Hirdetés
- OLED monitor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legjobb INGYENES programok Windowsra!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
hiper
tag
szerintem extra ventillátor a házba
-
F7
tag
Chassis fan a ''ház venti''.
Házra kell csavarozni, légmozgásért a ház belső hűtéséért felelős.
OPtimális: 1 elől befele szív, 1 hátul kifele fúj. (ha csak 2 db van)
Általában 808025 méretűek, kisebb házakban 60as és 70es is előfordul.
Az esetek többségében arra fúj, ahol a keret a lapátok alatt van, az az ''alja'', erre figyelj, amikor beszereled. (lsd optimális elrendezés)
Elsőnek ennyi :) -
yerico
senior tag
A probléma, ahol előjött.
Régi videokártyám ventillátora az alaplap Chassis Fan csatolójára volt dugva - én tetettem rá külön, gyári nem volt rajta. Videokártyát cseréltem, ami nem igényel külső ventillátor áramellátást, azóta az ASUS A7V-E alaplaphoz kapott PC-PROBE egyfolytában riaszt, hogy nem megy a chassis fan. Ez idáig ok, mert az tényleg nincs. DE kikapcsoltam a CF figyelését, akkor meg a POWER-fan nem pörög szerinte. Valójában megy minden, úgyhogy ezt is lekapcsoltam, de így azért nem kóser a dolog, mert semmi sem figyeli a tápom ventillátorát. (DTK 300-as)
A kérdésem: Mi igazából a chassis - fan? Mit hűtene? Chipsetet? Extra ventillátort lehetne beszerelni a házba? Mire jó?
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs