Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz Beniii06 #7140 üzenetére

tegyük tisztába ezt az sfp dolgot, mert komolynak tűnik az információ hiány.

a telekomot nem annyira ismerem, de miért lenne nagyon más, mint a digi, a digit ismerem.
    a diginél egy szál optikán jön be a dvb-c tévé és az ip, és ugyanazon megy ki az ip. három hullámhossz van rámultiplexelve egy szál optikára. (a digis dvb-c helyett a telekom iptv-t használ, mert miért ne választanák mindig a gagyibb megoldást...)

az ip-t ont-vel kell fogadni. technológiailag nem lehetetlen saját ont-vel fogadni, a mikrotiknek is van olyan sfp portba dugható eszköze, amin a komplett gpon stack elfut, de nem mindegyik mikrotik router/switch hajlandó kezelni. nem technológiai szempontból nézve sajnos egyik szolgáltató sem engedi meg, hogy kihajítsd az ócska eszközét és saját eszközzel csatlakozz a hálózatára.

tehát az szokott történni, hogy az optikát a szolgáltató eszközével fogadod, amiben fut a gpon stack, és aminek van egy rezes gigabites portja is. amikor bridge módba kapcsoltatod az eszközt, akkor a gpon stack eszközön belüli kimenetét bridgeli össze a rezes ethernet lábával. magyarul kapsz egy ethernet switch portot, aminek a túlvége a szolgáltató központi cuccában végződik. tehát erre már rá tudod húzni a pppoe kapcsolatot.

emiatt az sfp portot optikai modullal nem tudod használni, mert a szolgáltatói eszközből rezes etherneten kapod meg a szolgáltatást. sfp portba dugott rezes rj45-ös modul létezik, én nulla értelmét látom a hagyományos rezes rj45-tel szemben. a sebessége biztosan nem fog különbözni.

én megpróbáltam megoldani, hogy ne kelljen a szolgáltatói eszközt használni, sajnos nem sikerült.

• bb.bocs

őstag

válasz Beniii06 #7140 üzenetére

Jujj. Akkor ez összetettebb történet. Akkor otthoni felhasználásában sok értelme nincsen, max média konverterrel atvarialni, de minek.

Új hozzászólás Aktív témák