- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ASUS ROG Ally
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOZOLI72
csendes tag
válasz
TOZOLI72 #16828 üzenetére
Lehet, hogy magam válaszolom meg a kérdésemet
Ha csinálnék egy külön interfészt a 3. peer-nek (csak annak), akkor annak az interfésznek a tűzfalazását külön tudom szabályozni, ott akár rakhatok rá blokkolásokat és a csak egy port átengedését is. Persze ilyenkor figyelni kell arra, hogy internet azért menjen a kliens felé...
Ez akár még működhet is... vélemény? -
-
bacus
őstag
válasz
TOZOLI72 #16726 üzenetére
Igen, van még probléma, de a sok kézi rajznál magasan kiemelkedik.
Gond van pl a nyilakkal, a számítógépektől mutat a routerig, ugyanakkor a routertől is mutat routerig (switchig), meg van oda vissza nyil is..
Ne érts félre, ha akarom, akkor értem mi hogy van, de egy rajz legyen egyértelmű.Ezt a sok dhcp szervert szétszórva akkor sem értem. Ott van a főroutered, amin van vlan, ott elég, ha van dhcp szerver, a vlan miatt ugyis csak rajta keresztül kommunikálnak a különböző alhálózatok. Igy kell egy csomó nat szabály vagy OSPF, stb, szerintem ez nem szerencsés, illetve felesleges.
-
Reggie0
félisten
válasz
TOZOLI72 #16463 üzenetére
En ezt a listageneratort hasznalom, mert intelligens es a kisebb tartomanyokat osszevonja egybe, ha lehet, igy kevesebb elembol fog allni a lista: https://mikrotikconfig.com/firewall/
Nekem az orosz-belarusz tiltolista kb. 10000 kulonallo tartomanybol all, ennyi eleme lesz a listanak.
A tuzfalban:
ip firewall filter
add chain=forward action=reject reject-with=icmp-net-prohibited dst-address-list=RussianIPBlocks log=no log-prefix=""
add chain=input action=drop src-address-list=RussianIPBlocks log=no log-prefix=""
add chain=output action=drop dst-address-list=RussianIPBlocks log=no log-prefix=""
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest