- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vini011
csendes tag
válasz
Pancsermeste #11595 üzenetére
Szia!
DVB-C tunert is tartalmazó "tv okositó" nem sok létezik, 1-2 ilyen kombó készülék van á..., pl a Strong Srt 420.
Az hogy ez nektek beválna e nem tudom, nem volt szerencsém ehhez a készülékhez.A sima DVB-C vételhez azonban bármilyen más set top box megteszi ha nem ragaszkodtok konkrétan ahhoz, hogy "tv okositó" legyen.
A DVB C vételére a prohadveren van külön oldala, nem tudom ott mit ajánlanának jó szívvel, de én egy közepes árfekvésű amiko boxot javaslok, ha rendszeresen jó minőségű pvr felvétel a cél pl az AMIKO HD 8265+ .
Ha kisebb a költségvetés akkor vannak belépő szintű boxok pl AMIKO Impulse 3 T2/C.
Elvileg, és gyakorlatilag ezek S boxok mind alkalmasak a tv adás rögzítésére, persze kérdéses hogy a DVB-C jel kódolt e vagy kodolatlan, mert kódolt jel esetén a legtöbb Szolgáltató saját boxot ad, vagy jó esetben dekoder modult kártyával, amit viszont csak az CI interfész boxokba lehet betenni (pl 8265+)i, sima belépő szintű boxokba (impulse t2c) viszont nem.
Ami szempont még a Tv adás rögzítésére akár PVR, akár Timeshift, hogy a 1080i hd felbontású adások már nagy tárhelyet igényelnek szemben a sima 576p kábel tv adásokhoz képest, így egy kisebb pendrive felvételi helye hamar megtelhet, ajánlott külső hdd, azonban sok box "csak" pendrive-hoz , elegendő usb kimenettel rendelkezik, a hdd nem hajtja meg, azért önálló tápellátásu hdd kell a elégséges felvételi tárhelyre, persze ez igény fuggö, ki mennyi adást rögzít... -
kis-attila
tag
válasz
Pancsermeste #11552 üzenetére
OK.
Így értem.
Mondjuk a Vontar X4 elég jó 14.600-ért de olvasom,hogy vettél mást. -
kis-attila
tag
válasz
Pancsermeste #11549 üzenetére
Nem egy kérdés volt, elnézést. Legyen egy kérdés ....
Mit szeretnél? -
kis-attila
tag
válasz
Pancsermeste #11549 üzenetére
Szia!
Egy kérdés ...
Most letölt telefonra, azt tükrözöd TV BOX?
Miről van szó? Torrent meg film? Mire használod ezt a " tükrözést ", miért fontos ez ennyire? ... miért és mire kell neked ez az egész? -
lowzor
veterán
válasz
Pancsermeste #11546 üzenetére
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Pancsermeste #11527 üzenetére
Nos, meg is érkezett Kínából 4 nap alatt a csoda RockChip-es box.
Egyből a Cast funkciókat kerestem, ám alap funkcióknál semmi erre vonatkozót nem találtam.
Van rajta egy WiFiDisplay nevezetű alkalmazás, ami sima képernyőtükrözést tud, de valami borzalmasan lassú és mosott képpel, vagyis használhatatlan.
Volt telepítve egy AirScreen nevezetű hekkelt app is, amit elindítva Google Home-ban tudtam hozzá csatlakozni. Ez már egész gyors és jó minőségű kapcsolatot teremt, ám ez is a FULL telefon képét tükrözi. Ráadásul először csak a reklámblokkolóra figyelmeztetett a google, de nem szankcionált. Másodjára indítva már fixen kint maradt egy figyelmeztetés, hogy vegyem meg az eredeti appot a store-ból. (bár ettől még ugyan úgy működött a képernyő tükrözés) Aztán frissítettem az appot, most működik rendesen, igaz a fő oldalon ott virítanak a reklámok.
Ahogy nézem, másra nem is nagyon fogom tudni használni ezt a BOX-ot. Ezért az egyszerű tükrözési funkcióért én sokallom a 10K-t amibe került, de még mindig nem tudom, hogy mit tudtam volna venni helyette olcsóbban, ami legalább ilyen minőségben tudná ezt.
Valószínűleg elajándékozom, és majd beszerzek egy Mi/Fire-TV Stick-et. -
csibe1
addikt
válasz
Pancsermeste #11535 üzenetére
Esetleg ott az Amazon Fire Stick is. Érdeklődj a topikjában: [link]
-
Vini011
csendes tag
válasz
Pancsermeste #11525 üzenetére
Szia!
Az a baj, hogy mint többen válaszolták, hogy az "olcsóbb" boxok nem Android Tv futtatnak, és nem Chromecast kompatibilisek, így gyakorlatilag azokon a kifejezetten érintő képernyőre optimalizált Android fut, és távirányítóval nem kifejezetten jó használni, valamint azokon Miracast fut v annak különböző fantázianévvel ellátott változatai például anycast stb., de ezek képernyő tükrözése ugyanazzal a képminőség lassúsága problémával működik...
Igazából az Android Tv futtató Chromecast kompatibilis eszközök tényszerűen drágábbak, illetve a kérdéses feladat függvényében jobbak is, pl 4k netflix certifikáció hiánya miatt az egyszerű Android box nem fut, stb.Ami olcsóbb, és mivel neked kifejezetten a telefon kép videó megtekintése lenne szempont, és az olcsóbb elérhetőség, akkor én erre nem 4k, hanem hd felbontású Android tv srick javasolnék, ami ha egyébként más streaming app futtatását nem igényel, akkor hardveresen erre a feladatra elég gyors, lényegesen olcsóbb egy 4k boxnál és a Google saját Chromecast-nál is.
A hd felbontás pedig fényképet nézegetni nem okoz igazán minőségi problémát.
40 dollár körül ilyen eszköz a xiaomi hd stik-je ami itthon kb 16 -17 ezer,
https://asztali-multimedia-lejatszo.arukereso.hu/xiaomi/mi-tv-stick-full-hd-pfj4098eu-xmmtvstckeu-p583289442/E fölött a xiaomi 4k stick 23-26 ezer ami erősebb hardver már inkább streaming is kiváló csak a boxokhoz képest jobban melegszik a kis ház okán valamint nincsenek rajta annyi külső periféria csatoló.
https://asztali-multimedia-lejatszo.arukereso.hu/xiaomi/mi-tv-stick-4k-pfj4122eu-mdz-27-aa-p766891386/ -
csibe1
addikt
válasz
"Strong leap, Kinhank G1 sem olcsó, max. 40 dollárig mennék el a cél érdekében.
Ahogy említették, ennyi pénzből nem kéne nagy csodát várni...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ahol nem említik a CromeCast-et, ott jó eséllyel az eszköz csak Miracast-et tud. Elvileg arra, amire neked kell (képernyő tükrözés) mindegy, hogy melyiket választod (én legalábbis nem olvastam sehol, hogy egyik szignifikánsan jobb lenne a másiknál).
Minden esetre a CromeCast-ban olyan szempontból több potenciál van, hogy ugye ott egy rakás app-ot direktbe tudsz "cast"-olni, natív felbontásban (vagyis nem a telefonéban).
Én lehet egy ilyenre (vagy erre) rápróbálnék. Ha, nem jó, visszaküldöd. -
Vini011
csendes tag
válasz
Pancsermeste #11493 üzenetére
Szia!
A kérdésre a használható megoldás a Chromecast, de nem a Google home app -bol képernyő tükrözéssel.
Igazából sem az Android Tv sem a boxok képernyő tükrözése nem segít, mert laggol, később tölt be, de ez nem a hálózat miatt hanem a képernyő tükrözése okán....E miatt problémás a többi tv rendszer pl LG, Samsung, Philips Sapphire is képernyő tükrözésésére használt Miracast és az ilyen jellegű kb 5000 Ft cast eszközök, melyek szintén Miracast használnak, de ezek nem tévesztendöek össze az Android Chromecast eszközökkel.
Akadás nélkül nekem telefon fotók és videók Tv- küldése zökkenőmentesen működik, kb fél másodperc élesedéssel, Sony Android Tv beépített Chromecastal, illetve egy Panasonic tv kötött a fórumon többször ajánlott Strong box elődjével a Strong leap s1-eo, amin most Android Tv 12 rendszer fut kifogástalanul, bár ezt már nem lehet kapni, de szerintem az utódja is megteszi.A telefon képek és videók küldése, azonban kicsit el van "rejtve", mert mint írtam nem a Google home app kell képernyő tükrözésést, hanem a Google fotók applikációt kell használni ehhez. Sok gyártó külön képnézegetö applikációt telepít gyárilag pl Samsung, xiaomi és a Sony is, mindháromhoz volt szerencsém, de azok nincsenek cast felkészítve, ezért a Google alap fotók app kell megnyitni és ott a fényképet megnyitva a cast ikonra koppintva jelzi hogy van e Chromecast eszköz amire kiküldi a képet, vagy a videót.
Nekem ez akadás nélkül egy 65 colos Sony Android Tv kiváló fotó minöség és a videók is jók, bár én a telefonnal 1080p nagyobb videókat nem csinálok. A. Fotók a 12 MP felbontás is szépek kb fél másodperc az elesedés, amikor a telefonnal lapozok azonnal átvált Klasszisokkal gyorsabb mint a sima képernyő tükrözés. -
Beni2360
félisten
válasz
Pancsermeste #11507 üzenetére
Itt inkább vagyis nálam az volt az érdeked, hogy mobilon 5g wifi és a tv meg kábelen van.
Lehet, hogy wi-fi direct módon csatlakozott? -
Beni2360
félisten
válasz
Pancsermeste #11500 üzenetére
Na elkövettem a Redmi Note 8 pro telefonom és bekapcsoltam a kivetitési ikont, kérte,hogy ugyan azon a wifin legyen az LG C8 TV. Vezetéken lóg a teló meg wifi 5, és szépen megjelent a telcsi kijelzője.
Kerestem egy 1080p sorozatot és a VLC-n indítva oldalt gorfítva szépen kitöltötte a képernyőt, hang, felirat minden működött és elfogadható volt a kép. -
devast
addikt
válasz
Pancsermeste #11493 üzenetére
Ami tök jól működött az az apple airplay. Android-on meg az van, hogy fogod a photos-t vagy a galériát, és chromecast-on kidobod a 4k tv-re (4k android tv boxon keresztül), és konkrétan 720p képet fog adni. Nem vicc, ennyire van limitálva a chromecast ezekben az alkalmazásokban. Tehát fényképet nézegetni, arra pont nem lesz jó. Mint a kollega korábban említette, ha olyan módon tud működni, hogy a forrást dobja át, akkor lehetséges 4k is.
-
Steve1207
veterán
válasz
Pancsermeste #11491 üzenetére
A kérdés, hogy milyen alkalmazást akarsz átvinni és mire szeretnéd ebben a formában használni. Sok fizetős media alapú szolgáltatásnál (előfizus tv és streaming) tiltva van a hangsáv (vagy kép, mikor melyik) cast-nál vagy szimpla képernyőtükrözéskor is mobilról. Amely alkalmazást így csinálták direkt, az bármelyik megoldással el fog hasalni és nem lehet értelmesen használni. (Most a pár hete átváltott One óta ott pont ügyesen megoldották a chromecast támogatást vodáéknál).
Képernyőtükrözéskor max az adott telefon felbontását fogod megkapni a tv-n is, ami nem natív 4k. Chromecastnál meg a forrását löki át az alkalmazás és kezdi el játszani a boxon/ccaston az azon lévő "alkalmazáson" keresztül, mivel egy wifin vagy (ez lehet nem pontosan így megy technikailag, de kb ez a lényege, hisz a telót közben szabadon használhatod másra és nem teljes képernyőátvitel történik olyankor).
Ha melóra lenne, hogy azon szerkeszteni, hát max ideig óráig, de bármi más inkább, mint azon szüttyögni a delay miatt. Késik azért a kurzor, a leütés is annyit, hogy zavaró legyen.
Ugyanez igaz pl játék emulálásra és azt kilökni tv-re, értelmetlen abban a formában, amikor magán az eszközön is natívan van rá lehetőség vagy cloud-ra is.
Ha meg csak galériából akarsz pár képet vagy videót átlökni és lejátszani alkalmanként, arra bármelyik android tv-s rendszer megteszi, mert van chromecast támogatása, de az nem képernyőtükrözés.
Több általános használat eszembe se jut. Szóval a kérdés az, hogy mit, mire és hogyan akarod használni, mert van pár lehetőség és lehet értelmetlenül ajánlanánk bármit, ha épp azzal nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- HP EliteDesk 800 G5 TWR / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- HP ProDesk 400 G4 SFF / i5-7500 / DDR4 / DVD-RW / USB 3.1 / több db / számla
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Fél konfigurációk
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest