- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nyomtató topik
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- 3D nyomtatás
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- LG LCD és LED TV-k
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefanitsr
senior tag
válasz koxkids #15052 üzenetére
Egy ilyen 18-55 és 55-250 is duplakit tök jó kezdésnek. Még valami jóféle előtétlencsét az 55-250-esre és lehet vele makrózgazni is.
RS Type97B, SLR105 C, TM Mk23, DE M56A, M56DL, A&K M24, WE XDMc - NE PM-et írj ! mail: stefanits@gmail.com http://playtogether.worldofwarships.eu/invite/mqwb539
-
stefanitsr
senior tag
válasz koxkids #15021 üzenetére
Hell.
A korábban előttem szólokkal ellentétben én azt mondom hogy ha van X forintnyi keret, akkor abból inkább végy egy "gyengébb" vázat és egy plusz objektívet mint egy erősebb vázat és egyetlen üveget. A gyengébbet ezért tettem idézőjelbe, mert a képalkotást illető lényeges részletek nem feltétlen gyengébbek és akárhogy is nézzük, végül is a kép lényeg ami a gépből kiesik. Ezt amúgy úgy mondom hogy 3 éve használok egy 20d-t markolattal és 6 jóféle üveggel, és van egy D60 is mellette, ami a mai ismeretekkel ütközően nem nikon .
A 450d-t nagyon jó váznak tartom, nemrég vett egy ismerős nőszemély is olyat, a végletekig meg van vele elégedve, az IS változatú kitobi pedig sokkal jobb képminőségre képes mint az elődje ami volt nekem is. Ezt (IS) kipróbáltam és egy nagyon jó, kis méretű, könnyen hordozható, könnyű és kitben főleg pofátlanul olcsó kis eszköz. A képminőség/ár tekintetében verhetetlen ha kitben veszed. Az 55-250 IS pedig annyira tetszett, hogy egy van belőle nekem is, 5 másik, eléggé súlyos képességekkel megáldott üveg mellett. Jah, azokhoz képest a 55-250 a mérete és könnyű hordozhatósága mellett produkált képminősége miatt kedvenc, egy elég minimalista táskában megfér a váz markolattal, ezzel, egy 100-as makróval és egy 11-16-os nagylátóval együtt, akár kerékpározni és kényelmesen vihető.
Ja igen, a 18-55 tartománya egy nagyon jó, természetes fókusztáv tartomány, nem hagynám ki, nem győzöm hangsúlyozni hogy használhatósága messze megéri azt a kb 20k-t amivel a kit többe kerül egy meztelen váznál.
Jah nekem is a tamron felé húz a szivem, eddig két szigmám volt egy 15-30 EX, amiben elpusztult teljesen a blendevezérlés, dühömben eladtam fillérekért, meg nemrég egy 100-300 F4 EX, ami egy remek üveg lett volna csak a vége felé (300mm ahol végülis az ember pont hogy használna egy ilyen hosszú zúmot) gyakran sztrájkolt az AF és nagyon gyakran nem fogott rendesen élességet.
[ Szerkesztve ]
RS Type97B, SLR105 C, TM Mk23, DE M56A, M56DL, A&K M24, WE XDMc - NE PM-et írj ! mail: stefanits@gmail.com http://playtogether.worldofwarships.eu/invite/mqwb539
-
Bubanc
aktív tag
válasz koxkids #15021 üzenetére
Hasonló történet, csak én a hülye azért boltba voltam (mellesleg ugyan az a tulajdonosi köre a két cégnek, uh csak a szinek és a szlogen más... )
Már régóta tervezem, hogy áttérjek a dslr -esek táborába. Most nagyon a 450D felé kacsingatok, ki is próbáltam a boltban a kit obival, mit is mondjak... nagyon gagyi érzés fogott el az obival kapcsolatban... uh úgy döntöttem, csak váz lesz és hozzá valami normálisabb nagylátószögű középzoom. (18-50 vagy 17-70 de más is szóba jöhet)
Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
A képstabi nem fontos, viszont lehetőség szerint jó fényerejű legyen (jó lenne a teljes tartományon f2.8 ). Ja és fontos ugye még az ár. az obira most csak max 100 eHUF-om van.
A Canon 450D-re is jó obik ismerőitől előre is köszönöm a segítségetAMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...
-
őstag
válasz koxkids #15003 üzenetére
Na tegnap voltam Saturnba !
Kinn volt a 450D de sajnos lemerült állapotba. Fogása nekem nagyon bejött, meg úgy minden, bár jó lett volna vele párat csettegtetni
A vitrinbe még benn volt a 40D[váz] (194.000Ft), meg a Nikon D90[váz] is (220.000 Ft).
A 450D volt még kitbe is -> 450D+18-55mm kitobi+55-250mm, mindez 230.000 Ft környékén. De meglepődtem, mikor megláttam élőbe az 55-250mm-es obit. Méretileg elég termetes darab, képről nem tűnik ekkorának De jól nézett ki, meg hát ugye a teszképek..
Majd elválik mi is leszKicsit félek használt gépek vásárlásától ( 40D,D200 )
-
Szten Márs
nagyúr
válasz koxkids #15003 üzenetére
Tapogassad mellé a 40D-t meg a D200-at (vagy ha az nincs Fuji S5-öt vagy D300-at mivel ugyanaz a vázuk), meg fogja könnyíteni a döntést
Persze, zárszerkezet pár gépnél megadta magát korán... ha garis, akkor ingyé, ha nem garis akkor talán olyan 30 ezer körülért cserélnek zárszerkezetet, de ettől még van egy középkategóriás géped, nem pedig egy belépőszintű. Mondom, ez akkor fontos, ha tényleg komolyan gondolod, ezt meg csak te tudhatod.TeeJay:
Akkor sz.rban leszünk Mást tényleg nem tudok mondani... előbb utóbb ez a fejlődési irány tarthatatlan lesz, ugyanúgy, mint ahogy tarthatatlan lett Inteléknél a netburst arhitektúra pofozgatása folyamatos órajelemelésekkel... volt egy berögzött dolog: minnél több MHz annál jobb proci, de váltani kényszerültek és hiába volt ez a marketingberögződés, meg birkaszellem, más utat kellett keresni. El fog jönni ez a fényképezőgépeknél is, mert ez tényleg tarthatatlan lesz egy határon túl, csak kérdés, hogy ez mikor lesz. -
Szten Márs
nagyúr
válasz koxkids #14997 üzenetére
Egy használt EOS 40D ha belefér igen toppos választás. Kissé időtállób váz, mint egy 450D, vagy főlegy egy D40x vagy D60, már olyan szempontból, hogy sokkal később fogod elkezdeni érezni azt, hogy kell új, mert hátráltat a váz. A két vezérlőtárcsa egyszerűen _kell_, ha tényleg komolyan gondolod ezt a fotós dolgot. Ezen kívül ugye a Canon beszállt egy érdekes mókuskerékbe, és valószínűleg a többi gyártó is befog szállni, ami a 1,5-1,6 croppos DSLR kategóriát ugyanúgy le fogja amortizálni, mint ahogy leamortizálták fáradságos munkával a bridge kategóriát, szóval aligha lesz érdemes megvenni majd a 25 megapixeles EOS 60D-t, kihajtható plazmatévével és ingyenes HBO csatornával, hanem ha az ember vált akkor már a full frame lesz a következő kategória... Szóval amondó vagyok érdemes most lecsapni az APS-C közeli kategóriára és időtálló, szolgáltatások terén igencsak toppon levő vázat választani.
A Nikon D200 is jó választás ebből a szempontból - mondjuk tagadhatatlanul magasabb a zajszintje nagy érzékenységeknél. -
nervus.v
tag
válasz koxkids #14997 üzenetére
Lehet, hogy a többi fórumtárs hülyének fog nézni ezért az ötletért [sőt ], de ilyen árban gondolkoztál már pl. Nikon D40X-en?
Igen, van hátránya is, pl. nincs benne AF-motor, de szerintem egy jó gép ebben a kategóriában. Csak ugye olyan objektívet kell venni, amiben van AF-motor.
Esetleg Canon 450D, én eredetileg olyat akartam venni. Bár az lehetséges, hogy nem fér el a 200ezerben.[ Szerkesztve ]
Csak annyit kérek, hogy a súlyosan értelmi fogyatékosok kíméljenek!
-
ottkar
addikt
válasz koxkids #14963 üzenetére
Nem a gépnek kell megfogni téged hanem neked kell a jó tulajdonságait észrevenni akár a kezelésre vonatkozóan akár a műszaki tudását. Peldaul az új Pentaxot pontosan olyanra csinálták elrendezésre mint a Canont. Elvették a status LCD-t ha az ezelőtti Pentaxoknál törölni akartál a bal kézzel válszthattál a jobb kézzel töröltél mindkét kézzel fogtad a gépet. Most mi történt, az összes gomb ott közösül a jobboldalon egy kupacban, ha törölni akarsz el kell balkézzel engedni a gépet, ez mire jó? Semmire! De nehogy azt tessék hinni hogy csak ezek a rossz megoldások vannak, van még jónéhány. Azt pld nem mondom a Canon hibájának hogy nincs status LCD-je de azt igen hogy az üzemmód választó a jobbkézre esik.Túl sok funkció van a jobbkézen ez bion hiba.
[ Szerkesztve ]
-
BEE
addikt
válasz koxkids #14963 üzenetére
Nem kell bocsánatot kérned senkitől, a saját pénzedet Te költöd el !
És a szimpátia erős tényező minden vásárlásnál, ahol válogatni lehet.
Csak racionálisan sajnálhatod a dolgot, mert árban, tudásban kevés ellenfele van.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest