- Asztrofotózás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
AM3+ alapra kérnék segítséget.Max 15 e huf. Előre láthatólag athlon2 x2,vagy x3 menne bele,2x2gb hyperX blue,hd2600xt,1 sata2 hdd,1 sata2 dvd író, fsp 350pnc táp. Lehetőleg legyen benne usb3, és ha lehet sata3, esetleg integ vga.Giga fan vagyok, de nem kizárólagosan...
Köszi!
Ps: Nem tunningolok.[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
válasz tranceplanet #29891 üzenetére
Köszönöm a választ.Lehet, hogy akkor inkább gyűjtök még...
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Belépő szintű AM3 alaplapot ajánljatok légyszi!
Lesz benne egy Athlon II x2 250 proc,4gb DDR3(valszeg Kingston Hyperx blue 2x2gb)
Minél erősebb integ video legyen benne, és álljon meg 15e alatt.
Tudom, elég szűkös...
Köszi,boldog karit!
Dodo[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Senki? Pedig igen egyszerű kérdést tettem fel...
[link] -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ezt az alaplapot néztem ki Athlon II x2 250,2x 2gb Kingston Hyperx Blue DDR3 1333, Fsp350w PNF köré:
880gm_le
Szerintetek jó vétel? A kritériumok:
Minél erősebb integ VGA
D-sub, és egy digitális kimenet (a legjobb a DVi-D)
És persze a fenn említett alkatrészekkel való kompatibilitás.
Köszi!
Dodo -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ajánlanátok nekem alaplapot? AM3+ szeretnék, minél jobban felszerelve(sata3,usb3), és ha lehet integ VGA. Max 20e. Lesz benne Athlon X3 460, 2x2gb Kingston 1666 HyperX Blue, egyenlőre Radeon HD2600XT, később előre láthatóan valami 4850 kategóriájú kártya...
Előre is köszi! -
dodopek
addikt
válasz tranceplanet #31398 üzenetére
Köszönöm, de ez már mindenhol 25 körül mozog, nekem meg max 20e, amit rá tudok szánni.Szóval egy kategóriával olcsóbban?
Ja, és biztosan nem húzom(bármilyen szentségtörés is... ) -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Alaplapot ajánljatok nekem!
Komplett új gépet kell összepakolnom.Ami biztos,hogy X4 Athlon II lesz benne, és alapvetően játékra lesz összerakva.Szeretnénk, ha lenne rajta USB3, és Sata 3 is.PCI-E csatlakozóból elég 1,Sata is csak 4 kell.
Húzva nem lesz, mag feloldás esetleg. Ha lehet, álljon meg 30e alatt...
Köszi! -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Mitől jobb nekem egy Asus M5a97, mint egy Asrock 970 extreme3? Athlon X3 3.4 Ghz lesz benne 3x2 Gb Kingston HyperX 1600mhz, és egyenlőre HD2600XT, később valami használtan 30e körüli VGA. Nem húzom a CPU-t. -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Eddig AM3+ (Asus M5a97) deszkában gondolkodtam, X3 460 procival,4, vagy 6gb kingston Hyprex 1600mhz, és egyenlőre marad a HD2600xt kártyával.
Most néztem, hogy F1 tokozással jóval olcsóbban lehet x4 cpu-kat kapni (VGA nélkül), és 20e körül komolynak (látszó) alaplapok is vannak. Szerintetek mi az érdemesebb? Játszom, de nem mániákusan, és a cél az ,hogy kb 5 évig ne kelljen cserélni a gépet.(Addigra meg úgyis megint alap+CPU+Ram csere lesz megint)
Szóval érdemesebb nekem AM3+, és x3 proc, vagy inkább 1 maggal több, és FM1 tokozás?
Előre is köszi! -
dodopek
addikt
Sziaasztok!
Mindenki dicséri az Asrockot. Szerintetek jó alternatíva lenne nekem egy Asrock 970 extreme 3 a következő konfighoz? Mennyivel gyengébb mint az Asus M5a97?
Gigabyte SuperB 460
X3 460
3x2gb Kingston HyperX 1600mhz (tudom, hogy jobb lenne kevesebb modul, de 2x2 már megvan...)
egyenlőre HD2600XT, később HD 6770
SataII Samu HDD
Nem tuningolok, és játszom, de nem mániásan. A fontosabb az, hogy kb évig elfogadható gépem legyen, minimális ráfordítással.
Az FM1ről mindenki lebeszél?[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
válasz miresz #32486 üzenetére
Tudom, hogy nem fog menni dualban, de úgy gondolom, hogy 6gb single csak több, mint 4gb dual,nem? Másképp már nem megy, mert 4gb már itt van a polcon, a zsír új ramokat eladni,2x4gb cserélni már sajnos nem fér bele.Tehát vagy marad a 4gb dual, vagy 6gb single. Szerintetek?
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Melyiket javasoljátok a következő dolgok alá? X3 460, 6gb Kingston hyperX 1600 DDR3, Asus 6770 Giga Superb 460Asrock 970 extreme 3
Gigabyte GA-970A-D3
Gigabyte GA-970A-UD3
Kb ua áron tudnám beszerezni,szóval ne az ára alapján válaszoljatok...
És még valami. 3 Ram nem lesz túl közel egymáshoz? A hűtőbordák nem érnek majd össze?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
válasz _csocso_ #32675 üzenetére
Nem tri kitet veszek, csak van már egy ideje 2x2gb itthon,amit kár lenne eladni(hogy aztán vegyek 2x4), meg nincs is úgy pénzem, ezért inkább veszek még 2gb,amíg van ugyanolyan.Bukom a dualt, de +2gb szerintem jót tesz majd a winnek...
Szóval az asrocknál elférnek a ramok a hűtőbordáktól? -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ajánljatok nekem alaplapot! Kritériumok:
-Minél erősebb integ VGA+PCI-e
-AM3+
-Max 15e ft (ha van ennyiért usb3.Ha nincs, felmehetünk 20e-ig.
-Stabil.Tunning potenciál nem szükséges, 100%, hogy nem lesz húzva, esetleg ha van gyári húzás az Efiben....
Egyenlőre valszeg Athlon II X3, vagy X4 lesz benne+ 2x2gb DDR3 ramKöszi!
[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ajánljatok nekem alaplapot egy INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOX cpu-hoz. 2x4gb ram, Asus 5670,1 Tb Hdd lenne belekötve...
Szükséges lenne USB3, és Sata3... Max 20e forint környéke.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Következő konfighoz kellene deszka(elég szűkösek az ismereteim a gépről):
CPU: Intel ® Core ™ 2 Duo processzor E7400
VGA: Asus en9800gt
2x1Gb ddr3 ram (később több lesz)
HDD 500GB (Sata )
Max ár 17k, mindenképp új, garanciásKöszi előre is!
-
dodopek
addikt
válasz bluyoo #51469 üzenetére
Igen, épp erre jutottam én is. A lejjebb ajánlott Asrock-ot néztem ki már a kérdés feltevése előtt is, és Ti csak megerősítettetek.
Jim Bcs!
Én sem, de ha a kispénzű diáknak csak alaplapnyi pénze van, és a régi deszka dög, akkor azt cseréljük.Nem akar fél évet gép nélkül eltölteni, hogy egy komplett félkonfigra összekaparjon. Veled értek egyet, de megértem Őt is...
[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok! Alaplapot, és processzort kellene vennem. Márka nem kritérium, az ár inkább, maximum 45k van a két alkatrészre. Ami biztos, hogy 7770VGA, és 8gb ram lesz mellette. Játékra kellene, de a keret elég szűkös. Tudnátok ajánlani valami 4magos, még beszerezhető, új árút?Tunningolhatóság nem kritérium.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
válasz Zsivaagoo #54108 üzenetére
Nem kötekedésből, csak infó szerzés, és tudás gyarapításból kérdem...
Miért jobb nekem az fx6300(alsó hangon 27k áron), mint az FX4130(23k körül)? A 4 mag szerintem bőven elég bármilyen játékhoz, és így meg lehetne mellé Asus M5A97evo rev2. Vagy nagyon baromságot beszélek? -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Kollégám akar "a következő 10 évre" gépet összerakni. Megígértem neki, hogy megkérdem a hozzáértőket, milyen deszkát javasolnak.
A CPU: 4770k
Egyéb kritériumok:
-teljes ATX
-Tunning nem lesz, csak amit a lap efiből tud
-4 ram slot
-Asrock, vagy Gigabyte
-nem kell dupla PCI-e
-ár:20k (én mondtam, hogy szerintem ez kisit karcsú egy ilyen prochoz, de ezt kérte, ezt mondom.)
Mit ajánlanátok?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
válasz bluyoo #56966 üzenetére
Nincs annyi szépérzéke...
Azért akar felső kategóriás, "drága gépet" összerakni, mert úgy gondolkodik, hogy utána minimum 5 évig elég legyen a játékokra. A most használt q6600-ját is 5-6 éve vette, és még ma is megállja a helyét....
Akkor másképp kérdem...
Ajánlanátok 100k összegig alaplap/cpu kombót, ahol a cpu Intel, az alaplapnál pedig ezek a kritériumok:
-teljes ATX
-tunning nem lesz, csak amit a lap efiből tud
-4 ram slot
-Asrock, vagy Gigabyte
-nem kell dupla PCI-eKöszönöm!
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ilyen most a konfigom.
Sajnos meghalt a lapom, és mivel a közeljövőben úgyis le akarom cserélni a VGA-t r9 270re, és a cpu-t fx6300ra, felvetődött bennem, hogy esetleg a csereigazoláskor (ha azt kapok), ráfizetek.
Milyen lapot ajánlanátok most Iponból, max 30k-ig? Márka hűségem nincs, a minél hosszabb gar nem hátrány. Játszom, de nem húzom a gépet.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Tudnátok olyan AM3, vagy AM3+ alaplapot ajánlani, ami használtan max 10e, és van benne integ VGA?
Több típus még jobb lenne...
Köszi! -
dodopek
addikt
Szaisztok!
Tudtok ajánlani valamit max 30k-ig az Asrock h97m pro4-en kívül ezekhez a dolgokhoz?
I5 4590 CPU,
R9 270,
SSD+2 HDD+ODD
4 ram slot,
OPTIKAI HANG KIMENET muszáj!
mATX/ATX mindegy
semmi tunning
játékra is
Benq G2255 monitorhoz, de azt a GVA megoldja.
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
válasz bluyoo #69958 üzenetére
Valóban nem írtam, hogy nem lehet. Csak az a gond, hogy tegnap hoztam haza az első Asrock lapom az Iponból, és 90%, hogy DOA. Kicsit elvette a kedvem a márkától, amivel szemben egyébként is voltak fenntartásaim...
-
dodopek
addikt
válasz Zsivaagoo #69961 üzenetére
Hát basszus, tényleg nem tudom. Ismeritek azt, amikor minél több emberrel beszélsz, annál bizonytalanabb vagy? Na itt tartok.
Lassan már az optikáról is lemondanék, csak jó legyen. Legfeljebb majd körbe megy a hang, és a kép Dlna-n, nem pedig VGA/hang kártya. Persze így bukom az 5.1et a játékokban... :-(
Szóval tényleg nem tudom.... :-( -
dodopek
addikt
Ahogy a kolléga írta, van vagy 1500ft a H97, és a Z97 közt. Érdemesebb a drágább MSI Z97m-g43 lapot venni? Tunning nélkül van bármi plusz haszna? Mondjuk jobban tartja az árát, vagy ilyesmi. Szóval érdemesebb?
Köszi! -
dodopek
addikt
válasz DeFranco #69996 üzenetére
Szerintem ahhoz nem muszáj. Ahogy észrevettem, a Cerkák, és a Pentiumok elmennek bármelyik BIOSsal, viszont i3-tól felfelé nem biztos, hogy elindul. A 2104es bioshoz tartozó programmal tudod frissíteni. Nem muszáj hozzá az a bios, bármelyiket felteszi.
Fontos, hogy fel legyen téve az Asus energia gazdálkodási eszköz drivere. -
dodopek
addikt
válasz DeFranco #69998 üzenetére
Lövésem sincs. Én is lap vásárlás miatt vagyok épp itt, ezt meg azért tudom, mert ilyen lapokkal szerelem melóban a brand gépeket...
Ha gyorsan kell válasz, kereshetsz nyugodtan privátban is, vagy írd meg ide, aztán írj egy privátot, hogy nézzek rá...Szerény véleményem szerint egyébként nem sok értelme van a 3240esnek. Tudom, hogy nem sokkal drágább, mint a g3220, viszont semmivel nem ad többet. Igyál meg inkább két sört a különbségből...
[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Már majdnem kosárba tettem az MSI h97m-g43 lapot, amikor észrevettem, hogy csak 4 pin van a CPU tápnak. Elég az nekem a i5 4590hez-hez? Értem én hogy 90w alatt vana TDP, de nem véletlenül szoktak 8as csatit rátenni...
Bocs a mafla kérdésért... -
dodopek
addikt
válasz bluyoo #70013 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ!
És egy utolsó kérdés, ami csak úgy felvetődött bennem.
Az 1150es CPU-nak mennyire van jövője? Úgy értem, hogy pár év múlva, ha már DDR4-es lapot szeretnék venni, vajon lesz ilyen tokozással? Meg tudom majd tartani ezt a i5-öt, vagy az is mindenképp cserés lesz?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest