Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• abyssc2

tag

válasz szatocs #7562 üzenetére

Például abban, hogy fogod látni rendesen az árnyalatokat, és normális színhelyes színeket, annak köszönhetően hogy az IPS 8 bites, TN-en meg a 6 bitnek köszönhetően még ha szemből nézed, akkor sem lesz megfelelően részletgazdag, már egy sötétebb/játék filmnél sem, például az árnyékok is 100x szebbek, reálisabbak egy IPS-en.

A 8 ms kb 3 ms-es TN-nek felel meg, a 2209wa 6 ms-es, XL2370 2 ms, és mindkettő teljesen ugyanolyan. Mérések alapján egyébként az XL2370 5,5 ms-nek felel meg(overdrive használatával, anélkül 15 ms), nem tudom a Samsung hogy méri ezt, de a 2 ms-nek a valósághoz nem sok köze van.

Nem hiszem, hogy kicsik lennének a betűk, azt hallottam másoktól aki ilyen méretű IPS-t használ full hd-ben, hogy tökéletes, az IPS-eknek általában alapból szebb, élesebb képük van, mint a legtöbb TN-nek, és jobban olvashatóak rajta a szövegek.

Szerintem meg szemből nem feketébb a LED sem, flatpanelshd.com reviewek alapján XL2370-nek 0.24 cd/m2-es feketéje van, U2311H-nak 0.15cd/m2, gondolom U2211H is hasonló. Emellett a mért kontrasztaránya is jobb (kalibrálva), Xl2370: 658:1, U2311H: 763:1.
    Gondolom nem 100-es fényerővel használnád.

Mindenezetre ezek csak saját tapasztalatok, ettől függetlenül TN-t nem ajánlanék... még LED-el sem.

• szatocs

őstag

válasz szatocs #7562 üzenetére

Dell-é 100% sRGB adat szerint.

XL-re meg nem tudok ilyen adatot, azt írják szépek a színek rajta, de photoshoppal tervezni nem fogok egy darabig.

Aktív témák