Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Apple notebookok
- Gaming notebook topik
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beholder1988
kezdő
A következő build köré szeretnék egy mini itx vagy micro atx házat építeni.
CPU: i3-8100
Ram: 2x8gb 3000mhz ddr4 corsair red lpx
GPU: GTX 1070 msi (279 x 140 x 42 mm)
Táp: Corsair VS 550
Háttértár: 1 TB WDezex és egy 250 gb-os samsung evo 850A Thermaltake Core V21 és a Thermaltake Core V1 mini gépházat néztem ki magamnak.
Az utóbbi, kisebbik házhoz kompatibilis a jelenlegi [tápom]? Ha túl nagy, akkor fixen maradok a micro atx-nél.Alaplapokban és hűtésben nem nagyon vagyok jártas.
A későbbiekben szeretnék majd plusz 2 db memória modult belerakni, amihez az itx lapok már kevesek, illetve ha kevésnek fog bizonyulni az i3 akkor majd egy combos i7-re cserélném.
Mit tanácsoltok?
Ha veszek egy 3xx-es lapot abba belemennek a 9xxx-es CPU-k? Mi a különbség a B360-B365-b450-es, és a z350-360-370-es lapok között? Ha igen, akkor melyik lapot érdemes választanom?Zseton
Max 40-45k van az alaplapra és 15k a procihűtőre.A processzor tuning nem opció. A ramot szeretném egyedül magasabb órajelen járatni és a processzornál csak a feszültséget szeretném beállítani a tökéletes hőmérséklet miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Beholder1988
kezdő
válasz Milka 78 #89916 üzenetére
Nem valószínű, bár találtam az interneten egy használati utasítást a ROG Strix B360-hoz és ott az XMP profile kiválaszthatóságát láttam meg.
Chapter 3 (49-es oldaltól)
https://images-eu.ssl-images-amazon.com/images/I/C13TcajtWhS.pdfAbból lehet probléma, ha egy 3000mhz-es memóriát 2666mhz-en járatok?
-
Beholder1988
kezdő
válasz newwave0507 #89955 üzenetére
Milyen hőfokoknál droppolt?
-
Beholder1988
kezdő
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
max. 20k/~35ke Ft (használt/új)
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Most kezdetben egy i3-8100 aztán egy i5-8400 vagy i7-8700ra váltanék ha kevésnek bizonyul az i3, Corsair Vengeance 3000mhz 2x8 gb LPX red, 1db samsung 850 evo 250gb, 1 tb western ezex
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
microATX/mini itx
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
7db USB, 1 db SATA
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
Display Port, de ezt a GPU megoldja
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem
7. Használt, vagy új alaplap?
mindkettő ok
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
Nem
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
Nem -
Beholder1988
kezdő
A B360, Hm370-es lapot miben tudnak többet a z-s változathoz képest?
Úgy olvastam, hogy az előbbi két típus a későbi realesed miatt újabb dolgokat tartalmaznak. -
Beholder1988
kezdő
válasz Milka 78 #89983 üzenetére
Nekem már van ramom.
Jelenleg egy z170-es lapom van csak feleslegesnek érzem és ezért szeretnék egy újabb de belépőbb szintű itx vagy micro atx gépre átváltani.
Nekem elég a 2666mhz-is nem hiszem ,hogy sok különbség lenne.
Viszont az alaplapok azt írják, hogy támogatják a 2666mhz-et is, ergo van benne memória "tuning". Azt nem tudom, hogy lehet-e abból baj ha egy 3000mhz-es memóriát 2666hz-en járatok.
Az ajánlásod ATX lapokat tartalmaz.Ezzel a lappalp mi a baj?
ASUS ROG STRIX B360-G GAMING Alaplap -
Beholder1988
kezdő
Tegnap végül megépítettem az új buildem de szenvedek (mint mindig..)
Lenne pár kérdésem, problémám a mostani set upommal kapcsolatban. Tegnap vettem meg az alkatrészeket, és sikeresen össze is raktam itthon. Asus Strix Rog B360-G alaplap - Miért van az, hogy random módon olyan hangot ad - szerintem a táp - mintha zárlatot kapna majd gyakorlatilag hangtalanná válik a gép, ami tök jó csak azt a cirrenést nem értem. (Corsair VS 550) - Az normális, hogy nem ismerte fel automatikusan a LAN kábelt a windows? CD olvasó nincs a gépbe így elég körülményesen le kellett töltenem egy laptopra az Asus oldaláról a drivereket, amit furcsa módon elsőre nem sikerült a gépre rakni, mert 29%-nál megállt a másolás - igen, több usb porton is megpróbáltam, mindegyiknél pont ott, 29%-on megállt... Na mindegy valahogy sikerült felraknom, most megy. A kézikönyv szerint zölden kéne világítania, de nekem még mindig naranccsárga. A BIOS-t amúgy tudtam frissíteni driver nélkül is kábelről. - Ez az alaplap tud világítani? A dobozán az van, hogy AURA sync ami most nem tudom mire utal. Arra, hogy képes világítani vagy, hogy tudja vezérelni az egyéb géphez kapcsolódó eszközök világítását? - És ami igazán idegesít! Fogalmam sincs, hogy miért nem működik a kondenzátor mikrofonom!! Igen! Vissza vittem a boltba, bedugtuk, plug and play felismerte a mikrofont és tökéletesen működött. Gondoltuk azért, mert win7-en próbáltuk. Elvittem a beszállítóhoz, ott win10-en próbáltuk, 90%-os volt, valami basic hangfelvevővel csináltuk random beállításokkal, viszont még így is ég és föld volt a különbség. Igen! A driverek fent vannak. Egy Marantz pod pack 1-ről van szó.
Ha van bármi tippetek ne hagyjátok magatokban!
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest