyébként ezek a h61m-s,vs,oem és u3s3 között csak annyi a különbség hogy elöbbin nincs usb és sata 3? és ha igen akkor ezek csak adattárlás/adatátvitelnél fontosak ugye? mert akkor ezekre nincs szükségem
-
Peetör
csendes tag
Sziasztok!
Kialakult a leendő (főleg játékra tervezendő) gép nagyja, már csak hűtő-venti-ház tekintetben kérnék tanácsot. A szempont a megbízhatóság, lehető legalacsonyabb ár ellenében.Alaplap: ASROCK H61M-S
Processzor: INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155 BOX
Memória: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz
VGA: Sapphire HD5830 1GB GDDR5 Xtreme
Merevlemez: SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2
Táp: FSP HEXA 400W
Optikai meghajtó: NEC AD-7260S FeketeAhogy látom, főleg CM házakat ajánlotok, de próbálnék inkább lefaragni a költségekből ezen a téren, ha lehet.
Deer, Modecom házak jó árban lennének, csak nem tudom, hogy beleférne-e a konfiguráció, a táp kábele elég lenne-e illetve mennyi és milyen ventit, proc.hűtőt érdemes bele tenni, hogy a megfelelő szinten tartsa a rendszert?
Valamint monitorból is nézelődök 19"-os között, ismételten az alacsony ár-érték a szempont.Kicsit kusza lett, de nagyon analafbéta vagyok ebben az ügyben...
Köszön a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
aki11
csendes tag
tudom ez off nagyon, de érdekelne hogy vki rendelt e már itt kompletten gépet ipon-ból vagy pcx-ből?Ilyenkor küldik az összes dobozt összeszerelés után vagy már csak magát a gépt?
[ Szerkesztve ]
-
broland
csendes tag
válasz horush #33730 üzenetére
Hali!
fezlergabor Pont ezért nem tudom,hogy érdemes-e várni. Nem tudom mik az elvárások a bulldozertől.
balpis: Arra voltam kiváncsi,hogy lesz-e drasztikus ugrás mint az SB-nél,de úgylátszik még nem tudni
Szükségességét hamár így mondod, átgondolom, lehet kivárás lesz a vége, most nyáron meg átevickélek egy olcsóbb notival.(Az alapvető felállás az volt,hogy 300e-s kereten belül hozok össze egy jó 15,6"-os notit de az joval gyorsabban elévül mintha pc-t vennék, meg hosszú távra talán nem is érdemes notival tervezni., most ott tartok hogy olcsó noti+ asztali gép )Eagl3:
-
balpis
őstag
válasz broland #33729 üzenetére
Szinte mindig megéri várni, s olcsóbban kap ugyanolyan jót az ember pár hónap múlva, vagy ugyanannyiért jobbat. Ez a folyamatos fejlődésből adódik.
(Persze, ha eltekintünk az álatlános gazdasági kockázatoktól, a Ft bedőlése, globális gazdasági válság, stb.)
Azonban ha mindig csak várunk, akkor nem használhatjuk a várakozás alatt az újat.
Drasztikus ugrás ritkán következik be az árakban vagy a technológiában. Idén januárban volt egy kisebb féle a sandy bevezetésével. Hogy lesz-e mégegy idén, azt nem lehet megjósolni, szerintem.Azaz a fő kérdés? most akarod-e használni a gépet vagy ősszel. Esetleg egyáltalán nem is lenne rá szükséged?
(#33724) somasz: jó lenne tudni, hogy amit használsz, az kihasználja-e a cuda magokat. Lehet, nem naprakész állítás, de ezt találtam fél ével ezelőttről: "Photoshop CS5 still does not support any native CUDA-accelerated functions, leaving us in the same boat as After Effects...until we realized that some plug-ins for Photoshop actually use CUDA...."
Azaz a használt pluginek lehet, hogy kihasználják a CUDA képességet, maga a PS alapból nem. Erre nem hiszem, hogy építenék egy extra erős, 2000 CUDA magos kártyával. Egyszerűen választanék egy olyat, amiben van azért CUDA, mert HÁTHA épp használja a PS adott alkalmazása, s a játékra meg épp elég legyen. Azaz pl. egy GTX560Ti, ha kevesebb a pénz, akkor GTX460, vagy ha van miből, akkor esetleg elmennék GTX570-ig.
Illetve, ha van rá lehetőség, kipróbálnám! Akár egy gyengébb gépen, de ugyanazt futtatni egy ATI VGA kártyán meg egy hasonló kategóriás nVidián is. Ha van jelentős különbség, akkor mehet a bivalyerős nVidia beszerzése[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz somasz #33724 üzenetére
Hali!
CPU: S1366-ra nem éri meg építkezni, egy 2600k nagyon sok esetben megveri a 3-szoros áron árult Xtreme I7-eket (pl. 980x).. Összehasonlítás itt érhető el.
RAM: 8Gb minimum javasolt, de mivel most igen jó áron van, ha belefér, vehetsz rögtön 16gb-ot is a komoly munkára való tekintettel. Kb. 15k egy 8gb-os kit, tehát 30-ból megúszod a 16gb-ot.
VGA: Sok cuda maggal ellátott, sok vrammal rendelkező vga ajánlott. Ha van rá 170k-d, akkor pl. asus gtx590, ami 3gb-os, 2 magos kártya, jelenleg a legerősebb geforce. Ha nincs rá ennyid, akkor van 3gb-os gtx580 140k körül, de annak a teljesítménye jóval kisebb ennél, mivel abban csak 1 mag van.
SSD: Na erre nem tudok neked érdemleges választ adni, nem tudom, hogy milyen illik ilyen feladathoz. A legjobb lesz, ha az SSD-s topikban érdeklődsz erről.. Ott a profik majd kisegítenekEz így még az ésszerű, és viszonylag "pénztárcabarát" megoldás, egy duplaprocis xeonhoz képest Persze, ha a pénz egyáltalán nem számít jóval erősebbet is ki lehet hozni, de már így is nagyon gyors géped lesz a photoshophoz, és még házi atomerőműre sem lesz szükséged, hogy ellásd árammal. Ha mondasz egy árat, amennyit úgy gondolod, hogy még rááldoznál, összedobunk neked egy komplett gépet.
Üdv.broland: Hali! Én nem nagyon várakoznék már, maximum, ha nagyon jó lesz a bulldozer, akkor cserélsz alaplapot meg procit. Az első hetekben még simán el fogod tudni passzolni a sandy rendszered normális áron.. A vásárlók nagy része úgy is jól le van maradva. (Lásd: Még mindig vannak olyanok, akik képesek csillagászati árakon Q9550-et vásárolni..).
[ Szerkesztve ]
-
broland
csendes tag
Sziasztok!
Feljebb már kaptam C0d3r kollégától egy jó konfigot, azonban lenne egy olyan kérdésem,hogy megérné-e esetleg megvárni augusztus végét-szeptember elejét az új AMD miatt? Jó esetben Intel helyett az lenne,rossz esetben meg talán valamennyivel lenyomja a mostani processzor árakat.
Ugyanez VGA fronton? Érdemes lenne kivárni,vagy annyit úgysem fognak csökkenni az árak,hogy megérje(nem tudom,hogy Nvidia/Ati tervez kidobni új kártyákat)?
Vagy még opcióként megvárni az APU-t(azt hiszem ez a neve, csak érintőlegesen olvastam)?
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz LanyUs #33721 üzenetére
Monitor terén nyomatékosítanám COd3r ajánlatát a Dell U2311H-ra, különös tekintettel esetedben a videóvágásra (és persze filmezésre, játékra is)! Mindenképp megérné monitorból is minőségit venni egy ilyen korrekt konfighoz!
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
Úgy tűnik, azóta törölték. Google cache-be még elérhető.
-
somasz
addikt
Üdv!
Össze kéne állítanom egy gépet Photoshoppal való komoly munkára és játékra. Tegyük fel, hogy a játék full hd-ban történik.
Viszont nem tudom, mi kell a Photoshop alá
Gondolkodtam a témán, és több kérdés megfogalmazódott bennem:
Hasznos-e 6 magos i7, vagy elég egy 2600k?
Hasznos-e 8-12-16-24 gb ram, platformtól függően?
Hasznos-e a CUDA magokkal ellátott fasza videókártya? Kell-e belőle esetleg kettő/három, kihasználja-e egyáltalán a Photoshop? Fontos-e rá a minél több ram?
SSD alap, de hasznos-e ehhez a felhasználási körhöz a Sandforce vezérlő, vagy marajak a szokványosoknál? Raiddel gyorsítható-e a folyamat?Szóval melyiket használja ki főleg a PS: minél több szálon dolgozás, minél több ram, minél gyorsabb ssd-k, minél több CUDA mag?
Kell-e ehhez egy fő quadro kártya, és mellé a CUDA processzorok?
Xeon procis géppel jobban járnék? Már-már meg se merem kérdezni, de duplaprocis gép?Egyelőre pénz nem számít alapon nézelődnék, hogy körvonalazódjon a konfig, mindenesetre az ésszerű döntések híve lennék. Mivel munkára kell a gép elsősorban, ezért minőségi cuccokat fogok belerakni. Segítséget előre is köszönöm a hozzáértő fórumtársaktól!
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
balpis
őstag
A cpu hűtését ne kösd fixre, bízd az alaplap szabályzására. Egy xigmatek gaia vagy Hyper 212+ terhelés nélkül (net, filmnézés) gyakorlatilag hangtalan lesz, de nem kockáztatod, hogy komolyabb, hosszabb terheléssel megfőzöd a procit.
-
C0d3r
addikt
HD6850 jól jöhet, ha hosszabb távra tervezel. FullHD játékra HD5830 is megfelelő, de nyilván hamarabb kell kompromisszumot kötni vele.
Hyper 212 Plus alapból halk, ventilátor 600-2000 rpm között változtatja sebességét terheléstől függően, tehát nem hiszem hogy szükséges ennél jobban a leszabályozása. Kérdésre pontosabban azért se tudok válaszolni, mert nekem nincs vele tapasztalatom. -
LanyUs
senior tag
Igen, akkor ezt úgy veszem, hogy a tápom elég bőven ( bár szerintem nem eszik többet egy ilyen konfig full terhelve 250W-nál ). Köszönöm az ajánlást ( az eddigieket is részben tőled vettem át ). A 6850 amúgy nekem nagyon tetszik, csak amit fentebb írtam egyszerűen nem éri meg 5830-hoz képest. Szerinted cpu hűtésnél az 5v-s lassú fordulat elég?
-
C0d3r
addikt
Most látom, hogy tápegységgel rendelkezel. Ha nem veszel újat, 8 GB RAM mehet a 4 helyett.
(#33719) energy_: Nem tudom miért van így kiemelve, de nekem itt is szerepel.
[ Szerkesztve ]
-
energy_
senior tag
válasz energy_ #33716 üzenetére
és esetleg ha házból van olcsóbb (jó) akkor azt is meghallgatnám
szerk: a gépösszerakóban nincs
szerk:akkor ház marad,és az általad irt asrock azon kivűl hogy usb és sata3 nincs benne ugyanaz?
szerk: tényleg csak én valamiért mindenáron a simán irtak között kerestem és ott nem volt,köszi
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz LanyUs #33715 üzenetére
Szia!
Ez az újdonság Intel-nél, tuningolni P vagy Z chipsettel ellátott alaplappal, és K jelzésű processzorral lehetséges. Nem véletlenül kérnek felárat érte.
Ha tuningolni is szeretnél, ezt a konfigot ajánlanám:Alaplap: MSI P67A-C43 (B3) ~28k
Processzor: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX ~46k
Processzorhűtő: COOLERMASTER Hyper 212 Plus ~7k
Memória: KINGSTON 4096MB DDR3 1333MHz CL9 KVR1333D3N9/4G ~7k
Videokártya: SAPPHIRE Radeon HD5830 ~26k
Merevlemez: SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32MB SATA2 HD103SJ ~12k
Ház: COOLERMASTER Elite 430 ~10k
Házventilátor: Arctic Cooling F12 Pro PWM ~2k
Tápegység: COOLERMASTER GX 450W RS450-ACAAD3-EU ~12k
Monitor: DELL U2311H ~48kÖsszesen: ~203.000 Ft
Monitor lehet túlzás, de nagyon jó képe van, minőségi IPS paneles. Ha legtöbbször a TV-t használod, akkor olcsóbb típus:
SAMSUNG E2220 ~31k
Ezzel bele is fér erősebb, HD6850-es videokártya.200-ba így nem fért bele SSD, hogy kell-e tuning, azt neked kell tudni. Ha nem, az is beleszorítható:
Alaplap: ASROCK H61M/U3S3 ~17k
Processzor: INTEL Core i5-2400 3.10GHz 1155 BOX ~40k
Videokártya: SAPPHIRE Radeon HD5830 ~26k
SSD: KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2D/64G ~27k
Ház: COOLERMASTER Elite 430 ~10k
Tápegység: COOLERMASTER GX 450W RS450-ACAAD3-EU ~12k
Monitor: DELL U2311H ~48kÖsszesen: ~213.000 Ft (Samsung monitorral: ~196.000 Ft)
-
energy_
senior tag
sziasztok iponnál most nincs nec 7260sből fekete csak fehér és az lenne a kérdésem hogy jó lenne-e helyette egy 500fttal drágább nec 7263s-0B fekete?
szerk:jah és h61m/u3s3 helyett nem lehetne egy olcsóbbat ha nincs szükségem usb és sata 3ra? mert nagyon pénz szükében vagyok és vannak ott 10ért is alaplapok csak nem tudom meik lenne jó
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
Sziasztok!
Évek óta azon taktikázok ( ezért van még ilyen komoly gépem , hogy a karácsonyi őrület után nyáron lemennek az árak. Most rászántam magam Tudom, hogy jön a Bull, de szerintem nem várható azonnali Sandy áreső ( vagy szerintetek van annak realitása, hogy egy mostani konfigot 20e-rel olcsóbban megkapsz 3 hónap múlva? ). Ha úgy gondoljátok kivárok.
Hozzászólásaitokat elolvasva össze is állt már egy képzeletbeli konfig is. Már ezért a segítségért is hálás vagyok, de néhány pontot még tisztázni kellene a fejemben
A gép játékra, lcd-re kilőtt filmnézésre és videószerkesztésre ( ahol lehet akár 1,5-2 gb-os mpg állomány is ) kellene. Tuning akkor fontos ha megéri Nem alapkövetelmény. Viszont a rendszer csendes kell legyen. A határ 180-200K TFT-vel. Két verziót írtam ( tuning nélkül és tuninggal )
1. Alaplap
ASROCK H61M U3S3 usb3 sata3 ~16k
Tuning esetén MSI P67S-C43-B3 ~24k vagy Asrock Z68 Pro3 ~28k ( Asrockon van hdmi kimenet is, ami az integrált vga kiemeneti jelét lőné ki a TV felé pl. egy 2500k esetén? )Itt még annyi kérdéses számomra, hogy miért nem elegendő egy H61-es lap tuningra. Ha bios-ban átállítom a szorzót, az fsb-t és a feszt, akkor meg is vagyunk ( legalábbis régebben így ment )
2/A. Processzor
INTEL Core i5-2400 3.10GHz 1155 BOX ~39k
Tuning esetén INTEL Core i5-2500 3.30GHz 1155 BOX ~45k ( elérhető a 4.30GHZ, tehát +30% )
Itt egy pillantra elgondolkoztam az i3 2100-es is ( jó kis proci az is ). Most per pill. lehet nem is venném észre melyik van a gépben.2/B. Proci hűtő
A lényeg, hogy fix 5v-n is eleget hűtsön ( halk kell legyen )Xigmatek Gaia ~6k
vagy
coolermaster hyper 212 plus ~7,5k3. Memória KINGMAX 8GB DDR3 1333MHz KIT ~15k
4. Merevlemez SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32MB SATA2 HD103SJ ~12k
A Samsung F3-at szoktátok ajánlani 500 vagy 1000GB méretekben. Van különbség a méreten kívűl vagy csak a költség olyankor a szempont?
Jelenlegi vinyóm seek hangja is zavart, ezért az elérési idejét csökkentettem, ezekkel is megtenném ha kell+ ezek mellé SSD: KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2D/64G ~27k
5. VGA ( 6850 az ajánlások nagy része, de ... )
VTX3D VX6850 1GBD5-DH PCIE , ~38k vs. Sapphire HD 5830 Extreme ~25ka 6850 20%-kal gyorsabb, viszont az ára 50%-kal több. Ez nem oké ár/telj. arány. Ezért 5830.
Esetleg hűthetném az 5830-ast a Zalman vf 900cu-mal 5v-n?
6. Optikai egység NEC 7260s ~5k
7. Ház COOLERMASTER RC-430 ~11k
Raknék elölre, hátulra és felülre egy 12 cm-est ( nagyobbat nem lehet ) és szívesen használnám ShellKretor autómatikus fordulatszám szabályozásos módszerét , mert fullon őrült hangosak ezek a ventik is
3*Arctic Cooling F12 Pro PWM, ~3*1,5k8. Táp ( sok ajánlás van Chieftec CTG 500-ra 3év gar ~12k )
Valahol azt olvastam itt a PH-n, hogy ez helyett a CM GX450-es az ajánlott, mert a 500-asnál és felette gyengébb a minőség.
Ennél a pontnál szívesen megtartanám az ENERMAX LIBERTY 400-as tápom ha lehet ( szerintem tudhat annyit, mint egy 450-es chief. , de lehet tévedek )Tehát a vége TFT nélkül és tuning nélkül 168.500 Ft, ha tuning is kell, akkor pedig 186.500 Ft. A kérdés csak annyi, hogy +30% megér-e 18.000 Ft-ot?
7. TFT
Valami 19"wide is jó, mert nem akarok rövidlátó lenni a nagy képernyőtől. 30e felé megáll egy jobb típus? A keret kicsit elcsúszott, de 5-6 évente kibíromElnézést, kicsit hosszú lett, de így leírtam egyben mindent.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz Gergő0908 #33711 üzenetére
Bőven ki fogja szolgálni, ez nem is kérdéses. Ha esetleg úgy érzed ez túlzás, HD6950 60.000 Ft alatt kapható (de 3-5 évre minél erősebbet veszel, annál jobb).
Processzor tuningolása szinte gyerekjáték, BIOS-ba belépve egy szorzó emelésével érhető el magasabb órajel. Bár nem hiszem, hogy mostanság szükség lesz rá.
SSD pedig sokkal gyorsan a merevlemeznél, mivel mozgó alkatrészeket nem tartalmaz. Nagyobb darabok még viszonylag drágák, de 64 GB-ra bőven felfér a rendszer, felhasználói programok, meg esetleg 1-2 gyakrabban futtatott játék. Ha érdekel az SSD bővebben, ezen cikk első 4 oldalát érdemes elolvasni, amennyiben a megvétele mellett döntesz, akkor a többit is.
Ezeket a termékeket megtalálod pl. az ipon webshopban, szamitogepalkatresztbolt.hu is jó árakkal dolgozik.[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz Gergő0908 #33711 üzenetére
A VGA általában drágább egy gamer konfigban a többi dolognál
Az ssd nagyon felgyorsítja a windows működését, csak rá kell telepíteni a hdd helyett.
Tuningolni az alaplaphoz kapott programmal, vagy biosban lehet.
Esetleg egy ilyen kategóriás géphez már vehető 8gb ram is, pláne ha egyben szeretnéd most letudni a gépvásárlást. -
C0d3r
addikt
válasz Gergő0908 #33709 üzenetére
Alaplap: MSI P67A-C43 (B3) ~28k
Processzor: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX ~46k
Videokártya: ASUS EAH6970/2DI2S/2GD5 PCIE ~82k
SSD: KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2D/64G ~27k
Ház: -
Tápegység: A-DATA HM-550 550W ~20kÖsszesen: ~236.000 Ft
Alaplapon USB3 + SATA3, tuningolható bivalyerős processzor, hozzá egy jó kis hűtő, 4 GB RAM (8 GB-ot is vehetsz, 3-5 év múlva már lehet jól fog jönni), FullHD-ra tökéletes videokártya, gyors SSD a rendszer és néhány felhasználói program, esetleg játék tárolására, többi adat tárolásához pedig 1 TB-os megbízható merevlemez, házba jobb hűtés érdekében vehetsz ventilátort (vagy akár többet is), végül egy moduláris, erős tápegység (ventilátora terhelés hatására változtatja színét, ezt nem lehet kikapcsolni sajnos - ha ez gond, ajánlhatok másikat).
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz Gergő0908 #33707 üzenetére
Az AMD augusztusban hozza ki az AM3+ foglalatú alaplapokra épülő új prociját (ez most nem fog belemenni az AM3-as lapokba!) - ennek a sorozatnak a neve lesz Bulldozer -, kvázi válaszként az Intel idén januárban megjelent 2. generációs I5 - i7 processzoraira. Ezért ma hosszú távra tervezve nem igazán érdemes egy épp kifutó platformra beruházni. Ha nagyon AMD - de nem igazán tudni miztosra, mit fog tudni az új proci - akkor olya AM3+-os alaplap, amibe az úja CPU betehető ősszel vagy jövőre, s addig ideiglenesen esetleg egy 4 magos íphenom. De ezen valószínűleg buknál.
A mai játékok esetében egyébként a 4 magos phenom erősebben teljesít sokszor a 6 magosnál! Az intel 2 magos i3-ja meg játékokban hozza a tuning nélkuli Phenom X4 teljesítményét.
Ma ey tuningolható intel i5 a legjobb ár/értékarányú megoldás, s ha később kell, az ember csak feltekeri a frekit. De egy jódarabig nem klel még a játékokhoz, mert a mai VGA-k közül bármelyiket kényelmesen kihajtja.[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz Gergő0908 #33705 üzenetére
Szia!
Elsősorban, a 6 magos Phenom-ról lebeszélnélek. Jelenleg akkor érné meg AMD-t venni, ha belátható időn belül váltanál a hamarosan megjelenő Bulldozer procikra.
Mivel kifejezetten hosszútávra tervezel (és addig nem szeretnél benne cserélni semmit), így Intel-t javasolt perpillanat venni.
Szeretnél a későbbiekben tuningolni? Csak a gép kell, esetleg pl. egy FullHD-s monitornak is szerepelnie kell a 250-260.000 Ft-ban?[ Szerkesztve ]
-
Gergő0908
csendes tag
Sziasztok!
Gép vásárlás előtt állok.A véleményeteket szeretném kikérni...
Gépházat már megvettemoolerMaster Elite 430
A lényeg az,hogy mindenképpen AM3-as alaplapra szeretnék építkezni.Nem olyan ember vagyok,hogy 2-3 évente cserélném a gépemet(inkább 4-5)nem szoktam utólag beleszerelni semmit,nem cserélek le alkatrészeket,ahogy megveszem úgy használom végig.Processzornak erre gondoltam:AMD Phenom II X6 1100T 3.3GHz
Tápnak erre: Corsair HX620A gépet mindenre használnám...nem csak játékra,filmezésre is,filmek letöltésére...nem vagyok nagy gamer,de azért jó amikor jó grafikán futnak a játékok...és tudom,hogy nehéz erre felkészülni,de jó lenne ha pár év múlva is elmennének rajta a játékok,jó persze lehet hogy nem max grafikán,de akkor is.Megbízható legyen a gép.
Többi cuccban még nem döntöttem,de jó lenne vmi megbízható jól működő processzor hűtővel is felszerelni a gépet,olyannak kellene kialakítani,hogy jól szellőző legyen.
A videó kártyát se döntöttem el,nem vagyok márka függő,az a lényeg,hogy jól működjön,megbízható legyen.A gép árát 250-260ezer Ft-ban maximalizáltam.
Ha valamiben nem voltam egyértelmű írjatok nyugodtan!
A segítséget előre is köszönöm! -
balpis
őstag
szia,
Vagy feltelepíted az adott programokat az SSD-re - ezt bármilyen alaplapnál megteheted, vagy üresen hagyod az SSD-t, BIOS-ban IRT-t állítasz, s akkor cachnek használja a Z-s alaplap. De ha ami kell, mind elférne az adott SSD-n, akkor ez nem egy igazán kihasznált feature.
Iletve, egy H61 - Z68 különbözet közel feléből meg lehetene toldani, s lene egy Kingston 96GB SSD belőle, ami már tutira elég. Sőt, most nézem, milyen típust írtál. Annak az árából simán meglenne pótlás nélkül is. Igaz, SATA2-es "csak", de itt már nincs akkora különbség, ami igazán érezhető lenne egymáshoz képest.Asrock és Giga Z68-as alaplapokon, ahogy Fezler Gábor is írta, nincs ma jól működő USB3.
(azaz win7 driver nincs hozzá).Azaz én inkább vennék egy
Astock H61M/U3S3-at
96GB Kingston SSD-vel és inkább egy
Sapphire HD5830 Xtreme VGA-val, ami gyorsabb, s csak kb. 2eFt-tal drágább a kiválasztottnál.
A hexa táp jó lehet, HDD, stb. jó,
s lehet, egyből tennék bele az alaplapon megspórolt pénzből
2*4GB Kingston 1333MHz DDR3-as RAM-ot.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
C0d3r
addikt
válasz SZKEBE75 #33702 üzenetére
Szia!
Mindenképpen a Sandy Bridge, 1155-re alapuló konfigot ajánlanám, K jelzésű i5 csak akkor kell, ha tervezel tuningolni. De ahhoz meg P vagy Z chipsettel ellátott alaplap kell.
P-s a tuninghoz: MSI P67A-C45 - USB3 és SATA3-mal.
Ha nem tervezel tuningot, akkor H chipset a Neked való:
ASRock H61M/U3S3 - Szintén USB3 és SATA3-mal, kiváló venti vezérléssel (AXTU programmal Windowson belül is könnyedén beállítható a megfelelő érték, level 1-től 10-ig).Memóriából veheted a legolcsóbb Kingston vagy Kingmax-ot, mindkettő megbízható típus:
KINGSTON 4096MB DDR3 1333MHz CL9 KVR1333D3N9/4G
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz -
SZKEBE75
senior tag
Szevasztok!
Hamarosan sikerül kiszálnom a 775-ös konfigomból./P-45+Q8400/
Cserélnék alaplapot, procit meg ramot.
Mit ajánlanátok?1156 Core i5-750 2.66 Ghz/4M/4 mag OEM - 29.990,-
1156 Intel Core i7-860 2.80 Ghz OEM - 34.990,-
1155 Intel Core i5-2500K 3.3GHz BOX: 43.990,-Lapot meg a ramot/4GB/ rátok bíznám.A lapon lehetőleg jó hangkari legyen és tudjam szabályozni a ventiket.
Felhasználási terület játék/BFBC2/,erősen proci igényes,multiban a Q8400-em 3,2GHZ-n 90% környékén állandóan.
DX260 - forzaHybrid - IE900
-
C0d3r
addikt
válasz broland #33700 üzenetére
Tavaly a 3. legtöbb alaplapot értékesítették, terveik erre az évre:
"az ASRock és az MSI egyenként várhatóan 8-9 millió alaplapot szállítanak majd le idén, amennyiben minden a terveknek megfelelően alakul."Sokat javultak minőségben, az ajánlatok nagy részében ez szerepel, eddig panasz nem érkezett.
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Reklámblokkolók topikja
- Szólánc.
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Asszociációs játék. :)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest