Hirdetés
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben22
senior tag
válasz
Shkiz0 #21089 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget, pontosan ez kellett, hogy megkapjam a lökést a jó irányba, ezeket csináltam:
* dhcp client disabled - ezután egyből kapott a router IP címet
* firewall/NAT - defconf:masquerade - default settings volt eddig, átraktam out interface listet WAN-ról all-ra (ezt lehet majd később megizmozom, hogy WAN listába bekerüljön, aminek be kell), viszont őszintén szólva ezt nem tudom megmondani miért kellett
* ezután ping 8.8.8.8 már ment
* ping reddit.com - reddit.com: Temporary failure in name resolution
* gépemen sudo systemd-resolve --flush-caches - nem segített
* mikrotikon is flusholtam a DNS cache-t - nem segített
* IP/DNS - server lista eddig üres volt, hozzáadtam 8.8.8.8-at és egyből ment névfeloldás is
* 192.168.1.1 T-s routerre mostmár nem megy, ha minden igaz azért, mert másik subnetben van - laptopról T-s routeren futó WiFi-n keresztül viszont bejönDe, hogy válaszoljak a kérdésedre is alapvetően Mikrotik alap config van, végigmentem 1-2 security összefoglalón, csomó dolgot kikapcsoltam (pl. telnet service...), UPnP nem fut hanem saját tűzfal szabály van port forwardra meg még talán 1-2 dolog, amire már nem emlékszem
. Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Linux Mint
- Apple iPhone Air - almacsutka
- iPhone topik
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch
- sziku69: Szólánc.
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS BONTATLAN MINDEN MACBOOK AIR M4
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 16 Plus 256GB,Újszerű,Kábel, 12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest