- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
Akinek mikroszaggatás gondja van tegye fel itt kérdését nyugodtan. Írtam egy cikket az fps limitálásról, sok embernek megoldhatja a gondját:
Logout-os cikk -
-Solt-
veterán
De, lehet a TrackIr hibája miatt! Mégpedig azért, mert amikor kikapcsolom, akkor például ArmA3 alatt semmit nem kell piszkálnom, és tökéletesen sima minden... ahogy ezt már írtam is. Azokban a játékokban ahol nem használok TrackIr-t, semmi problémám nincs. Nem tudom másnál mi a nyűg, de engem az már szívatott meg, hogy az egér profilját nem váltottam át, és a 125 jelentés / másodperc beállítás miatt dadogott...
Sajnos nem tudok angolul, így ezt nekem hiába linkeled. Arra emlékszem, hogy amikor kipróbáltam a RadeonPro-t a 7970-n, akkor teszteltem a double v-sync-t, és emlékeim szerint felezte az FPS-t, pontosan azért, mivel két szinkronjelre várt egy helyett. ( a GPU kihasználtság is a felére esett )
Továbbra sem értem, hogy ezzel mit akarsz: "En azt allitom, hogy nem azt az erteket latod, ami valojaban a valos ertek, pontosabban a duplajat latod az OSD-n."
Ezt a fixálást meg ne ragozzuk... tisztában vagyok vele, hogy csak akkor működik, ha a VGA fizikailag is képes előállítani azt az értéket, amire rögzíteni szeretném.
Az is egyértelmű, hogy a kamera mozgás erőforrás igényesebb mint az egy helyben állás, de ha egyszer az FPS érték forgolódás közben is stabil és nem változik, akkor ez az érv rossz!
-
Jakuu
őstag
Nem, ,nem a trackir miatt van, mert aki nem hasznal trackirt annak is elofordul a problema.
Mint ahogy nalam is es rengeteg masnal is, akik nem hasznalnak trackirt es a problema meg is fennall.
De ez kiprobalhato egyszeruen, a trackir mellozesevel.Itt pontosan elolvashatod mit csinal a D. V-Sync.
http://hardforum.com/showthread.php?t=928593
En azt allitom, hogy nem azt az erteket latod, ami valojaban a valos ertek, pontosabban a duplajat latod az OSD-n.A 60FPS-re fixalas, meg mint irtam csak ott segit, ahogy a VGA limitjet nem lepi at az adott jatek teljesitmenyigenye. Peldaul probald ki a Metro-nal. Minden fel maxra, legnagyobb felbontas mellett es mindjart nem lesz eleg a fixalas.
A kameramozgas, meg sokkal eroforras igenyesebb mint az allokep, nem veletlen a szaggatas, a VGA-t jobban megterhelobb jatekoknal, hiszen a meg nem jelenitett uj texturakat ki kell rajzolni stb, ahogy mozog a kamera. -
quailstorm
nagyúr
sürgősen elolvasni
FPS felezés lényege le van írva, de ez a 60-ból 30 bullshit, ez nagyon marja a szemem... -
-Solt-
veterán
Nézd, én öreg vagyok és szenilis, ráadásul egy laikus mezei júzer, de ettől függetlenül gyanítom elbeszélünk egymás mellett, és nem igazán érted, hogy mi a nyűgöm. Erről a double V-sync dologról pedig ilyen vonatkozásban most hallok először!
Értesüléseim szerint a double V-sync pont az ellenkezőjét csinálja annak amit állítasz... 60-ból csinál 30-t, és nem 30-ból 60-t.
A kérdésemre egyébként még mindig nem adtál választ... Tehát azt állítod, hogy amikor nekem mondjuk a Fraps 60 FPS-t ír ki, akkor valójában a program csak 30 FPS-l megy, ergo a VGA is csak 30 FPS-t állít elő, és egy MS trükközés által lesz ebből 60 FPS? Jól értem?
Ismétlem, nem szaggat a megjelenítés, hanem kizárólag(!) az oldalirányú mozgások esetében több játéknál is darabos a forgolódás, ha nincs fixálva az FPS 60-ra! DE, ez nem általános jelenség, ráadásul főleg akkor látom ezt zavarónak, amikor TrackIr-l forgolódok. Ezen probléma vizsgálata közben vettem észre, hogy fixálás esetén a képkockák megjelenítései közt eltelt idő sokkal egyenletesebb, erre a jelenségre, ennek az okára vártam választ.
Tehát összegezve,
V-sync on, fix 60 fps, nincs fixálás = TrackIr-l való forgolódás közben darabos mozgás. ( van ahol egérrel is )
V-sync on, fix 60 fps + 60-ra fixálás = Tökéletesen sima forgolódás, nagy ritkán egy röccenés. ( van ahol ez sem segít )
Ennek a jelenségnek az oka lehet akár a TrackIr hibája is, mert például ArmA3-ban ha fixálom az FPS-t, ha nem, akkor is beakad amikor TrackIr-t használok, ugyanez a mozgás egérrel viszont tökéletesen sima. A CloD-ban egyformán szar egérrel is és TrackIr-l is, a DCS-ben pedig, ha fixálom, ha nem, mindenképpen akad...
Olyan pedig van, hogy fixre állítom az FPS-t!
Nyilván nem olyan játékból akarok kihozni fix 60 FPS-t, amely játékban a VGA fizikailag képtelen lenne előállítani ennyit. A vizsgált körülmények közt minden esetben jóval 60 feletti FPS értékeim voltak minden pillanatban, de ugye a V-sync, vagy éppen a fixálás miatt, ez 60-ra korlátozódott, amit tartott is fixen...
-
Redneck
nagyúr
Utoljára etetlek meg... Van nV driverben mindkét beállítási lehetőség, de gondolj amit akarsz momentán lesz*rom. Ezer éve használok triple bufferinget v-sync ON és adaptive esetén de ha Jakuu azt mondja hogy nem akkor az úgy is van. Csináljak képet most komolyan? Azért ne a Radeonodból indulj ki aminek gyári driverében nincs túl sok lehetőség és mikrolag bajnok....
Input lagnál arra gondoltam hogy ha a TV-men bekapcsolok pár featuret nem lesz számottevően nagyobb a bemeneti eszköz válaszideje, ergo a képen nem látom jelentősen később a változást. -
Jakuu
őstag
Igen elolvastam, sot meg arra is emlekszem, hogy amikor eloszor leirtam a problemat, akkor megvoltal rokonyodve az SG-n , hogy ez nem letezhet, es miutan te is szembesultel ezzel a problemaval rampriviztel, hogy segitsek mar megoldani a problemadat.
Ennyire nem vagyok kepben.
Az hogy meg mit latsz 60 FPS-nek es mi a valosag az ket kulonbozo dolog.
Csak sajat magadat kene visszaolvasnod es jozan paraszti esszel feltenni a kerdest, hogy mitol szaggatott eddig a megjelenites, ha 60FPS-ed volt a kiiras szerint,ugyebar aminek tokeletesen folyamatos mozgast kellene biztositania.Hat en kikapcsoltam a double v-synvet es azonnal mas adat fogadott, megpedig pontosan a fele FPS.
Olyanpedig nincs hogy fix fps-re allitod a jatek megjeleniteset, mivel a VGA-nak van egy fizikai hatara es az objektumok szama es egyeb a VGA-t megterhelo muvelet valtozik a folyamatok soran, es amikor eleri a VGA a szamitas ertekeinek a hatarat, akkor ha nem tud akkora teljesitmenyt kisajtolni maganol, ami az adott FPS-hez kell, akkor nem fogja elerni azt a bizonyos FPS szamot. -
Redneck
nagyúr
Jakuu:
Force triple buffering és v-sync on/off/adaptív(dinamikus) ezer éve van nV driverben alapból de ne zavarjon3xx-es driverekben mindenképp.
Ez a 30-ból 60 fps-es duplázás nálam nem szükséges, a TV-m megoldja és nincs brutális input lagom.
Multi fps-t játszok csak monitoron (BF3/CS:GO/MoH stb) ezeknél a minimum fps-em is 60 fölött van szóval semmilyen trükközésre nincs szükségem.
nV driver és MSI AB bőven elég hidd el. Előtte HD 4850-em volt szóval nV fan sem vagyok... -
-Solt-
veterán
Bevallom férfiasan nem igazán értem mit akarsz ezzel az MS féle double V-sync trüközéssel.
Tudtommal az MS már teljes mértékben a fejlesztőkre bízza a V-sync leprogramozását, ergo nem sok köze van ahhoz, ha gebasz van...
Trükközés alatt mit értesz? Azt sugallod, hogy a VGA akkor is csak 30 FPS-t állít elő amikor mi 60-t látunk? Jól értem?
Laikus szemmel én csak azt látom, hogy abban a pillanatban, hogy nincs meg a fix 60 FPS, nagyon sok játékban borzasztóan zavaró dadogás jelentkezik amikor oldalirányú mozgás, forgolódás van. Már az 55 FPS is zavaró, nem kell 50-re leesnie.
-
Jakuu
őstag
Azt hivjak camera panningnak (nem a hibajelenseget, hanem a camera mozgasat ami oldal, vagy fel-le torteno mozgast vegez kovetve az esemenyeket), de en nem errol beszeltem, mivel az egy szinkronizacios hiba (amikor a film frame rateja es a megjelenites eltero), ami az eltero kepernyo frissitesbol adodik. (Beszelhetnenk ilyen erovel az input lagtol a tearing effectig sok mindenrol.)
Filmeknel egyertelmuen latszodik, amikor egy 25 FPS filmet nem 25/50/75 MHzes fissitesnel jatsznak le es nincs pulldown.
Az ATI topicban ezt kepekkel is illusztraltam az MPC-HC display stat funkciojaval, ahol grafikonnal lehet szemleltetni a szinkronizaciot, ahol az eltero frisstes miatt szinkronba kell hozni idonkent az eltero megjelenitett kepkockakat, ilyenkor a kep ugrik egyet es mivel az eltoro lejatszasnal allando szinkronizacios hibak vannak (kepkocka keses) igy gyors idokozonkent megtortenik ugyanez a funkcio allando idokozonkent.Amirol en beszeltem az a ms altal hasznalt double vsync ahol a trukkozes eredmenyekent nem a valos FPS erteket latod, hanem a ketszereset. Tehat a 60FPS az gyakorlatilag 30.
Nem is tudom mihez hasonlitsam, talan a legjobban a regi TV-s szabvany megjelenitesehez hasonlithato, na persze ezt nem feltetlenul kell igy ertelmezni.
Ugye ott 50 felkepkockat jelenitettek meg soronkent, azaz 25x2-t es a szem sokkal folyamatosabb kepet latott.
Csakhogy ott nem volt kepkesleltetes ugyanis az analog rendszereken ez sokkal gyorsabb mint a digitalisokon.
Csakhogy a digitalis kepmegjelenites nem interlaced modon mukodik.
Az a gond itt, hogy nem a valos erteket latod, amikor az FPS kijelzot nezd ilyenkor, mert az ertek csak a fele. (Az MS altal hasznalt double V-syncnel)
Ha 60FPS es kornyeken van az ertek, akkor meg jo hiszen az a valosagban 30FPS es azt meg folyamatosnak latod.
Csak hogy a jatek kozben vannak ingadozasok es ugye mint irtam az 50 FPS ala amikor beesik az ertek, ami valojaban csak 25FPS, abban a pillanatban mar a szemnek nem folyamatos a mozgas.
