- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Intel találgatós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazlo16
aktív tag
Ha eddig támogatta szerintem ezután is kene .. főleg ha nincs semmi tiltó szabály .
Én csak annyit szeretnek , hogy azok a portok amik a ps4 vagy a nasnak kell nyitva legyen h úgy tudjam őket és arra használni amire valókA néha meg továbbra is az h hol tudok csatlakozni egy külső szervere ( akar szolgáltatás is lehet ) hol nem ..
-
lazlo16
aktív tag
Igazad volt a szolgáltatónál a baj.. Megnéztem egy régebbi kártyával azon kapok public ip-t ezen az újon viszont nem ... felveszem a kapcsolatot a szolgálltatoval h mégis mié nem kapok amikor alanyijogon jár (igen törvény szabályozza ,hogy midnenkinek jár )... aztán remélem ennyivel emgoldja a problémát. Akkor kiveszem a natból a szabályokat és elvileg nincs is rá szűkség ezután nem ?
-
lazlo16
aktív tag
A külső elérést úgy értem hogy FTP és távoli asztal vagy pl ps4-én távoli vezérlés ... az pl egy mezei huawei routereel ment ...
Ps4-én belüli szolgáltatások .. pl a hang alapú csevegő szobába kurva nehezen csatlakozik be , és a többi résztvevő hoz , nem találok vagy nehezen tudok játékon belül szerverekre csatlakozni .. mezei 5000 forintos routerrel semmi gond nem volt .. a ps4 is jelzi h zárt kapcsolatom van nem minden szolgáltatás működik ...
-
lazlo16
aktív tag
Na ujrapróbálkozok hátha . Tudna valaki segiteni ?..
Az a problémám ,hogy a készülékimet nem érem el külső hálózatból . Illetve a belső hálózatbóól kimenö forgalom is blokkolva van néha ..Ezt ugy értem h pl a ps4 nem tud minden sony szolgálltatáshoz csatlakozni megfelelően mert a router blokkolja a kapcsolatot.
uPnP engedélyezve van illetve hiába állitom be nat fülőn hogy a ps4 ip-ciméről történő összes ki be kapcsolat 0-67000 port tartományba nyitott legyne ..akkor se .... valakinek valami ötlet ? ...illetve ha kilövöm az összes szabályt a tüzfalba onnantól net kapcsolat sincs sehol ....
-
lazlo16
aktív tag
Egy system reset conf után nem lehet elérni a routert . Próbáltam már gombal resetelni de így se történik semmi . Valakinek van valami ötlete h mégis mi a baja ?
-
lazlo16
aktív tag
Olyan problémám van h midnen eszközuöm nat3-van és egy csomo port nem elérhető. Routeren be van állítva a uPnP mégse enged át normálisan semmit. pl ps4-et nem érek el külső hálózatból. Mi a gond ? fel kéne vennem kólön a nat-ba a portokat ?
-
lazlo16
aktív tag
Sziasztok . Azt esetleg hol lehet beállítani , hogy a wi-fi-n át internet sebességbol maximum 30mbitet használhassanak a csatlakozott készülékek ? Szóval a 80 mbit alap járaton kábelen mindig át mennyen de ha wi-fi-n van egy készülék amin megy pl videó az max 30mbitet kapjon a maradék 50 mindenképp elmenjen a kábelen ?
Illetve mikrotik switchekrol tapasztalat ? Vagy tudnátok ajánlani valamit ?
A probléma hogy a mikrotik rol egy kábelen átmegy a nagy szobába a net Onnan kene kábelen meg a gépre meg a ps-re behúzni . Mikrotik lte router - switch - egyéb eszközök .
-
lazlo16
aktív tag
válasz
amargo #11403 üzenetére
Délután játszók kicsit az antenna val aztán megnézem . De közbe ferhelgeltem magam rendeltem egy cat12 routert ( a band b1+B3+B3 agregacio miatt ) egy sxt-t meg egy másik antennat mint ami neked van . Aztán adok neki meg egy hét esélyt és ha ki tudok fix 60 feletti értéket csökkeni minden időben marad ... ha nem megy vissza minden és az sxt kirakom a másik szolgáltató antennajahoz és akkor marad feltoltod kártya 50/10 -el .. a legnagyobb probléma nálam nem az h munkára nem elég hanem h nálunk internetről megy a tv is ( iptv ) meg minden is . Így. 30 mbit édes kevés h kiszolgálja a tv-t fhd adás mellet meg megy egy készüléket mondjuk 4k YouTube videóra ..
-
lazlo16
aktív tag
válasz
#63718632 #11401 üzenetére
Számomra az a legelszomorítóbb hogy reggel 5 és 12 között jön 80-100 mbit-el de az után 30-nal többet nem lehet kicsikarni ... szóval szerintem lemondok a drei-rol és próbálok szerezni egy a1 kártyát hűség idő nélkül 50+ sebességgel . Mert azzal úgy h 150 a sima telefonos kártyán az iPhone napközben 170mbitet teljesített este meg 120 körül stabilan úgy h nagyon rossz a térerő
-
lazlo16
aktív tag
Köszi átnéztem . Közbe reggel a létező összes Ca kombinációt és elérhető hálózatot (osztrákot de kb ugy kell érteni mintha a tmobil , telenor emg vodaphone hálozatokat is leteszteltem volna ) kipróbáltam b525,b535 meg egy iphon x-el . kb minden hálózat tudta a 100mbit+ , aztán 12 után a fó lte hálózat amire szól az előfizetés már csak 30-at 18 után már csak 20-at ... szoval a legnagyobb probléma itt szerintem az adótorony terhelés .. szerintem nem tudja nekem kiszolgállni azt amit kell ... amit leginkább nem értek h az adotornyon 3 cella b3 meg egy cella b1 van és az is csak 15 mhz ... másik hálózat távolabbi antennán árnyokolva -14 interferencia mellet tudja még telefonnal is a 50mbits feletti értéket .. Kérdés itt az antenna vagy egy sxt egyálltalán segít e ..
-
lazlo16
aktív tag
válasz
#63718632 #11372 üzenetére
Bár most nézem , hogy a lhg a LAN porton amúgy is csak 98,2 mbit sebességre képes ... lehet ebből a szempontból a SRX jobb választás a 2 PORT miatt ha netán később olcsóbb lesz a 200-as net 🤔 bár az meg mindig kérdéses akkor h fogom bekötni . Egyiket direktbe eszközre a másikat meg routerbe ? Ez a 10/100 PORT tényleg érdekes dolog egy 300mbit-es lte6 modemhez 🤔
Csak itt meg az a probléma jön h a 9dbi antenna elég e a 17dbi antennahoz képest
-
lazlo16
aktív tag
válasz
#63718632 #11372 üzenetére
Novel mindenkeppen utp Poe keresztül kapja az áramot így elég lesz fúrni az utp-nek egy lyukat a falba ( ajtó keret mellet megoldom ) , aztán a hozza járó átalakító (poe injektor ) az lesz a végére kötve a lakasba az áram be a dugaszba az utp meg a routerbe
ha meg beválik akkor veszek egy olyan gigabites wlan routert ami képes poe out-rá és akkor egy kábelen meg lesz oldva az áram és az adat is
-
-
lazlo16
aktív tag
válasz
#63718632 #11367 üzenetére
Ja megértem . nekem a legnagyobb problémám az h tök jó h van 3 rendes bázis antenna itt csak az egy vonalban egymás mögött ... ki tudta ezt igy kiépiteni .. Aztán másik irányba hegy majd mögötte szalzburg van ... na m1 marad a direkt irányba helyezett antenna és lehet kiprobalom a HLG-t ha nem válik be még marad a zyxel .. aztán a legjobb teljesitményű .
-
lazlo16
aktív tag
válasz
#63718632 #11365 üzenetére
Nekem is Drei-os előfizetéshez kell . A b525 telje smértékben kuka a drei-os kártyával ( derei = b1,b3,b7 ) mivel a b525 nem támogatja a 2xca-t b1+b3-nál se b1+b1 se b3+b3 ... így ez amugy is csak a1 vagy magenta .. de ezeknek a beltéri jel erőssége 2 ... az interferencia meg -12 és -20 között :S drei-os bázis antenna meg van három 2,4 km belől... Én is elsősorban LHG-n gondolkozok de az is csak b1+b1 vagy b3+b3 támogat ..
A wap-ac nem túl gyenge ? vagy te nagy városba laksz ?
-
lazlo16
aktív tag
Sziasztok vanavalakinek tapasztalata a következőkkel :
hAP ac³ LTE6
Chateau LTE12
LHG LTE6
SRX Lte6Mobilternet mellé kéne . (ausztria előfizetéses 100-as nethez a cat6 minimum a CA miatt .) Családi övezet sok mobilnetes router ami okozhat interferenciat. Az adotorony 1,3 kilométerre van légvonalba sikba . jelenlegi b525 router mellet 4 jel erősség de SINR gyakran 0-5 között mozog illetve a letöltési sebesség is sima b1 mellet 30mbit ... sma antennával olcsoval probálkopztam de a kábelhossz miatt a jelerősités oda is lett , ezért keresek mást. Köszönet.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Tőzsde és gazdaság
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3278, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest