- Autós kamerák
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Computex 2025: háznézőben a Chieftec-nél
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
Persze, en is igy hasznalom, de ugye a kerdezonek probaltunk valaszolni
mas: egyebkent ez az SPMC egy csoda
Nalam olyan filmeket is siman jatszik, amit a notimon meg sem mozdul(a notebook egy gen 3 I5 HP)
Ugyan nincsen hozza megjelenitom, de erdekesseg valahol, hogy a 4K-s filmek meg a fHD megjeleniton is szebb kepet produkal mint egy normal 1080pAmi sajnalatos, hogy valahogy megsem Kodi, tudom, hogy a felszineket lehetne varialni, de pl taviranyitoval sem ugy mukodik mint a Kodi, olyan immel-ammal megy csak
Egyebkent meg valoban szebb kepet is ad, nemcsak jobbat - szerintem -
-
Necronom
senior tag
A kulso par dollaros spdif-analog atalakitokat nem ajanlom, eleg rossz minosegben szolnak, bar ha a TV hangszoroja is megfelel az izelesednek, akkor tukepp azok is jok
[Itt egy olcso, aranylag jol szolo cumo]Sok boxon van analog audio kimenet, ami valoban szol, normal 3.5-os stereo jackkal
Itt csupan annyi a problema, hogy a DD, DTS stb hangok NEM fognak szolni, hiszen a boxban magaba ennyi penzert nem fognak egy tobbcsatornas D/A atalakitot pakolniszoftveresen termesztesen megoldhato ez is
De, ha megfelel a HDMI, akkor ott rendesen megszolal a TV hangszorojan minden a Kodival vagy az SPMC-vel is. Egyeb lejatszokhoz meg szukseg lehet valami kulso appra a DD, DST stb hangokhoz
-
mexel
veterán
Ha valakit érdekel rom a 905W lejátszójához ( X96 mini, Tanix Tx3 mini, W95, Alfawise S95) hogy ne legyen hibás az android és legyen egyben Libreelec is, akkor már elérhető a leírás és a letöltés.
Jelenleg csak 2/16GB-os lejátszókkal működik. -
TV boxokon van AV kimenet, de külső eszközzel átlehet alakítani az SPDIF-et is analóggá.
Valamilyen hang kimenet biztosan van a TV-n ha más nem sima SCART csatlakozó abból átalakítóval lehet hangot kivinni (de a belső TV hangszórót nem fogja lekapcsolni)
Ha HDMI-n kötöd össze a boxot a TV-vel akkor a hangja a TV hangszórón fog szólni, hacsak a TV box hangját nem viszed pluszban.Érdemes valamilyen használt házimozi erősítőt beszerezni (nem gond ha még nem HDMI-s ha csak egy lejátszód van pl TV box ( és nincs pluszban BD, XBOX stb), akkor a hang az SPDIF-ből (Box és TV) mehet az erősítő 1-1 SPDIF bemenetébe. (DTS, dolby digital 5.1 mehet így, HD hanghoz -pl DTS True HD- kell HDMI)
-
Cs7
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni azzal kapcsolatban, hogy olyan TV-m van melynek nincs semmilyen hangkimenete. Egy Android-os TV box megoldás lehet-e erre úgy, hogy azt annak média lejátszóját használva HDMI-vel összekötöm a TV-vel és a box hangkimenetét (ezeken csak SPDIF-et láttam, abból tudok 3,5mm-es jack-et csinálni?) pedig külső hangszóróval. Ebben az esetben a hang a külső hangszórón várható vagy a HDMI-n keresztül a TV hangszórók fognak megszólalni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
looser
addikt
Sziasztok!
A Vorke Z6 Plus cumót nézegetem és hát Németországból ~17e az nem hangzik rosszul. Sok infóm nincs róla, de az alábbi vélemény meggyőzött:
-
mexel
veterán
válasz
Milka 78 #1658 üzenetére
Ha érdekel rom amivel hibátlan a videók lejátszása android és libreelec alatt is TX3 minin vagy X96 minin, esetleg W95-ön, vagy Alfawise S95-ön írj, már van megoldás és telepíthető beállított dualos romom hozzá.
Minden problémás videó működik, Youtube működik hibátlanul, Libreelec is tökéletesen visz mindent ( dual system, egyben van minden)
Nem nehéz telepíteni, megéri, a 905W-s boxok így tökéletesen használhatóak. Aki nem akar szenvedni a hibákkal az írjon nyugodtan, adom a linket, hamarosan elérhető nyíltan is. -
válasz
ricky731 #1661 üzenetére
LibreEleccel jobb (kisebb a hardver igénye, mint az Androidnak), ha a film nézés a fő cél. Olvasd el a téma összefoglalót
-
ricky731
tag
Hali!
Kaptam ajándékba egy RUPA A5 boxot.
Nagyon kezdő vagyok ebben a témában, kérnék egy kis útmutatást hol nézzek utána, hogy mit és hogyan.
Filmek és tv nézésre szeretném belőni.
LibreELEC re elég ez a hardver vagy hagyjam az androidot?
Előre is köszönök minden segítséget!
-
-
-
-
426os
őstag
Még egy kérdés: Böngésző megoldható valahogy LE alatt? Az alap repon nem találok semmi ilyet, de igazából máshol sem.
-
-
Ha root/libreelec felhasználóval mész rá a boxra samban akkor tudsz rá írni is.
SD helyett érdemesebb egy USB HDD-t kötni a boxhoz és arra tölteni-akár transmission pluginnal filmeket.
majd azt meg lehet osztaniMost 5.51 Youtube plugint tudsz alapból telepíteni (Bár lehet az is javított) egy hete 5.50 volt és azzal nem mentek a music videok a youzuben . Fejlesztés alatt álló 6.0-os pluginnal (zip-ből kell telepíteni) mennek a music videok is.
Gyorsabb SD kártyával gördülékenyebb a navigálás a menüben.
(#1647) Milka 78
Nem kell semmi extra a torrentezésre, ha LibreElec alatt torrentezel akkor egy 905x, 905w-s box 1GB RAM is elég (de lehet 2GBs is) X96 (905x) X96 mini (905w), Tnix mini (905w), vagy mecool (905x) jó választás -
Milka 78
nagyúr
Üdv Urak!
Androidos médiaboxot szeretnék venni (mert a régi Mini-MX-em feladta) sorozatok/anime nézésére és 0-24 torrentre ami folyamatosan futna a háttérben,külső hdd-ről.
Ártól függetlenül HiMedia Q30 (2+8gb)vs MXQ PRO 4K- TV Okosító (Android 7.1+3+32 GB).
Torrentezéshez talán jobb a 3 gb ram?Esetleg S912? -
426os
őstag
Verziószámos részét nem értem a hsz-ednek, de lényegtelen igazából. Sikerült egész jól bekonfigolni a LibreElec-et egy pofás skin-el, igazából a Youtube-ot is kezdem megszokni. Ami zavar a klasszikus apphoz képest, hogy pl. a feliratkozásoknál csak egy listát látok és a videóhoz tartozó borítóképet csak akkor mutatja, ha rajta állok az adott videón (akkor is csak pár mp. múlva tölti be). Illetve a feltöltő sem látszik a listában, hogy melyik csatornához tartozik az adott videó, azt csak a címe alapján, illetve a később betöltődő kép alapján tudom belőni. Jobban szeretem, ha egyszerre egy oldalon látom bélyegképekként a videókat, mint a rendes YT appban.
Jelenleg egy régi 1GB-os sd kártyáról fut a LE (Sajnos a használni kívánt kártya meghalt, amíg megérkezik az új csak ez van). A kártya lassúsága okozhatja, hogy néha kicsit lassú a menükben való navigálás (pl kiírja, hogy "building menu" és hasonlók, ilyenkor pár mp várakozás van)? Bízom benne, hogy igen és majd egy gyors kártyával ez megoldódik.
Az SD kártyán hozhatok létre második partíciót, amin majd a filmeket tárolom? Ahogy látom egy kb 500mb-os partíciót hozott létre a telepítő, a maradék hely üresen maradt. Jó lenne, ha a kártya tartalmát, ahol a fájlokat tartom, meg tudnám osztani a hálózaton, pc-ről ide szeretnék felmásolni tartalmat.
Visszatérve a hálózathoz. Engedélyezve az SMB-t LE alatt, a Windows látja is Box-ot, illetve a libraryk tartalmát is. Viszont csak olvasni tudja. Megoldható, hogy a Windows kapjon írási jogot is, hogy tudjak felmásolni rá? Rendes hálózati meghajtóként nem lehet valahogy a behelyezett sd kártyát megosztani?
Köszönöm előre is a segítséget. -
-
426os
őstag
Sziasztok!
A héten megérkezett végre az X96 boxom, ehhez lenne két kérdésem.
Kodi alatt (Librelec) van lehetőség valamilyen android-app szerű youtube kliens használatára? Ami a letölthető YT addon van a Kodi-ban, az nekem nem igazán jön be, valami hasonlót szeretnék, mint a sima android app.
A másik problémám pedig, hogy nem sikerült összehoznom a fájlmegosztást. Az volt a koncepcióm, hogy a Box-ban levő MicroSD-t megosztom Sambával és ehhez majd PC-ről hozzáférek, de nem jön össze. Sem Androidon (kipróbáltam több samba szervert is, amit találtam play-en), sem LE alatt. Kábelen kapcsolódik a box is és a pc is egy UPC-féle connect box-ra (router és modem egyben). Vajon ez utóbbi lehet a szűk keresztmetszet vagy esetleg a PC-n is kellene valamit mókolnom (Win 10) ? A router-ben milyen beállítások kellenének a működéshez? -
tthom
senior tag
válasz
McDoug6lak #1642 üzenetére
Ha csak alap dolgokra kell, kb bármilyen vezetéknélküli távirányítóval elboldogul..
Akár egy ilyennel is: [link]
Vagy rádugsz simán egy egeret.
-
McDoug6lak
tag
Üdv Urak!
Lehet nem a legjobb topikban teszem fel a kérdésem, de hirtelen ez jutott eszembe..
Szerintetek honnan tudnék a leghamarabb egy távkapcsit beszerezni egy Alfawise H96 Pro+ cuccoshoz?
A sima alapra gondolok, mert igaz rendeltem egy air mouse-t, de kb 3 hét mire ideér, és jo lenne addig is használnom a ketyerét(A gyári sajna szállítás közben megsérült)
[link]
Erről lenne szó.
Előre is megköszönöm a segítő szándékaitokat! -
Necronom
senior tag
Pedig a Kodiban is be lehet kapcsolni a HW gyorsitast
De ha jo, az SPMC akkor kar tovabbmenni, hasznalni kellNalam HDMI CeC a tav, azaz a Tv tavja, az altalam hasznalt programokhoz teljesen megfelel
Digi Online, Youtube, Kodi - minden mashoz meg nalam ott a vezetek nelkuli bill+eger -
FBS
csendes tag
válasz
Necronom #1637 üzenetére
Az SPMC-vel jól megy a lejátszás, köszi a tippet. Azt figyeltem meg, hogy ebben az alkalmazásban a Hardveres gyorsítások között van egy Amcodec opcio is. Kodi alatt ilyen nem szerepelt nálam, hiába is állítgattam a kodiban bármit, hatástalan volt.
Néhány egyéb alkalmazás pl Horizon Go miatt probálkozok a droiddal, az X96 távirányítója kapásból nem szereti. -
válasz
pajszer91 #1638 üzenetére
YouTube -ot, ha használod de egy hét óta a 6.0-AS alfat kell telepíteni zip ből. 905-ös topikba linkeltem. Ha mindig tv hbo go stb is kell az csak 8.90.3-tól megy. Lehet transmissiont akkor a box kezeli a letöltéseket Transmissionból Csicsoka verzióját érdemes mert ott a külső usb hdd moutolásakor vár és nem leyz hibaüzenet
-
pajszer91
tag
Köszi a segítséget, végül Bangoodról rendeltem meg a boxot, 11-én amit 12-én postára is adtak nyomkövetéssel és ma már hozta is a postás. Az összefoglaló alapján azonnal befogtam egy 8GB-os microSD-t LibreELEC-S905.arm-8.2-8.2.3.1-t tettem rá, sikerült is elsőre, a leírtak alapján, mostmár van hang a 4k filmek alatt
Kiegészítőket érdemes telepíteni, illetve milyet? -
Necronom
senior tag
Esetleg ha szukseg van az Androidra, akkor az SPMC megoldast jelenthet a Kodi helyett
Egyebkent meg igen, LE es filmezesNalam 4 honapja teszi a dolgat az X96, Kodival hasznalom, akadas es problemamentesen
De talan 100-bol 1 vagy nagyon max 2 video volt, ami megroccent egyszer egyszer
Ugyanezt megnezve pc-n, pont ugyanott roccent meg
Erdekes, hogy ezek 720p videoknal jonnek elo, 1080p es SD-nel meg semmit sem tapasztaltam, tokre mindegy, hogy MKV vagy akarmi
Orulok, hogy sikerult a Kodit aranylag mar jol beloni, tetszik minden amit tud - de ehhez is ido kelett nekemVarom mar hogy megjojjon a jatekvezerlom, szivesen hasznalom a boxot jatekra is, az autosokat meg maceras egerrel meg billentyuvel jatszani
-
-
FBS
csendes tag
válasz
alex devil #1605 üzenetére
Szert tettem a hónapban szintén egy Android 6-os X96-ra.