Es a nagyobb ingadozasoknal jon az akadozo mozgas. -
-Solt-
veterán
Használtam amikor 7970-m volt, nagyon bugos, sok játékkal nem kompatibilis... példának okán pont azzal, amit linkeltem!
( CloD )
A többit nem igazán értem... ha a képkockák száma nincs szinkronban a monitor frissítési frekvenciájával, akkor a gyors oldalirányú mozgások mindig is darabosak lesznek. A 25 FPS mellett folyamatos a kép megállapítással nem értek egyet, filmeken is látható a gyors oldalirányú mozgásoknál, hogy laggol a kép.
-
Jakuu
őstag
Szep lenne ha ugy lenne, amit allitasz.
Peldaul a force tripla buffering sem a v-sync variacoikrol ne is beszeljek.
Nem veletlenul hasznaljak a d3doverridert, ami a rivatuner resze, hogy az Nv kartyaknal is fixalni lehessen a dolgokat.Az mas kerdes, hogy ez a RadeonPro nem az NV kartyakhoz keszult, de nem is te lettel megszolitva vele.
-
Jakuu
őstag
Sokkal kevesebbet tud mint a RadeonPro.
http://www.radeonpro.info/manual/contents/radeonpro-features
Itt nagyjabol meglehet nezni, hogy miket tud a szoftver, kepekkel illusztralva.
Azert csak nagyjabol mert ez meg az elso verziok egyikerol keszult feature list. Azota vagy haromszor annyit tud mar.Kiegeszult peldaul olyan elemekkel peldaul, hogy lockolja a frameratet a monitor frissitesehez, vagy a DX9 D3D force bufferinget hasznalja. A foce V-sync peldaul beallithato, hogy double vsync, sima v-sync, dinamikus v-sync legyen e. Ezekkel nagy mertekben meglehet szuntetni a mikrolagot.
De ezen kivul rengeteg mindan mas is beallithato. Overclock, A CPU affinitas (akar magonkent meghatarozva), az aero kikapcsolasa, Crossfire profile tweak.
De ha megis az Afterburner a meno, ez a szoftver meg annak a profiljat is betudja tolteni es ha meg az se lenne eleg, akar kulon scriptek is betolthetok neki.Erdemes kiprobalni, mert sok problemat meg lehet vele szuntetni es egy nagyszeru tweak szoftver.
-
Redneck
nagyúr
Vagy MSI Afterburnernél bekapcsolod a framerate monitorozást és a felugró programnál beállítasz tetszőleges fps-t. Ezzel kiküszöbölhető a mikrolag.
60hznél minimum 30 fps kell v-sync esetén. 50-nél 25.
Én sok olyan játéknál alkalmazom ami nem tud natív 60-at minden körülmények között. Ha már 55 a minimum előfordulhat képtörés, ez kiküszöbölhető ezzel a módszerrel. -
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Assasin Creed 4 ben találkoztam mikrolaggal. A story röviden: Feltelepítettem, játszottam 1-2 órát, majd mikor legközelebb elindítottam éreztem hogy a menüben megakad az egér. Jobbra balra mozgattam az egeret és kb 10 mpén akadt 1et. Mivel nem nagyon tuningolok, azért megnéztem a hát oldalát és éreztem, hogy a hűtéssel gond lehet, mert az oldalsó venti nem megy. A házam oldalát levettem, és akkor láttam, hogy a proci hűtő sem megy (passzivan is simán elég lenne rá
Max 50-60 fokos lenne úgy). Gép kikapcsolás, majd alaplap reset, majd finomhangolás- cél hőmérsékletek 1.5 v állítás a memhez, és restart.
A Windows után néztem Aida64 ben a hőmérsékleteket, és minden megfelelő volt (normális).
Játék indítása után egérmozgatáskor, nem volt lag, és játék közben sem. (azóta sincs)
Tehát a mikrolagg emiatt is kialakulhat. -
Jakuu
őstag
Probalkozz meg a RadeonPro nevezetu szoftverrel.
A Dynamic Frame rate Control vagy a Dynamic V-sync Control funkcioja esetleg segithet.
Amugy egy erdekes cikket olvastam a microsoft Win7 DX-es trukkozeserol, amit fixalni lehet ezzel a szoftverrel.Emlekszel ugye, hogy 50 FPSnel is mar elofordulnak a rangasok ?
Nos ez azert van mert az a 50FPS nem 50 FPS, hanem csak 25 koszonhetoen microsoft Double Vsyncjenek.
Na ezert lagol a kep, ugyanis ugye az ertekek valtoznak, mi azt latjuk, hogy peldaul, hogy 44 es 52 FPS kozott ingadozik a kepkockafrissites, es jozan paraszti esszel azt gondoljuk, hogy mivel 25 FPS felett van az ertek, folyamatosnak kell lennie a kepnek, mikozben valojaban a helyes ertek csak a fele a szamoknak tehat a 44-52, az valojaban 22-26 FPS. (fck microsoft es a trukkjei)
25 frame/s alatt pedig mar nem folyamatos a kep.A RadeonPro szoftverrel viszont a Tweaks ful alatt kenyszeritett allapotba hozhato ez az ertek, mint ahogy a Tripla Buffering es mas funkciok is, az adott jatek exe-jehez rendelve, ha profilt keszitesz, de lehet global beallitassal az osszes szoftverhez is hasznalni.
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Hónapok óta szívok azzal, hogy hiába a fix 60 fps, forgolódás közben darabos a mozgás jó pár játékban. Millió dolgot kipróbáltam, de nem jutottam előrébb, majd véletlenül "tetten értem" a jelenséget mérhető formában is.
A felső képen vsync mellett fix 60 fps, de mégis jól látható, hogy a képkockák közt eltelt idő elég drasztikus értékek (2ms - 32ms) közt váltakozik, gyakorlatilag ez okozza az akadozást.
Az alsó képen szintén vsync mellet fix 60 fps, de a RivaTuner segítségével fixáltam az fps-t 60-ra, aminek köszönhetően szinte teljesen megszűnt az ingadozás a képkockák közt. Ráadásul a cpu kihasználtság is megemelkedik ezzel, 8-10%-ról felugrik 14-16%-ra!
Csak a RivaTuner-l sikerült ezt elérnem, tehát, ha valaki ezt tesztelni akarja, azzal próbálja. Más fps fixálóval is javul a helyzet, de közel sem ilyen mértékben.
Valaki hozzáértő igazán felvilágosíthatna, hogy alapból miért nem ilyen egyenletes sok játék frametime értéke, miért kell ehhez külsős program, továbbá, hogy mi történik a háttérben, miben és miért segít a fixálás ilyen mértékben. Jó lenne leadni ezeket az NV felé, hátha korrigálnák.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Piszkafa07 #678 üzenetére
Minden típus más normális hőfokkal fut. A képkockasebesség is minden játéknál más és más. Ha nálad 30-as limittel is "akad" akkor a minimum fps-ed 30 alatt van az adott játékban.
-
Piszkafa07
újonc
válasz
Piszkafa07 #677 üzenetére
na közben meg kaptam hol lehet az fpst alitani le huztam 30ra nem akad olyan gyakran de igy is akad.
a video kartya normalis esetben jatek kozben hany fok lehet ? -
Redneck
nagyúr
válasz
Piszkafa07 #675 üzenetére
Piszkafa07:
Nézz utána a VGA-hoz melyik a legjobb driver és rakd fel azt. Ha sima futást szeretnél, nézd meg Fraps-szel vagy MSI AB-vel a minimum fps értéket. Ha limitálod a minimum értékre az fps-t, kiküszöbölheted a nagy sebességkülönbségeket, akadásokat.Takika14:
Nekem programhibának tűnik, várd meg a következő frissítést, ha nem jó és minden más igen, EA Support. -
Piszkafa07
újonc
Hello!
Van egy acer aspire 5742G laptopom
intel core i5 2.6 ghz
nvidia geforce gt540M 1 GBminden jateknal mikrolagol pl: fifa 13, grid2 meg a nfs most wanted is
valami meglodast ha tudna valaki irni nagyon jo lenne
koszonom elore is -
G**@**B**!
tag
Sziasztok!
Call of Duty Ghost-ban nálam is jelentkezett az említett mikroszaggatás. Tehát megvolt a stabil 60 fps, mégis szaggatott. Azt sejtettem, hogy v.mi szinkronizációs probléma. Megcsináltam ezt és jó lett. Tehát az előre reprodukált képkockák maximális számát 1-re állítottam.Remélem tudtam segíteni.
-
Takika14
aktív tag
Üdv Urak!
Lenne egy igen bosszantó jelenségem, témába vágó
Adott a FIFA 14 ami néha indításnál (EA logo) megáll egy pillanatra, és utána már mikroszaggatással fut az egész már a menüben is, máskor meg simán tovább megy és élvezhető a játék.
Konfig: AMD FX 8150, 8GB ram, GTX 550 TI, win7
Tudom, hogy a kari már nem mai, de BF4 multi médiumon simán elmegy, 30-40 fps-el és a FIFA 13-al sincs semmi gond. Pár napja volt egy frissítés a 14-hez, akkor meg is javult a mai napig..
Szóval erre lenne jó valami megoldást találnom a segítségetekkel mert online játszani így eléggé rossz.
Előre is köszöntem!!
-
Redneck
nagyúr
Szerintem mindenképp driverben kéne gondolkodni. Ha nem jutsz semmire, érdemes bevinni a céghez ahol vetted az alkatrészeket, és megmutatni a problémát. Ha minden játékban 2 percenként beesik 10 fps-re a játék az elég idegesítő. Driver vagy hardverhiba de azt találják meg ők... Memória is képes furcsa dolgokra ha hibás bár általában inkább kékhalált dob.
-
erkxt
tag
Szia igen a biost is átállítottam a leírásnak megfelelően és a windowsban is kikapcsoltam a nem kívánatos dolgokat amiket a samsung segédprogramjával pár gombnyomással meglehetett tenni. Táp egy Cooler Master thunder 600 wattos van mellette.
csütörtökön tudom átnézni a frissítéseket.De én is beállítási hibára gyanakszom mert elég sok fórumot végigolvasva nem lenne szabad akadnia.
Csak nehéz megtalálni mi a gond.
itt a teljes konfig :Asrock 970 Extreme 4
AMD FX 6300
Kingston 2x4GB DDR3 1600 MHZ Hiperx Blu
Samsung SSD 840 120 GB
Seagate 2TB 7200Rmp 64 mb
ASUS 7950 3 GB DDR5 DC2T V2
Cooler Master T4
Cooler Master HAF 922
Cooler Master Thunder 600Wvideo:http://www.youtube.com/watch?v=c8hA_dPdDSo
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Ha minden játék alatt ilyen akkor lehet driver amivel először kezdened kéne. Okozhatja még rossz táp, töredezett vagy döglődő HDD, vírus, malware/spyware esetleg egyéb rosszul működő hardver vagy annak drivere.
Milyen programokban tapasztalod ezt?
Minden játékot nem feltétlenül fog maxon vinni, de ezt a gépgyilkoló kamu effektek számlájára kell írni. -
erkxt
tag
Sziasztok kérlek segítsetek !!!4
full hd ban 20 30 másodpercenként megakad
120-130 fps ről leesik 10 re
nem tudom mi lehet a gond
gondolok arra hogy a proci nem hajtja ki a vidkarit
ami egy fx 6300 3,9ghz re húzva
alapon is akad
a vidkari meg a 3 gb 7950 es
8 gb ram van mellete
1600 mhz es
2x4 gb
mi l ehet a baj mert szerintem lazán max grafikán kéne fullhd ban vinnie a játékokat -
Zala93
újonc
Sziasztok, én azt vettem észre az úgy nevezet RÖC! el kapcsolatban hogy nálam a GTAIV változtatot meg valamit a gépen, újra raktam a BF3 at és javult a helyzet ezek után meg a GTAIV nem indult el letöröltem és megint csak enyhült, tehát lehet hogy a Directx bármenyire is hülyén hangzik vagy pl a VisualC+++...... és még nem tudom mi ütik egymást
tehát ezek re is érdemes figyelni
-
Zala93
újonc
Sziasztok, én most vetem kb egy hónapja a gépemet i3proci radeon hd 7850 2gb os videó kártya, 8gb ram oprendszer win7, eleinte nem észleltem a problémát tökéletes volt minden, aztán egyszer csak észleltem a problémát, próbáltam sok mindent amit a neten olvastam, sajnos edig semmi nem segitet sikerült mérsékelni a problémát de meg szüntetni nem, próbáltam a videokártya driverjén állítani, játékban levetem mindent és a a driveren keresztül engedtem mindent, ugyan ezt fordítva, és egyűt nem oldotta meg a gondot. Nagyon idegesítő a dolog, nem tudom hogy ez valami frisités lehet de azt vetem észre hogy pl a gtaIV nél is mintha észlelném ezt a gondot edig nem, Battlefield3 nál jelentkezet először nincs ötletem egyszerűen erre mert nem tudom a gond forrását, nem értem mitől jött elő, probáltam monitor on állítani a gépe is de ugyancsak mérsékelni sikerült csak a bajt az újra telepítést még nem próbáltam, ha esetleg van valakinek őtlete, vagy bármi tipje aról hogy mi ez a jelenség mi okoza azt szívesen fogadom
-
Benking94
csendes tag
Sziasztok! Van egy Acer laptopom:
v3-571g:Intel core i5 3210m
geforce gt 630m 2gb
8gb ramMegvan eredetiben a Battlefield 3. Online játszok és azt vettem észre, amikor meghalok leesik az fps.... MSI afterburnerrel nézegettem a játékmenetet és amikor meghalok a gpu usage 100%-ról leesik 10-20-30%-ra, utána szépen megint 100%-on pörög akkor nem is esik le 30 fps alá...Konkrétan akkor amikor rendesen belém eresztenek egy tárat és a halál kiírásánál leesik az fps..... Nem tudom mitől lehet.... Legújabb driverek vannak fent millió grafikai beállítást próbáltam már, de nem vált be!
Előre is köszönöm a segítséget!
-
pcguru23
aktív tag
Nálam olyan gond van hogy adott egy fx 6300 ami 4.2ghzen ketyeg a 760-am mégis 50-60%-ban dolgozik játékok alatt....és van egy 100fps fura limitem is nem engedi valami tovább az fps-t.... vertical vysin kikapcsolva meg meg minden ami kell vagy vissza fogná és még is....driverben is...
Droppolok mint állat fpsem össze vissza ingadozik mint win7 és win 8-on is...
-
Redneck
nagyúr
válasz
sotetlovag97 #660 üzenetére
Nincs mit, majd írd le mit sikerült alkotni. Tényleg érdemes alá valami notebook hűtőt pakolni, meghálálja. Előtte egy alapos portalanítás ajánlott. 4 kollégám gépét tettem már rendbe, volt olyan amiben évek óta gyűlt a por, gyakorlatilag a kiégés határán működött... :S
Ettől függetlenül lehet más a hibája de egy kis takarítás és hűtő vásárlás sosem árt
Hűtőállvány vásárlásánál fontos hogy jó minőségű hűtés legyen, tehát a 2-4000 Ft-os kategória szerintem kiesett. Minél halkabb legyen, minél nagyobb levegőszállítással, elrendezését nézzétek meg a gépnek, hol vannak alul rajta a nagyobb nyílások. -
Redneck
nagyúr
válasz
sotetlovag97 #658 üzenetére
AIDA64, van benne stress test is de inkább arra más programot használnék. Szerintem simán túlmelegszik. Laptopnak sem árt néha egy kitakarítás és mondjuk egy újrapasztázás de az már bonyolultabb meló notebook esetén.
Ha lehet asztalon is használja valami hűtött tartón. Ha nem a hűtéssel van gond akkor valami szoftveres faszság ami mondjuk egy update formájában érkezett a gépére mondjuk hibás driver, esetleg féreg/vírus.Szerk:
OCCT- stress test is szépen naplózza a dolgokat, meg lehet nézni mondjuk hogy egy bizonyos hőmérsékletnél jelentkezik-e a dolog. Ahogy azt eléri, hogy megóvja magát, lehet visszaveszi mondjuk a teljesítményt hogy ne legyen baja. Így kiderülhet hogy túlmelegedés okozza-e a tüneteket. -
sotetlovag97
tag
Üdv!
Nem is oly rég irtam ide a fórumba.
És az lenne a kérdésem hogy van e olyan megfigyelő program ami méri a hirtelen hőmérsélet és terhelésváltozást, mivel így gyorsabban ki tudnánk ügyködni haverommal hogy mit kéne kicserélni a gépében.
-
GeronimoTama
tag
Üdv!
Olyan problémám van hogy eddig 1080p-ben játszottam a battlefield 3-at lowon 60fps volt a minimum, és egyre kevesebb fps-em lett, a gép ujrarakása után ugyanolyan rossz maradt, 30fps a maximum akármekkora felbontáson játszok. Remélem valaki tud segíteni. Előre is köszönöm!
konfig:
Amd Phenom II x4 965 @3.4Ghz
Asrock 760GM-GS3
2x2Gb Kingmax Hercules 1600Mhz DDR3
Gigabyte Geforce GTX550 Ti
Samsung 1TB HDD
Chieftec 500w 80+ -
juve600
nagyúr
üdv
barátomnak lenne egy kis problémája
config:
amd 64 4400
4gb ddr2 ram
gt 430
win8 32bitsniper elite v2-vel játszik-játszunk
nagyon kevés volt neki az fps,ujra rakta a gépet,most lett bövitve a ram 2gb-ról 4gb-ra
uj windows,játék felrak, játék fut ,átlag 30 fps,királyez volt délelött,este ujra játszik,fps 30 de szaggatt,azóta bármit csinál ,ping-fps jó de a játék szaggatt
ötlet ???
thx -
eminem
tag
újratelepítettem a Windowst és jó lett
-
eminem
tag
Hali még mindig szaggat a bo1 azt vettem észre ha a felbontás maxon van azaz 1920*1080 akkor szaggta közte is de 800*640 meg nem esetleg valami tipp.
köszi -
eminem
tag
Hali megoldódott a probléma del és újra fel
-
eminem
tag
Hali
alaplap proci ram vga ssd mindent cseréltemez volt a régi konfig
Alaplap: Asus M4A89GTD PRO
Processzor: AMD Phenom II X6 1075T 3GHz AM3 dobozos Foglalat AM3
Memória: GeiL Value PLUS DDR3 PC10600 1333MHz CL9 8GB
Videokártya: AMD Radeon HD 6950
Tápegység: Corsai CMPSU-750TXV2 750W
Merevlemez: OCZ AGILITY 3 SATA III 2.5" SSDMinden más játék nagyon jól megy cod mw3,bo2 nfs új medal of honor bf3 farcey3 ja és mind eredeti 50-60fps minden játékban a cod-ban is
köszi előre a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Ryzen 7 CPU-k
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest