- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- Hazavághatja a MicroSD memóriakártyák piacát a Biwin-féle Mini SSD
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen egeret válasszak?
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- A popóalávaló: DXRacer Drifting gamer szék tesztje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
flurider
üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen nem kell ennyire binyolítani a DVI dolgot, mivel a monitorhoz adnak megfelelő DVI-D<>D-sub és DVI-D<>DVI-D (single vagy dual) kábelt, és az mindig megfelelő, esetleg csak majd (bár lehet, hogy a doboz tartalmaz) DVI-I<>HDMI kábelt kell beszerezned!
Egyébként az "M" az a Male (amit bedugsz), az "F" meg a Female (amibe bedugod) csatlakoztatási lehetőséget jelentené, szvsz!
-
old_artist
addikt
válasz
flurider
üzenetére
Üdv!
Ha van a VGA-don 2x DVI, akkor az csak jó, a monitor és a VGA közt DVI<>DVI kábellel kösd össze!
Ha valami HDMI-s csatlakoztaású készülékre, mint pl. xBox-ra akarod rákötni, akkor lép életbe a HDMI csatlakoztatás, meg ha multimédiás egységekhez szeretnéd kötni!
A HDMI és a DVI közt az a különbség, hogy a HDMI hangot és képet is átvisz, a DVI meg csak képet, de képminőségben nem nagyon van különbség a kettő között.
A DVI és a D-sub között viszont/bizony van különbség, amit itt olvashatsz, ezért jó, ha van a VGA-n és a monitoron is DVI !
-
blazsey2
senior tag
válasz
flurider
üzenetére
Szia!Egy kicsit sötétedik ez is de nem olyan veszélyes,például én is alacsonyabban ülök mint ahogy a monitorom van de mint mondtam teljesen használható de azért csodát ne várjál.Van egy Samu lcd Tv-m 178X178 látószöggel na ha arra kötöm rá a gépet az minden szögből tökéletes,csak az több mint kétszer annyiba került mint a 2494HS.
-
old_artist
addikt
válasz
flurider
üzenetére
Üdv!
Igen, ahogy a "blazsey2" említette: "... hogy mennyire lesz elmosódott nem natívon a kép ez monitorfüggő" - nagyon is!
"... inkább bevállalom a mindent natívon verziót 24 colon" - ez így is van, bár játékoknál nem annyira feltünő a kisebb felbontásokon való használata, és ha arányosan csökkented, akkor jobb képi megjelenítést is kaphatsz, mint ettől eltérően!
Igen, a 4870-e bőven elbírja a monitor natívban való működését! -
JaniS
senior tag
-
bozont
veterán
válasz
flurider
üzenetére
Szerintem elviselhető az a minimális romlás, nem vészes. Vagy pedig leveszel egy-két beállítást medium-ra és nem lesz gond. De én a demo-t próbálgattam csak, ha jól tudom patch-ekkel javítottak kicsit a teljesítményen, szóval lehet bírni fogja a high beállítást is szűrők nélkül.
mod.: Ja és nekem 1920x1200 a natív.
-
JaniS
senior tag
válasz
flurider
üzenetére
Játéknál nem lesz zavaró. Crysisnál egészen addig nem az, amíg egyszer nem látod 1920x1200-ban, szűrőkkel, akkor elég megalázó.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyéb esetekben monitorfüggő (gyártófüggő) a dolog, valamennyi minőségromlást fogsz tapasztalni, ez terjedhet a minimálistól a nyilvánvalóig is. Próbáld ki a monitort vásárlás előtt, ha tudod, az a legbiztosabb.JaniS
-
jambiyya
őstag
válasz
flurider
üzenetére
1280*720 szerintem nagyon jó, nem éreztem, hogy számottevően romlott volna, bár lehet, hogy ez azért volt, mert tul'képp az arány maradt
az én 3870-em még kevésbé bírja a fullhd-t, ezért nekem gammákra ez a default ezzel a VGA-val, és elégedett vagyok vele (főleg, hogy így a részletességeket maxra tolhatom) -
csuki00
tag
válasz
flurider
üzenetére
Leszedtem a catalystot, újraindítottam felraktam újraindítottam, de semmi. Ja és mielött re- catalystosztam volna ugrált a fényerő.... ha megnyitom a bongészőt normális lesz a fényerő ha csak sajaátgépbe piszmogok vagy installálok elmegy.... maunálisan nem tudok állítani magán a monitoron közben nem enged be. Lehet én vok a hülye és valami beállítás, de nagyon idegesítő.... ez is

-
csuki00
tag
válasz
flurider
üzenetére
Sajnos nem tudom az hogy néz ki. De inkább egy fekete keretbe van... konkrétan olyan mintha egy 20"-os monitort néznék. gta 4 nél beállítom akkor az automatikusan kihúzza és levágja a széleket..... de csak az és az szintén nem az igazi.
És tényleg nem tudom mit csináljak még talán újból tehetem catalyst-ot.
-
csuki00
tag
válasz
flurider
üzenetére
nekem felismerte alapból.... megpróbáltam frissíteni de azt írta ez így rendben van aztán, nyomtam neki egy illesztőprogram törlését....aztán újraindítottam és feltettem azt amit belinkeltél. De ugyan az a hiba...
Régen volt a monitorokon még a crt-ken hogy kihúzhattad a képet a széléig ide is olyasmi kéne, csak ez nem hardveres?! bár tudnia kéne alapból ha már full hd-s monitorként van eladva, és véleményeket írtak róla argep-en, meg azt hiszem iponon is írtak egy tesztet és ott nem említenek ilyen problémát, szóval nem tudom.
-
jambiyya
őstag
válasz
flurider
üzenetére
Csak olyat írok,amit jótanácsként én is megkaptam:
-DVI mindenképp legyen rajta
-acer, fusi, asus felejtős
-samsung, lg ebben az árkategóriában nem felejtősHa konkrétumokra vagy kíváncsi, bővebben érdekel, akkor kénytelen leszel a mögötted lévő 21386284 hozzászólást is elolvasni.

Én azt gondolom, hogy natív fullhd-s monitorból 24'' alatt nem érdemes, ha folyós a szemed (mint az enyém). Ennyi pénzért egy 1680-as 22'' samsung kell neked DVI csatival szerintem.
Aktív témák
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Warzone
- Óra topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- OLED TV topic
- Napelem
- Yettel topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Mi AIoT Router AX3600 WiFi 6 router
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen , 1 Év Garanciával
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)