Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• un2112

tag

válasz Parci #84669 üzenetére

Csak tippelek, nincs rálátásom, de olyan érzésem van, hogy a japán piac a meghatározó, és az eléggé máshogy működik, mint erre mifelénk. És hogy ott egy olyan logika, hogy túlhúzunk mindent, hogy a buyer elhiggye, hogy ettől ő profi fotós lesz, az működik. Az meg, hogy "ami drágább, jobb", mindenütt bejön... :( Mindezt nem csak az MFT világra mondom, mindenütt ezt látni. Sőt, azt sem tartom kizártnak, hogy a Sony példáját követik. Istentelen drága minden, amit csinálnak, és a népek megveszik, mert Sony. (Érdemes megnézni, ha az ember turistáknak fenntartott helyeken jár, hogy 10 távol-keleti turistából hánynak a nyakában lóg Sony, s hánynak más.)
    És igen, szerintem is messze PRO cucc a G9, ahogy az E-M1 II, a Fuji X-T2 és megannyi más is, mégis megveszi rakás amatőr, mert kell. Mert úgy van tolva, hype-olva, hogy kell. És aki profi, abban az értelemben, hogy ebből él, ez a rendes 8-16 órás munkája, és a megrendelői sznobizmuson elbukhat a biznisz, annak biztosan kell. Annak is, aki ki tudja használni. Mi többiek aligha. Imádom a G80 és a GX80 gépeimet, és ami csak megfordult még nálam, mindet élvezettel tudtam használni. Ugyanígy az objektívek. Igazán szart már csak elvétve találni, de tényleg szükségünk van a legjobbakra, pl. egy 200-300mm-es nagy dögre, amivel Máté Bence kifotózza az oroszlán szájából a kaját, de mi akár verebet is ritkán látunk úgy amúgy, s ha látjuk, se fotózzuk le? :)
    A másik meg az, hogy szerintem (minden, amit ide írok, szigorúan csak szerintem) a jó fotó, főleg manapság, már a legritkább esetben múlik a felszerelésen. Speciális esetekben talán. Sportnál, természetnél, akármi. OK, a gyerekfotózás is extrém kategória, de azon túl, hogy elég gyors vagy-e te meg a géped, végül is azon múlik, hogy milyen a szemed. És persze totál szubjektív, kinek mi tetszik, de végül is csak az számít, hogy neked mi. Ha te élvezed a fotózást, ha neked jól esik, akkor minden más mellékes. Ha viszont valójában csak beszippantott a vegyél-még-gépezet, de közben nem is használod a cuccod, meg nem szabadít fel a mindennapi gondok alól, nem ad jó érzést akár csak pillanatokra is, akkor a csúcsgépekkel sem lesz neked jó. Mittomén, ki írta vagy mondta, hogy néha érdemesebb elmenni egy tanfolyamra, vagy elolvasni egy fotós könyvet, mert többet segít a fotózásban, mint az újabb szuper cucc. Ami attól még nyilván zseniális, és ha megnyerem végre a lottót, én is megveszem majd, ti meg mind vendégeim vagytok három sörre :)
    Na, ennyi volt mára a mindfulness a micro four thirds-ben rovat :)

Új hozzászólás Aktív témák