Szintén a Kodi nem képes lejátszani akadozás nélkül semmilyen mkv videót. A hang tökéletesen megy a filmek alatt, a kép akadozik. UPNP-n belső hálózatról menne a lejátszás. (Pendrive-ról is szaggatnak a filmek a Kodival) Telepítettem a Plex klienst, azon keresztül tökéletesen működik a lejátszás UPNP-n keresztül.
Libreelec alatt tökéletes a lejátszás!
Az androiddal lenne gond?
-
batagy
őstag
válasz
krealon #1632 üzenetére
Szia!
Köszönöm az ötletet a Chrome-mal!
Hihetetlen, de néha az ilyen trivialitásokra nem gondol az ember.A Chrome installálva volt a TV-n, de mivel nem vagyok gyakorlott Android használó, eszembe se jutott.
Azt elindítva megoldódott a probléma!Amúgy ez a verzió található a TV-n:
Chrome 55.0.2883.91
Android 5.1.1A hiba oka 'net::err_cert_authority_invalid (your connection is not private) ' volt, a TV Android nem ismeri a céges weboldal HTTPS hitelesítő kulcsát. A beépített böngésző ezt nem tudta lekezelni, de a Chrome-ban kézzel rá lehet kattintani, hogy Proceed to host (unsafe), akkor már megy.
Mégegyszer köszönet.
-
bfodor
újonc
Karácsonyi ajándékomon egy MXQ-4K tipusú tv-boxon a Youtube lejátszásoknál a kép baldalán folyamatosan jelenvannak a letöltés adatai. Ez nagyon zavarja a tv. élvezetét és nem tudom, hogy lehetne onnan kiiktatni. minden segitséget köszönök, teljesen laikusnak kérem a magyarázó leirást. Köszönöm.
-
krealon
veterán
"Cégben PHILIPS 50PUH6400/88 típusú TV-t használunk bizonyos belső céges weboldal megjelenítésére. Az a gond, hogy a TV böngészője nem akarja az oldalt megnyitni."
A gyarto szerint Android 5.1 van rajta.
Probald meg a Play aruhazbol telepiteni a Chrome bongeszot. -
batagy
őstag
Sziasztok!
Nem tudom melyik topikba írjam kérdésemet. Hátha itt tudtok segíteni.
Cégben PHILIPS 50PUH6400/88 típusú TV-t használunk bizonyos belső céges weboldal megjelenítésére. Az a gond, hogy a TV böngészője nem akarja az oldalt megnyitni. A TV IP címe, Netmask, GW, DNS jól be vannak állítva.
- Ha https://stb címmel megyek, akkor a böngésző homokórázik, timeout-ol.
- ha direkt beírom a 443-as port számot https:443//stb formában, akkor akkor azonnal visszadobja a hibát a böngésző.
Error, page cannot be loaded, vagy ilyesmit ír ki.Az érdekes viszont az, ha ugyanazon a fizikai porton és IP címen laptop-ról megyek Firefox-szal, az működik. tehát a megfelelő portok a tűzfalakon nyitva vannak.
TV-n vagy Android felületen hogyan lehet ezt troubleshoot-olni?
Esetleg a TV-n valami parancssoros felületet meg lehet nyitni?Kösz
-
Bocs a MovieShark repro-t is telepíteni kell...
-
-
gabka86
csendes tag
Tv boxhoz ti milyen távirányító alkalmazást használtok? Még nem szereztem be valami baráti légegér-billentyűzet kombót aztán valami helyettesítő appot keresek. Valamit már néztem de az nem látta a boxot.
-
-
válasz
kaposznyak #1622 üzenetére
Sajnos nem , de a myTV meg regisztrációt kér...
-
Mate
nagyúr
Van köztetek olyan, aki használ Nvidia Shield TV-t?
-
-
válasz
kaposznyak #1616 üzenetére
MindigTV-n lehet nézi az alapcsatonákat
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Nagyon amatőr, buta kérdés:
Nincs TV előfizetésem, nem nézem.
DE ha átjönnek az anyósék 2 havonta, ők néznék. A TV beépített tuneres, de a szobaantenna elég kockásan hozza be az alapcsatornákat, kb. nézhetetlen.
Van valami App, alkalmi MyTV vagy bármi, amivel előfizetés nélkül lehetne pár napig TV-t nézni?
Bocs és kösz!
-
Necronom
senior tag
válasz
alex devil #1614 üzenetére
De ugye ezen neked 6os Android van?
Kiprobaltad az SPMC? -
válasz
alex devil #1604 üzenetére
Egyik megjött, másik még a VÁM mizériát sem érte el...
-
Headbang
aktív tag
válasz
Necronom #1610 üzenetére
Viszi az a hitványabb 3-5gb-os 1080p-s filmeket is.
Nekem sosem panaszkodott kodec hiányra. Lehet beépített volt abban az apk-ban amit leszedtem.
Más:
Libreeleces Kodi alapból kadenciahelyesen jatszik le vagy be kell állítani? (Nem mintha problémám lenne a jelenlegi lejátszással.) Amit az amlogicos topic ír az a menüpont a kadenciahelyes beállításra nálam nincs is expert módban se. Az csak android alapú kodira vonatkozhat? De android alatt meg ugye nem is lehetséges a kadenciahelyes lejászás na mindegy. Egyáltalán vannak lejátszási beállítások amiket érdemes átállítani alapértelmezettről? -
Necronom
senior tag
-
Necronom
senior tag
válasz
Headbang #1609 üzenetére
De neki is X96 van, siman es panasz nelkul kellene felmenjen a Flud a storebol...csak ezert nem ertettem
No meg a kornyezeti dolgok is erdekeltek volna hogy mi szaggat, honnan jatszva....stb stb
Naha nalam is jo az MX player..SD filmeknelDe ha egyszer nem szol, meg codec pakk kell neki, nalam az mar eleve felejtos
-
Headbang
aktív tag
válasz
alex devil #1608 üzenetére
Szedd le az apk-t egy megbízhatóbb oldalról pl: apkmirror. Úgy menni fog. Android tv-s play áruház van nekem is emiatt panaszkodik ,de ha manuálban letöltesz egy telefonos appot, már fel lehet telepíteni.
-
Necronom
senior tag
válasz
alex devil #1605 üzenetére
Mi az hogy nem jo a Flud?
Nekem az van fent ....gond nelkul felment..
Miert nem jo a Kodi? Mit csinal?
SPMC probaltad?
MX player felejtos, kockasodik es akad -
alex devil
senior tag
Megjött az X96 végre.
Telepíteni akartam a Fluid torrent klienst de azt írja nem kompatibilis az eszközömmel, mit ajánlanátok helyette?
A Kodival nem jó a lejátszás, az MX playerhez honnan tudok kodeket letölteni, melyik kell ehhez az eszözhöz? -
válasz
alex devil #1601 üzenetére
Mostanában extrém megnyúlt. Nekem is már 3 hete húzódik.....márt múlt pénteken elküldték a NAV-nak a mentességet, de mégsem jött meg...
-
Necronom
senior tag
válasz
alex devil #1601 üzenetére
Sajna igazabol soha sem tudni..1-3 het, szerencses esetben par nap, de meg nem volt iyen tapasztalatom
-
alex devil
senior tag
Sziasztok! Rendeltem egy X96-ot, vámkezelés alatt áll...mennyi ideig tart a vámkezelés? Írtam kérelmet, hogy tekintsenek el a vámköltség és áfafizetéstől.
(megkérdeztem a rendelések topikban is de nem kaptam választ)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Konfig Pentium G4400 16GB DDR4 120GB SSD GTX1050Ti 4GB!
- Eladó konfig! Ryzen 9 7900X 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- Gigabyte GA-A75 + AMD A8 -3870 + 16GB Corsair DDR3 + 240GB Samsung 840 Pro + Alpenföhn brocken hűtő
- Lenovo 8-9. Gen. i3-i5-i7 CPU / 8-16 GB DDR4 / 256-512 GB SSD / Win 11 + 1 év Garancia + Számla!
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest