Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Amazon Kindle
- Apple asztali gépek
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SSD kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Suliro
senior tag
Igazából semmi, csak a sempron 333mhz-s fsb-t használ, az athlonxp, legalábbis tbred magosak pedig 266-osat.
-
hetyo
tag
bocsesz. A7N8X-D (deluxe volt).
-
hetyo
tag
Sempront semmiféleképp nem vennék, inkább 3200+ -os Barton-t (ha még lehet
kapni), mert a 3200+ Barton FSB-je 400Mhz.
Volt ilyenem A7N8X-X lapban, 2db ddr-400-assal, dualcsenelben hibátlan volt. -
Flashy
veterán
ha nem ismeri a procit akkor általában annyi csak, hogy nem tudja neki megfelelően beállítani az fsb-t, neked kell kézzel, és nem fogja kiírni hogy Sempron hanem pl annyit hogy AMD Athlon 2000Mhz.
-
htibor
tag
1. válasz: Barton mindenképp. Ha már tényleg nem találsz sehol akkor marad a Sempron.
2. Nézd meg a gyártó oldalán, hogy az alaplapod BIOSának verziója támogatja-e a Sempronokat. Ha igen, akkor oks, ha nem akkor nézd meg hogy melyik változat az, amelyik támogatja és frissítsd(persze csak ha Sempront veszel)
(Persze más kérdés, ha nincs már Barton, és nem menne Sempronnal, akkor mit csinálsz. Nem nehéz a BIOS frissítés, csak ne legyen áramszünet amikor írja az új BIOSt és ne kapcsolgasd manuálisan a gépet.)
[Szerkesztve] -
Tiszteletem!
Érdeklődve olvastam el az összes hozzászólást, mivel én is proci cserén gondolkodom. A dillemmám az,h most tudnék venni 1 2500+ vagy 2600+-os sempron cpu-t vagy ha várok kb 3-4 hetet akkor 1 2500+ vagy 2600+ bartont. A szívem a barton felé húz, azonban attól is tartok h mire bejönne a hiányzó összeg (mert hát a pénz az úr) ki fognak kopni a bartonok a listákról.
Második érv a barton mellett: az alaplapom 1 aopen AK79D-400VN nforce2 chipset stb,stb a lényeg h támogatja a 400fsb-t is, de szerintem alapból nem kezeli a sempron procikat, biost nem akarok frissiteni, 1részt nem csináltam még soha, másrészt elég sokat olvastam már h mennyi kockázata van meg hasonlók.
Kérdéseim:
1, Barton vagy Sempron?
2, Bios frissités nélkül menne-e a Sempron?
Előre is köszönöm a válaszokat!
[Szerkesztve] -
Sick Boy
őstag
na most akkor amit ki tudtam hámozni innen, meg amit az árlisták és egyéb infók alapján én össze tudok puzzle-zni ebből, az a következő:
- van ugye a Barton magos, SocketA-s Athlon XP, ilyen van nekem is, ez a kiindulási alap [kezdő hsz]
ez támogatja az x86, 3DNow, MMX, SSE utasításkészletet, külső órajele 333 MHz [166 Mhz] és 512 Kb gyorsítótárral rendelkezik! 0,13 nm technológiával gyártva,
a 2800+ jelzéstől felfelé 400-as FSB-t használnak!
- van a thorton magos, Socket A-s Athlon XP, ez megegyezik a Barton magossal, csak 256 KB L2 cache-re van butítva, szintén 0,13 nm, 333 MHz [166 MHz]
- van a thoroughbred-A magos, Socket A-s Athlon XP.
L2 cache: 256 KB, bus: 266 MHz [133 MHz], 0,13 nm gyártva
- a Thoroughbred-B magos, Socket A-s Athlon XP
L2 cache: 256 MK, Bus: 266 MHz [133 Mhz], 0,13 nm csíkszélességgel gyártva
- Van a Palomino magos, Socket A-s Athlon XP [az első Athlon XP-s sorozat]
L2 cache: 256 KB, bus: 266 MHz [133 MHz], 0,18 nm technológiával gyártva
Ennyi Athlon XP van asszem...
Sempron prockók:
vannak Socket A-s és Socket 754-es Sempronok!
A topicnyitó alaplapja nForce 2 + MCP-T s chipsetes [akárcsak az én Abit NF7-S 2.0 deszkám], tehát socket A-s CPU-kat fogad!
A Socket A-s Sempronok 2200+ jelzéstől felfelé, egészen 3100+ -ig találhatóak, 0,13 nm-es gyártástechnológiával készülnek és 256 KB másodlagos gyorstárat tartalmaznak, külső órajelük 333 MHz [166 MHz], 13 nm-es technológia
Tehát valóban bartonok, csak épp Thortonok, 256 KB cache memmel. SSE, SSE2, x86, MMX, 3Dnow
A Socket 754-es Sempronok 3100+ jelzéstől felfelé találhatóak meg itt. Támogatják az MMX, x86, 3DNow, SSE, SSE2 [tehát az SSE2 utasításkészlet, ezzel tud többet, mint a Barton magos Athlon XP, kérdés, hogy ez mit ér?], integrált HyperTranspot és memóriavezérlővel rendelkeznek, 256 KB másodlagos gyorstárral.
Ezek a Sempronok lebutított K8 maggal rendelkeznek és támogatják a 400-as FSB-t, le vannak tiltva az x86-64 utasítások és 0,9 nm-es technológiával készülnek.
na ennyit szerettem volna kezdetnek elmondani!
hogy ahelyzet bonyolódjon, jövőre lesz S939-es sempron is!
tehát: a sempron procik, azért, hogy alacsonyat tudják tartani az előállítási költséget, csak 256 KB másodlagos gyorstárral készülnek.
A S754-eseknél ezt vlamelyest ellensúlyozza a 400-as FSB, de végsősoron, figy, nézz meg teszteket, hogy mik teljesítenek jobban azt kész...
csak itt már mindenki beszélt mindenfélét és én ezt tudtam kihámozni ebből...
szal, arra akartam volna reflektálni, hogy a több L2 cache nagyon megdobja ám a teljesítményt! Ezért teljesít olyan jól a Barton a Duronokkal meg a Sempronokkal szemben! -
Manitou
veterán
Azért ne feledkezzünk meg arról sem hogy egy azonos jelzéső pl 2400-as Sempron ill 2400+ Tbred valódi órajele nem egyezik meg. A sempronoknak kisebb a valódi órajele, mint a Tbred-eknek. Én nem vennék sempront az tuti.
-
Porthi
csendes tag
uh...ügyes voltam
. most látom:
A7N8X Deluxe BIOS 1008 for PCB revision 1.04, and 1.06 only.
1. Add boot option to select boot from SCSI or SATA.
2. Update FSB400 romsip table.
Ez utóbbi gondolom a 400-as támogatás.
Bocs hülye voltam. -
Porthi
csendes tag
válasz
forceberg #30 üzenetére
ASUS A7N8X Deluxe
Ezt most akkor nagyon nem értem...Ugye a második mondatban azt írja, hogy az 1.06 PCB frissíthető 400-as FSBs BIOSra. De a honlapon egyik frissítésnél sem jelzi, hogy azzal majd lehetővé válik a 400-as FSB. Megnézem mindjárt a BIOSban, engedi-e 400-ra az FSBt, mert ha igen akkor vmelyik frissítésnél elfelejtették csak odabiggyeszteni.
Köszi a helpet
[Szerkesztve] -
válasz
forceberg #30 üzenetére
Ha esetleg nem tudsz angolul, fordítok:
PCB2.0 verziótól tudja az FSB400-at. PCB1.06 vagy korábbi verziók BIOS-a frissíthető az FSB400 támogatásra.
A PCB verzió az alaplapra az alaplapnév felirata mellett van felírva.
De vigyázz, mert a PCB2.0 BIOS nem kompatibilis a PCB1.06 vagy korábbi BIOS-okkal. -
A7N8X Deluxe
FSB 400 Support
Starting from PCB version 2.0, The A7N8X Deluxe motherboard supports Front Side Bus (FSB) 400. The users of PCB 1.06 or earlier version can update their motherboard BIOS to get FSB 400 support. The PCB (Printed Circuit Board) version is located beside the motherboard name printed on the motherboard. . PCB 2.0 BIOS version or later are not compatible with PCB 1.06 or earlier BIOS versions.
Forrás: ASUS.com.tw -
george11
addikt
-
Porthos
csendes tag
leírom ami a dobozon van:
A doboz tetején:
ASUS A7N8X Deluxe
333 MHZ FSB
AGP Pro/8x
Dual-channel DDR 400
Dual LAN
Serial ATA
Soundstorm/Dolby Digital
IEEE 1394
6 USB 2.0 Ports
A cimkén, vonalkóddal:
Serial no: 33zg0f7493
Part No : 90-m7a622-gduay
A7N8X DELUXE/GOLD-UAY
Socket A, Nvidia NFORCE2 SPP+MCP-T, DDRAM,AGP 8x,
APU Audio/Dolby, 3Com+NVIDIA LANs,ATA133,POST Reporter, IEE 1394, S/PDIF out interface,
Serial ATA, ASUS COP, Q-FAN technology+Wincinema. -
Porthos
csendes tag
válasz
forceberg #21 üzenetére
Köszi a gyors válaszokat!
Az alaplapom dobozára 333 Mhz-es FSB van írva. BIOS frissítek rendszeresen, de egyik leírásában sem olvastam, hogy tudná attól a 400-as FSB-t.
Azt tudom, hogy a későbbi A7N8X-ek tudják a 400-at, de az enyém még sztem nem. Emiatt nem merek 3000+-nál erősebb procit venni, mert azok már 400asak.
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
a barton és a tbred utasításkészlete azonos. utasításokkal nem szoktak ''machinálni'', max csomagokban adnak hozzá újakat (3dnow, mmx, sse, sse2, etc) ha az utasítások végrehajtási idejére gondolsz, elvileg az is ugyanaz, hiszen a barton elvileg egy megemelt cache-ű tbred.
-
tildy
nagyúr
A sempron olzan barton, amiben letiltottak 256 K cachet.
Mivel a sempronok ujabb kiadasuak, es gondolom a bartonban is machinaltak annak idejen az utasitasokkal, en egyertelmuen sempront vennek (marcsak ujabb kiadasa miatt is).
Persze ha barton es sempron kozt kell valasztani akkor trivialis, hogy barton.
[Szerkesztve] -
Porthos
csendes tag
Szilveszter előtt akarok procit venni. Segítsetek, mit vegyek!
Az alaplapom egy Asus A7N8X Deluxe, ami még csak a 333-as FSB-t tudja.
Szóval Barton 3000+ vagy Sempron 3000+ ? Egyáltalán ennek a Sempronnak mennyi az FSBje? A Barton 3000+-ról olvastam, hogy jól húzható, no meg egyébként is sokkal szimpibb, ez a Sempron nagyon Celeron-szagú... -
lacko22
aktív tag
Lehet veszek egy 3 gigahercest
-
amzso
tag
És mit lehet tudni az ilyen procik tunningolhatóságáról? Én egy 2400+-os Sempront vettem, és egy Abit NF7-S2 a lap!
-
gézu
őstag
Bővebben: link
Az AMD úgy döntött, hogy a Socket A foglalat felhasználása kapcsán ''újrahasznosítja'' a már kipróbált és bizonyított Athlon XP processzorokat. Sempron néven így július végén újra piacra kerültek az előzőleg Athlon XP néven megismert Thoroughbred magos AMD chipek. -
BluEyes
őstag
Athlon Xp és Sempron között a különbség csak annyi, hogy az athlonok 266, míg a sempronok 333 Mhz-es órajelet kérnek, ehhez van beállítva a szorzójuk. Mivel a lapod tudja a 166/333-at, nyugodtan tehetsz bele sempront. Ha a bios régebbi, és nem ismeri fel a procit automatikusan, neked kell kézzel beállítani az fsb-t 166/333-ra, utána menni fog gyári sebességen.
Szerintem ez a te biosod(F12),épp a sempron támogatás miatt adták ki.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
lacko22
aktív tag
Nekem egy Gigabyte GA7VA alaplapom van de BIOSOK olyanok vannak hozzá pl.: ga7va-xp, ga7va-rev1, rev 2, ga7va-.... most melyik lesz az enyém. Ha rosszat teszek fel akkor mi lesz? tönkremegy mint pl a DVD-író?
-
lacko22
aktív tag
És amelyik alaplapba belemegy az Athlon abba belemegy a Sempron is? Ugyanannyi lába van?
-
lacko22
aktív tag
ez biztos?
-
lacko22
aktív tag
a kérdés ennyi lenne csak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest