Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #96241664

    törölt tag

    Video narráláshoz keresek mikrofont relatíve low-budget kategóriában, de nem tudom milyen irányban lenne érdemes nézelődnöm, ebben kérném a segítségeteket.

    Amit tudok, hogy mindenképp kardioid karakterisztika kéne. Elég hangos a laptopom, és bár használnék majd RTX Voice-t zajszűréshez, jó lenne ha minél kevesebbet venne fel a hangjából a mikrofon.

    Dinamikus vonalon például a Samson Q2U és Maono HD300T az, amit sok helyen ajánlanak, ezekben az tetszik, hogy USB-vel közvetlenül a gépre is csatlakoztathatók. Hátrányuk, hogy kéne hozzájuk állvány, emiatt helyigényesek, illetve ügyelni kellene rá, hogy végig megfelelően közelről beszéljek bele.

    Amik szimpatikusabbak lennének, azok a szintén dinamikus fejmikrofonok. IMG Stage Line HM-30 és Audio-Technica PRO 8 HEX azok, amik árban beleférnek, nagyon maximum Shure WH20-XLR.
    Viszont ezekről nem sok tesztet találtam, nem tudom az előzőekhez képest milyenek lennének hangminőség és háttérzaj tekintetében. Illetve jól értelmezem ezen video alapján, hogy dinamikus mikrofon lévén elég lenne egy usb átalakító a csatlakoztatásukhoz, vagy kéne valami interfész is? :F Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, teljesen fogalmatlan vagyok a témában...

    Harmadik opció: kondenzátor fejmikrofon Shure PGA31-TQG, vagy csiptetős BOYA BY-M4C, de gondolom ezek több háttérzajt vennének fel, mint a dinamikusak.

    Ti mit ajánlanátok? Köszi előre is a választ.

Új hozzászólás Aktív témák