Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• liksoft

nagyúr

válasz Thulcandra #7 üzenetére

A winyók a saját jelszavukat a felületre rögzítik a gyári adminisztrációs területen. Vagyis preparált firmware esetén (ahol a gyári számos egyeztetést is el kell végezni minden esetben) kiiktatható. De ez olyan mértékű ''belenyúlás'' a winyóba, amit egyetlen gyártó sem támogat. Sőt, még adatmentő cégeknek sem ad semmi segítséget hozzá. Viszont amit ember készített, azt ember fel is tudja törni. :D Csak idő kérdése. Na ennek becsült idejét írtam az előbb. Vagyis csak annak éri meg aki nem csak egy winyó adatait szeretné megmenteni. A fejlesztés költsége több 10-100 millióban mérhető. :D

A software-es titkosítás a járhatóbb a Te esetedben. A rejtett partíció meg annyit jelent, hogy a partíciós táblában a terület le lett foglalva, így más már nem használhatja, viszont típusa miatt senki más nem is kezeli. Így csak a TrueCrypt a hibátlan jelszóval tudja megnyitni. Ha azt eléggé jól választod meg, akkor valóban ''feltörhetetlen'' lesz.

Én ha 2-3GB adatot kell csak titkosítani inkább a file típust választanám. Arról ugyanis biztonsági másolatot könnyen tudsz készíteni a file másik winyóra másolásával (nem megnyitott állapotban!). Hiszen ha a winyót bármilyen sérülés éri, a titkosítás miatt várható az összes adat elvesztése.

Lépések:

1. Mekkora az az adatmennyiség amit szükséges titkosítani? Mekkorára nőhet 2 év alatt? Ezt megszorzom 1,5-2 -vel, és ez lesz a titkosítandó adatterület mérete.
    2. Ha 2-3GB, akkor file-ba készítem, ennél nagyobb esetén célszerű hw tükrözött winyón partíció létrehozása.
    3. A rendszer folyamatos ellenőrzése, adatok mentése ajánlott, hiszen még jelszó birtokában sem biztos, hogy sérülés esetén adatok menthetőek róla.

A nyilt forráskód viszont biztosítja, hogy valóban megkerülhetetlen a jelszavas tárolás. Hiszen így nem lehet beleépíteni kiskaput. A zárt forrású termékek esetében bíznunk kell a gyártóban, hogy ilyent nem tett bele. :D

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák