-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
E.Kaufmann #754 üzenetére
nem beszélnek stp-t, úgyhogy csak óvatosan.
-
bambano
titán
válasz
HwAdokVeszek #751 üzenetére
jaja, így néz ki egy egyszerű torrent szerver, amit architekt tervezett
-
bambano
titán
"Amúgy jó lenne. vagy, van egy proliant microserver n40l pluszba, arra a routeros-t? Érdemes azzal vacakolni?": igen is meg nem is.
1. érdemes: ha egyébként is mindig menne egy pc a torrent miatt, akkor érdemes routerként is használni, mert akkor minek üzemeltetnél külön routert
2. pc-re routeros szerintem elég hülye ötlet, van pc-re rendes linux, akkor már azt és akkor nem vagy beszorítva a routeros keretei közé. -
bambano
titán
nem a jelszinttel lehetne gond, hanem azzal, hogy nagyfrekvenciába mindenféle nem ohmikus elemet raksz bele és az belerondít a jelátvitelbe.
de valószínűleg megoldották ezt a kérdést, egyet meg kell rendelni és ki kell próbálni. szerintem érdemes, nekem kosárszám van villámcsapott cuccom.
-
bambano
titán
szerintem van a mikrotiknek kicsivel nagyobb cucca, amiben van ventillátor, utálni is szokták a hangja miatt.
neked a padláson ezzel nem lesz sok bajod.a gond az, hogyha a padlás levegője 45 fokos, akkor a betokozott mikrotik házán belül több lesz, mint 45 fok. és nem csak az alaplappal lehet baj, hanem a tápegységben levő kondikkal is.
szóval én keresnék valami megoldást, nekem ez nem jön be, hogy nem mozog ott a levegő.
vagy mondhatod azt is, hogy 3 évente úgyis cseréled, minek működjön tovább, akkor jó lesz ez is
-
bambano
titán
a 23-as tcp port az a telnet, ha régi ködös emlékeim nem csalnak, az pedig az alap telepítésű mikrotikben nyitva van. openwrt-ben is.
a wan portról nem szokták engedélyezni, ezért van, hogy a másik hsz-edben emlegetett wan dhcp működik.
az álmoskönyvek szerint wan oldalra lokál dhcp-t tenni nem jó ötlet. vboxban nem annyira rossz, de éles cuccnál a szolgáltató felderíti és baj lesz belőle.
-
-
bambano
titán
határeset, nem mondtad, hogy melyik upcos szolgáltatásról van szó. ez egy switch, amibe a menedzselés kedvéért beleraktak egy mikrotik szinten alsó-középalsó kategóriás routert. én routernek nem venném.
inkább ezt meg filléres desktop switcheket.de ha az 500-as vagy nagyobb upcos neted van, akkor lehet, mégis az a jó, amit eredetileg találtál. olvasnivaló
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Monitor audio RSW-12 sub eladó
- Monitor Audio silver rx6 eladó.
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 5060 - 16GB RAM -1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest