- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Milyen notebookot vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Egérpad topik
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Nekem is hasonló kérdésem lenne. Adott mondjuk 500e Ft, amihez folyamatosan havonta pakolnék 15-30e-t, és 2-3 év múlva lakás kezdőrészletére használnám fel.
Nincs valami ötletetek, mibe tegyem?less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz stangli #7584 üzenetére
Lehet, buta kérdés, de ha halvány lila gőzöm nincs arról, hogy mit jelent a kötvény például és miért érdemes ilyet venni és mi a rizikó benne (mert a kamat jóval magasabbnak tűnik, mint egy banki betét esetén), akkor hol érdemes olvasgatni az alapokról?
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz attiati #7587 üzenetére
Aha, tehát a kockázat ott van, hogy a cég aki kibocsátotta a papírt, csődbe mehet, fizetésképtelenné válhat és akkor gyakorlatilag a kötvénnyel kitörölhetem. Viszont, ha a fentiek egyike sem történik meg, akkor sokkal jobb eredményt is el lehet ilyenekkel érni, mint a standard banki ajánlatokkal.
Ezekre egyébként hogy vonatkozik a kamatadó? Hogy néz ki egy ilyen megvásárlása és a pénzhez jutás belőle?
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Van valaki itt, aki fundamentában/otp lakáskasszában utazik?
Az érdekelne, hogy ezeket előtörlesztésre lehet-e használni meglévő lakáshitelnél.
[ Szerkesztve ]
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Az egyiptomi hisztinek szerintetek lesz hatása az árfolyamokra?
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Erről az arcról tud valaki valamit?
Egy ismerősömtől kaptam meg a könyvét, annyira nem is rossz, mint amennyire gondoltam, hogy bullshit lesz (igaz, még nem fejeztem be), de egész normális módon ír, mondjuk a blogjai elég önpromó szagúak.
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz dabadab #8009 üzenetére
Létezik egyébként normális tanácsadó, vagy olyan akit ajánlanátok?
Kettővel találkoztam eddig életem során, az egyik brokernetes volt, anno lakásvásárláskor valami elég meredek tőkehalasztott kölcsönbe akart beleugrasztani megtakarítással kombinálva (utólag örülök, hogy nem mentem bele) a másik meg OVB-s volt, mindkettőt hónapokig tartott leépíteni és egyik sem volt független, a saját termékeiket próbálták rámtukmálni.
[ Szerkesztve ]
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz attiati #8012 üzenetére
Igazából valami általános tudást kéne felszednem. Megvan, hogy nagyjából mit szeretnék elérni a következő ~10 évben anyagilag, megvan, hogy havonta mennyit tudnék félretenni hozzá, viszont a bankbetéteknél tovább egyelőre nem nagyon terjed a tudásom.
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz viharhozo #8017 üzenetére
Önkéntes mnyp-m van jópár éve, a nyugdíjcélú megtakarításaimat oda teszem (ráadásul a cég támogatja is, úgyhogy megéri).
Lakáskasszában gondolkodtam eddig, mert az alap cél kb 5 év múlva a lakás nagyobbra cserélése lenne, de kb minden fórum azzal van tele, hogy mennyit szívnak az emberek akkor amikor a pénzükhöz akarnak jutni a lakáskasszából, úgyhogy ezért bizonytalanodtam el.
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Van pár (nem fundamentával kapcsolatos) kérdésem, feldobálom ide is, hátha együtt okosabb válaszokat adtok
Ha állampapírt, kamatozó kincstárjegyet, diszkont kincstárjegyet és hasonlókat akarok vásárolni, ahhoz jól sejtem, hogy kell egy értékpapírszámla egy banknál (a CIB-nél nem tudja valaki mennyibe kerülhet ez? Sehol nem találom). Ha ez megvan, akkor az aktuális aukciókon vásárolhatok a bankon keresztül (mert ahogy nézem minden aukción mások a hozamok/árak), vagy pedig a banktól veszem meg rosszabb árfolyamon?
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz joysefke #8071 üzenetére
A Magnetbankos 8%-os kamatnak két feltétele van ahogy nézem.
