Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DUNE médialejátszók topicja
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
"Az átlag vásárló viszont túristazoomon szocializálódott, nekik mobilon is kellene legalább 3 látószög (nagylátó, normál, tele), ezért kérdeztem."
De ez már egy másik fotós generáció, akik már eleve mobillal kezdtek fotózni (akár idősebb korosztály is, mert addig eszébe sem jutott fényképezőgéphez nyúlni). A turista zoom egyáltalán nem annyira általános jelenség, mint azok gondolják, akik pont ezek fénykorában csöppentek bele a fotózásba, az ennél hamarabb érkezőket még nem érdekli, a későbbieket meg már nem érdekli. De hozzáteszem a mobilipar pont ebbe az irányba tart, ma már ha csak két kamera van hátoldalon, az teljesen átlagosnak számít még a középkategóriában is, kicsit feljebb lépve már 3 meg 4 kamera van, ezek meg folyamatosan csorognak le az alsóbb árkategóriákba is.
Btw én egy nyaralást azért tudok végigfotózni egyetlen fix látószöggel, mert nem izgatom azon magam, hogy ha nem tudok meglőni valamit. Én inkább koncentrálok arra, hogy a barátnőmmel használjam ki jól az időt és ne a fotózással foglalkozzak. Ha egyetlen fix van nálam (vagy éppen a mobilom), akkor már fejben komponálok és csak akkor állok meg lekattintani valamit, ha tudom, hogy le is lehet. Ha nem, hát így járt, nem izgat. Nálam simán van olyan, hogy az 1 hetes nyaralásról 100 fotóval jövök haza, na az kb 3-4 tekercs film.
Hozzáteszem, amikor elkezdtem ilyen fejjel fotózni, javult sokat a fotóim minősége. Elkezdesz a lényeges momentumokra koncentrálni, elkezdenek a fényképek emberközelivé válni és már a lekattintás előtt kiszelektálod a fiszfaszokat fejben. -
-
pandur99
aktív tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Volt olyan teszt, amely azt hozta ki, hogy nem éri meg, és olyan is, amelyik azt, hogy igen
A képminőségben nem lehet észveszejtően nagy különbség, de a drágább ugye fényerősebb, komolyabb építésű, időjárásálló. Csak hát ezek számomra jelenleg is elméleti fejtegetések, mert az a realitás, hogy a 12-50-nel fotózok nagyrészt. Mondjuk az is stabil építésű, meg időjárásálló.
Új hozzászólás Aktív témák
- Temu
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DUNE médialejátszók topicja
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Macska topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Hozzáteszem, amikor elkezdtem ilyen fejjel fotózni, javult sokat a fotóim minősége. Elkezdesz a lényeges momentumokra koncentrálni, elkezdenek a fényképek emberközelivé válni és már a lekattintás előtt kiszelektálod a fiszfaszokat fejben.