- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Visszafogott késleltetésű DDR5 memóriákkal gyarapodik a G.Skill portfóliója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Mini-ITX
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
kbc equitas
nyitsz értékpapírszámlát, vidd adó és tb kártyádat is
én már előtte online kitöltöttem a szerződéstervezetet, hogy gyorsabb legyen a szerződéskötés.
utánna letöltöd a honlapjukról a legújabb PETI-t, és ott állampapír adásvétel menü alatt látható. Magát a programot akkor is ki tudod próbálni, ha nem vagy ügyfél.Ha valóban brókercégen keresztül akarod. DE én eddig úgy vettem észre, hogy csak olyankor tudok venni állampapírt, ha valamelyik ügyfelük épp felvitt egy eladási megbízást. Vagyis sokszro csak kis tételben, és nem is akármelyik lejáratú papírból. Ráadásul az ügyfelek nem a piaci hozamon adják el neked, hanem alacsonyabban.
Ha mindenképpen állampapírt akarsz, akkor 1 éves diszkont kincstárjegy kéne neked, méghozzá jegyzéskor, nem pedig másodkézből valakitől.
De értékpapírszámla mindenképp kell, annak is díja van. Illetve az adásvételnek is van jutaléka. Nézz körül egy bankfiókban is!... de ott meg magasabb díjakkal dolgoznak.vagy kérdezd meg a postán a kamatozó kincstárjegyet, hogy miylen hozama van, és mi kell hozzá....
de az az igazság, hogy bruttó 8-8,5%-nál többre ne számíts sehogy kockázat nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Josh
tag
A legfontosabb kérdés még mindig nincs tisztázva.
Mennyi ideig tudod mellőzni a pénzt?
Amíg ez nincs tisztázva, addig felesleges gondolkodni, alapkezelőkben, eszközökben, hozamokban, költségekben, bármiben.
Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
Papa-Georgo
senior tag
Igen ezzel foglalkozom, de ha gondolod, neked megnyugvást ad, akkor civilben is találkozhatunk természetesen. Majd legfeljebb nem veszek fel öltönyt
De komolyan mondom, e-mailben egyeztetünk egy időpontot, meg egy helyszínt, aztán egy kávé vagy vmi üccsi mellett megbeszéljük.''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
Papa-Georgo
senior tag
Első és legfontosabb, hogy tisztázzuk azt, hogy az Aranyút befektetési forma, független a Credit-Suisse-től, tehát nem az ő termékük, ez egy brókerház-nak a terméke. Csak sokan keverik, mert CS-nek sok ''arany'' elnevezésű terméke van, mondjuk a Generalinak is van , de az más tészta.
Aranyút, egy Mo.-n még kevésbé elterjedt megtakarítási forma. Itthon ált. emberek úgy gondolkodnak, hogy berakják pénzüket bankba, és akkor hű dejó lesz nekik. USA és EU-s tendencia viszont a befektetésekben való ''spórolás'' felé törekszik, erre lehet grafikonokat nézni, nem ez a lényeg. Szóval ez egy megtakarítási forma, ami eszköz alapokra épül.Ez végülis hasonló a tőzsdéhez. A havi befizetett összegekből, darabegységeket vásárolnak neked, és ezért értelemszerűen, az árfolyamtól függően, minden hónapban más mennyiséget tudsz vásásrolni uan abból. Tehát nem biztos, hogy az az eszközalap a ''nyerő'' ami éppen a legmagasabb értéken van, mert ha kisebb az értéke többet tudsz venni, és egy esetleges jelentős erősödésnél, komolyabb nyereséggel zárhatsz. Tehát minden hónapban befizetsz egy fix összeget, amiből vásárolnak neked darabegységeket. Hogy meddig fizeted, az értelemszerűen, te döntöd el, kiválasztod neked milyen időintervallum szimpatikusabb. Annyit kell tudni róla még, hogy ha jól emléxem, akkor ehhez nincs életbiztosítás. Másik ''hátul ütője'' bár sztem ez nézőpont kérdése, de mivel Megtakarításról beszélünk, nem gáz, hogy nincs időközi pénzkivét.Tehát, míg egyéb megtakarítási formáknál, pl. Aranyeső, Aranyeső+, lehet pénzkivét futamidő alatt, addig itt ez nem lehetséges.
Remélem sikerült vmivel +infót adnom, ha még mindig vmi nem világos, kérdezz bátran, illetve figyelmedbe ajánlom az alábbi oldalt.
Bővebben: link
Lakáshitellel kapcsolatban, Aranyeső, és ezek kapcsán van lehetőség, egy úgynevezett halasztott hitelre, ami elég jó dolog, csak bankok nem nagyon reklámozzák.Lényege röviden annyi, hogy kb. futamidő fele alatt visszatod fizetni hitelösszeget, úgy hogy még nyersz is rajta pénzt. Ellánál elég kedvező hiteleket lehet igényelni, én a svájci fran alapút részesítem előnyben, mert az viszonylag stabil.
Azért mert vkinek, nem jött be egy befektetés, sok mindentől függhet. Általános dolog, hogy emberek nem látják át, hogy mit vállalnak be, és ezért ezeket a társaságokat szídják. Én, igyekszem minden ilyen program kapcsán minnél jobban tájékoztatni ügyfelet, hogy ez pontosan micsoda és mivel jár. És akkor ''engedem'' hogy alá is írja, ha látom rajta, hogy érti, és tudja mit vállal be.
Ha kérdés van, nyugodtan keress, de ha jobb neked, akár vmikor egy kávé mellett össze is űlhetünk, és akkor elmondom, elmagyarázom szóban, vki jobban szereti.''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
luciferc
őstag
Egyszerűen csak egy olyan bankra van szükségem, ahova bizonyos időközönként betehetek pénzt, ami el álldogál ''magában'', ha meg nagy szükségem van rá, akkor ne kelljen évekig várni, hogy mikor juthatok hozzá a pénzemhez.
Ilyenre kiváló példa a befektetési jegy. Max 2 nap alatt a pénzedhez jutsz, kellemes hozam és biztonság egy jól megválasztott jegynél . Hátránya, hogy minden befizetés és kivétel tranzakciós díjjal terhelt (jellemzően 2-400 Ft), így egyszerre mindig nagyobb összeget érdemes betenni, illetve befektetési jegytől függően minimum fél vagy 1 évet célszerű minimálisan tervezni a megtakarításra (éppen a költségek illetve a rövidtávú piaci hatások miatt). -
Papa-Georgo
senior tag
Ígérem írok róla, mais pl. aranyútról hallgattam egy 3órás szemináriumot, lefogom írni kicsit jobban, de ma pl. most értem haza, hnap Bécsbe utazok, Pénteken Almádiba....
De megpróbálok írni róla, hnap sztem fent lesz. Vagyis lassan már ma...
Amúgy ha gondolod, személyesen is összeülhetünk ha úgy neked jobb és elmondom.
Másrészt, aki logikusan/átgondolt lépésekkel csiánálja, NAGYON kicsi az esélye hogy rosszul járjon. Ez ált. akkor fordul elő, mikor nem elég tájékozott, nem látja át az egész rendszert.Épp ezért vagyunk mi, hogy segítsünk megérteni. Alapvetően, elég egyszerű, és átlátható.
1-2, nap, és ahogy időm engedi, de mindenképpen írok róla''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
BosX
aktív tag
nem tudom pontosan mire gondolsz, de a Credit Suisse Mo.n biztosítóként, egészségpénztárként és magánnyugdíjpénztárként működik. A pénztárak semmi pluszt nem nyujtanak, és mivel vlamilyen megtakaritást próbálnak neked eladni, vlamiylen unit-linked, befektetéssel kombnált életbiztosításról lehet szó, amikről korábban már írtam, hogy nem biztos a legjobb megoldás...
Az Első Lakáshitel (Ella) Bank meg egy takarékszövetkezetből lett kereskedlmi bank, neve is mutatja, főleg lakáshitelekel foglalkozik. Hogy milyen megtakarítási formát akarnak neked így eladni, fogalmam sincs
Ha meg tőke kell, a bef alapok már több mint 1000milliérd forintnyi vagyont kezelnek Mo.n, abból mennyi lóttóötös kijönnementality, tradition, history. these things never change.
-
Sipi
addikt
Nekem teljes mértékben bevált. Volt pár probléma az APEH-hel, de azt is el tudtuk simítani.
Kicsit több, mint egy éve vettem fel támogatott és normáls, jelzálog alapú lakáshitelt. Most hitelt íratok át.
Több, mint egy éve van ott folyószámlám is. Ez csak internetes alapú. Az átutalások ingyenesek, a vezetési díj alacsony. Az ott tartott pénz lekötés nélkül az MNB alapkamat mínusz 1-2 százalékon kamatozik. Ez most olyan 5%-ot jelent, és bármikor kiveheted.
Telefonon van letölthető internetes szoftveren keresztül lehet intézni. Saját automata nincs, de nem annyira drága a kpfelvét.
Nagyon meg vagyok velük elégedve.
(Egyszer kértek levélben, hogy a jelzáloggal valamit izélgethessenek, beleegyezek-e? Kárpótlásul küldtek egy pólót. )
SipiMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
luciferc
őstag
de pl amikor elakartam kérni a prospektust azt a választ kaptam, hogy üzleti titok ezért elvinni nem tudom ez valahol igaz is lehet révén azt nem a köznek árulják, hanem csak olyanoknak akik rajtuk keresztül jelentkezik (ilyen van?)!
Egyrészt, én ebben a szent pillanatban basztam volna ki az illetőt, de legyen ez az én agresszivitásom. Másrészt: mi is az üzleti titok? a téged érintő szerződés? na ne röhögtessen már senki! Ha csak prospektus, akkor az éppenhogy a köznek szól (köz alatt értem az ügyfeleket), ha meg szerződés, akkor megint csak az ügyfélnek szól. vagy azt hiszik, hogy átolvasás nélkül aláírsz valamit? SOHA NE TEDD! Föleg ilyen ügynökösdinél. Egyszerűen kérj egy szerződést (ami alatt értem az összes melléklet, függelék, apróbetűs szopatás és egyebeket együttvéve) és ha nem ad, akkor felejtős a dolog.
De estefele a cslife-ról láttam szép kis grafikonokat, hasznos infókat, kb azokat, amik szép és jók:
Igen, pontosan ezeknek nem kell hinni. Egy kis furfanggal nagyon könnyű egy az átlag alatt teljesítő befektetésről is olyan grafokonokat csinálni, ami megvezeti az embereket. pont ez a gond ezekkel a fajta befektetésekkel, hogy kénytelen vagy elhinni nekik mindent. szemben pl a befektetési alapokkal, ahol te is ki tudsz mindent számolni.
- 2év után a pénzeddel szabadon rendelkezel
- akár szüneteltettheted is, de addig nem kamatozik
ezt a második pontot pl nem értem. miért szüneteltetné valaki kamat nélkül, ha egyszer ki is veheti??
ha utána kiszeded a pénzed onnan folytatódik a kamatozás
ezt nem értem.
lusta vagyok utánnézni most, de te biztos megnézted már, hogy a múlt években milyen hozamot ért el?
Ja, és én is befektetési alap párti vagyok
[Szerkesztve] -
ActionMan
tag
A különböző befektetések a szívem csücskei. Már amelyik!
Mindenekelőtt ki kell jelentenem, hogy nem vagyok befektetési szakértő, sem biztosítási szakértő, szóval a véleményemet ennek fényében olvassátok.
Vetettem egy röpke pillantást erre a cslife.hu-ra
Személy szerint nekem az a bizonyos 3 szó elég volt ahhoz, hogy a főoldalnál ne is menjek sokkal mélyebbre.
Biztosító, nyugdíjpénztár, egészségpénztár.
Szvsz mindhárom remek lehetőség, hogy pénzt nyomassunk bele, akár még befektetésnek is nevezhetnénk őket, ha a befektetés szó számunkra inkább azt jelenti, hogy jövedelmünk egy részét rendszeresen elkülönítsük, félretegyük, megtakarítsuk.
Én mégsem nevezném egyiket sem igazán befektetésnek a saját fogalmaim szerint, jó befektetésnek meg semmiképp sem.
Lehet, hogy csak én nem fordítottam elég energiát rá (vagy hülye vagyok hozzá), hogy beleássam magam ezeknek a pontos mechanizmusába, de akkor is az a véleményem róluk, hogy 100-ból 99 ember számára átláthatatlanok.
Ez alatt azt értem, hogy elvesznek a sok befizetendő részlet és a hosszú évek távlatában - tipikusan egy biztosítás esetén -, és valójában egyáltalán nincsenek tisztában azzal, hogy erre most miért is van szükségük, hogy ez megéri e nekik egyáltalán és hogy az x mennyiségű y éven át befizetett pénz, amikor visszakapják, valójában mennyivel is több és mennyi plusszt hozott a teljes befizetett összeghez képest és egyáltalán nem utolsó sorban az alternatív befektetésekhez képest.
Elvileg bárki gond nélkül megtehetné egy biztosításba való ''befektetés'' elkezdésekor, hogy tételesen nyílvántartja az összes befizetett fillért és ezt a végén összeveti azzal, amit vissza is kapott, de ez a gyakorlatban szerintem nem ilyen egyszerű, mert a sok különböző nagyságú összeg és a sok év bonyolulttá teszi a számítást. Ha ennek ellenére mégis megkapná, hogy évesítve átlagosan mennyit fialt a betett pénz, szerintem sokszor nem ütné a banki kamatot sem.
Az aranyútból még nem igazán sikerül kikupálódnom, mert az oldalon nem igazán találtam így elsőre részleteket, főleg áltlánoságban beszélnek, hogy így befektetési alap, meg úgy befektetési alap.
A befektetési alapokról az a véleményem, hogy az átlagember számára az egyik legjobb befektetési formát jelenthetik. Egyszerű a ''használatuk'', hosszú távon is átlátható a teljesítményük és sokkal könnyebben számolható a ténylegesen elért hozam, mint mondjuk egy biztosítás esetén. Azonkívül rengeteg féle alap létezik, szinte minden típusú befektetői kedv kielégítésére van alkalmas alap.
A kockázatviselés szempontjából is és abból is, hogy mibe kerülnek az odaadott forintok.
Viszont én úgy vagyok velük, hogyha ilyenekbe rakom a pénzem, akkor (ha értek annyira hozzá) magam választom ki a tetsző alapot, magam megyek el számlát nyitni és befizetni és nem valami ködös programon keresztül fizetek x éven át nemtom milyen részletekben. Ha pedig nem értek hozzájuk, akkor tájékozodóm róluk, esetleg meghallgatok egy-két szakértőt vagy tanácsadót, akikben megbízok és nem rögtön azzal jönnek, hogy az ő cégük alapja most a legjobb stb., hanem jó kérdéseket tesznek fel, ebből próbálják megállapítani, hogy melyik típusú befektetés lenne számunkra a legjobb.
Egyébként személy szerint a részvényeket illetve a tőzsdéket tartom a legjobb befektetésnek, bár tény, hogy ezek nem a legnépszerűbbek és nem is a legegyszerűbb befektetési formák az átlagember számára.''... meg az izomagyú Mickey egér, aki bárkit megöl a kokainért ...''
-
luciferc
őstag
minden létezhet. azért nem akarok sem pro sem kontra mondani semmit, mert ezekben az ovb és társai dolgokban a legapróbb részletekben van az ördög. azok ismerete nélkül nem lehet nyilatkozni. természetesen ezek általában nem rossz befektetések úgy általánosságban, csak éppen az ügynökös jellegük miatt rábeszélhetik az embert egy olyan befeketetésre, ami bár nem rossz, sőt talán még jobb is a piaci átlagnál, de neki éppen nem a legkedvezőbb.
ha lakáshitellel kombinált a befektetés, amit írsz, akkor azt gondold át, hogy manapság már szinte mindenki kap lakáshitelt, nem is szörnyű feltételekkel. ha te most kötsz egy ilyen hitel-befektetés dolgot, akkor x év múlva csak ennél a bank/biztosítónál, az ő feltételeivel vehetsz fel hitelt, pedig lehet, hogy nem az lesz a legkedvezőbb, minden plusz hozamot figyelembe véve is. pl 2 év után miként éred el a pénzed? nagyon keveset írsz, és ilyen kevés infóból nem lehet nyilatkozni.
Tényleg azt tudom mondani, hogy bármit is ajánl, kéj el tőle minden szabályzatot, szerződést és olvass át mindent, és nagyon elemezd ki, hogy hogyan és mikor juthatsz a pénzedhez, ha bármi történik.
csak egy példa: emberke csinál egy ilyen ovb-nél egy kellemes befektetést (mondjuk lakás célra), elég jó hozammal, de 15 éves időtartamú. korábban kiszállni bár ki lehet, de csak veszteséggel. 5 év múlva súlyos beteg lesz az emberünk közeli rokona (szűlő, házastárs, gyerek), kellene a pénz. a befizetett pénznek csak töredékét fogja látni, míg ha kicsivel kisebb hozamú mondjuk befektetési jegybe teszi, akkor veszteség nélkül, sőt kellemes hozammal jut hozzá. -
Sipi
addikt
A 3-ast ismerem, minden lakáshitelem onnan van. Meglehetősen rugalmas, korrekt cég. Megbízható. És a folyószámlájuk is korrekt konstrukció.
Mondjuk én nem közvetlenül bementem hozzájuk, hanem független pénzügyi tanácsadó intézte, így volt némi hátszelem.
SipiMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
luciferc
őstag
1 és 3 elvileg nagy megbízható multi, 2-ről nem hallottam.
Úgy általánosságban, nagyon jól gondold meg mibe fektetsz be, mert az a baj az ilyen fantasztikus befektetésekkel, hogy piszok jól hangzanak, gyakran tényleg elfogadhatóan jók, de valami nagy hátrányuk szinte mindig van. pl az, hogy nem lehet hamarabb kiszállni belőle, vagyis elkezdesz takarékoskodni, mondjuk 5 évre tervezve, aztán ha 3 év múlva kell a pénzed, akkor csak hatalmas buktával lehet kiszállni. de lehet más buktató is, szóval jól meg kell gondolni, mert a végén erős szopás lehet belőle
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Okos Otthon / Smart Home
- Diablo IV
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- További aktív témák...
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
- 14 gen i5 PC Garival
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 512G NVMe / 500w! BeszámítOK
- Latitude 7320 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjolv gar
- Dell Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest