Aktív témák
-
Colos1
őstag
válasz
cozykaa #4048 üzenetére
Támadt egy vad ötletem...
Megnéztem a lapod DRAM kompatibilitási listáját, és a Kingmax 1333 4GB -os modulokat nem láttam benne.
Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem kompatibilis, jelentheti azt is, hogy nem tesztelték vele. Ebben a listában azok a modulok szerepelnek, amellyel a gyártó tesztekre alapozva garantálja a stabil működést.
Én azt mondom, hogy egy próbát megér, kérj kölcsön valakitől másféle RAM -ot, lehetőleg olyant, ami rajta van a listán.
-
Colos1
őstag
válasz
cozykaa #4046 üzenetére
Nem egészen
vilmaboy kolléga nem viccből javasolta a RAM tesztet. Ha pl. az a memóriacím hibás, amely zárolva van a VGA drivernek, akkor az okozza a VGA driver hibás működését, amelynek következtében a Win7 STOP 116 -ot fog adni, mert a VGA driver hibája miatt állította le a gépet.
A táp és a VGA hibájának a lehetősége a fentiek miatt a legutolsó helyre került.
Első körben cserélj RAM -ot. Láttam két modulod van, próbálgasd őket. Több Slotban is nézd meg, az alaplap kézikönyvében írva vagyon, hogy ha egy modul van, azt melyik sloba kell tenni.
-
Colos1
őstag
válasz
cozykaa #4035 üzenetére
Ha a furmark alatt úgy megy fel 82 fokig, hogy a powertune 0 -n van, akkor az gond. És nem a táp. A 7000 -es széria hardveresen védekezik a túlterhelés ellen, ha a powertue-t +20% -ra tszed, akkor terhelhetné meg ennyire, hogy egy spéci hűtős VGA-t ennyire felnyomjon.
szerk: Ha külön ágon van, akkor elégnek kell lennie.
-
Colos1
őstag
válasz
cozykaa #4031 üzenetére
Én is azt hittem, hogy az FSP500 -assal bírni fogja, de nem bírta. mennyi a 12V -os ágon a leadott teljesítménye?
Viszont nem akarok vészmadárkodni, de a gyenge táp 90% -ban lekapcsolást okoz, nem ilyent. De ez függ a táp védelmétől, nekem az FSP500 60GHN simán lekapcsolt, nem volt BSOD.
-
Colos1
őstag
válasz
vilmaboy #4019 üzenetére
Ok, de azért írtam ide, mert gondoltam itt ismerik a legjobban az összefüggéseket, amelyben úgy tűnik nem is tévedtem
A tuning topikokban többnyire csak azt tudják, hogy ha BSOD, akkor instabil, és ha STOP 19, akkor + RAM fesz kell. Engem meg jelen pillanatban az érdekelne, hogy ha instabil a core, akkor miért STOP 19-es, és miért nem STOP 124 -es WHEA uncorrectable Error
Most amúgy visszatettem alapra, ha így is hibázik, akkor valami nem ok.
Régen én is tuning ellenes voltam, ameddig ki nem derült a számomra, hogy szinte minden CPU-ban lapul némi tartalék, mert alapból a hibák elkerülése érdekében "túlstabilizálják" őket. Viszont ha többnyire csak játszik az ember, akkor nem kell akkora stabilitás, mint pl. egy komolyabb szimulációs tervezőszoftvernél, amely 2-3 napig rágódik egy szimuláción. Ilyeneknél én is tuning ellenes vagyok, mert ha pl. egy mélyhúzott alkatrész terítékét számoltatja valaki 2 napig, akkor nem feltétlen jó, ha 1-2 elszámolást vét a CPU
Másrészről meg manapság már többnyire csak a takarékossági hiszti miatt nem adják ki a CPU -kat max teljesítményen, hogy kevesebb legyen a fogyasztásuk. Viszont én addig nagy ívben sz..ok a gépem fogyasztására, ameddig a 16A -os biztosítékot nem veri le
-
Colos1
őstag
válasz
vilmaboy #4017 üzenetére
4200 MHz -en volt, -0,06V -os offsettel, így a fesz terhelés alatt 1,184...1,192V körül mozgott, alapon meg min. 0,88V volt. Terhelés alatt stabil volt a gép, amikor kikapcsolta magát terheletlen volt, a kékhalált meg akkor kaptam, amikor le akartam állítani.
Az alapvető problémám az, hogy még soha nem húztam intel procit, így nem tudom mi mivel függ össze, főleg az Ivy Bridge -nél. A másik meg az, hogy a gépemben 3 új alkatrész van, eleve nem akartam volna húzni, csak nem bírtam ki
Most meg el kell döntenem, hogy a CPU volt-e instabil, vagy hibás valami.
-
Colos1
őstag
válasz
vilmaboy #4008 üzenetére
Köszi, azt tudom, hogy ez a hiba RAM hibát jelez, húzáskor alacsony RAM fesz okozhatja. Csak azt nem értem, hogy ha CPU mag fesz alacsony, akkor miért kapok ilyen hibát
Az AMD -nél okozhatott ilyent a CPU NB instabilitása is, de az külön rész a CPU -ban, a magok órajelének és feszültségének nincs köze hozzá
Amúgy az enyém 20-as, "The pool block header size is corrupt."
-
Colos1
őstag
Sziasztok!
Tegnap a gépem úgy állt le, hogy teljesen kikapcsolt - mintha megszűnt volna az energiaellátása - , majd ismét bekapcsolt.
A régi, 3 éves lapomnál erre azt mondanám, hogy az Anti Surge volt.
Ennél a lapnál egész nap húzgáltam a procit, de amikor kikapcsolt, akkor épp semmi megterhelőt nem csináltam.
Ennek a lapnak sokkal fejlettebb az energiagazdálkodása, ezért kérdem, hogy okozhatta ezt a kikapcsolást a CPU instabilitása? A CPU ekkor 4200 MHz -en volt, -0,06V -os offszettel. Ez le volt tesztelve, de utána lefixáltam az LLC -t autóról regular -ra.A konfig leírása a helyén van.
-
Colos1
őstag
Amikor meghúztam a Procit 3500 MHz-re januárban, a 2 óra Prime95 Small FFT lefutott.
Nemrég próbáltam LARGE FFT -t, 1 perc alatt megbuktatta, még 1,3875V -on is
Az érdekesség, hogy 3400MHz -n is megbuktatta, pedig amikor még régebben az NB-t húztam - akkor a magok már 3400-on voltak -, futtattam 10 perc Large -ot. Csak akkor még 32 bites Win7 -em voltVisszatettem alapra a CPU-t, várom az eredményt.
-
Colos1
őstag
válasz
newgamer #1128 üzenetére
KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED, 0x1000008e
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, 0x000000d1, USBPORT.SYS
BAD_POOL_HEADER, 0x00000019
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, 0x00000050, ntkrnlpa.exeEzekben az a közös, hogy rossz, vagy sérült driver(ek) okozzák, illetve az utolsó inkább ütközésre utal, de egy sérült/rossz driver is tud ilyent produkálni.
A RAM akkor kizárva, szerintem 100%, hogy megsérült valami a windowsban.Esetleg nézz bele az eseménynaplóba, hogy van-e ott valami, az még tud segíteni. (Meg összekavarni is
)
Megcsináltad az SFC /SCANNOW -ot?
-
Colos1
őstag
Ilyent már hallottam, hogy hiába futott 2 órát a prime, a BC2 simán szétfagyasztotta a gépet. De ugyanezt mondják a Crysis2-ről is, de az meg hibátlanul ment.
Meg fogom nézni 3400MHz -n.
Illetve...ha minden a terv szerint halad, akkor 1 héten belül lesz egy CM HAF 932 -es Advanced házam. Valamint, mivel a prochűtőt is le kell majd venni költöztetéskor, rendeltem MX2-es pasztát, meglátom, hátha nyerek pár fokot, akkor mehet a fesz.
-
Colos1
őstag
Nálam 1,175V -al viszi a 2600 -at, a 3500 meg alapfeszen van.
Megpróbálom a feszemelést. Bár nem tom, hogy egy Freezer 64PRO -val be merjem-e vállalni az 1,4V -ot(#1118) newgamer: Nincs bad sector a HDD -n? Ez már a második volt, ami az USBPORT.SYS -re hivatkozik. Lehet, hogy megsérült a fájl.
Esetleg win7 telepítő be, start menü - futtatás - sfc /scannow aztán ha van sérült rendszerfájl, azt kijavítja.
-
Colos1
őstag
Valójában én is segítségért jöttem ide, itt leírtam a problémámat.
Ez egy klasszikus STOP 124 - WHEA uncorractable hardware error, csak az a gond, hogy nem tudom mi miatt, mert már majdnem mindent kipróbáltam
Várom az ötleteket
-
Colos1
őstag
válasz
newgamer #1111 üzenetére
Akkor az eredeti kérdésre a válasz ("Mi lehet szerintetek a gond, mire gyanakodjak"), csökkenő valószínűség szerint:
1. RAM - memtest -(ahogy Te is mondtad)
2. merevlemez - bad sectorokat ellenőrizd
3. ha van új USB eszközöd, vagy telepítettél fel valamilyen új drivert, akkor az lehet még gond.Természetesen egzaktul nem lehet megmondani, de én ezekkel kezdeném.
(#1112) superstar89: Arra vigyázz a hőmérsékleteknél, hogy a Samsung HDD -k 4..7 °C -t csalnak. Ezt úgy tudod a legegyszerűbben ellenőrizni, hogy reggel, amikor bekapcsolod a gépet, nem lehet hidegebb a szoba levegőjénél. (Esetleg ha 10 -kor kelsz, és nyitott az ablak, akkor lehet hogy már melegedett pár fokot a levegő, a HDD meg nem.)
-
Colos1
őstag
válasz
newgamer #1106 üzenetére
Ezt tedd fel, kiolvassa a minidumpból a lényeget - ha készült.
Csak belemásolod egy mappába, és elindítod, autón megkeresi a dumpfile mappát.
-
Colos1
őstag
válasz
Roooland89 #1101 üzenetére
Ha az érték nem növekszik, akkor a lemeznek semmi baja nincs, tökéletesen használható.
Esetleg keresd fel ezt a topikot
Nekem az SSD -mnél emiatt a SMART miatt csökkent 80% -ra a kondíció, tőle tudom, hogy ez nem feltétlen probléma.
(#1100) barca4ever: Ha a BIOS default segített, akkor gombelem csere.
A STOP hibakódok alapján (STOP 50 - lapozási hiba a nem lapozható területen, illetve a 7e - a Win nem indítható) nem hardverhiba, bár egy hibás, vagy instabil processzor tud olyan hülyeségeket csinálni, ami veri a gyenge gombelem okozta marhaságokat.Az egyik munkatársamnak a tápja ment gallyra, elgyengült, és instabil lett a CPU. Ha nem látom, nem hiszem el - rákattintott a winamp ikonjára, és elindult a firefox
(#1102) newgamer: egy kicsit bővebben a kék képernyőket, ha lehet. STOP hibakód, hibaüzenet + driver.
-
Colos1
őstag
válasz
barca4ever #1096 üzenetére
Szia!
Pár hónapja az egyik haveromnak hasonló problémája volt.
Próbáld ki, hogy a BIOS -t visszaállítod alapra, úgy felmegy-e a win. Ha igen, akkor nagy valószínűséggel ugyanaz a probléma, mint ami nála volt. Az alaplapi elem le volt merülve, és a BIOS -ban mindenféle marhaságot állított be magának
(mire rájötünk
)
-
Colos1
őstag
válasz
Roooland89 #1093 üzenetére
Ez alighanem a "SATA Phy Error Count" nevű SMART érték miatt van.
Ezt csak az újabb Sentinelek figyelik, amin néztétek, az lehet hogy régebbi volt.
Ha ez az érték nem növekszik, akkor semmi probléma nincsen. Ha növekszik, akkor cserélj SATA kábelt. Ha akkor is, akkor jöhet a tápkábel csere. Ha ezek ellenére is növekszik, akkor a merevlemez rossz.
Ez amúgy azt számolja, hogy az adatátvitel során hány hiba fordult elő.
Amúgy nem túl szerencsés ez a SMART érték, mert ha mondjuk a SATA kábel miatt fordult elő ez a 75 hiba, attól a lemez még tökéletes.
Aktív témák
Hirdetés
A topic folytatása a Nem induló gépek topicja (kiemelt téma) lett.
- Formula-1
- Eredeti játékok OFF topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napelem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest