Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

Jellemző meghibásodás az, ha egy SXT Lite5 áramtalanítás után egyre gyakrabban úgy jön vissza, hogy:
    1: csak 100M-Half sebességet hirdet (alapértelmezett ethernet beállításai voltak, tehát hirdetett mindent, amit ismert, és 100M-Full módban üzemelt, mikor még jól működött)
    2: A Winbox nagyon lassan rátalál a MAC címére (sőt, még a PtP WiFi link távoli oldalára is) 0.0.0.0 IP-vel, de MAC-el sem tud rá bejelentkezni
    3: ha elég kitartóan áramtalanítgatom, néha feláll és hibátlanul működik.

Mikor legutóbb be tudtam lépni rá feltettem rá a legújabb ROS-t és nyomtam egy bootloader upgrade-et (mivel nem volt közben reboot, így ugyan arra a verzióra, de gondoltam újra felül frissen) és szoftveresen kértem reboot-ot, de akkor sem jött vissza. Közben átfutottam a beállításait és minden jónak tűnt, a log-ban sem volt semmi fura, míg futott.

Először a spontán áramszünetek után kellett párszor kézzel áramtalanítamon, de idővel csak rosszabb lett, már kezdek felette keresztet vetni (sokszor áramtalanítottam most sorban sikertelenül).

Próbáltam három különböző feszültségű táppal, kétféle PoE injektorral (miki kábel és egy noname "téglával"), még egy cross-kábelt is betettem a PoE injektor és switch közé próbaképp. Kötöttem közvetlenül switch helyett PC-s NIC-be. Semmi nem érdekli, 100M-Half, azon van forgalom, de belépni nem lehet rá és minden arra utal, hogy WiFi link van ugyan, de az sem használható (a távoli gépek sem érhetők el).

Új hozzászólás Aktív témák