- Kompakt vízhűtés
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Computex 2025: egyelőre nem szemez a Windows-zal a MediaTek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Találtam egy cikket a gigabyte sűrű
revízióváltásairól azonos típusokon belül.
A cikk azon problémázik ha jól
értem hogy a revízióváltásokat és a hozzá
tartozó biosokat nem mindig teszi ki a honlapjára
a gigabyte. Érdemes erre is figyelni ha giga lapot vesztek.
Egyik rev biosa nem jó a másikra.
[link] -
attilav2
őstag
A Giga Gaf2a88xd3h-n gondolkodok hogy arra talán megérné cserélni a88xplusról, esetleg lehet hogy a jobb audio miatt g1.sniper, ezeken hátha nem villog olyan vakítóan a lan led mint az asuson. Viszont olvastam a logouton sucuka cikkét a gigabyte dualbiosról és egyáltalán nem olyan jó ez a feature, sőt a giga szeret egy lapból több revíziót megjelentetni, ezeknek mind más más bios kell. Az egyik revízió biosa simán feltölthető a másik revíziós lapra, sőt előfordul hogy a backupbios is felülíródik frissítéskor. Ezért mostmár tartok a giga lapoktól. A gaf2a88xd3h ból a rev 3.0-ás és az ahhoz való biosok vannak a giga oldalán, más revízióhoz nincs fenn bios. Namost mi van akkor ha korábbi revízióst fogok ki? Akkor meg kell elégedjek a gyári biossal. Ezért hajlok az asus a88xgamer felé is, intel lan-os, de lehet hogy ennek is vakítóan villogna a lan ledje hiszen ez is csak asus...
-
attilav2
őstag
válasz
bluyoo #72481 üzenetére
Az a88xplus csak 4+2-es "- ASUS DIGI+ VRM - 4 + 2 Phase digital power design"
https://www.asus.com/Motherboards/A88XPLUS/specifications/
A gaf2a88x-d3h-ról nem találtam adatot hány fázisú. Maximum a lan led miatt érné meg 860k alatt lapot cserélni. Hátha a gigánál nem billegett a dzsunka összeszerelés közben, és a megfelelő méretű ellenállást kötötték a led elé -
attilav2
őstag
válasz
bluyoo #72481 üzenetére
A milyen asztali gépet vegyek komplett gépről szól, nekem van jó ramom házam tápom. Lapot, esetleg procit csereberélnék.
A H97-est azért gondoltam hogy legyen a legmodernebb chipset amibe a pentium belemegy. 860k alá is így választottam, azért lett a88x, holott biztos lett volna régebbi olcsóbban. Akkor 860k alá nem éri meg lapot cserélni, hacsak nem a hálókártya led miattAkkor ajánlajatok H97-es fullatx lapot, lehet 6+2-es 4pines is, végülis pentium g nek
elég, meg ha lesz később i3-am annak is. -
attilav2
őstag
De azon is gondolkodok hogy veszek egy pentium G
3460-at és mellé egy H97-es lapot, csak ez nagyon drága lenne, 40k alatt nem úsznám meg. Pentium G mellett szólna a kissebb melegedés és fogyasztás, és csíkszélesség. 28 vs 22 nm, 77 vs 55 watt. De cserébe csak kétmagos, és 1600-ig tudja csak pörgetni a ramokat. De ez nekem mindegy úgyis 1333-as ramjaim vannak. Az 55 wattos
TDP kissebb villanyszámlát is jelenthet, illetve csendesebb ventit
Az egyik főnököm dícséri a pentium g 3460-at hogy milyen gyors és csendes gépet rakott vele össze. -
attilav2
őstag
válasz
bluyoo #72478 üzenetére
Át, durva de így van.
Este film nézéskor zavaró, amikor kicsi vagy nics netforgalom akkor is fel felvillan. Lehet hogy a dzsunkán elszámították a led kapacitásátEgyéb okom is lenne a váltásra, pl a gigabyte dualbios, 8+2-es tápkör(8 pines atx12v), is a gaf2a88xd3h mellett szól.
-
attilav2
őstag
válasz
bluyoo #72473 üzenetére
Hát sajnos ezt nem javítja
Próbáltam rajta több rétegben piros szigszallagot semmi hatás
Kikapcsolt gépnél is villogott. Erre találtam megoldást, fel kellett tenni a realtek gigabit drivert a realtek.com-ról, és kibővültek a hálókártya tulajdonságok az eszkökezelőben, kikapcsoltam az összes WOL opciót most kikapcsolás után kialszik a lan és a router portja is. Megjegyzem ezt az arch linux ootb tudja, lelövi a lant kikapcsoláskor, semmilyen drivert nem kellett ehhez ráraknom. Az előző lapom is asus volt am3-as, 880g cipes. M4a88 tdv evo usb3, ennek a lanja is világított de azt kultúrált fényerővel egyáltalán nem zavaróan tette. Olyan progit nem tudtok amivel a beépített realtek lan ledjeinek fényereje szabályozható? A hálókártya tulajdonságainál a speciális opciók között ilyen lehetőséget nem találtam.
-
attilav2
őstag
Az asus a88xplus lap ami most van olyan erős a lan ledje hogy esténként különösen hálózati forgalomnál látszik ahogy fénykoncertet ad, ez eléggé zavar. Mostanában sokan szidják az asust, gondoltam hogy másik gyártótól kellene lapot választanom. Régóta szemezek a giga gaf2a88xd3h lappal, de ezen is realtek lan van. Valaki akinek ilyen lapja van meg tudná mondani este sötét szobában hálózati forgalomnál a lan ledek milyen erősen világítanak? Ugyanez érdekelne az a88x-gamerrel kapcsolatban is, igaz ez asus de legalább intel lanja van.
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #72313 üzenetére
Giga GA-H81-D3 szerintetek jó lap? http://atipc.hu/intel-lga1150/gigabyte-ga-h81-d3
Elég olcsó. De csak 2 ramfoglalata van, ez elbizonytalanít. Igaz a mostani ramom 2x4gb 1333 geil evo leggera, és egyelőre nem tervezek bővítést.
Esetleg Giga H97-D3?
http://www.atipc.hu/intel-lga1150/gigabyte-ga-h97-hd3 de ez jóval drágább, de 4x ddr3 -
attilav2
őstag
Üdv!
Pentium G 3.5 ghz procihoz milyen lapot ajánlotok? Az elvárások: full atx, 8 pines atx12v, ddr3 támogatás, a lehető legújabb chipset amibe ez a proci belemegy. Viszonylag olcsó legyen. -
attilav2
őstag
Alaposan nézegettem az a88x-plus biosát és nem találtam memóriaprofil (AMP XMP) állítási lehetőséget, neten láttam képeket az a88xm-plus biosáról ahol volt memóriaprofil állítási lehetőség, ez csak microatx mivoltában különbözik az enyémtől. Csak akkor jön elő a memóriaprofil állítási lehetőség ha XMP AMP képes ramot rakok a lapba? A specifikáció szerint az a88x-plus támogatja az AMP-t [link]
Akkor most hogy is van ez? Lehet hogy a GIGABYTE GA-F2A88X-D3H kb ugyanezen az áron jobb választás lett volna, xmp-t is tud, már csak a 8 pines tápellátás miatt is, de ha jól nézem annak a biosát ritkábban frissítik, 2014-es az utolsó bios, az a88x-plusnál meg 2015-ös. Mennyire megbízhatóak a giga lapok? Support milyen? Az a88x-gamer is meggondolandó, csak a hiperszuper audió nembiztos hogy megéri a felárat. Megváljak az a88x-plustól és vegyek valami jobbat? De sajnos ebből már csak veszteséggel tudnék kijönni -
attilav2
őstag
Most fejlesztettem gépet, előtte is amd platform volt és most is az lett. De az alaplapválasztást lehet hogy elkapkodtam, nem tudom jól döntöttem e. A88X-Plus-t vettem, megy is szuperül eddig semmi hiba nem volt. Viszont azt észrevettem hogy az ATX12V csatlakozója csak 4 pines. A lap mellé még egy X4 860k-t vettem, ezenkívül 2x4gb ram és egy HD6670 van a gépben, valamint egy dvb-c tunerkártya. Kicsit aggaszt hogy ezen a lapon csak 4 pines atx 12v van, a biosban néztem a feszültségeket, jelentős ingadozások nincsenek, ilyen tized voltosak kb, de a tizedes vessző mögötti tört értékek ugrálnak rendesen, ami kicsit aggaszt. A táp egy chieftec gps 450w-os, ennek csak 4 pin-es atx 12v-je van. Az a88x-gamer nem sokkal lett volna drágább és azon ott figyel a 8 pines atx 12v csatlakozó, és egy újabb táppal lehet plusz kakaót adni a gépnek. A kérdésem az lenne hogy akkor most a 4 pines alaplapi atx12v csatlakozó a jövőt tekintve nem időtálló, vagy ha veszek egy új nagyobb tápot akkor ezen a 4 pinen is le tudja adni a megfelelő feszültségeket? Vagy inkább váltsak 8 pines lapra és tápra? Vagy elég csak egy bikább, jobb hatásfokú, tápot vennem és az le tudja adni 4 pinen is a megfelelő feszültséget? Egyáltalán van valami értelme a 8 pinnek?
Néztem hogy a 88x-gamer-t valami supremefx hankártyával reklámozzák, de amikor az asus oldalán rámentem a driveres részre kiderült hogy végülis ez is csak egy realtek chip, csak legfeljebb a jobb árnyékolásban és a fülhallgató erősítőben nomeg a jobb kondenzátorokban tér el a 88x-plus megoldásától, mondjuk ilyen szempontból lehet hogy tényleg nem éri meg a felérat a 88x-gamer. A de a 8 pin atx12v miatt megérte volna mégis a gamer-t vennem? Játszani amúgy csak nagyon nagyon ritkán szoktam, inkább film és youtube.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest