- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
válasz TayRol #16337 üzenetére
Ez nekem is jo lenne? Gigabyte GA-MA770T-UD3P
-
bluyoo
nagyúr
válasz TayRol #58009 üzenetére
Ahogy előttem írták ma már magába a CPU-ba van az iGPU.
Szóval itt a lap csak a videokimenetet adja. A Photoshop-ra majdcsak mindegyik megfelel. Fotós ismerősöm Intel HD Graphics 2500-al (I5-3470 vagy 3570 pontosan nem emlékszem) tolja mai napig (Főleg Photoshop és Sony Vegas-t használ).
Adobe Photoshop CS6 GPU Acceleration.Bazinga!
-
Picturemaker
őstag
válasz TayRol #58012 üzenetére
Maga az A8 6600k az APU. Ehhez FM2-es vagy FM2+-os lap kell. A VGA teljesítményt a processzorba integrált VGA határozza meg.
Milyen márkát preferálsz alaplapok terén?A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
bluyoo
nagyúr
válasz TayRol #58014 üzenetére
A keretedért ha maradsz AMD fronton egy modern jól felszerelt FM2+ -os, ATX méretű lapot is megkapsz pl. a FM2A88X Extreme4+.
Vagy a mATX-es változata (bár csupasz MOSFET-ekkel) a FM2A88M Extreme4+ 3-4K-val olcsóbban.
Az iGPU mindig kompromisszumra kényszerít bár ez inkább a játékoknál érezhető.
Ha a megjelölt ár a 20K+25K (APU) akkor egy H81-es lap és egy Haswell Pentium mellé tehetnél dVGA-t, bár azt nem tudom az általad használt programok melyik megoldásból kamatoztatnák a legtöbbet (ugye általában a dVGA be tud segíteni a feldolgozásba). Egy biztos RAM az kell dögivel.
Gondolom az általad használt programnak van saját topic-ja kérdezz rá ott.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz TayRol #58017 üzenetére
"Az a baj, hogy árban meg van kötve a kezem, így külön vga nem jöhet szóba."
Pl.: Gigabyte GA-H81M-HD3 (lehetne olcsóbb de az optikai kimenet ritka ebben az árszemesben) + Pentium G3220 + GT630 2GB GDDR3 szintű dVGA beleférne. De mint írtam nem tudom melyik megoldással járnál a legjobban. Fejleszthetőség szempontjából az Intel szerencsésebb akár I7-esig is fejleszthető lenne.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz TayRol #58020 üzenetére
Szívesen!
Igen az egy viszonylag drága, és gazdagon felszerelt hátlappal rendelkező (kiegészítő VIA VL805 USB3 vezérlőchip-el szerelt) H81-es lap. A H81-eschipset leginkább az alsóbb szegmensbe készült. Pl. a GA-H81M-HD3 is max. 16Gb RAM-ot kezel. Mindenesetre érdekes lesz a Carbide 300-ban. Sajnos a drágább B85-ös chipset-el szerelt lapok drágábbak valamennyivel, akkor meg tényleg nem fér bele a dVGA .....
Mindenesetre ahogy javasoltam az általad használt program topic-jában érdeklődj azért vásárlás előtt.(#58019) Kevin's
Személy szerint a Gryphone-t választanám (de csak olyan üzletből ahol az 5év garit megadják). Már ha a mATX méret nem gond.
Nem hinném hogy az Intel LAN számottevően rosszabb vagy jobb lenne.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz TayRol #58086 üzenetére
Hi!
Látom pozitív irányban bővült a keret.
Az ASRock B85M Pro4 -nél olcsóbbat nem nagyon találsz és minden feltételednek megfelel.(#58085) InterFox
Olyan tuninglap nem létezik amin csak egy PCI-E slot van.
Sőt a nem tuningra tervezett deszkáknál is csak az erősen megnyirbált példányok. Ha ennyire puritán lapra/rendszerre van szükséged miért kell a "K"-s CPU és a tuning? Olcsóbban is megúsznád és azért egy szorzózáras Haswell I5 nem éppen gyenge.
Mindenesetre ha feleslegesnek gondolod a plusz slot-okat ott az Asus GRYPHON Z87öt év garanciával lévén TUF lap. De ezen is ugyan úgy van plusz PCI-E slot. Szerintem a legerősebb chipset alá felesleges is lenne olyan puritán lapokat gyártani.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz TayRol #58088 üzenetére
Mos már nem tudom mit szeretnél. Az a lap annyiban tud többet az ajánlottnál, hogy 2db USB2 és SATA2 port helyett, 2db USB3 és SATA3 port van. Ezeket leszámítva tökéletesen ugyan az a két lap. Vagyis hirtelen ahol néztem +3K ...
Természetesen ha szükséged van a fenti portokra ....(#58089) InterFox
Én ettől rettegek több mint két éve a kis I5-2310-esemmel (már a 2. VGA-t szolgálja ki)! Bár ez tényleg az adott VGA-tól is függ, de nagy általánosságban elmondható hogy egy Haswell I5 megbirkózik szinte minden mai dVGA-val (érdeklődj a VGA-s, CPU-s topic-ban ).
Így hirtelen az Asus Vanguard B85-öt mondanám a TUF széria legkisebb tagja.
De ~30K-ba, ATX méretben a divatos "gamer" lapok is beleférnek. Pl.:
MSI B85-G43 GAMING
Gigabyte G1.Sniper B5
vagy H87-es chipset-el (ha szükséges):
Asrock Fatal1ty H87 Performance
MSI H87-G43 GAMING
Esetleg a "gamer" jelzőt lehagyva az Asus H87-PRO.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz TayRol #58092 üzenetére
Végül is +2-2db natív SATA3 és USB3 port nem kevés. Már ha ki van használva természetesen.
H87M Pro4 - B85M Pro4.
Ezen a példán jól látszik hogy spórolnak az alaplapgyártók a gyártási költségen, és hogy mennyivel drágább egy fejeltebb chipset-el szerelt lap.
Ja a RAID-et nem említettem (bár te sem ) ami nincs a B85-ös lapokkal a H87-essel viszont igen.
Az Asus H87-PRO már többet tudna .... de ez az árán is erősen meglátszik.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Nintendo Switch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- VoLTE/VoWiFi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- További aktív témák...
Állásajánlatok