1. Bankkártya megléte (ennek 1k az éves díja)
2. Minden hónapban 50k-t meg kell futtatni rajta (odautalod, visszautalod, e másik bankba utalás 100k alatt ingyenes).Erre van ráadásul OBA garancia, úgyhogy tényleg biztosabb, mint a Quaestor.
Egy hátránya lehet annál, aki kisebb összeget takarít meg, hogy 1m fölött adják ezt a kamatot.
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz joysefke #8080 üzenetére
A Bank a 3 hónapos Kamat Roll betétre a következő akciót hirdeti:
3 hónap (AKCIÓS) 7,75% (7,85%) 8,00% (8,11%) 8,00% (8,11%)
Az akció időtartama: 2011.02.17-től visszavonásig.
Az akciós kamat feltételei:
1.) bankkártya a Banknál vezetett fizetési számlához
2.) min. 50 000 Ft havi jóváírás a fizetési számlán,legalább 3 alkalommal a lekötési idő alatt.Amennyiben a feltételek nem teljesülnek a lekötési idő alatt, a bank a nem akciós, hirdetmény szerinti 3 hónapos Kamat-Roll betétkamatot fizeti az elhelyezett betét után.
Az akció keretében egy ügyfél által leköthető legmagasabb összeg 100 millió Ft.less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz stangli #8018 üzenetére
Elolvastam Kiyosaki Gazdag Papa szegény papáját, ahogy tanácsoltátok. Tényleg nem rossz könyv, de igazából általános igazságokra világít rá, kevesebb gyakorlati tanácsot ad, inkább arra ösztönöz, hogy keresd a lehetőségeket és ne félj kihasználni, ha egyszer megtaláltad és halmozz fel eszközöket (ez egyébként iszonyat hülye szó arra, amit mondani akar vele).
Beszerztem még tőle a befektetési tanácsokat és az adósságkalauzt, valamint a casflow négyszöget. Kíváncsi leszek ezekre is.
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz stangli #8092 üzenetére
Igazából a gazdag papa szegény papában nem nagyon ír konkrétumokról, csak az ingatlanos példákból hoz párat és azt is felületesen. Remélem a következő könyveiben kicsit jobban kifejti.
Gondolkodom rajta, hogy valahol ki kéne próbálni a társasjátékát is.
less qq more pewpew!
-
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
A tozsdei nyereswg utan hogyan kell adozni? Egyaltalan mi az ado alapja, a realizalt vesztesegek es nyeresegek osszege? Kezelik ezt a brokercegek, vagy innentol az adobevallasban kell jelezni valahol?
Tudtok a temaban adni valami linket?
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz attiati #8139 üzenetére
el fogom valószínűleg, ugyanis hosszútávon kell majd valami ami kiváltja a pokit, de egyelőre tanulok, olvasok az egészről, mert úgy érzem magam, mint anno amikor a holdem szabályokat kezdtem olvasgatni. gondolom az első kereskedés is kb olyan lesz, mint az első pénzben játszott parti.
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Az osztalékról kérdeznék:
Hogyan működik az egész (mondjuk egy link is jöhetne): Ha van egy részvényem, amelyiknek a kibocsátója osztalékot fizet, akkor elég ha aznap a tulajdonomban van a részvény, amikor meghatározzák annak mértékét (vagy van valami hasonló nap?) és miután megkaphatom, eladhatom? Hogyan fizetik az osztalékot?
Konkrétan, mondjuk ma veszek 1000 darab telekom részvényt, áprilisban úgy döntenek, hogy 50 forint osztalékot fog fizetni a cég, akkor május elején kiutalnak nekem 50000Ft-ot (mínusz adók) és másnap túladhatok a részvényen, mintha misem történt volna?
(Túl jól hangzik, úgyhogy biztos valahol hibázik az egész )
[ Szerkesztve ]
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Azon agyalok a napokban, hogy a lakáskasszás szerződést hogy lehetne a lehető legjobban kihasználni. Az jutott eszembe, hogy ha két főre kötünk egy 20k-s szerződést, akkor valami ilyesmi összeget tudunk felvenni fejenként:
6 milla körül pedig már egész korrekt kis paneleket lehet kapni, amit szerintem 50k-ért simán ki lehet adni bármikor. A hitel kipörgéséig (~4,5 év) persze minuszos az egész kb havi 20k-val, viszont utána egész szép hasznot hoz folyamatosan az egész üzlet.
Mondjuk valamennyi amortizációval biztosan lehetne számolni, illetve évi 1 hónapnyi kihasználatlanság is bejöhet bármikor és kb 500k-s összeget lehet számolni egy felújításra is kezdésnek.
[ Szerkesztve ]
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Pénteken nagy eséllyel megyek kipróbálni a cashflow társasjátékot, majd megírom, hogy milyen volt.
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz concret_hp #8172 üzenetére
Nem voltam végül mert közbejött némi munka, úgyhogy majd legközelebb.
Amúgy [link]
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz Polacheck #8157 üzenetére
Csináltam egy gyors számolást a korábbi fundamentás agyalásomat továbbfejlesztve
25 évre előre számoltam, 3db 7 milla körüli lakással.
A számítás a kezdeti felújítási díjakat nem tartalmazza, illetve nem számol azzal, hogy esetleg magasabb értékű lakást vennénk.
A gondolatkísérlettel azért van pár gebasz, egyrészt simán lehet, hogy 10 év múlva olyan magasan vannak az ingatlanárak/alacsonyan az ingatlanbérletárak, hogy nem lehet ezt eljátszani, illetve ki tudja, hogy 20 év múlva mit fog érni egy most 7-8 millás panel.
Rizikónak annyit vettem bele, hogy 12 hónapból csak 11-et tudjuk kiadni, valamint azt, hogy évi 50000-et elköltünk felújításokra. Ez utóbbi nem tudom, hogy sok/kevés, jómagam csak újépítésűt vagy régi polgárit béreltem, előbbiben 0 karbantartást kellett fizetni 2 év alatt, utóbbiban azért kb az évi 50 volt a reális.
Minden kommentet szeretettel várok, biztos 100 sebből vérzik az elképzelés, de legalább agyalok rajta
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Na, most volt időm hosszabban végigolvasni.
Alapvetően én úgy gondolom, hogy fundamentával kombinálva venném a lakásokat, hogy nyerjek valamennyit a kedvezményesebb hitelen + állami támogatáson.
Nagyjából hasonló kategóriájú lakásokat néztem én is, max 7 millióig/darab, de úgy látszik, hogy a régi bérházakra tényleg jobban megéri koncentrálni, mert általában jobb helyen vannak, mint a panelek és többet el lehet kérni a bérleti díjaikért. Mondjuk ahogy nézem az árakat, te egész jókat fogtál ki.
Én évi 50k-s amortizációval számoltam, az akkor ezek szerint kevés, valamint azzal, hogy kb egy hónapod van évente, amikor nincs kiadva a lakás, ez mondjuk rossz esetben reális.
Annak még nem jártam utána, hogy standard hitelt milyen önerőtől adnak ilyen lakásokra egyébként (ha van tapasztala valakinek, azt megköszönöm). Azt viszont megnéztem, hogy ha adózunk a kiadás után, akkor elvileg 20% a sarc, viszont a rezsi után is fizetni kell, úgyhogy ilyen formában biztosított a bukó.
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz concret_hp #8216 üzenetére
Egy 6 millás lakásra szerintem elég meredek elkölteni 1-2 milliót felújítás címén. Ráadásul nem vagyok benne biztos, hogy egy tökéletesen felújított (és ennyiből már "modernné" is alakított) garzont mondjuk 20k-val többért ki lehetne adni, mikor 70k körül újépítésű, 45-50 nm2-es lakásokat lehet bérelni a belvárostól nem messze (XIII-ban a környékünkön legalábbis ennyiért mennek).
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
A másodikat azóta eladták.
Arra jutottam, hogy pár ilyen garzon valószínűleg megnézek az elkövetkezendő pár hónapban, mert így képekről elég keveset mondanak. Egyébként jellemzően a 13. kerületet böngészem, 6 millió környékén elég nagy a szórás, vannak iszonyatosan lepukkantak is és vannak egész korrektek.
Időm még van, a nyár végéig semmi nagyobb befektetésbe nem szeretnék kezdeni.
[ Szerkesztve ]
less qq more pewpew!
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Ingyen lehet lakáskasszát nyitni a héten az OTP-nél (péntekig).
less qq more pewpew!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest