- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Androidos tablet topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- HP EliteBook / ZBook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bastya2100
tag
válasz Cs1csó #155436 üzenetére
Már elnézést kértek a kavarodásért, a termék működik, a szerviz jegyezte fel ezt a hibát, hogy eltört a tápcsatlakozó rögzítés, a gyártó megjavította a tápot, mai napon el is küldte a bolt Több mint 10 éve rendelek innen, régebben évente összeraktam 10 gépet is , ismerős körbe, sosem volt panasz....
Tévedni emberi dolog, nem csorbult bennem a bizalom, de legközelebb fénykép készül, ha visszaküldök valamit, mert ez érdekes sztori lett -
bastya2100
tag
válasz bastya2100 #155317 üzenetére
Sziasztok!
3 hét után jelez a bolt, hogy elutasít...mert le volt törve a rögzítő az alaplap csatlakozóról emlékszem, hogy nem, de legyen.... "három betűs cég" összerakós volt a gép ahhoz senki nem nyúlt azóta...a gyorskötegelőt én vágtam le vagy 10 darabot...úgy rá volt szorítva, hogy vicc...23 nap után küldtek egy elutasítót, sablon szöveggel...felhívom elmondja a fenti okot, mondom neki, hogy nem lehet, amúgy is ők rakták össze...mondja a srác, hogy az már 2018-ba volt D azóta kitudja mi történt...Én meg mondom 2023-as vásárlás majd ezután kér egy rendelés számot és leráz, hogy bizonyítsam be, hogy előtte más nem nyúlt bele....meg írjak panaszt....20éve szerelek, ha nem több ezek full hülyének néznek...
fogyasztóvédelmi törvény szerint meghatározott 30 napot a beérkezéstől számítják (ez még érthető), de 1 héttel a feladás után érkezik meg boltjukba a hibás termék csak....22 nappal később kapok csak emailt, hogy garancia ügyintézés meghaladja a 15 napot, mert a beszállítónál van a termék... majd 23 nappal később elutasítják....A tápegység egy hetet utazott, a terméket átvették,...értesítést, jegyzőkönyvet a látható sérülésről nem kaptam, ...23 nap alatt, egy telefonon történő jelzést kapok, amit egy 2018as ügyről olvastak fel nekem, mert rendelés szám nélkül már tudták a hibát.Nehezen képzelem el, hogy egy csatlakozó rögzítő okozta a gondot, figyelembe véve, hogy a gép többi része azóta is működik....sértetlen....semmilyen műanyag fül nincs a gépbe...se égés nyom.
Ebből jó kis cica harc lesz...lesz...azt a 20on pár ezret....de ilyen ügyintézést....
De, ha nagyon naiv is vagyok, elhiszem,, legyen.,...akkor is szól, ez van, nem várok, küldje vissza másnap megcsináltatom, veszek másikat...vagy bánom is én...ehelyett 1 hónapiog majdnem egy 10éves chieftec táppal tolom...jó még, persze...de csak tartaléknak van... -
bastya2100
tag
Sziasztok! Nem rég vettem egy gépet, FSP hydro k pro 600w os táp volt benne, lehúztam két ventit a gépről bekapcsoltam, 2 percre kimentem, visszajöttem, már nem ment, lecsapta a villanyórát is a gép, feleségem jelzi, hogy pukkant valami...villanyóra fel, vissza lecsapta...bedugtam is csattant megint egyet...a power gomb on állásról nem áll vissza...
Mi történhetett? Ennyire gagyik ezek a tápok? Másik táppal a gép megy már... a tápon a 220villán fekete égés, a műanyagon kékcsík...
-
bastya2100
tag
Sziasztok végül csak az FSP hexa 85 550w lett mert csak azt tudta rendelni remélem azért annyira nem vészes : Gondolom Kolink-tól jobb jóval
-
bastya2100
tag
válasz _Atesz #120127 üzenetére
Köszönöm a segítséget ! Mint, ahogy írtam sürgősen (vga teszt új vga ajánlatot nem tudtam kihagyni) kellett egy táp roppant bosszantó, de sajna csak itt tudtam venni a leggyorsabban én voltam a hülye az tény , most pedig úgy egyeztünk meg visszaveszi és veszek másikat amit rendelek, remélem nem lesz kihívás.
Egyébként mindent PCX-en vásárlok simán rendeltem már vagy 50 szer tőlük, kicsit zavaró is, hogy ezt nem számolja is nincs törzs vásárló tagság . -
bastya2100
tag
Szia ajánlanátok 15-19 között tápot a fenti konfighoz :$ tekintve hogy azért a boltba plsuz 2-3 ezerrel több lesz 1 8 és egy 6 tűs pin kell a vga-hoz.
FSP 550W HEXA 85+ eddig ezt az eggyet találtam -
bastya2100
tag
válasz bastya2100 #120110 üzenetére
Már tárgytalan a téma de azért válaszokat éppen elfogadok, vagy véleményeket Az eladó korrekt volt és visszavásárolja, utálok így variálni, soha többet nem kapkodok Lassan jön a ryzen konfig alá és azért jó lenne nem el füstöltetni
-
bastya2100
tag
Sziasztok lenne egy hosszabb tanulságos mesém, hozzá egy kérdés fűzve
Először mese:A régi Chieftec GPS-450AA-101A tápom (9 évet szolgált) egy ideje sokadjára akart csak bekapcsolni poweren tartva felpörgött leállt majd megint felpörgött leállt.. másik gépbe tesztelve 10-ből 10 szer indult gond nélkül ... (kezdetben csak áramszünet után csinálta később mindig, vga-val vagy anélkül mindig,,,,) Készenléti mód nem működött, ezért a gépet konkrétan 2 hónapja ki se kapcsoltam Időm nem volt vele foglalkozni beültem játszottam egy kicsit (R6 siege, Bf1) ennyi,,,, na de kezdetben egy hdd-m(8 éves) halt meg, majd 4 napja pedig a vga-m 7870 (6 évesen kb)is ezért csak szántam rá egy kis időt mert ugye lehet semmi köze hozzá, de csak venni kell új vga-t és hdd-t nem akarom, hogy azok is megpusztuljanak :$ Másik táppal tesztelve a gépet tökéletesen működött (ahogy sejtettem megadta magát a Chieftec). A teszt táp codegen valami ipari hulladék volt, mivel találtam egy jó vga-t a környéken (rx 570 nitro+ 8gb), ugye a codegen-en nem volt 6 pin hogy a régi vga-t teszteljem ezért 20 km-t utazva helyi kisvárosba beszaladtam egy minőségi tápért.
Mese vége:
Gondoltam mióta eszemet tudom áll ez a bolt hülyeséget csak nem beszél a gyerek, drága lesz lehet, de sürgősen kell, időm se lesz erre máskor, belefér :$ (Akár hány gépet rakok össze ajánló szerinti tápokat pakolok bele(jól beváltakat), bár az ajánlón egy 1.5 éve nem voltam, de azért bíztam a tulajban, hogy ő igen régi motoros tényleg...)
A lényeg kérek tőle egy minőségi tápot Fsp, Superflower, Chieftec mindegy ajánlj valami jót, erre ő a Chieftec, Fsp szerinte max a régiek ha jók, ő nem preferálja, csak a Kolink-et ajánlja ami még minőségi és most az van nála készleten halottam a márkáról valamicskét a continuum szériái még tesztekből is rémlett.
Reméltem akkor csak nem fogok mellé, de tévedtem:$
Kaptam 15 ért egy Kolink Core 700W (KL-C700) amúgy is max 20 at szántam rá, zárás előtt volt, sürgősen kellett, nagyon ajánlotta, én hülye megvettem :$
Tegnap volt időm utána olvasgattam sok konkrétat nem találtam, de minőséginek abszolút nem mondható (ipon hiba arány 10 azaz 10%), egy német teszt alapján is belépő szintű éppen csak nem ipari hulladékot sózott a naív kapkodós fejemre Kérdés cseréljem? Dobjam be az üzlete ablakán? Elmegy két évet, vagy azért ne bízzam rá a gépemet(i7 2600k, 8gb ram, rx 570 nitro+ 8gb, 1 ssd és 2 hdd)? Panaszkodjak? Dobjak fel egy érmét fej vagy írás? Mi tévő legyek? Választ előre is köszönöm -
bastya2100
tag
válasz Balathruin #88181 üzenetére
Köszönöm Szépen a segítséget, megrendelésre került a szépség
-
bastya2100
tag
Sziasztok gép összerakás előtt állok !
Asrock H97 ANNIVERSARY alaplap
Intel Core i5-4460 processzor 12+24 hó gar..
MSI R9 380 2GD5T OC 2GB GDDR5 videokártya
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz KIT CMZ8GX3M2A1600C9R memóriatuning nem lesz..
játékra kellet....
keret kifújt XDtáp variánsok ami belefér:
Super Flower 450W SF-450P14HE tápegység
Chieftec iARENA 500W GPA-500S OEM tápegység
Xilence 600W Performance C XP600R6 XN044 tápegység
FSP 460W FSP460-60HCN OEM tápegység
Cooler Master 600W Elite Power Black RS600-ACABM4-WB tápegység
Zalman 500W ZM500-LX tápegység
Cooler Master 500W B500 V2 RS500-ACABB1-EU tápegységaz elsővel szemezek... de 450w nem lesz kevés ? Előre is köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest