- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós kamerák
- Asztrofotózás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Jellemző meghibásodás az, ha egy SXT Lite5 áramtalanítás után egyre gyakrabban úgy jön vissza, hogy:
1: csak 100M-Half sebességet hirdet (alapértelmezett ethernet beállításai voltak, tehát hirdetett mindent, amit ismert, és 100M-Full módban üzemelt, mikor még jól működött)
2: A Winbox nagyon lassan rátalál a MAC címére (sőt, még a PtP WiFi link távoli oldalára is) 0.0.0.0 IP-vel, de MAC-el sem tud rá bejelentkezni
3: ha elég kitartóan áramtalanítgatom, néha feláll és hibátlanul működik.Mikor legutóbb be tudtam lépni rá feltettem rá a legújabb ROS-t és nyomtam egy bootloader upgrade-et (mivel nem volt közben reboot, így ugyan arra a verzióra, de gondoltam újra felül frissen) és szoftveresen kértem reboot-ot, de akkor sem jött vissza. Közben átfutottam a beállításait és minden jónak tűnt, a log-ban sem volt semmi fura, míg futott.
Először a spontán áramszünetek után kellett párszor kézzel áramtalanítamon, de idővel csak rosszabb lett, már kezdek felette keresztet vetni (sokszor áramtalanítottam most sorban sikertelenül).
Próbáltam három különböző feszültségű táppal, kétféle PoE injektorral (miki kábel és egy noname "téglával"), még egy cross-kábelt is betettem a PoE injektor és switch közé próbaképp. Kötöttem közvetlenül switch helyett PC-s NIC-be. Semmi nem érdekli, 100M-Half, azon van forgalom, de belépni nem lehet rá és minden arra utal, hogy WiFi link van ugyan, de az sem használható (a távoli gépek sem érhetők el).
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.26. Apple jótállás
- Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (3db elérhető még)
- FÉLÁRON! Fujifilm Instax Mini 12 instant fényképezőgép + 2x10 mini film - Új, bontatlan!
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 8/256 FHD IRIS Xe
- Apple IPad pro 12.9 4th gen 256GB wifi+sim 97%-os Gyári akku
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest