- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Drága lesz a terméktámogatáson túl használni Windows 10-et
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
Vasaroltam egy Mikrotik hAP AC2-t.
Egy kicsit bonyolultabb konfiguraciohoz kernek tanacsot:
Van itt egy T-Home elofizetes, a modem valahol a lakason kivul a falban, a modemhez igy nem ferek hozza, de az UTP fali aljzatban ott az internet + TV.Ha bedugom az UTP kabelt a falba es a gepembe, akkor van halozat es internet eleres.
Ha ugyanezt a kabelt atdugom a TV-hez kapott set top boxba, akkor jon a TV is szepen.Ha bedugom ugyanezt a kabelt a Mirotik WAN csatlakozojaba (1. port), es a szamitogepet bedugom a 2. portba akkor van halozat es internet is (immaron termeszetesen mas network).
Ha a TV-t bedugom a 3. portba, akkor viszont nincs TV, nem mukodik.
A T-mobilos modem admin feluletehez nem ferek hozza, az elofizetest nem modosithatom.Elso sorban pont azert vettem a Mikrotiket, mert sokat kodolok es tobb eszkozon tesztelek, barhova utazok mindig mas halozati korulmenyek varnak, folyamatosan ujra kell konfiguralnom a fejleszto kornyezetet, ezt szeretnem most mar megelozni, es mindig hordani magammal az en kis belso halozatomat, felkonfigolva.
Amit konkretan jelen esetben szeretnek elerni:
- Port 1-be bedugom a T-Home routert
- Port 2,3,4 ugy mukodik ahogy alapertelmezetten, vagyis DHCP server oszt nekem sajat IP-t fuggetlenul a T-Home routertol (tehat kulon network, internet forward 1-es portrol, es DHCP server)
Port 5: Elkeruli a belso halot, es kozvetlenul az 1. portton keresztul kommunikal, tehat a T-Home routertol kapja az IP-t es azon a halozaton van, es mukodik ezaltal a TV (?)Elnezest a nagyon konyhanyelves megfogalmazasok miatt, remelem ertheto mi a cel es tudtok segiteni
Sokat halozatoztam tizen evekkel ezelott, de mar nagyon kijottem a gyakorlatbol
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Nők, nőügyek (18+)
- Netfone
- Drága lesz a terméktámogatáson túl használni Windows 10-et
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- KBDFans Tofu 60 Redux, custom, angol feliratozású, PBT kupakos, hot swap, programozható billentyűzet
- Keychron Q0 Plus, kiterjesztett numpad kiosztású, halkított, PBT kupakos makropad billentyűzet
- Samsung Galaxy s24 Dual sim 8/128GB Független
- Keychron Q8 halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet + második csere belső
- Vegyes szimulátoros kiegészítők
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest