-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
gerokrisz #1104 üzenetére
nekem jellemzően a "túloldalról" van személyes tapasztalatom, mint isp.
van olyan pc-m, amin 100-200 pppoe szerver fut egyszerre, natol mellé 600-700 user teljes forgalmát, tűzfal, menedzsment, meg pár apróság, és alig látszik a terhelése. Volt, hogy elszabadult valami a hálózatban, 8000 pppoe szerver futott rajta, akkor kezdett el kicsit köhögni.a másik személyes tapasztalatom az, hogy sokkal olcsóbban és üzembiztosabban jövök ki, ha a célcuccokat kihajigálom, ahol csak lehet. a cisco meg a hp árait egyszerűen nem lehet pénztárcával bírni. ezért veszek mostanában switchnek meg ap-nek mikrotiket, minden másra pc-t.
anno kibontottam egy cisco asa 5000-es tűzfalat. hát rotfl, celeron proci volt benne, meg digital dec pci-os ethernet kártyák. ettől egy xeonos szerver msi-s interrupt vezérlővel meg szerver ethernet kártyával kilométerekkel jobb cucc, ötöd-tized árért. nem utolsó sorban ha bedöglik a pc, van belőle tartalék és/vagy helyi boltban adnak helyette másikat azonnal. ha bedöglik egy márkás cucc, minimum napokba, jobb esetben hetekbe kerül pótolni. és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a menedzsmentje mennyivel egyszerűbb a pc-nek, illetve a jogszabályi megfelelést pc-vel triviális megoldani, ilyen enterspájz cuccokkal meg vagy nem lehet megoldani, vagy másik kosár pénz.
az edgerouter pro seneticnél most éppen 120 rugó. ez, szerintem, itthonra sok, isp-hez meg gyenge.
szerk: a routeros nem kimondottan routernek írt os
az egy echte linux kernel a saját shelljükkel
-
törölt tag
válasz
gerokrisz #1104 üzenetére
ez itt off, de Ubiquitis topikban nem kaptam rá választ, a legkisebb EdgeRouter-X (szerinted) elegendő-e UPC 120-as nethez, kevés torrentezéssel? azt írja a hivatalos doksi, hogy 130kpps 64 byte packet méret esetén, illetve 1Gbit ~1500 byte-s packetekkel. kicsit zavaros...
Új hozzászólás Aktív témák
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest