-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
válasz Joe bácsi #31793 üzenetére
Hali!!
Aztán majd egy eccerü fényképezésre is egy marhanagy kufferral mész az objektívek miatt
Szerintem (ha nehezüllöd a tükrös tényképezőgépet), a MILC gépek között nézelödj (cserélhető objektíves gépek, de nincs bennük tükör), kicsik, aranyosak, hülyén áll nekik a nagy objektív, de viszonylag gyorsak, és jó a képminőségük.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Nagya21
addikt
válasz Joe bácsi #31775 üzenetére
Hali!!
Joe Bácsi ajánlom a nokia e52-ő fix fokuszos optikáját, az elég gyorsan lereagálja az elsütő billentyü lenyomását
Egyébként bármijen fix fokuszos gép jó lehet neked, ott alig van késlejedési idő.
Vagy a használati utasítás szerin félig benyomott exponáló gombbal várakozol, és amikor ott a pillanat, akkor teljesen lenyomod.
Vagy veszel egy nagyon drága Milc-et, vagy tükörreflexes gépet(ajánlom a Sony Alpha sorozatot)
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Athanáz9
aktív tag
válasz Joe bácsi #31775 üzenetére
Az én vágyam hasonló, amennyire tudom, ilyen, "azonnali" nincs, legfeljebb "nagyon gyors" és nagyon drága. Ha tévedek, én örülnék legjobban.
Kérdezek mindig, mindenáron! A magyar kormánynak mindig mindent elhiszek. (Jaj.) - Rómáról (Italia) sokfajta felvilágosítással szolgálhatok, dokféle tárgykörben.
-
Mercutio_
félisten
válasz Joe bácsi #9276 üzenetére
Elektroworld-ben most a duplakit (K10D+18-55+55-200) 179.990 A 18-55 a Canon-nál szar, Petax és Nikon kitobi teljesen korrekt
Ja duplakitből ha nem vagy megelégedve az 55-200-al bármikor el tudod adni 30-40 körül és vehetsz helyette Tamron vagy Sigma 70-300-at.[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
BEE
addikt
válasz Joe bácsi #9272 üzenetére
A felsoroltak közül a K10D az középkategóriás váz, a többi belépőszintű.
100ezer expot adtak meg gyárilag, a többire neg nem.
A Pentax 18-55 kitobi pedig nagyonis jó darab a kitobik között.
Jobb nála a 16-45, ami kitben nagyon jó áron megy most,
amíg kapható a K10D-vel.
A kitobiknál jobbat mindig kapsz, de az árlépcső nagyon nagy.
Ha nem akarsz obikat venni, akkor talán még kapható a duplakit, 18-55 + 50-200.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Joe bácsi #9276 üzenetére
Nekem a 18-55 van, de nem mondanám sz.rnak. Portréra, meg közelfényképezésre szerintem elég jó. De vannak jobb obik rá nyilván, a Pentax topikokban találsz többet is, konkrét tapasztalatokkal akár. A D80, ha tényleg annyi mint itt írják, szintén jó alternatíva lehet, mert azért az komoly váz.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
ottkar
addikt
-
ottkar
addikt
válasz Joe bácsi #9236 üzenetére
Ha elolvasod figyelmesen nem garanciát adnak 100 ezer expora nincs is ilyen a garanciajegyen ott a szokásos egy év van. Inkább azt akarják kifejezni hogy tartósra van megcsinálva ami a fémalkatrészek miatt nem csoda. Inkább egy marketing szöveg ez mert az volna a rendkívüli ha nem bírna 100 ezer expot.Az én Pentaxomra nem írták a 100 ezert pedíg ugyanolyan masszív fémalkatrészekből áll mint az a gép, Csak azt lehet követelni garanciában ami a garanciajegyen megtalálható.
-
johnjohn
addikt
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Joe bácsi #9036 üzenetére
Ezen konkrét típusok közül K10D egyértelműen, ha még kapható persze és ha nem kell neked a tele. Ha kell tele, akkor értelemszerűen egy dupla kit.
Elhiszem, hogy ennyi hsz-t nehéz, sőt lehetetlen végigolvasni, embernek nincs ennyi ideje, de ha keresőt használsz jelentősen leszűkíthető a dolog, és sok hasznos hsz-t olvashatsz egyből. -
q13579
senior tag
válasz Joe bácsi #9131 üzenetére
Én valószínűleg a Pentax k100d-t fogom megvásárolni, mert ár/érték arányában nagyon jó vétel (90 ezres netto áron hozzá tudok jutni). Nagyon kényelmes kis gép, jól össze van rakva. Egyedül a menüje nem tetszik (sony-hoz és nikon-hoz képest elég puritán, ez kicsit zavar is). Valamint sajnálatos módon 1 év gart adnak rá mindenhol, amit én kevésnek tartok és valahogy a 4 aa elem féle energia ellátás sem szimpatikus :S.
Kézbe vettem ma a nikon d40x-et és hát sztem a legjobb gép sok szempontból. Én viszont hiányolom belőle a tisztítót, valamint félek, hogy bánni fogom, hogy 3 fokuszpontos gépet vásároltam... (d60 azért nem kerül szóba, mert mindenhol alacsony tesztpontszámokat kap, nincsenek megelégedve vele, inkább a d40x-et ajánlják(
Ami nagy előnye, hogy több obi-t találni rá, valamint hogy 2 év! gart adnak rá mindenhol és szinte mindegyik modellen a made in JAPAN felirat díszeleg, amit a mai világban azért meg kell becsülni.Szóba jöhet még a sony a200 is, itt viszont már tényleg nagyon behatároltak a lehetőségek objektívek terén SZTEM, viszont egy minden szempontból sokoldalú és kiváló minöségű belépő szintű gépet kaphatunk ennyi pénzért. (ha tudnék venni hozzá később 60 80 100 körül n/c kategóriás obikat lehet nem gondolkodnék már a választáson...)
Canon eos 400-zal pedig a gondom a kitobija, ami elég gyatra minőséget produkál, és mire veszek rá egy elfogadhatót, addig már a d80-as nikon-t vagy a k10d pentaxot is kifizethetném.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Joe bácsi #9040 üzenetére
Elsősorban tájékozódást, minnél többet. Sokkal jobb, ha magad vagy képes eldönteni mi is kell neked és tudod is, hogy miért pont az, mint hogy ha másokra hallgatva veszel bármit is. Nem azért, mert ezek a mások esetleg nem értenének a dolgokhoz, hanem azért, mert a saját igényeidet, elvárásaidat, szokásaidat csak te ismerheted.
Amik feljönnek:
Optikai keresőt használsz szívesebben, vagy LCD-t. Nagylátószög fontos neked, vagy tele. Makró milyen keménységben és töménységben kell? Mennyire akarod rossz fényviszonyok között használni a gépet? Mennyire fontos, hogy kussban legyen, mások ne hallják, hogy fényképezel? Utána jönnek a szubjektív dolgok, hogy melyik gépnek mennyire jön be a fogása, a kialakítása, kezelése.Ránézésre amúgy Pentax K100D 18-55 kitobival + Tamron 70-300.