- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen egeret válasszak?
- Bluetooth hangszórók
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
Juliuska
senior tag
Osztom a véleményét Sidaries-nek, annyival kiegészítve, hogy nem olyan tuti biztos az a max. 5%-os (felső határ). Sőt, egy-egy noname RAM-t lazán fekpadra is ránthatsz, kül. típusok esetében! Magyarur az egyik (kül. késleltetések esetén) tuti hibát fog csinálni, annyira, hogy még a Windowst sem fogja behozni (félúton v.hol meg fog fagyni..! )
Ha állít valaki v.mit, először inkább a CAS-hoz (Column Adress Strobe= Oszlopcím Választóhoz) nyúljon és ne a RAS-hoz! Ez fogja ugyanis eldönteni a továbbiakat, hogy lehet-e még tovább bűvészkedni azzal a RAM-mal!
Mivel minden BIOS más és más nem lehet egyértelmű választ adni, DE MINDENÜTT található egy advanced chipset, beállítási sor, benne tuti lesz egy MEMORY --> ennek állítási lehetőségeit sajna a gyártó határozza meg! Szerencsés esetben (Abit, Asus) 1000-féle lehetőséggel találkozol, szerencsétlen esetben pedig ... nos ... az sziiivááás. -
so_ha
senior tag
Heló mindenkinek!
Az alábbi linken mindent megtudtok a BIOS optimális beállításaival kapcsolatban.
<A HREF=''http://www.tomshardware.hu/howto/01q3/010725/index.html''>BIOS</A>
üdv so_ha -
divot
veterán
Nekem a tram-tram című topicomban egész jól a számba rágták az ügyet. :)
-
Sidaries
őstag
Bios/advanced chipset features/memory settings/cas latency
Nálam így van, de ez változó lehet. Van ahol pl. a memory settings hiányzik és ömlesztve vannak a cuccok. Vigyázzatok, mert ettől instabil lehet a rendszer.
Van még néhány érdekes beállítás. RAS meg ilyenek. Én ezeket nem állítottam, (hagytam maxon) mert gyorsulást nem viszont instabilitást okozott. Egyébként kb 5% gyorsulásra számíthattok a cas miatt. -
Spensers
aktív tag
Igen ez érdekelne engem is mert én semm értek hozzá...:(
-
Biaggio
őstag
válasz
Terrorista #2 üzenetére
Valaki leírná vagy linkenlné szájbarágósan, hogyan kell rendesen beállítani? :)
-
Panther
HÁZIGAZDA
Ez a RAMból olvassa ki hogy a gyár szerint mit tud, nem érdemes rá hallgatni...
Nekem pl. ezt írja:
Memória modul tulajdonságai:
Modul neve: Xerox
Modul mérete: 256 MB (2 rows, 4 banks)
Modul típusa: Unbuffered
Memória típusa: SDRAM
Memória sebessége: PC133 (133 MHz)
Modul szélessége: 64 bit
Modul feszültsége: LVTTL
Hiba felismerési módszer: Nincs
Frissítési gyakoriság: Normál (15.625 us), Self-Refresh
Legmagasabb CAS késleltetés: 3.0 (7.5 ns @ 133 MHz)
Közben a RAM egy Infineon 256MB PC133-as, és CAS2, Turbo, No Delay-ben nyomja 160 MHz-en hiba nélkül... ;] -
rup1u5
nagyúr
Üdv!
Aidát honnan? -
Spensers
aktív tag
Hali
na igen de nekem pl ez irja ott gondolom ezt kell nézni :
Legmagasabb CAS késleltetés 2.5(7.0ns @ 142 Mhz)
2.Legmagasabb CAS késleltetés 2.0(7.5ns @ 133 Mhz)
másik ram:
Legmagasabb CAS késleltetés 2.5(7.5ns @ 133 Mhz)
2.Legmagasabb CAS késleltetés 2.0(10.0ns @ 100 Mhz)
most akkor mejjik mit tud???
2x 256 DDR 2100 az eggyik egy márkátlan a másik egy Infeon... -
Ploszi
senior tag
alaplap-lapkakészlet, itt van minden leírva :DDD
-
Spensers
aktív tag
válasz
Terrorista #2 üzenetére
Hali
Ez engem is érdekellne.
Az AIDÁval hol lehet megnézni hogy az enyém mit bír??? -
Terrorista
senior tag
A CAS Latency a memória hozzáférési időt jelenti nanosec-ben.Legalábbis én így tudom.Minél kisebb ez a szám annál gyorsabb a mem. elérésed.
Pl. egy SD Ram ami CAS 2-ön és 133Mhz-en megy gyorsabb mint ha CAS 3-on és mondjuk 145 vagy 150 Mhz-en menne...
Viszont nem mindegyik ram megy CAS 2 van ami csak CAS 2.5-ön vagy 3-on megy.Mostanába a boltok árlistáján lehet látni hogy melléírják a memória mellé hogy mennyi a min CAS késleltetés amit tud.A tiedet könnyen megnézheted az AIDA nevezetű progival... -
rezra
csendes tag
Sziasztok!
nemrég hallottam, hogy a biosban lehet állítani a memóriákkal kapcsolatban valamilyen latencia-időt, meg késleltetést, meg ... DE HOGYAN?
És mire jó?
nekem ddr van, 266os, hyundai
A fenti dolgok beállításával elérhető némi sebességjavulás?
Hozzászólásaitokat köszönve:
rezra
Aktív témák
- Gigabyte MJ11-EC1 AMD EPYC 3151 4c8t, 4xDDR4, 8xSATA, NvME, Mini-ITX, 2xGbE LAN, szervermenedzsment
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Olcsó számítógép PC Akár játékra is! I7 4770 / GTX 1060 / 16GB DDR3 / 128SSD + 1TB HDD
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest