- Hobby elektronika
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple MacBook
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
user12
őstag
Sziasztok
Egy furcsa helyzettel szembesültem nemrégiben. Az alany egy hAP AX, egy Digis PPPoE netkapcsolaton. Az történt, hogy egyszer csak a kapcsolódó eszközökön elérhetetlen lett a Viber, az Apple eszközök nem tudtak rendszerfrissítést, de app frissítést sem letölteni, valamint a Dwagent se tudott kapcsolódni, valamint random 1-2 weblap (pl időkép) nem volt elérhető. Ezek azelőtt rendben működtek. A default konfigom felül egy L2tp kliens beállítás, valamint egy extra masquerade szabály volt hozzáadva (azért, hogy a Hgw oldala elérhető legyen).
Próbáltam, hogy a tűzfalszabályokat tiltottam, semmi eredmény.
Elhoztam a routert és helyette visszállítottam az előzőt, ami egy hap Ac, ezen gyakorlatilag ugyanaz a konfig fut, ezen elsőre minden ment.
Hazahoztam a Hap ax-et, annyit csináltam, hogy a pppoe klienst tiltottam, valamint az ether1en dhcp klienst engedélyeztem és csatlakoztattam a helyi hálózatra, itt elsőre ment minden, ami korábban nem.
Logban nem volt semmi, deboggal sem.
Valakinek van bármi ötlete mi okozhatta ezt?
Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Vadiúj számlás garanciás szupergyors hálókártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest